Baş veya boyun çevresine bağlanması amaçlanan, üçgen veya kare şeklindeki bez veya kumaş parçaları olan bandana, bazı kültürlerde şapka yerine de kullanılmasıyla bilinir. Güneşten korunmak amacıyla boyun etrafına veya toz solumamak adına ağız ve burun çevresine örtülebilen bandanalar, eski dönemlerde kişinin kimliğini gizlemek amacıyla kullanılmasıyla da biliniyor. Günümüzde genellikle saçlara şekil vermede ve toplamada tercih edilen bandana modeller, oldukça zengin renklere ve desenlere sahip. Bu nedenle tarzınız ne olursa olsun kıyafetinizi tamamlayabileceğiniz çok yönlü bir aksesuar olarak ürünler, moda dünyasında en büyük yardımcımız olmaya devam ediyor.

Kolay kullanımı sayesinde oldukça farklı bandana takma modelleri elde edebilir, hem spor hem şık bir aksesuar olarak bu ürünleri kullanabilirsiniz. Her duruma kolay ayak uydurabilmesinin yanı sıra erkek ve kadın stilinde farklı bandana bağlama modelleri ile harikalar yaratabilirsiniz. Siz de sık sık bandana kullanmak istiyor fakat nasıl kullanacağınız konusunda kararsızlık yaşıyorsanız doğru yerdesiniz. Bandananızı yanınıza alın ve trend bandana bağlama modellerini hemen denemeye başlayın!

bandana bağlama şekilleriBandana Bağlama Şekilleri Nelerdir?

Aksesuarlar söz konusu olduğunda bandana, hem klasik hem de zamansız bir seçimdir. Basit ve birçok alanda rahatlıkla kullanabileceğiniz bu parçalar ile stilinizi daha özgün hale getirebilirsiniz. Nasıl mı?

Hippi Tarzı Bandana

Kıyafetlerinize uyumlu, rahat ve bohem bir hava katmak istiyorsanız seçiminizi bandanadan yana kullanmanın tam zamanı! Bu tarz bandana takma şekilleri adeta bir taç kullanmak gibidir. Tercihinize bağlı olarak bandananızı ister dar ister geniş şekilde takabilirsiniz. Erkek ve kadınlarda oldukça havalı görünen bu stile, bandananızı katlayarak ve orta kısmını alnınıza yerleştirdikten sonra her iki ucunu başınızın arkasından bağlayarak ulaşabilirsiniz. Yalnızca saçınızın bandananın altına yerleştiğinden emin olmanız yeterli.

90’lar Tarzı Bandana

Havalı ve asi bir genç görünümü yaratan bu stilde 90’lara dönüşe tanık olabilirsiniz. Biraz nostalji ve biraz da orijinal bir stil elde etmek istediğinizde özellikle kırmızı bandanalar ideal bir seçenek olabilir. Bandana nasıl takılır? Bandananızı düz bir yüzey üzerinde üçgen yaptıktan sonra alnınızın ortasına yerleştirin. Başınızın etrafını sararak uçlarını tam arkada bir araya getirin. Eğer saçınız uzunsa düğümü saçınızın altına yerleştirmek daha rahat bir kullanım sunacaktır.

Sarma Tarzı Bandana

Bu vintage stil hem kadın hem erkeklerin vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Asla eskimeyen bu tarz saça fular bağlaması modelleri ile günün her saatinde özgün kalabilir, saç stilinizdeki sürpriz bozulmaların önüne geçebilirsiniz. Bandananızı köşeden köşeye ikiye kutladıktan sonra pelerin gibi omuzlarınızın üzerine yerleştirin. Sonrasında her iki köşesini de başınızın veya kaküllerinizin üzerine doğru getirin ve bağlayın. Üstte kalan köşeleri de ön kısmın altına yerleştirin ve benzersiz tarzınızın tadını çıkarın!

50’ler Tarzı Bandana

Hızla ve düşünmeden yaptığımız at kuyruklarını, saçımızı kontrolde tutmanın pratik bir yolu olarak kullanmaya devam ediyoruz. 50’lerde çok daha fonksiyonel ve estetik amaçlarla kullanılan at kuyruklarının bandanalar ile bir araya gelebileceğini biliyor muydunuz? Bu zarif görünüm için bandananızı düz bir yüzeye yatırdıktan sonra merkezine doğru toplayın ve uzun bir ip şekline getirin. Elde ettiğiniz ip şekline gevşek ve açık bir düğüm hali verin. Saçınızı önce elastik bir bantla bağladıktan sonra ilmekli düğümü at kuyruğunun üzerinden geçirin. Düğümü saç tokanıza tam oturana kadar sıkın.

Klasik Tarz Bandana

Saçında fazla hareket sevmeyen fakat yine de tercihini bandanadan yana kullanmak isteyenlere bir haberimiz var. Klasik şekilde uygulayacağız saça bandana bağlama teknikleri ile düzgün kıvrımlar oluşturabilir, saç modelinizde doğal bir dağınıklık yaratabilirsiniz. Bunun için bandananızı üçgen hale getirdikten sonra üst köşesini alın ve aşağıya doğru katlayın. Üst köşesi tabanıyla buluşan bandanayı tekrar aynı şekilde katlayın ve dikdörtgen bir bant görünümü verin. Bandı dikkatlice alın ve düğüm boynunuzun arkasında veya kaküllerinizin üzerinde olacak şekilde ensenizin arkasına yerleştirin.

Boyuna Bandana Nasıl Bağlanır?

Boynunuza bandana takmak da size ekstra sıcak ve havalı bir görünüm verecektir. Birçok farklı stilde boyunuza bandana bağlayabilir, bunu herhangi bir stille kombine edebilirsiniz. İşte, seçebileceğiniz stillerden bazıları...

Önden Bağcık

Kolay ve bir klasik haline gelen bir bağlama önerimiz var: Bandanayı üçgen bir şekil oluşturacak şekilde yarım biçimde köşelerinden katlayın. Üçgen kısmı aşağıya bakacak şekilde boynunuzun arkasına ve omuzlarınızın üzerine yerleştirin. Parmaklarınızla iki köşeyi içeri getirin ve boynunuzun önüne bağlayın.

Yüz Önü

Motorda veya rüzgarlı havalarda dahi stilinizden taviz vermek istemediğinizde bandana takma şekilleri erkek ve kadınlar için vazgeçilmez olmaya devam ediyor. Bunun için bandananızı ikiye katlayın. Üçgen şekli aşağı bakacak şekilde boynunuzun hemen önüne yerleştirilmiş bandananın ortasından üçgen şekli bozmadan boynunuza sarın. Uçları boynun hemen arkasından bağlayın. Yüzünüzün alt yarısını kaplayacak şekilde burnunuza oturtarak dilediğiniz kadar yukarı veya aşağı çekin.

Kovboy Tarzı

Yuvarlak gözlükleriniz, jean ceketiniz ve ekose pantolonunuz hazır. Fakat hala bir şeyler mi eksik? Kırmızı ve desenli bir bandana eksik olanı tamamlamak için oldukça yakınınızda. Kovboy stili oluşturmak için bandanayı yüzünüzün önüne takarak bir önceki bağlama şekillerini uygulamanız yeterli. Yalnızca yüzünüzü kapatmak için bandanayı yukarı çekmek yerine bir köşesi aşağıya bakacak şekilde boynunuza bir eşarp gibi oturmasına izin verebilirsiniz.

Fransız Düğümü

Bir iş yemeği veya romantik bir buluşma, aksesuarların yardımına ihtiyaç duyduğumuz hazırlıklar gerektirebilir. Bu noktada saten ve ipek karışıma sahip bandanalar akıllıca bir seçenek yaratabilir. Bandananızı ikiye katladıktan sonra oluşan üçgeni en uzun kenardan yaklaşık 7-8 cm yukarı tekrar katlayın. Alt kısımdaki köşe görünmeyene kadar birçok defa katlanmanız gerekebilir. Sonrasında bandın ortasını boynunuzun önüne yerleştirin ve uçları boynunuzun arkasına veya önüne gelecek şekilde bağlayın.

Bandana Ne Zaman Takılır?

Bandanalar çok yönlü kullanımları sayesinde birçok etkinlikte ve davette kullanabileceğiniz tasarımlardan oluşturuluyor. Bu tasarımlar arasından stilinize ve kullanım amacınıza uygun olana karar vermek, birçok seçenek arasından zorlayıcı olabiliyor. Kullanım amacı bu noktada işinizi kolaylaştıracak noktalardan birine işaret ediyor olabilir. Bandana bağlamaları modelleri kadın ve erkekler için birçok farklı durumda harikalar yaratabilir. Bandananızın ne zaman ve hangi kıyafetlerle birlikte kullanılabileceği hakkında birkaç önerimiz var.

Gündelik Durumlar

Bandanalar kıyafetinize kişilik katmanın mükemmel bir yoludur. Özellikle küçük ayrıntıları öne çıkarmayı seviyorsanız doğru bir bandana seçimi ile randevularınızı daha etkili hale getirebilirsiniz. Sıcak yaz günlerinde bandananızı, beyaz bir gömlek ve chino pantolon ile kombinleyerek kullanabilirsiniz. Şık ve gündelik kıyafetler için pamuklu bandanalardan kaçınmak ve çok hacimli olmayan, daha parlak dokuya sahip ipek veya saten kumaşları tercih edebilirsiniz. Bu tür kumaşların ek avantajı, belinize veya cebinize yerleştirerek sofistike bir hava yaratmak istediğinizde de başarılı sonuçlar verebilmesidir. Seçiminizi baskılı olan modellerden yana kullanmak istediğinizde ise puantiyeli, çizgili veya paisley desenine sahip incelikli bandanaları seçmekte fayda var.

Mevsime Göre Seçimler

Sonbahar yaklaştığında dahi şık görünmenin bir yolunu bulmak bandanalarla mümkün. Hem şıklık hem rahatlık arayanlara her mevsimde kusursuz bir görünüm sunacak olan bandanaları seçerken kumaş özelliklerine dikkat etmeniz yeterli. Yaz aylarında pamuklu bir bandanayı kalın bir gömlek ve jean pantolonla eşleştirebilirsiniz. Sonbahar ve kış aylarında rahat ve modaya uygun bir görünüm için ise çizgili bir tişört, jean pantolon veya jean gömlekle ipek karışımı bir bandana özgün bir stil yakalamanıza yardımcı olacaktır. Bandananızı çeşitli şekillerde giymeyi planlıyorsanız pamuk gibi hafif kumaşlar çok yönlü seçenekler sunar ve daha büyük boyutlarda üretilirler. Böylelikle sıcaklığın düştüğü zamanlarda bandananızı eşarp olarak da kullanabilirsiniz. DeFacto, birbirinden farklı tasarımları ve desenleri bandana modellerinde bir araya getiriyor. Stilinizde basamak atlamak ve alışılmışın dışında kombinler ile moda dünyasına ayak uydurmak istiyorsanız siz de aksesuar rafınızı hareket geçirin ve bandananızla harikalar yaratın!