Daha şık görünmek her zaman en havalı trendleri takip etmek, karmaşık stil hilelerinde ustalaşmak veya en pahalı kıyafetleri giymek değildir. Gömleğinize farklı bağlama stilleri ile yeniden bir form kazandırmak veya bir adet renkli güneş gözlüğü kullanmak gibi basit hilelerle stilinize hareket katabilirsiniz. “Bunu söylemek yapmaktan çok daha kolay, tavsiyeler için teşekkürler ama asla sokak stili yıldızları kadar iyi görünmeyeceğim.” diye düşünüyor olabilirsiniz. Stil sahibi olmak, vücudu tanımaktan ve öz güvenden geçer. Sizin için bir araya getirdiğimiz adımlar ve ipuçlarıyla çok fazla çabalamadan şık görünebilir ve tarzınıza stil kazandırabilirsiniz.

1.Kıyafetlerinizi Organize Edin

sıra dışı kombinlerŞık olmanın ilk adımı kıyafetlerinizi, aksesuarlarınızı, giysi, takı ve iç çamaşırı dolabınızı organize etmekten geçer. Bu organizasyon aşamasında aşağıdaki ipuçlarından yararlanabilirsiniz:

  • Kıyafetinizi Bir Gece Önceden Planlayın: Blogger’ların ve sokak stilini iyi yansıtan Selena Gomez gibi ünlü isimlerin her zaman harika göründüğünü fark etmişsinizdir. Bu isimlerin her zaman şık görünmelerinin en temel sebeplerinden birisi, güne hazırlıklı olmaları. Sizi sabah panik içinde koşuşturmaktan kurtaracak ve hazır olmanızı sağlayacak şey, bir gün önceden kombininizi ayarlamanız olacaktır. Tarz sahibi olmak hedef olduğundan, iyi bir hazırlık hedefe ulaşmanın ilk adımı sayılabilir. Kombinin yanı sıra ufak tefek işleri de önceden halletmek gerekebilir. Örneğin, ayakkabınızın ve çantanızın temizlenmeye ihtiyacı varsa bunları da önceden hazırlayarak ertesi güne en iyi şekilde başlayabilirsiniz.
  • Hazırlanmak İçin Kendinize Zaman Verin: Sabah hazırlanmak için on dakika yeterli olmayacak. Makyajınızı tamamlamak, tırnak bakımınızı yapmak ve saçlarınıza kombinle uyumlu bir şekil vermek için mutlaka gereken süreyi önceden organize edin.
  • Doğru İç Çamaşırları Seçin: Şık olmak için nasıl giyinmesi gerektiğini bilen kadınlar, görünümün temelinin en doğru iç çamaşırı seçimi olduğunu bilir. Sütyen, külot ve şekillendirici çamaşırlarınızı kıyafetinizin kumaşına ve silüetine göre planlayın.
  • Vücudunuza Uygun Kıyafetler Satın Alın: Bir şeyi çok sevmenize rağmen vücudunuza uymuyorsa bırakın kalsın. Formunuzu belirleyin ve beden ölçülerinize uygun olan kıyafetleri seçmeye özen gösterin.
  • Kombininizde Aksesuarlara Yer Verin: Bazı kadınların sadece jean ve tişörtle inanılmaz derecede şık göründüğünü fark etmişsinizdir. Doğru renkleri ve uyumlu kumaşları tercih etmek önemli tabii. Ancak basit kıyafetlerle şıklığı yakalayan kişiler deri bir kemer, özel bir küpe veya cesur aksesuarlarla basit bir kombini sıra dışı hale getiriyor. “Çok şık olmak istiyorum.” diyorsanız evinizde mutlaka bir aksesuar çekmecesi bulundurun.

2.Sıra Dışı Kombinlerden Korkmayın

Şık görünmenin ikinci aşamasında, sevdiğiniz şeyleri özgürce seçmeniz ve renkleri kullanmanız yer alır. Bu aşamada aşağıdaki ipuçlarından faydalanabilirsiniz:

  • Her Şeyi Renklendirin: “Nasıl şık olunur?” diye düşünüyorsanız hangi renklerin bir araya geldiğinde uyumlu olduğu ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun. Neonları, nötrleri, pastelleri ve daha fazlasını tek bir kıyafet içinde birleştirmekten korkmayın.
  • Eşleşen Bir Takım Giyin: Şık görünmenin en kolay yollarından birisi eşofman, etek ve pantolon-ceket takımlarını tercih etmektir. Size sadece ayakkabılarınızı ve diğer aksesuarlarınızı seçmek kalır.
  • Baskılı Tişört ve Blazer Kullanın: Jean pantolonlarla kombinlediğiniz baskılı tişörtlerinizin üzerinde blazer ceketlerden kullanırsanız rahat, şık ve sıra dışı bir görünüm elde edersiniz. Beden ölçülerinizle uygun olan parçaları tercih ettiğinizde çaba harcamadan göz alıcı bir stil oluşturabilirsiniz.
  • Zamanınız Olmadığında Monokromu Tercih Edin: Bir renk seçin ve devam edin! Bu seçenek hızlı hazırlanmanızı sağlar. Örneğin, kırmızı bir trençkotla tüm günü şık ve güzel geçirebilirsiniz.
  • Ayakkabılarınızı Farklı Kombinlerle Kullanın: Yüksek topuklu ayakkabılarınızı babetlerin, spor ayakkabılarınızı topuklu ayakkabıların, sandaletlerinizi spor ayakkabıların yerine kullanmaktan çekinmeyin. Tabii eşofmanın altına topuklu ayakkabı giymek gibi bir hata yapmayın. Ancak bazen şık bir taytınız varsa onu topuklu ayakkabıyla kombinleyebileceğinizi unutmayın.

3.Doğru Parçaları Eşleştirin

Her ne kadar seçimlerinizde özgür olsanız da doğru parçaları eşleştirmek stilinizi zenginleştirmenize katkı sağlar. Dolabınızda günlük kullanım için jean, elbise, etek, gömlek ve tişört çeşitlerini mutlaka bulundurun. Bu giysiler çok yönlüdür ve genellikle hızlı ve pratik şekilde şıklığı elde etmenizi sağlar. “Nasıl Şık Olunur ” diyorsanız aşağıdaki ipuçlarına göz atabilirsiniz.

Jean’le Şık Olmak İçin Kombin Önerileri

Klasik siyah bir skinny jean ile şık olmak için beyaz bir tişört ve baskılı ceketleri tercih edebilirsiniz. Bu, beyaz tişörtü renklendirmenin de en pratik yolunu sizlere sunar. Siyah skinny jean’ler, gardırobunuzdaki çok yönlü ürünlerden olacaktır. Sezon ne olursa olsun, onu rahatlıkla kullanabileceksiniz. Ayrıca ister siyah ister blue jean olsun, kabarık kollu bir üst, herhangi bir klasik denim görünüme biraz parlama eklemenin eğlenceli bir yoludur. Skinny jean’lerle hem sportif hem de klasik kombinler yapabilirsiniz. Özellikle yüksek belli pantolonlarla kısa, kabarık kollu bluz çeşitlerini kombinleyebilirsiniz. Ayrıca boyfriend jean modellerini de çiçek desenli bluzlarla, kemer ve topuklu ayakkabılarla eşleştirebilirsiniz.

Elbise şıklığıElbiselerin Tamamlayıcı Parçaları

Elbise, bir dolaptaki en pratik giysilerin başında gelir. Çoğu düz elbiseyi topuklu ayakkabıyla kombinleyerek bir davette, spor ayakkabıyla kombinleyerek günlük kullanımda tercih edebilirsiniz. Eğer mini bir elbiseye sahipseniz düşük bilekli spor ayakkabılarla daha ince ve uzun görünmeniz mümkün olur. Aynı zamanda mini elbiseleri uzun hırkalar ve ceketler ile eşleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra basit bir kolye şıklığınızı artıracaktır. Ancak spor ayakkabı ve elbise kombinine jean ceket de ekleyebileceğinizi unutmayın. Eğer özel bir davete katılacaksınız deri ceket ve topuklu kısa çizmeler, mini elbiselerle son derece uyumlu olur. El çantaları, sandaletler ve gözlük de uzun elbiselerin tamamlayıcı aksesuarlarıdır. Özellikle desenli bir elbiseniz varsa sandalet, elbisenizi ön plana çıkarmanıza yardımcı olur. Ancak düz ve uzun bir elbise tercih ettiyseniz spor ayakkabılarla elbisenize hareket kazandırabilirsiniz.

Gömleklerle Şıklığı Yakalayın

Şık olmak istiyorum.” diyorsanız dolabınızda mutlaka bir tanesi beyaz olmak üzere birçok gömlek bulundurun. Düz renkli gömlekleri blue jean’lerle kombinleyebilirsiniz. Hatta bu kombini topuklu ayakkabılarla bile tamamlayabilirsiniz. Son dönemlerin trendlerinden birisi de salaş ve uzun gömlekler. Bu gömlekler taytların üzerinde bile çok şık duruyor. Özellikle desenli ve çiçekli modeller en sık tercih edilenler. Ayrıca spor kanvas pantolonunuzun üzerine bir büstiyer giyip stilinizi gömlekle tamamlayabilirsiniz.

Mini ve Uzun Etekleri Dolabınıza Ekleyin

Klasik ve modern bir görünüm istiyorsanız dolabınızda mutlaka bir kalem etek bulundurun. Siyah kalem eteği, siyah bir gömlekle eşleştirebilirsiniz. Ancak böyle durumlarda renk patlaması oluşturmak için geniş ve canlı bir kemer kullanmanız harika olur. Ayrıca eteği zıt renklerdeki bir bluz ile de kombinleyebilirsiniz. Daha klasik bir görünüm isterseniz etek ve beyaz gömlek ikilisi her daim şık olmanızı sağlar. Jean etekler de dolabınızda olması gereken modellerdir. Bu modellerle her renkte ve desende tişört, bluz, gömlek kullanabilirsiniz. Tıpkı elbiselerde olduğu gibi eteklerde de spor ayakkabı giyebilirsiniz. Özellikle beyaz spor ayakkabılar hemen hemen her kombinle uyumludur. Kullanıldığı her kombinde de şıklığınızı artırır. Tüm bunların yanı sıra bir blazer ceket, salaş hırka, tayt ve sweatshirt gardırobunuzda bulunması gereken parçalardan. Kemerlerin gücünü de hafife almayın ve kombinlerinizde mutlaka geniş kemerlere yer verin. Aksesuardan iç çamaşırına, jean'den tişörte kadar bedenize uygun olan şık ve kaliteli ürünleri DeFacto’da bulabilirsiniz.