Renkler, moda söz konusu olduğunda en önemli detayların başında geliyor. Kadın ya da erkekler, kıyafet seçimi yaparken renk tonlarına ve bu renk tonlarının kendi enerjileri ile olan uyumuna fazlasıyla dikkat ediyor. Pandemi rüzgarıyla geçen bir senenin ardından 2022 yılında da renkler tüm enerjisiyle kendisini gösteriyor. Hem pastel hem de parlak tonların yer aldığı 2022 renk kataloğunda siz de kendi stilinize ve ruhunuza uyum sağlayacak rengi kolayca bulabilirsiniz. Peki, 2022’in trend renkleri neler? Sizin için modada son trendleri, gözde renkleri ve şık parçaları bir araya getirdik.

Sarı ve Günışığı ile Aydınlık Bir Görünüme Ulaşın

Yaz ve bahar aylarıyla birlikte herkesin enerjisinde bir artış oluyor. Bu enerjik ruh hali de doğrudan kıyafetlere yansıyor. Pantone tarafından 2022 yılının renkleri arasında yer alan aydınlanma tonundaki sarı renk de bu senenin gözdeleri arasında. Aydınlanma rengi sayesinde yaz ve bahar aylarında karşımıza çıkan bu enerjik sarı tonu, kış ve sonbahar aylarında da kendisini gösteriyor. Kazaklar, sweatshirt’ler, elbiseler, pantolonlar, etekler ve ceketlerde aydınlanma renginin etkilerini görmek mümkün! İster spor tarzda giyinmeyi seviyor olun isterseniz de ofis kıyafetlerini tekdüzelikten kurtarmak istiyor olun, aydınlanma tonundaki sarı bu sene her alanda kurtarıcınız oluyor.

Günışığı da daha pastel tonlardaki sarı renginden hoşlanan kişilerin imdadına yetişiyor ve bu yılın trend renkleri arasında kendisine yer buluyor. Zamansız ve nötr bir görünüm elde etmeye yardımcı olan günışığı rengi, dinlendirici bir enerjiyi de beraberinde getiriyor. Şifon etekler, keten elbiseler ya da takımlar, şortlar ya da gece kıyafetlerinde günışığı rengini sıkça görebilirsiniz. Siz de dingin ve soft bir görünüm istiyor ama sarının enerjisinden de vazgeçemiyorsanız günışığı rengi tam size göre!

Gök Mavisi ve Yeşil Kül Pastel Tonları Sevenleri Mutlu Ediyor

Gökyüzünün rengi oldukça ilham vericidir. Bu ilham verici renk tonu 2022 moda rengi seçenekleri arasında da kendine yer buluyor. Özellikle ilkbahar ve yaz kreasyonlarında öne çıkan gök mavisi rengi, birçok farklı tarzda etkisini hissettiriyor. Dantelli gök mavisi bir elbise ile yaz akşamlarında tüm bakışları üzerinize toplamayı başarabilirsiniz. Bunun yanı sıra ofis giyimi söz konusu olduğunda da keten gök mavisi takımlar ile hem iş yerinizin enerjisini hem de kendi enerjinizi yükseltebilirsiniz. Günlük giyimde ise gök mavisi pantolonlar ya da tişörtleri tercih ederek soft ve dinamik bir görünüme aynı anda ulaşabilirsiniz.

Yeşil kül rengi de ilkbahar ve yaz aylarının dikkat çekici tonlarından bir diğeri olarak öne çıkıyor. Pastel tonları giyimine yansıtmak isteyen kişilerin 2022 yılında yeşil kül rengini severen kullanacağı aşikar! Yeşil kül rengindeki gabardin elbiseler, günlük giyimde fazlasıyla öne çıkıyor. Bunun yanı sıra gece hayatında da bu renge sahip uçuş uçuş şifon elbiseler ile dikkat çekici bir görünüme ulaşmak mümkün hale geliyor. Yeşil kül rengine sahip pantolon ceket takımları ise iş hayatındaki stiline farklı bir imza atmak isteyen kişiler için oldukça ilgi çekici bir seçenek olarak öne çıkıyor. Aynı zamanda mint ve tereyağı rengi ile de bu şahane renk tonu ile uyumlu olacak kombinler elde edebilirsiniz.

Pas Rengi ile Her Mevsimde Sonbahar Havasını Yakalayın

Turuncunun tonları hem sonbahar hem de ilkbahar aylarında sevilerek kullanılan seçenekler arasında yer alıyor. Pas rengi ise turuncu tutkunları için ezberleri bozacak bir yenilik getiriyor ve turuncunun tonlarını her mevsime taşıyor. Balkabağı rengi tonlarında olan pas rengi, elegan ve doğal bir görünüme ulaşmak konusunda da moda tutkunları için yeni bir sayfa açıyor. Özellikle şifon ya da keten materyallerle kullanılan pas rengi, günün hemen her anında kullanılacak kıyafetlerde kendisine yer buluyor. Yaz akşamlarında yiyeceğiniz bir akşam yemeği için pas rengi bir şifon elbise ile hem enerjik hem de dikkat çekici bir görünüm elde edebilirsiniz. Bunun yanı sıra keten ya da şifon formundaki pas rengi bir gömlek elbise ile günlük şıklığınızı bir adım öteye taşıyabilirsiniz. Aynı zamanda bir jean pantolon ile kombin edeceğiniz pas rengi gömlek ya da triko da enerjik görünümünüzü tamamlamak konusunda size yardımcı oluyor.

Mürekkep Şişesi ve Nihai Gri ile Nostaljik Görünüme Ulaşın

Siyah tonlarının asaletinden vazgeçemeyenler için bu senenin trend renkleri arasında yer alan mürekkep şişesi rengi kurtarıcı bir seçenek olarak öne çıkıyor. Mürekkep şişesi rengini siyahtan ayıran en önemli detay, rengin içerisindeki mavi yansımalar! Bu da mürekkep şişesi rengi ile üretilen kıyafetlere bambaşka ve dikkat çekici bir hava katıyor. Hem günlük hayatta hem de gece hayatında kendisine kolayca yer bulan mürekkep şişesi rengi, oldukça asil bir görünüme sahip olması özelliğiyle de dikkatleri üzerine çekiyor. Üst kısmı korseli ve alt kısmı uçuş uçuş tüllere sahip mürekkep şişesi rengi bir elbise ile hem çok klas hem de çok dikkat çekici bir görünüme ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra deri formdaki kıyafetlerde de mürekkep şişesi rengini görmek mümkün! Özellikle deri elbiselerde kendisini gösteren mürekkep şişesi rengi, her mevsimde dikkatleri çekeceğe benziyor.

Nihai gri rengi de 2022 yılındaki en trend renkler arasında yer alıyor. Hem nötr hem de stil sahibi bir görünüme ulaşmak isteyen kişiler, nihai gri rengini sıkça tercih ediyor. Spor ve şık kombinlerde kendisine yer bulan nihai gri rengi ile oldukça dikkat çekici kombinler elde etmek mümkün! Keten elbiseler, gabardin takımlar, şifon gece elbiseleri ve spor pantolonlarda nihai gri rengini bulabilir ve kendi stiliniz ile uyumu olacak şekilde kombinleyebilirsiniz.

Mandalina Kırmızısı ile Tüm Bakışları Üzerinize Toplayın

Dinamik görünümü her mevsime taşıyan ve tüm bakışları üzerinize çekmenizi sağlayan bir başka trend renk ise mandalina kırmızısı! Hem romantik hem de enerjik kombinler elde etmeye yardımcı olan mandalina kırmızısı rengini özellikle klasik giyimde sıkça görebilirsiniz. Aynı zamanda taytlarda da mandalina kırmızısı rengini tercih ederek dikkat çekici bir görünüme ulaşabilirsiniz. Gece hayatında ise mandalina kırmızı rengi tulumlar tercih ederek dikkatleri üzerinize çekebilir, aradığınız dinamik görünümü gece hayatına da kolayca taşıyabilirsiniz. Ayrıca dökümlü şifon pantolonlarda kullanılan mandalina kırmızısı rengi, yaz ve bahar aylarının kurtarıcısı olarak dolaplarınızda yer alabilir! Bunun yanı sıra mint ve tereyağı rengi de mandalina kırmızısı rengindeki kıyafetiniz ile güzel bir kontrast oluşturacaktır.

Ahududu Şerbeti ve Ametist Orkide Favoriniz Olacak

Pembe tonları sevenler, bu sene ahududu şerbeti rengini de dolaplarından eksik etmeyecek! Oldukça neşeli bir görünüme sahip olan ahududu şerbeti rengi, özellikle yaz ve bahar kombinlerinde sıkça kullanılıyor. Gömlekler, şifon elbiseler, keten pantolonlar ve crop top bluz modellerinde ahududu şerbeti rengi ile karşılaşmak mümkün! Özellikle siyah renk ile kombin edilerek kullanılan ahududu şerbeti rengi, hem romantik hem de enerjik bir görünümü aynı anda sunuyor.

Mor tonlarını sevenler de 2022 yılı trend renklerinde kendi stillerini tamamlayacak ürünleri ametist orkide rengi sayesinde kolayca bulabiliyor. Göz kamaştırıcı ve ihtişamlı bir görünüme ulaşmaya yardımcı olan ametist orkide rengi, özellikle gece hayatında bir mücevher gibi parlamak için ideal.

2022’in trend renkleri ile dikkat çeken son moda kıyafetler için DeFacto ürünlerine göz gezdirebilir, güvenli alışverişin keyfini çıkarabilirsiniz.