Artık bazı moda ögelerinin birden fazla amacı olduğunu her zamankinden daha fazla fark ediyoruz. Eskiden sadece evde giyeceğiniz eşofman takımları çok daha şık hale geliyor ve dinlenme amacıyla gittiğiniz geniş teraslı mekanlarda dahi kullanabileceğiniz birer alternatife dönüşüyor. Benzer şekilde taytların da spor çantalarımızdan günlük rutinimize seri bir geçiş yaptığı aşikar. Biker tayt ne demek diyorsanız basitçe diz üstü uzun ve kısa seçenekleri ile sunulan tayt modelleri olarak tanımlanabilir. Dilediğiniz boyda tercih edebileceğiniz biker taytlar ile günlük ve şık kombinler yapabilmeniz mümkün. Gerçek birer stil ikonuna dönüşen bisiklet şortu kombin ve özgün bir tarz yaratma konusunda oldukça başarılı bir duruş sergiliyor. Onları en sevdiğimiz süveterle ve terliklerle, hatta blazer ceketler ve topuklu ayakkabılarla giymemek için hiçbir neden yok! İster geç kalmış olun ister çoktan gardırobunuzda yer vermiş olun, bisiklet taytların fonksiyonelliğine tanık oldukça daha da seveceğinizden eminiz. O halde başlayalım!

bisiklet tayt kombinleriBisiklet Taytı Nasıl Giyilir?

Kökeni Prenses Diana’ya kadar dayanan bisiklet taytlar hem ünlüler hem moda ikonları tarafından sıkça kullanılan parçalar arasında yer alıyor. Mükemmel bir yaz malzemesi olmasının yanı sıra kendinizi her an rahat hissetmenizi sağlayacak bu şortları nasıl kullanabileceğiniz hakkında fikir sahibi olmak istiyorsanız doğru yerdesiniz! Biker tayt nasıl kombinlenir?

  • Bisiklet şortlarını birkaç ufak değişiklik yaparak mevsimden bağımsız olarak farklı şekillerde giyebilirsiniz. Yaz aylarında sevimli kısa üstlerle havalı bir tarz yakalayabilirken kışın kalın pardösüler ve uzun çizmelerle sofistike bir hava oluşturabilirsiniz.
  • Yüksek belli bisiklet şortlarını aynı anda hem şık hem sportif bir görünüm yakalamak için tercih edebilirsiniz. Yaz aylarında kusursuz bir görünüm için bağcıklı crop top üstlerinizle veya braletlerinizle bisiklet tayt kombin seçenekleri yaratabilirsiniz. Soğuk havalarda veya daha resmi buluşmalarda ise blazer ceketler, kısa kapüşonlular bisiklet şortların havasını arttıran alternatiflerden yararlanabilirsiniz.
  • Bir yaz günü öğle yemeğinde veya sıcağı ve terlemeyi önleyecek havalı bir görünüm yaratmak istediğinizde bisiklet şortları imdadınıza yetişebilir. En sevdiğiniz tişörtü nefes alabilen ve esnek kumaştan yapılmış siyah bir bisiklet tayt ile birlikte giymek isteyebilirsiniz. Kıyafetinizi tamamlamak için ise keten veya chambray gibi daha yumuşak kumaşlardan üretilen yazlık blazer ceketleri kullanmak oldukça mantıklı. Kombininizi daha şık hale getirmek için ise birkaç küçük aksesuar seçmeniz yeterli!
  • Bir taşla iki kuş vurmaya ne dersiniz? Bu kabaca aynı anda iki popüler moda trendini takip etmek anlamına geliyor. Kamuflajlı desene sahip bisiklet şortları günlük gardırobunuz için bir yaz klasiği olabilir. Çok yönlü olması hem basit grafikli tişörtlerle hem de kamuflajlı üstlerle ve dantel ayrıntılı bluzlerle kombinlemenizi mümkün hale getiriyor.
  • İçinde kendinizi biraz rahatsız hissedebileceğiniz beyaz bir elbise, siyah bisiklet şortları ile birlikte hem rahat hem şık bir hafta sonu kıyafetine dönüşüyor. Kız kıza toplanılan gecelerde kusursuz bir şeffaf beyaz elbisenin altına giyeceğiniz bisiklet şortu ve topuklu ayakkabılar ile dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz!
  • Tatil veya iş için seyahat ederken yapılacak en akıllıca şey, güçlü temel parçaları doğru şekilde bir araya getirmek oluyor. Temel parçaların çok yönlü kullanıma sahip olması da bir o kadar önemli. Bisiklet şortlar şıklığın ve çekiciliğin seyahatlerde dahi sizinle olmasını mümkün hale getiriyor. Hareketlerinize tanıdığı kolaylık ve hemen hemen tüm spor üst giyim parçalarıyla kombin edebilmek bisiklet şortlarının doğasında var!
  • Halter top modeller her zaman sevildiği ve ihtişamlı olduğu günleri uzun zaman önce geçirmiş olsa da görünümünüze benzersiz feminen bir hava katmadan oldukça profesyoneldir. Tercihinize göre hoş tonlarda bir askılı üst seçerek siyah bir bisiklet taytı ile kombin oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz bu takıma bir çift halka küpe de ekleyerek casual stilin hakkını vermek mümkün!
  • Retro ve vintage esintili üstler tam da sizin tarzınızsa bunları bisiklet şortlarıyla kombinlemek ve kayda değer bir görünüm oluşturmak harika olmaz mıydı? Siyah bisiklet taytlar ve soyut baskılı retro tarz üstler hoş ve modern bir havayı açık kahverengi topuklu ayakkabılarla yakalayabilir. 80’lerden ilham alan bu harika görünümü yine retro takılarınızla tamamlayabilirsiniz. Saçlarınızı toparlamak için kedi gözlüklerinizi de unutmayın!
  • Bisiklet şortların geçmişten koparılarak getirilmiş bir stil olduğunu söylemiştik. Peki, neden buna uygun bir stil oluşturmayasınız? Bisiklet şortunuzun üzerine eskitilmiş jean şortlar giyerek geçmişin izlerini yansıtmak mümkün. Stilinizi tamamlamak adına kalın tabana sahip spor ayakkabılar ve beyaz crop top üstleri tercih edebilirsiniz.
  • Yakınlarda bir rock konserine mi katılmayı planlıyorsunuz? Denim ve örgü bisiklet şortları tam da bu noktada sansasyonel bir seçenek sunuyor. Kolsuz siyah bir üst ve örgü bisiklet şortu ile kıyafetinize keskinlik katabilir, içinizdeki dark side ruhu ortaya çıkarabilirsiniz. Siyah objeleri de unutmayalım lütfen!
  • Çiçek baskısı uzun süredir oldukça popüler. Daha ince ve uzun görünmenizi sağlayacak bir kıyafet oluşturmak istiyorsanız çiçekli bisiklet şortlar ile örme bir yün crop top giyebilirsiniz. Kombininizi tamamlamak için ise spor ayakkabılar kullanabilir, pudra rengine sahip uzun ve sıcak tutacak kumaşa sahip bir pardösü seçebilirsiniz.

bisiklet tayt nasıl giyilirBisiklet Tayt Kimlere yakışır?

Bisiklet tayt kimlere yakışır sorusuna bir türlü yanıt bulamıyor ve bu bisiklet tayt modasına mesafeli duruyorsanız bir önerimiz var: Hemen şimdi bir bisiklet şortu seçin ve sadece deneyin. Bunu yapmadan önce mini bir elbise seçerek başlayabilirsiniz. Mini boy ve asimetrik askılara sahip bir elbise ve beyaz bir bisiklet şortunun stilinizi nasıl değiştireceğini keşfedin. Görünümü daha klasik hale getirmek için ise kırmızı veya siyah botlar kullanabilirsiniz.

  • Bahar ayları taze baskılar ve olağanüstü renklerle içli dışlı olacağınız zamandır. Tipik bir siyah veya beyaz bisiklet şortunun yerine uygun bir üst ile turkuaz renkli ve baskılı bisiklet şortları denemeye başlayabilirsiniz. Takıları da unutmayalım lütfen!
  • Sade siyah bisiklet şortlar sizin için çok ortalamaysa kendiniz için daha çekici seçeneklere göz atmanızı öneriyoruz. Hatta bu noktada gümüş rengi metalik bisiklet taytlara öncelik vermenizi teklif ediyoruz! Zümrüt yeşili bir sweatshirt veya kısa kapüşonlu üstler ile bir araya getireceğiniz metalik renklere sahip bisiklet şortları ışıltılı bir görünüm elde etmenizi sağlayabilir.
  • Funky baskılar aşırıya kaçmamak şartıyla stilinize çok şey katabilir. Bu yıl hayvan desenlerine sahip baskılı üstler ve bisiklet taytları bir araya getirmek oldukça havalı. Bu tip kombinasyonlara bir de şapka ve siyah bir jean ceket ekleyerek desenlerin ağırlığını yumuşatabilirsiniz. Büyük ve cesur takıları kullanmaktan çekinmenize gerek yok. Bir de kahverengi bir çanta eklerseniz funky tarzınız hazır!
  • Kıvrımlı bir vücuda sahipseniz bisiklet şortları kullanmamanız için hiçbir neden yok. Belirgin bir görünüm için siyah bisiklet şortları ile dekolteli bir tişört seçerek belinizin etrafına gömlek bağlayabilirsiniz. Boyunuzu uzatmak ve birkaç şık aksesuar eklemek için ise siyah bağcıklı ince topuk ayakkabılar seçebilirsiniz.

DeFacto, tüm vücut tiplerine kolayca uyum sağlayan moda harikası bisiklet taytlara kolayca ulaşabilmenize imkan veriyor. Tüm yıl sıkılmadan giyebileceğiniz bu taytlar ve şortlar ile siz de stilinizi güçlendirebilirsiniz.