baby shower ne demekAileye katılacak yeni üyenin gelişini kutlamak ve doğum öncesinde anne adayına hediyeler vermek için düzenlenen eğlenceli baby shower partileri son yıllarda oldukça yaygın hale gelmiş durumda. Ne kadar görkemli ve renkli olursa, o kadar keyifli olan baby shower kutlamaları; evde veya cafe, pastane gibi dış ortamlarda gerçekleştirilebilir. Anneye büyük moral veren ve pozitif enerjisiyle herkesi etkilemeyi başaran parti, bebeğin cinsiyetine uygun renklerde ve temalarda düzenlenebilir. Organizasyondaki en önemli nokta, annenin mutluluğunu ve neşesini ön planda tutmak olmalıdır. Herkesin amacı öncelikle ona moral vermek ve doğum öncesinde enerjisini olabildiğince yükseltmektir.

Bol bol fotoğraf çekerek, neşeli oyunlar oynayarak, masayı leziz ikramlıklarla donatarak ve etrafı bebeklerin sevimli dünyalarına göre süsleyerek günü çok daha anlamlı ve unutulmaz kılmak mümkündür. Birbirinden değişik ve yaratıcı konseptler etrafında organize edilen baby shower kutlaması için anne adayı kendisini yakın dostlarının organizasyon yeteneklerine teslim edebilir veya profesyonel bir firmayla anlaşarak işi ehline bırakmayı tercih edebilir. Baby shower partisinin anlamına, nasıl yapıldığına, konuklara sunulacak ikramlıklardan süslemelere, kıyafetlerden hediyelere kadar pek çok detayı barındıran bir checklist hazırlamaya ne dersiniz?

Baby Shower Ne Demek?

Önceleri sadece kadınların katılımına açık olan, şimdilerde ise tüm aile üyelerinin ve arkadaş gruplarının bir parçası olduğu baby shower, Türkçeye birebir çevrildiğinde kelime anlamı olarak "bebek duşu" anlamına gelir. Anne ve bebeğini hediye ve sevgi yağmuruna tutma gibi anlamlara gelen bu ifade, bizim kültürümüzdeki lohusa geleneği ile bazı yönlerden benzerlikler gösterir. Bebek doğduktan sonraki lohusa şerbeti ve hediye sunma ritüelleri, baby shower partilerinde yerini doğumdan kısa bir süre önce hayata geçirilen daha farklı şekillerdeki kutlamalara bırakır. Hem yapılış amacı hem de uygulama şekli bakımından ayrı bir yere sahip olan özel bir toplantıdır. Her ayrıntısına annenin karar verdiği bu özel davetin organizasyon aşamasında yakın arkadaşların ve aile üyelerinin imzası vardır. Annenin yorulmaması amacıyla partiden önceki ve sonraki tüm işlerle dostların ilgilenmesi sıklıkla görülen bir durumdur.

Baby shower ne zaman yapılır? Annenin karnının iyice belirgin hale geldiği hamileliğin 6. ayından sonraki dönemde baby shower düzenlemek annenin konforu ve organizasyonun amacına ulaşması açısından önemlidir. İdeal olanı, doğuma 1-2 ay kala partinin gerçekleşmesidir. Kutlamalar mevsim durumuna göre açık ve kapalı mekanlarda düzenlenebilir. Organizasyon vakti olarak genellikle öğleden sonra saatleri tercih edilmekle birlikte, bu konuda herhangi bir kısıtlama söz konusu değildir. Partiye katılacak kişilerin uygunluk durumuna ve annenin tercihine göre günün her saatinde planlanabilir. Yıllar sonra bile sevgiyle ve heyecanla hatırlanacak unutulmaz bir baby shower daveti için birbirinden renkli konsept önerilerine bir göz atalım.

Baby Shower Konsept Önerileri

Baby shower nasıl yapılır? Baby shower konsept alternatifi olarak onlarca farklı seçenek bulunabilir. Masa örtüsü, sandalye, tabak, bardak, çatal, peçete gibi eşyalar için geçerli olan konsept seçimi; balon, konfeti, süs aksesuarları üzerinde de hakimiyetini gösterir. Konsept için bir renk belirlenerek, tüm ayrıntılarda bu rengin ön plana çıkması sağlanabilir. Örneğin bebeğin erkek olacağı biliniyorsa, partinin genel atmosferini mavi renk etrafında şekillendirmek oldukça keyifli olacaktır. Konuklara gönderilen davetiyelerden; günün sonunda anı olarak dağıtılan biberon, emzik ve bebek temalı çikolata ve şeker ikramlarına kadar her ayrıntı belirlenen renkte tasarlanabilir.

Çizgi film, sevimli hayvanlar, prenses, çiçek, yıldız, güneş gibi birçok değişik konsept, baby shower süsleri için son derece uygundur. Parti yaz aylarına denk geliyorsa güneş teması seçilebilir ve tüm dekorasyon bu figür etrafında şekillenebilir. Duvarlara asılacak afişlerden tabaklara, çatallardan masa süslerine kadar her objede belirlenen konsept kendisini gösterir. Baby shower ikramları, kurabiyeleri ve baby shower pasta modeli üzerinde de söz konusu temaya yer verilerek ortamla kusursuz bir bütünlük elde etmek herkes için son derece mutluluk verici olacaktır. Büyük çerçeve içinde çekilen fotoğraf ve videolar ile; balon patlatma, bebek bezi bağlama gibi türlü etkinlikleri içeren oyunlar da bu özel günden tat almak adına değerlendirilecek yaratıcı fikirlerdir.

Baby Shower Hediye Alternatifleri

Baby shower partisinde ne hediye alınır? Baby shower partilerinde hem ev sahibi konuklara, hem de konuklar ev sahibine çeşitli hediyeler sunar. Konukların anne ve bebeği için seçeceği baby shower hediyeleri kıyafet, şapka, bebek aksesuarları, bebek bakımı için özel olarak üretilen kozmetik ve bakım ürünleri gibi farklı kategorilerden seçilebilir. Bebeğin doğumundan itibaren ebeveynlerin çok işine yarayacak olan klasik bebek hediye alternatiflerinden yardım almak son derece yararlı olacaktır. Fotoğraf albümü, oyuncak, bebek odası için süs eşyası, nevresim takımı gibi farklı seçenekler de anneyi oldukça mutlu edebilir. Annenin zevkine ve stiline uygun kolye, bileklik, küpe gibi takılar ile; çanta, ayakkabı, bluz gibi kıyafet ve aksesuarlar hediye olarak seçilebilir. Çocuğun gelecekteki eğitim yaşamına yapılacak katkı, tatil rezervasyonu gibi manevi jestler de aile büyükleri tarafından sunulabilecek hediye alternatifleri arasında gösterilebilir.

Bebek sahibi olacak çift tarafından, mutluluklarını paylaşmaya gelen konuklara günün anısı olarak küçük hediyeler dağıtmak çok şık bir harekettir. Emzik, biberon, patik gibi bebeği çağrıştıran objelerin başrolde olduğu buzdolabı magneti, çikolata, şekerleme, minik parfüm şişeleri, fotoğraf çerçevesi, mum gibi hediyelik eşyalar bunlardan sadece birkaçıdır. Nazar boncuğu şeklindeki her türlü hediyelik eşyaya bu tür partilerde yer vermek de oldukça iyi bir fikirdir. Mutluluğun daim olması, gelecek güzel günlere dair temenniler ve iyi dileklerin somut bir göstergesi olarak karşı tarafa en iyi şekilde iletilebilir.

Baby Shower Anne Kıyafetleribaby shower anne kıyafetleri

Anne adayları özenle hazırlandıkları unutulmaz baby shower partisi için özel kıyafetler seçmek ister. Baby shower anne kıyafetleri genellikle şık elbise modellerinden oluşur. Davetin konseptine, havanın durumuna ve kişisel beğenilere göre seçilen uygun bir elbise ile tüm dikkatler anneye çevrilir. Açık havada organize edilen bir kutlamada çiçek desenleriyle bezenmiş uçuş uçuş bir elbise tercih edilebilir. Elbise ile uyumlu bir taç, kıyafeti tamamlayan hoş bir aksesuar olarak değerlendirilebilir. Uzun, midi ve mini boylardaki elbise modelleri hem annenin rahat hareket etmesini sağlar hem de şık bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. Düz bir sandalet, spor ayakkabı veya kısa topuklu bir ayakkabı sayesinde klasik ve spor kombinler en iyi şekilde tamamlanabilir.

Hamileler için özel olarak tasarlanan hamile elbise ve kıyafetleri de bu tür bir kutlama için olmazsa olmazdır. Askılı salopet hamile elbise modelleri klasikleşmiş siluetiyle oldukça ideal bir seçimdir. Böylesine önemli bir davette çoğunlukla tek parça elbiseler ön plana çıksa da, hamile üst ve hamile jean pantolon modelleri özellikle sportif şıklıktan vazgeçmeyenlerin yöneldiği alternatifler olarak karşımıza çıkar. Hamile baby shower elbise seçerken rahatlık ve şıklığın aynı yerde buluştuğu modeller, her bakımdan ilham verici bir görünüm ortaya çıkaracaktır. Eğer siz de yakın zamanda bebek sahibi olacak şanslı bir anne adayı iseniz, unutulmaz bir baby shower kutlaması geçirmek için tüm elbise, etek ve bluz modellerini geniş ürün yelpazesi arasından bulabilir, günün tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.