Gece dışarı çıkarken olduğu kadar gündüzleri sokak stilinde de şıklığı yakalamak gerekiyor. Her sene değişen ve yenilenen trendler söz konusu olduğunda da moda dünyası her mevsimde başka bir görünüme bürünüyor. 2022 yılının sokak modası hem rahatlığı hem renklerin enerjisini hem de farklı stil ve desenleri bir araya getirmesi ile dikkat çekiyor. Rahat ve alışılmışın dışındaki kombinlerin adresi olan 2022 sokak stili kombinleri ile dikkatleri üzerinize çekmeye hazır olun! Peki, 2021 yılının en sevilen sokak stilleri neler? Sizin için modada son trendleri ve şık parçaları bir araya getirdik.

Kargo Pantolonlar Yeniden Sokakta

Kargo pantolonlar konforlu, stil sahibi ve retro görünümüyle hemen her dönem olduğu gibi 2022 yılında da en sevilen sokak stilleri arasında yer alıyor. Gigi Hadid sokak stili ya da diğer ünlü isimlerin sokak stillerinde de kendisine yer bulan kargo pantolonlar, birçok farklı şekilde kombin edilebilmesi ile dikkat çekiyor. Pandemiyle geçen dönemler sonrasındaki sokak stilinde, ikonik bir görünüme ulaşmak konusunda da yardımcı oluyor. Bol duruşu ve birden fazla cebe sahip olmasıyla salaş bir görünüm seven kişilerin de radarına giriyor.

Kargo pantolonlar, jean ya da gabardin formunda kullanıcılara sunuluyor ve bu özelliği sayesinde de birçok farklı parça ile kombin edilebiliyor. Kargo pantolonları kış aylarında uzun pelüş montlarla kombinleyerek şık ve casual bir görünüm elde edebilirsiniz. Sonbahar ya da ilkbahar aylarında jean formundaki kargo pantolonları dar crop top bluzlar ile kombin edebilir ve üzerinize geçireceğiniz bir jean ceket ile oldukça spor ve şık bir sokak stili elde edebilirsiniz. Bunun yanı sıra iş hayatınızda da kargo pantolonları değerlendirebilirsiniz. Üzerinize geçireceğiniz renkli bir blazer ceket sizin için kurtarıcı ve konforlu bir seçenek olacaktır. Bunun yanı sıra beyaz bir kargo pantolonu, yine beyaz oversize bir gömlek ile birleştirerek oldukça dikkat çekici bir şekilde 2022 sokak modasına dahil olabilirsiniz.

Yırtık Jean Trendi Devam Ediyor

jean kombinleriYırtık jean pantolon, etek ya da ceketler doksanlı yılların başından beri birçok dönemde karşımıza çıkıyor. 2022 yılı da yırtık jean’lerin sokak modasında kendisini gösterdiği bir sene olarak dikkat çekiyor. Selena Gomez sokak stili ve Gigi Hadid gibi diğer ünlülerin sokak stillerine de eşlik eden yırtık jean’ler hemen her tarz ile de kolayca uyum sağlıyor. Eğer smart casual bir görünüme ulaşmak istiyorsanız yırtık jean pantolonu, renkli bir stiletto ya da babet ve yine ayakkabınız ile aynı renkte bir blazer ceket ile kombin edebilirsiniz. İçine ise beyaz bir crop top bluz ya da beyaz casual bir gömlek tercih edebilirsiniz. Daha spor bir görünüm elde etmek istiyorsanız oversize kesim bir yırtık jean pantolonun altına, renkli çoraplar ve beyaz bir spor ayakkabı kullanabilirsiniz. Sonbahar aylarında ise deri ceketler, yırtık jean pantolonlar ile eşsiz bir uyum yakalaması ile dikkatleri çekiyor. Eskitilmiş bir deri ceket, dar askılı bir bluz ve yırtık jean pantolon ile tüm bakışları üzerinize toplayabilirsiniz. Spor giyimin rahatlığından vazgeçemeyenler için ise yırtık jean pantolonlar rengarenk sweatshirt’ler ile ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde kurtarıcınız olabilir. Yaz aylarında yırtık jean pantolon ya da şortlarınızı rengarenk desenli gömlekler ve sandaletler ile kombin ederek sokak stiline ilgi çekici bir imza atabilirsiniz. Yırtık jean pantolonlar ile oluşturulan sokak stili erkek ve kadınlar tarafından sıkça tercih ediliyor.

Pilili Eteklerle Ferah Bir Görünüme Ulaşın

pileli etekEtekler, özellikle ilkbahar ve yaz aylarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Ancak kış aylarında da triko ya da kadife pilili etekler oldukça yükselişte! Kış ya da sonbahar aylarında pilili etekleri tercih etmek istiyorsanız ekose desenli kaşe montlar ve ince triko kazakları bir arada kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra tül formundaki pilili etekleri de aynı renkteki kazaklar ile kombin ederek sonbahar aylarında masalsı bir sokak stiline sahip olabilirsiniz. İş hayatı da sokak stilinin önemli bir parçası ve pilili etekler bu alanda da sıkça tercih ediliyor.

Düz renk şifon ya da tüm formdaki pilili eteğin üzerine aynı renkte bir gömlek ve blazer ceket giyerek ofis kombinlerini monotonluktan kurtararak hareket kazandırabilirsiniz. Bunun yanı sıra yaz aylarında renklerin enerjisini pilili etekler ile buluşturmanız da mümkün! Sarı renkteki bir pilili eteğin üstüne lila bir gömlek tercih edebilir, altına ise yine sarı renkte bir topuklu sandalet giyebilirsiniz. Böylece hem oldukça ferah hem fazlasıyla rahat hem de dikkat çekici bir sokak stili giyim tarzına ulaşabilirsiniz. Pilili etekler farklı boy seçenekleri ile de birçok kadın için dikkat çekici bir seçenek oluyor. Dilerseniz diz üstünde modelleri tercih edebilir, dilerseniz de ayak bileğine kadar uzanan modellerle kendi stilinizi kolayca oluşturabilirsiniz.

Farklı Desenlerin Uyumu Yükselişte

Kimi kullanıcılar, tek bir rengin farklı tonları ile kombin oluşturmayı tercih ediyor. Ancak 2022 sokak modası bu durumu geride bırakıyor ve kombinlere daha fazla hareket kazandırmak için kolları sıvıyor. Uzaktan bakıldığında uyumsuz olacağı düşünülen parçalar 2022 sokak modası ile birlikte tek bir kombinde buluşuyor. Bu durum ise standart bir tarzın dışına çıkarak orijinal bir görünüme ulaşmayı arzu eden kadın ve erkek kullanıcılar tarafından beğeniyle karşılanıyor. Çizgili bir pantolonu puantiyeli bir gömlek ya da kazak ile kombinleyebilir, ayakkabıda ise düz bir renk kullanarak oldukça dengeli bir görünüm elde edebilirsiniz. Ekose desenleri ise leopar desenli ayakkabılar ile kombin ederek oldukça dikkat çekici bir görünüme ulaşabilirsiniz.

Şapkalar Sokak Stilinin Vazgeçilmez Aksesuarı

Şapkalar, 2022 yılında da kombinlerin en önemli tamamlayıcılarından biri olarak öne çıkıyor. Özellikle rengarenk ve farklı desenlere sahip bucket şapkaları birçok farklı kombin içerisinde görmek mümkün! Kış aylarında pelüş formdaki şapkalar yaz aylarında yerini canlı ve desenli modellere bırakıyor. Kış aylarında pelüş bir mont üzerine aynı tonlarda bir bucket şapka kullanarak oldukça dikkat çekici bir kombin elde edebilirsiniz. Yaz aylarında ise kullanacağınız şapkalarda renk ve desenlerin sınırı yok, çünkü 2021 sokak stili kadın ve erkek giyiminde farklı desenlerin uyumunu da beraberinde getiriyor. Dilerseniz çiçek desenli şapkalar tercih edebilir, dilerseniz de düz renkli şapkalar ile daha sade bir görünüme ulaşabilirsiniz.

Farklı Gömlek Bağlama Stilleri Yükselen Trend

Oversize gömlekler de 2022 sokak stili söz konusu olduğunda fazlasıyla öne çıkan seçenekler arasında yer alıyor. Ancak 2022 yılı içerisinde kullanılan oversize gömleklerin stili biraz farklı! Çünkü bu senenin sokak modasında oversize gömlek modelleri, farklı bağlama stilleri ile öne çıkıyor. Dilerseniz göğsünüzün hemen altında, belinizi açıkta bırakacak şekilde gömleğinizi bağlayarak cesur bir görünüm elde edebilirsiniz. Dilerseniz de gömleğinizi pantolonunuzun hemen üzerinde bağlayarak çok daha casual bir görünüme ulaşabilirsiniz. Daha sıra dışı bir görünüm elde etmek istiyorsanız gömleği ters giyerek sırtınızı açıkta bırakacak şekilde bağlayabilir, sokak modasına yeni bir soluk getirebilirsiniz. Fahriye Evcen sokak stili ve birçok ünlünün sokak stilinde farklı tarzda bağlanan gömlekleri görmek mümkün!

2022 yılının en sevilen sokak stili için dikkat çekici parçalar ve son trend kıyafetler için ise DeFacto ürünlerine göz gezdirebilir, güvenli alışverişin keyfini çıkarabilirsiniz.