Yoğun ve telaşlı geçen hayatımız her zamankinden daha fazla rahat ve pratik kıyafetler gerektiriyor. Elbette stilden vazgeçmek bir seçenek değil. Peki, şık ama giyilebilir bir görünüm yaratmak için modayı ve işlevi nasıl bir araya getirebiliriz? Stil için rahatlıktan ödün vermenize gerek yok. Bir amaç için üretilmiş herhangi bir ürünü alıp başka bir amaç için kullanmak; insanın doğası ve spor giyimin kökleri de tam buradan geliyor. Atletizm bu noktada başarılı bir alternatif yaratıyor. Atletik performansı günlük giyime dönüştüren athleisure, spor salonunda giyebileceğiniz kıyafetler ile öğle yemeğinde giyeceğiniz kıyafetler arasındaki çizgiyi ortadan kaldırıyor. Yani ister dans stüdyosuna gidiyor olun ister sokaklarda dolaşın, kıyafetiniz size geniş bir stil alanı yaratıyor. Jean pantolon, deri ceket veya topuklu ayakkabı gibi moda parçaları; spor ayakkabı, eşofman veya spor sütyeni gibi giyim parçalarıyla harmanlandığında dengeli bir görünüm yaratıyor. Yüksek performanslı kumaş ile trend estetiğini bir arada kullanmak işte bu kadar kolay. Uzun bir gün boyunca kıyafet değiştirmek veya topuklu ayakkabılarla uğraşmak zorunda kalmadan, gelişen bu akımın neden büyümeye devam ettiğini gelin birlikte inceleyelim.

spor giyim modasıAthleisure Ne Demek?

“Athleisure” terimi artık sözlüğe eklendi ve “hem egzersiz hem genel kullanım alanında giyilmek üzere tasarlanmış günlük kıyafetler” olarak tanımlandı. Bu tanım teknik olarak doğru olsa da aynı zamanda sınırları biraz fazla keskin çiziyor. Athleisure’ın gerçek güzelliği hem pratik hem de tamamen şık olmasında yatıyor. Rahat ve havalı hissettiren bu tarz, spor giyimi klasik giyimle harmanlayarak şık ve rahat stiller yaratmada oldukça iddialı. Basit bir trendden daha fazlası olan atletizm, yaşam tarzındaki bir değişikliği yansıtır; artan sağlık bilinci, yoğun programlar ve rahat kıyafet standartları ile el ele yürür. Bu nedenle zahmetsizce şıklık yaratan athleisure giyim hareketi kalıcıdır ve stilinize yapacağınız doğru bir yatırımdır. Hem satın aldığınız spor parçalar hem de bunları gardırobunuza nasıl entegre edeceğiniz açısından işlevi moda ile karıştırarak atletik bir görünüm elde etmeyi kim istemez? Athleisure sayesinde jean pantolon gibi moda parçaları, spor ayakkabı ve spor sütyeni gibi spor giyim parçalarıyla ideal bir görünüm yaratıyor. Aynı zamanda, rahat ve spordan ilham alan, aynı zamanda şık ve atletik parçalara dikkat ederek yalnızca en iyi ürünlere yatırım yaptığınızdan emin olabilirsiniz. Özellikle yüksek performanslı kumaş ile trend estetiği bir arada kullanmak harika bir seçenektir.

Spor Giyimde Özgün Dokunuşlar

Spor modasını günlük yaşamınıza nasıl sığdırabileceğinizi ve atletik bir görünüm yaratmak için farklı parçaları nasıl bir araya getirebileceğinizi merak ediyor olabilirsiniz. Bunu başarmak o kadar zor değil. Athleisure, size sadece birkaç püf noktayla hayalinizdeki özgün ve havalı stili vadediyor. Spor ayakkabılar her ne kadar atletik faaliyetler için tasarlanıyor olsa da onları nasıl ve hangi parçalarla kullanabileceğinizin kararını yalnızca siz verirsiniz. Ekstra rahatlığı ve birbirinden renkli tasarımlarıyla spor ayakkabılarınızı en sevdiğiniz kumaş veya jean pantolonunuzla kombinlememeniz için hiçbir sebep yok. Ekstra büyük kalıpları ifade eden oversize kapüşonlular ve kazaklar da athleisure trendini zirveye taşıyan parçalar arasında. Hem şehirde hem ofiste blazer ceketler ve kumaş pantolonlarla bir araya getireceğiniz oversize üstler rahatınızı bozmadan şık bir görünüm elde etmenizi mümkün kılıyor.

Stilinize İşlevsellik Katın

Spor kıyafetinizle spor salonundan çıkmak, bu kıyafetleri giymenin uygun olduğunu ve ne zaman olmadığını, hangi durumlarda kabul görmeyeceğini öngörmeyi gerektirebilir. Athleisure, muhtemelen bir iş görüşmesine veya bir düğüne gitmek isteyeceğiniz tarzı yansıtmasa da öğle ve akşam buluşmaları için dışarı çıkacağınızda ideal bir seçenek yaratır. Durum veya mekan ne kadar resmî olursa kıyafetinizin o kadar modaya uygun olacağı fazlasıyla kabul görmüş ve eskimeye yüz tutmuş bir moda görüşüdür. Athleisure ise ne kadar rahat olursa o kadar işlevsel hale gelen bir aktif giyim seçeneği sunar. Bol giysiler giymek oldukça rahat hissetmenizi sağlasa da yataktan yeni kalkmış bir görünümde olmayı kimse istemez. Sevdiğiniz jogging pantolonlarınız gibi gevşek altlar bu görünümün üstesinden grafik tasarımlı tişörtlerle gelebilir. Özellikle tozluk veya süveterler dengeli bir kombin oluşturmak için kullanılabilir.

bütüncül bir tarz yaratmakBütüncül Bir Görünüm Yaratın

Spor parçalar genellikle modal, fırçalanmış pamuk veya esnek spandex gibi süper yumuşak örgü kumaşlardan üretilir. Eşofman altları tercih ettiğinizde uzun kollu üstünüze yapı kazandıracak bir jean kumaş ceket veya motorcu ceketi keskin bir geçişe ve canlı bir görünüme sahip olmanızı sağlayabilir. Gardırobunuzu baştan aşağıya değiştirmek zorunda kalmadan atletik temellere sahip bir görünüm elde etmede kıyafetlerdeki zımba ayrıntıları da oldukça önemli. Hem şık hem sportif parçalar ile tarzınızı yansıtan bütüncül bir hava yaratabilirsiniz. Koyu renk skinny jean pantolonlar ile polar kapüşonlular dağınık stili havalı tutmanın bir diğer yolu. Dar ve bedeninize tam oturan bu tip pantolonlar söz konusu olduğunda ayakkabı seçimi de bir o kadar belirleyici konuma geliyor. Slip-on kanvas stiller, metalikler, dolgulu tabanlar ve baskıya sahip spor ayakkabı modelleri ile stilinizi her yerde taze ve zinde tutabilirsiniz. Uygun bir aksesuar seçimiyle de atletik görünümleri tamamlamak mümkün. Şık ve spor bir havaya sadık kalırken kişisel tarzınıza özgün bir dokunuş katabilirsiniz. Bir çift pilot stil güneş gözlüğü, bir beyzbol şapkası veya şık bir sırt çantası. Mücevher ile son dokunuş verildiğinde hepsi mükemmel bir senkron oluşturacaktır. Mücevherat, aşırıya kaçılmadığı sürece atletik görünümünüze ideal bir sokak stili katabilir. İhtiyacınız olan şey, basit bir altın veya gümüş halka küpe veya ince bir zincir kolye. Spordan ilham alan bu görünümü tamamlamak için damla küpeler ve tragus aksesuarları da birer seçenek. Manşet bileklikleri, şık bir deri kemer, keten karışıma sahip bandanalar ise atletik estetiğinizin tamamlayıcısı olabilir.

Athleisure Giyim Nasıl Olmalı?

Athleisure trendini yakalamak söz konusu olduğunda birkaç temel noktaya dikkat etmek, her yönüyle akıma hakim olabilmek bakımından önemli. Aşağıda yer alan bazı ipuçlarına göz atarak siz de spor kıyafetini bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz:

  • Dengeli bir görünüm için spor parçalarını gardırobunuzdaki mevcut şık ve klasik giyim parçalarıyla bir araya getirin.
  • Özellikle parçaları karıştırma ve kombinleme söz konusu olduğunda yaratıcı olun.
  • Sezonluk aktif giyim trendlerini takip edin.
  • Denim ve deri gibi trend kumaşları yüksek performanslı spor kumaşlarla harmanlayın.
  • Tüm atletik kıyafetlerinizin temiz ve iyi durumda olduğundan emin olun
  • Spor salonuna giderken giyeceğiniz eski şeyleri atmayın.
  • Aksesuar ve mücevher ilavesini gözden kaçırmayın.
  • Kişisel imzanızı taşıyan dokunuşlar yarattığınız stili yeniden yorumlamanıza yardımcı olur.
  • Parlak renkler ve baskılarla aşırıya kaçmayın.
  • Deri ceketin altına giyeceğiniz spor sütyen veya şık bir ceketin altındaki tozluklarda olduğu gibi spor parçaları klasiklerle bir arada kombinleyin.
  • Ayakkabı söz konusu olduğunda seçiminizi spor modeller veya sandaletlerden yana kullanın.
  • Taytları, uzun üstlerle birlikte veya belinize bağlayacağınız bir gömlekle sokak giyimine uygun hale getirebilirsiniz.
  • Streç dokuda üretilen pantolonları, ofisten çocuğunuzun futbol maçına kadar çoğu alanda rahatlıkla kullanabilir, mevsim geçişlerinde hızla oluşturabileceğiniz kombinlerin star parçası haline getirebilirsiniz.
  • Blazer ceketinizi bir bomber ceketle değiştirebilir, blazer modellerden vazgeçemiyorsanız içine spor bir tişört seçerek atletik görünümü koruyabilirsiniz.
  • Atletik stili şık ve işlevsel hale getirmek için yüksek bel pantolonları kısa kesim üstlerle birlikte kullanabilirsiniz.

Athleisure modasının temel parçalarını sizler için bir araya getiren DeFacto, modern ve klasik görünümü bir arada elde etmenizi sağlıyor. Günün her saatinde kullanabileceğiniz kombinler oluşturmak modadan bağımsız olmayı gerektirmiyor! Yüksek kumaş kalitesi ve birbirinden özgün tasarımları ile DeFacto, hem bedeninizde hem ruhunuzda hissedeceğiniz dokunuşları sizin için bir araya getiriyor.