Açık Hava Sineması Konsepti Giyim Önerileri

Modayı yakından takip eden ve güzel giyinmeyi seven herkes, kıyafetlerin de bir ruhu olduğunu yakınen bilir. Kıyafetler seçilirken belli yaşam pratikleri bir nevi yönlendirici rolü üstlenir. Bu çerçeveler aslında kısıtlayıcı değil karar vermeyi kolaylaştıran unsurlardır. Bu bağlamda, her durumun kendine has kıyafetlerinin olması adeta tüm toplumların görüş birliğine vardığı yazısız kurallardan biridir.

Kombin Oluştururken Zaman Ve Mekan Faktörü

Kıyafetlerin kendine ait zamanı, mekanı ve ortamı vardır. Kahvaltıda kombinlenen jean pantolon ve tişört ikilisi ile, şık bir mekanda gerçekleşecek akşam yemeğine katılmanın çok da uygun olmadığı aşikardır. İş saatlerinde giyilen takım elbise ile akşamları evde oturmak tercih edilmez. İstisnalar dışında eşofman takımı ile resmi bir toplantıya gidilmez.

Keza bir düğün, parti ya da gala gecesinde kullanılan abiye bir elbisenin de gündüz gerçekleşen bir etkinlikte yeri pek yoktur. Pikniğe abiye elbise ile katılmayı çok da tercih etmezsiniz. Kişi ne giymesi gerektiği konusunda özgür bırakılsa ve giydiği kıyafetle kendini son derece rahat hissetse bile, garipseyen bakışlar ve ortama ayak uyduramamanın verdiği rahatsızlık genellikle ağır basar.

Yaz Akşamlarına Özel Bir Etkinlik: Açıkhava Sineması

açık hava sinemasıYoğun ve genellikle kapalı alanlarda geçen kış mevsimi ardından gelen yaz gün ve geceleri birçok organizasyona sahne olur. Tatiller, günlük geziler, düğünler, yemekler, konserler, kumsal partileri derken hava karardıktan sonraki zaman dilimi keyifle uzar. Yaz günleri ve yaz akşamları hayatı dolu dolu yaşayanlar için kıyafet seçiminde de ayrı bir çalışma ve detaycılık gerektirir.

Yaz akşamlarının kış akşamlarından en çarpıcı farkı, yaz akşamlarına özel, çok nostaljik ama bir o kadar modern bir etkinliğin var oluşudur: Açıkhava sineması. Hatta Açıkhava sinemasının diğer bir adı da yazlık sinemadır. Açıkhava sinemasının bir çok insanın çocukluğunun seyir hafızasında çok müstesna bir yeri vardır.

Açıkhava sineması, özellikle Yeşilçam filmlerinde kullanılan önemli motiflerden biridir. Tahta sandalyeleri, frigo satan kasketli çocuk satıcısı, tahta kulübeden oluşan bilet gişesi, dev ekranı ve her daim gülen izleyicileriyle açık hava sineması belleklerde hep olumlu çağrışıma sahnedir.

Açıkhava sineması, seksenli yıllardan sonra yok olan ve uzun yıllar nostaljik bir öğe olarak hatırlanmakla birlikte, son yıllarda eski popülaritesini kazanmıştır. Özellikle son iki yıldır tüm dünyanın yaşadığı bu zor koşullar altında, açık hava sinemasının değeri film izleyicileri tarafından anlaşılmıştır. Özellikle büyük şehirlerde sayısı günden güne artan açıkhava sinemalarına ilgi oldukça yoğundur.

Açıkhava sinemaları birden fazla konseptle işletilmektedir. Arabanızı mekana park ederek ve aracınızdan hiç inmeden film izleyebileceğiniz sinemaların yanı sıra, bilinen konsepti ile faal olan açık hava sinemaları da büyük şehirlerde bulunur. Elbette bu özel etkinliğin de kendine has bir kombin tarzı vardır.

Açıkhava Sinemasına Özel Kıyafet Seçenekleri

Stilini özenle oluşturan moda severlerin açık hava sinemasını es geçmeleri düşünülemez. Yaz akşamlarına kombin oluşturmak ne kadar keyifli ise, spesifik olarak açık hava sinemasına giderken giyilecek kıyafetleri oluşturmak da bu keyfi daha da yukarılara taşır. Hafif ve spor-şık kombinler deyim yerindeyse açıkhava sinemasına cuk diye oturur.

Ilık bir yaz akşamı sevgilinizle, dostlarınız ve ailenizle farklı bir etkinlik yapmak istediniz. Açıkhava sineması izlemeye karar verdiniz. Film seçildi biletler alındı ve işin en can alıcı kısmına geçildi demektir. Özellikle kadınlar için en önemli kısmına gelindi denilebilir. Bu harika etkinlik için kombin oluşturmak oldukça hiç zor olmadığı gibi oldukça da zevklidir.

Açıkhava Sineması Yıldızı Kadın Giyim Önerileri

Görünümüne özen gösteren bir kadın, yaz akşamları açıkhava sineması etkinliğine tatlı bir elbise ile gönül rahatlığı ile arz-ı endam edebilir. Siz de şık ve rahat bir akşam için uçuş uçuş poplin ya da keten elbiseleri gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Serin ve hafif elbiseler, gece boyunca  sizin için estetik görünüme ek olarak konforlu bir kullanım da sağlar.

Diz hizasında çiçekli bir elbise, jean bir ceketle son derece güzel tamamlanır. Babet ayakkabılarınız ve çapraz çantanızla kombininiz çiçek gibi tamamlanır. Sadelikten hoşlanıyorsanız, desensiz, diz hizasında ya da diz üstü yazlık elbiseler de sizinle birlikte kolaylıkla bu akşama taşınır. Bu, tarz sahibi ve ağırbaşlı duruş ile açıkhava sinemasının yıldızı siz olabilirsiniz.

İkinci bir seçenek olarak, keten düz renk bir elbise bu güzel yaz akşamınız için kurtarıcıdır. Toprak tonlarında ya da renkli keten elbiseler, oldukça asil bir görünüm oluşturur. Küçük tatlı bir şapka ve arzunuza göre spor ya da hafif topuklu ayakkabıyla, 1960’lı yılların filmlerinden çıkmış bir aktris edası ile mekanın yıldızı olabilirsiniz..

Elbette tercihiniz pantolondan yana da olabilir. Yüksek bel jogger jean ya da keten pantolonunuz, crop üstünüz ve şirin sneaker’larınızla ortamda parıldayabilirsiniz. Ya da şort odaklı bir set yaparak son derece cool bir stil oluşturmanız oldukça mümkündür. Diz üstü bir jean şort, balon omuz bir crop, topuklu bir ayakkabı spor- şıklığı göz alıcı biçimde buluşturabileceğiniz en üst noktadır.

Perdedeki Jönleri Kıskandıran Erkek Kombinleri

Günümüzde modayı ve tüm yaşam trendlerini yakından takip eden erkeklerin çoğunlukta olduğu rahatlıkla söylenebilir. Bu çağın erkekleri, bir jean bir tişörtle dışarı çıkmaktan oldukça uzaktır. Her duruma göre kıyafet tercihleri çeşitlilik arz eden erkekler, moda dünyasına hakim derinlikten son derece memnundur. Beylerin gardroplarının günden güne genişlediği su götürmez bir gerçektir.

Erkekler için yaz akşamı açık hava sineması kombinleri de en az kadın kombinleri kadar eğlencelidir. Yaz akşamlarında erkekler hem hareket özgürlüğünü, hem de ilgi çekici bir görünümü sağlayan giyim bütünlüğünü kolay bir biçimde oluşturabilirler. Moda dünyasının ürün çeşitliliği, kadınlar kadar erkekleri de destekler.

acık hava sinema etkinliğiErkekler için açık hava sinemasına yönelik son dönemlerin en çok tercih edilen kombini keten ağırlıklıdır. Erkek keten gömlek ve erkek şort oldukça revaçta bir stil bütünlüğüdür. Bu giyim stilinde, gömlek açık renk, şort koyu renk kullanılabileceği gibi, koyu renk gömlek açık renk şort da oldukça güzel uyum sağlar. Bir çift sneaker ve omzunuza atabileceğiniz bir süveter ile, açık hava sinemasında beyaz perdedeki jönün önüne geçebilirsiniz.

İkinci bir giyim tarzı, keten pantolon ve keten gömleğin cool beraberliğidir. Bu giyim modeli, adeta zamansızdır. On yıllardır erkek modasının değişmez öğesi bu kombindir desek yanılmış olmayız. Püfür püfür bir incelikte keten pantolon, keten bir gömlekle asil duruşu güçlendirir. Keten pantolonun göz alıcı duruşu, kolay bir kullanım sağlaması neticesinde akşamınızın keyfi taçlanır.

Üçüncü bir kombin önerisi de keten pantolon ve pamuklu bir gömlekle oluşur. Pamuklu gömlekler günün her saatinde olduğu gibi yaz akşamlarında da güvenle tercih edilebilir.

Bu ikilinin en önemli özelliği, tabiri caizse her ortama ve her duruma kolaylıkla uyumlanabilmesi, ve sizi en iyi şekilde temsil edebilmesidir.

Erkek modasının son yıllarda yeni bir vazgeçilmezi de vardır: Şalvar tipi örme pantolonlar ve oversize tişörtler. Bu rahat ikili yeni trendin ana öğelerini oluşturur. Bu güzel kombin de yaz akşamı açık hava sineması etkinliklerine katılımda çok rahat bir biçimde kullanılabilir. Kişisel konforu en üst noktalara taşıyan bu kombin, ayrıca oldukça tarz ve sevimlidir.

DeFacto ürün gamında tüm bu ürünler sınırsız bir çeşitlilikte yer alır. Şimdi hiç vakit kaybetmeden DeFacto koleksiyona göz atarak eksiklerinizi kolay bir biçimde tamamlayın. Katıldığınız tüm etkinliklerde sahnede en çok parlayan siz olun.