Pandemi döneminde ev konforuna alışanlar, 2022 modası ile hem rahat hem de şık görünümlere ulaşıyor! Moda dünyası son dönemlerde hem konforlu hem de tüm bakışları üzerinize toplamanızı sağlayacak tasarımlar sunuyor. Sıra dışı tasarımların oversize kesimler ile birleştiği 2022 modasında rengarenk ve yoğun desenli parçalar da dikkat çekiyor. Böylece hem uzun zamandır alıştığınız konfordan uzaklaşmıyorsunuz hem de gün içerisindeki modunuzu yükseltecek kombinler yapma şansı yakalıyorsunuz! Peki, 2022 yılında günlük kıyafetlerde öne çıkan trendler neler? Size fikir verecek günlük kıyafet kombinleri için önerileri ve 2022 trendlerini sizin için derledik!

Pencereli Elbiseler ile Stilinizi Bir Adım Öteye Taşıyın

Kadınlar için elbiseler en vazgeçilmez parçalar olarak öne çıkıyor. Hemen her mevsimde farklı modeller ve kumaşlar ile tercih edilen elbiseler, 2022 yılında pencereli seçenekleri ile karşımıza çıkıyor. Göğsün alt kısmında, sırtta ya da belin kenarlarında pencere şeklinde dekolteleri bulunan bu elbiselere genellikle ekose ya da puantiye desenleri eşlik ediyor. Bu şık elbiseler sayesinde hem cesur bir görünüme ulaşıyorsunuz hem de aradığınız şıklık tek parça halinde sizinle oluyor! Günlük elbise kombinleri söz konusu olduğunda da bu parçaları hem gün içerisinde rahatça giyebilir hem de günün devamında daha şık bir davette de değerlendirebilirsiniz. Ünlülerin günlük kıyafet kombinleri yaparken kullandığı parçalar arasında da pencereli elbiselerin sıkça yer aldığını görebilirsiniz. Böylece şıklık günün her saati sizinle olur!

Salaş Trend: Oversize ve Yüksek Belli Parçalar

bol paca pantolon kombiniGünlük hayatında rahatından ödün vermek istemeyen ama aynı zamanda da stil sahibi bir görünüme ulaşmak isteyen kişiler oversize parçalardan faydalanır. Hem kadın hem de erkek günlük kıyafet kombinleri yaparken sıkça kullanılan oversize parçalar, oldukça konforlu seçeneklerin başında gelir. Salaş ve dökümlü kıyafetlerle gelen rahatlık 2022 sokak modasında da kendisini gösteriyor. Oversize parçalar pantolon, tişört ve ceket gibi kıyafetlerde kendisini gösteriyor. Oversize ve dökümlü pantolonlar, yalnızca sokak stilinde değil, farklı kumaşlar ile üretildiğinde iş hayatında da kendisine yer buluyor. Oversize bir pantolonu dar bir crop top ile kombin ettikten sonra üzerine yine dökümlü bir kot ceket giyebilir ve dikkat çekici bir sokak stiline ulaşabilirsiniz. Yine dökümlü kumaş pantolonları dar bir gömlek ve yine oversize blazer ceket ile kombin ederek iş dünyasındaki stilinizde fark yaratabilirsiniz!

2022 tam anlamıyla giyimde rahatlık senesi olarak öne çıkıyor. Yüksek belli alt giyim parçaları, 2022 günlük giyim modasında kendisine önemli bir yer buluyor. Günlük giyim kombinleri söz konusu olduğunda oldukça rahat bir görünüm sunan yüksek belli pantolonlar, hem erkek hem de kadın kullanıcılar tarafından sıkça tercih ediliyor. Kadın kullanıcılar yüksek bel etek ve pantolonların üzerine giydikleri crop top bluzler ile hem dikkat çekici hem de rahat bir kombine ulaşıyor. Erkekler ise yüksek belli pantolonları oversize tişörtler ile kombin ediyor ve tişörtlerin bir kısmını pantolonun içine sokarak oldukça tarz bir görünüme ulaşıyor. Siz de yüksek belli etek ve pantolonlarla gün içerisinde kıyafetlerinizin içinde kendinizi oldukça rahat hissederken aynı zamanda şıklığınızı cesur görünümlerle tamamlayabilirsiniz.

Kıyafetlerde Asimetrik Detaylar

Artık hiçbir şey tekdüze ilerlemiyor, kıyafet tasarımları da öyle! Günlük kombinlerine dikkat çekici tasarım detayları eklemek isteyen kişiler için 2022 modasından asimetrik detayları fazlasıyla ilgi çekiyor. Özellikle etek, gömlek ve tişört gibi kıyafetlerin uç kısmında bulunan asimetrik çizgiler, günlük hayatta tüm bakışları eşsiz stilinizle üzerinize toplamanızı sağlıyor. Elbiselerde de bu asimetrik kesimleri görmek mümkün! Ayrıca stil sahibi ünlülerin günlük kıyafet kombinleri söz konusu olduğunda asimetrik detaylara sahip kıyafetleri sıkça değerlendirdikleri de görülüyor. Siz de üzerinizde yıldız parçanız olarak asimetrik kesime sahip etek, pantolon ya da tişört tercih ederek üzerinizdeki diğer kıyafetleri daha sade tutabilir ve çizgisiz dünyanızı stilinize yansıtabilirsiniz!

Polo Yaka Yeni Sezonun Vazgeçilmezi

Polo yakaya sahip kıyafetler geçmişten günümüze kadar hem kadın hem de erkek kullanıcıların stilinin bir parçası olmuştur. Polo yakalar artık yalnızca tişörtlerin değil, birçok farklı kıyafetin de bir parçası olarak kendisini gösteriyor. Polo yaka elbiseler, 2022 yılının yükselen trendleri arasında yer alıyor. Genellikle triko ya da penye olarak üretilen polo yaka elbise modelleri, günlük kıyafet kombinleri kadın kıyafetlerinde öne çıkan parçalar arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra polo yaka detayları hırkalar ve ceketlerde de görmek mümkün! Özellikle bahar aylarında ince bir hırka ya da cekete ihtiyaç duyulan anlarda polo yaka detaylı parçalar hem şık hem de rahat bir alternatif oluşturuyor. Polo yaka sweatshirt modellerinde de kendisini gösteriyor. Böylece polo yaka detayı günlük spor giyim kombinleri söz konusu olduğunda da kendisine yer buluyor.

Korse Kıyafetler ve Hacimli Kol Detayları ile Zarafeti Yakalayın

Kimi kadın kullanıcılar, günlük hayat içerisinde her zaman zarif bir dokunuşa sahip olmayı arzu eder. 2022 yılında trend olan en feminen detaylara sahip parçalar arasında korse kıyafetler yer alıyor. Belin ince yapısını ortaya çıkarmaya yardımcı olan korse kıyafetler, hem cesur hem de zarif bir duruş yakalamak konusunda biçilmiş kaftan. Korseler ayrı bir parça olarak da bulunabileceği gibi kıyafetlere entegre edilmiş şekilde de bu modellere ulaşılabiliyor. Eğer ayrı parça halinde bir korse kıyafet satın aldıysanız bu kıyafeti uygun renkte bir gömlek ya da tişörtle kombin ederek kullanabilirsiniz. Tişörtlerle kombin ettiğiniz korse kıyafetler gün içerisinde size spor bir şıklık da kazandıracaktır. Korseli gömlek modellerini ise jean pantolonlar ile kombin ederek casual bir görünüme ulaşabilir, günlük hayatta da arzu ettiğiniz iddialı tonu yakalayabilirsiniz. İş hayatında ise bu korse detaylı gömleklerin altına giyeceğiniz dökümlü pantolonlar size iş yaşamında dikkat çekici bir şıklık kazandıracaktır.

Günlük kıyafet kombinleri genç ve yetişkin kişiler için farklılık gösterse de moda herkes için aynı seyirde ilerliyor! 2022 yılında öne çıkan dikkat çekici parçalardan biri de hemen her yaş grubuna hitap eden hacimli kollar oluyor. Hacimli kolları elbiseler, gömlekler, ceketler ve hatta irt modellerinde görmek mümkün! Günlük kıyafetleri gösterişli bir şıklıkla buluşturan bu parçalar, feminen tarza ulaşmayı arzu eden kadınlar için de oldukça dikkat çekici seçenekler olarak öne çıkıyor. Bunun yanı sıra hacimli kollara sahip kıyafetler, günün her saatinde ve dilediğiniz mekanda kendinizi en havalı halinizde hissetmenize de yardımcı oluyor.

Minimalist Görünüm ile Sade Şıklık

2022 yılı, minimalist bir görünüm yakalamayı arzu eden kişiler için de bu stil ile uyum sağlayacak trendleri beraberinde getiriyor. Siyah, beyaz ya da nude tonlarındaki sade parçalar bu senenin en dikkat çekici modelleri arasında yer alıyor. Özellikle hem şık hem de çabasız görünmeyi arzu ettiğiniz günlerde bu parçalar sizi istediğiniz çabasız şıklıkla buluşturuyor. Bu parçalar kullanılarak yapılan en güzel günlük kıyafet kombinleri arasında ise triko elbiseler ve sade takılar yer alıyor. Tek renk sade bir elbisenin üzerine takacağınız zincir ya da inci detaylı sade kolyeler ile zarafetinizi bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz!

Günlük giyim modasının en dikkat çekici parçaları ve son trend kıyafetler için DeFacto ürünlerine göz gezdirebilir, güvenli alışverişin keyfini çıkarabilirsiniz.