Dünya çapındaki beden olumlama hareketleri etkisini hızla gösterdi ve büyük beden giyim çeşitliliği moda dünyasına son derece hızlı bir şekilde giriş yaptı. Büyük beden kişiler için alışveriş yapmak kimi zaman çeşitlilik açısından hala zor olabilir. Fakat bazı kombin ve giyim önerileri ile estetik ve stil açısından sinerjik etkili bir gardırop hazırlamak kolay. Standart bedenlere kıyasla daha az seçeneğe sahip olan büyük beden giysileri doğru kombin önerileri ile çeşitlendirmek mümkün.

Gardırobunuzda Mutlaka Bulunması Gereken Parçalar

Büyük beden gardroplarda bulunması gerekenlerGardırobunuzda olmazsa olmaz olarak görülen bazı kurtarıcı ve şık parçalara yer ayırmanız iyi bir fikirdir. Kurtarıcı parçalarınızı birbirleri ile kombinleyebilir, aksesuarlar ve renkli ayakkabılar ile süsleyebilirsiniz. Büyük beden giysilerin en önemli tamamlayıcıları, aksesuar ve ayakkabılardır. Basit gibi görünen bir tişört ve pantolonu aksesuar ve ayakkabılar ile göz alıcı hale getirerek zamanın modasında zirveye oynayabilirsiniz. Büyük beden giysiler ile kombinler yaratırken işinize yarayabilecek bazı giysi önerileri ise şöyledir:

  • Jean gömlekler neredeyse her sezon modadır ve dayanıklı parçalardır. İster hafif soluk bir mavi ister capcanlı bir lacivert olsun, günlük bir buluşma için oldukça şık bir parçadır ve günlük kullanımda her ortam için harika görünür. Büyük beden pantolon seçimini yaparken klasik bir alışkanlık ile tercihinizi siyahtan yana kullanırsanız üzerinize klasik bir mavi jean gömlek giyerek oldukça basic bir kombinle günlük şıklığı yakalayabilirsiniz. Bu oldukça sade görünen kombini aksesuarlar ile zenginleştirebilirsiniz. Desen ve renkleri giysilerinizde kullanmak istemediğiniz zaman aksesuarlarınızı renklendirmekten ve cesur tercihler yapmaktan kaçınmayın. Klasik bir saat takarak sade bir şıklık yakalayabileceğiniz gibi jean gömlek, siyah pantolon ikilisini rengarenk çizmeler giyerek dikkat çekici ve göz alıcı bir kombine çevirebilirsiniz. Jean kombininizi tek renk yaparak yine jean mavi bir pantolon giymeyi de tercih edebilirsiniz. Ton sür ton bir kombin yakalayabilir ve yine rengarenk ayakkabı ya da aksesuarlar kullanarak kombininizin havasını bir üst seviyeye çıkarabilirsiniz.
  • Büyük beden tişört modellerini jean etekler ile kombinleyerek sofistike bir hava yakalayabilirsiniz. Jean parçalar çok yönlüdür ve sizin tarzınıza uygun olarak her havaya bürünme eğilimi taşırlar. Jean etekler, jean pantolonlar kadar rahattır fakat estetik görüntüleri ile stilinizi bir jean pantolondan çok daha fazla ortaya çıkarabilirler. Böylece modaya uygun bir çekicilik yakalamanız kolaylaşır. Bunun yanı sıra jean parçalar modadaki yerlerini çok yönlülükleri sayesinde sağlamlaştırdıklarından gardırobunuzda modası ve popülaritesi geçmeyen bir yatırım olarak kalacaklardır. Midi boy, ortadan etek ucuna kadar düğmeli ve yer yer eskitme desenli bir jean etek ile beyaz bir tişört, kullanacağınız aksesuarlar ile mükemmel bir kombin yaratabilir. Sonbahar trendlerinden kovboy çizmeleri de bu kombine oldukça yakışır. Jean etekler vücuda doğal bir şekil verme işlevi de sağlar.
  • Büyük beden kıyafetler için kumaş tercihleri ve giysilerin uyumları oldukça önemlidir. Kumaş tercihlerini ince ve dayanıksız materyallerden yana kullanmayın. Kalıbı özenle kesilmiş ve dayanıklı kumaşlar vücut şeklini her zaman daha iyi korur. Jean etek veya pantolon tercihlerinizi de dayanıklı jean kumaşlardan ve iyi dikimli ürünlerden yana kullanın. Bol kesimli ve ince jean etekler tercih etmeyin ve jean kumaşın vücudu sararak şekillendirmesine izin verin.
  • Büyük beden giysiler ile yakalanabilecek en bohem tarz, maksi boy bir elbise kullanımı ile olur. Her mevsim kurtarıcı parçalardan biri olan maksi boy elbiseler rahat oldukları kadar şıktır. Sezonun moda renklerine göre seçeceğiniz maksi boy desenli bir elbise ile yaz-kış fark etmeksizin şıklığınızı koruyabilirsiniz. Çarpıcı ve büyük desenler kullanmaktan çekinmeyin. Desenleriniz pastel tonlarda, sofistike bir tarza sahip olsun. Parlak renkli baskılardan kaçının. Maksi boy elbiselerin negatif yönlerinden biri ise doğru boyda kullanılmadıklarında gecelik havası yaratabilmeleridir. Ayak bileğinin biraz altında biten parçalar seçmek daha doğru bir etki yaratabilir. Yüksek kaliteli kumaşlar bu tarz elbiselerin kendisini göstermesini sağlar. Kumaş kalitesine maksi boy elbise seçimlerinizde özen göstermeniz oldukça faydalı olur.
  • Büyük beden mont tercihlerinizi şişme montlardan yana değil, daha düz kesimli ve yün karışımlı kumaşlara sahip olanlardan yana yapın.
  • Gardırobunuza ekleyeceğiniz bir deri ceket ile oldukça havalı kombinler yaratabilirsiniz. Jean pantolon ve eteklerinizle kombinleyebileceğiniz deri ceketinizi maksi boy elbiselerinizin üzerine de alabilirsiniz.

Büyük Beden Kıyafetler ile Ofis Şıklığı

Büyük beden kıyafetler seçerken günün modası ya da trend parçası ne olursa olsun, tercihinizi kendi vücut hatlarınıza uygun olan parçayı seçmekten yana kullanın. Vücut şeklinize göre olan modeller sizi her zaman çok daha çekici gösterecektir. Vücut şeklinizi belirleyin ve ön plana çıkarmak istediğiniz bölgeleri kıyafet seçimlerinizle vurgulayın. Günlük temel kıyafetler ile şıklık yakalamanın yanı sıra ofis için de bazı kurtarıcı parçaları gardırobunuza eklemeniz faydalı olacaktır.büyük beden kıyafetlerle ofis şıklığı

Havaların yavaş yavaş soğumaya başlaması ile kazak ve hırka kombinleri ön planda. Ofis için gösterişli bir pileli midi eteği topuklu ayakkabılar ve şık bir kazak ile kombinlemeniz harika bir hava yaratabilir. Metalik renkteki pileli etek ve rahat bir örgü kazak ile sonbahar sezonu için harika bir kombin yaratabilirsiniz. Metalik renkteki eteğinizin rengi ile aynı renk fakat metalik olmayan bir kazak seçmeniz oldukça sofistike bir görüntü yakalamanızı sağlayacaktır.

Ofis ortamlarında kullanabileceğiniz bir diğer seçenek uzun kollu elbiselerdir. Uzun kollu maksi boy elbiseler resmi giyim için oldukça uygundur. Üst bedeni saran ve aşağı doğru genişleyen modeller zarif bir görüntü yakalamak için kurtarıcı niteliğindedir. Siyah, lacivert ve bordo gibi klasik renkler bu tarz elbiseler ile oldukça uyum gösterir. Bu elbiselerde özellikle koyu tonları tercih etmeniz istediğiniz etkiyi yakalamanızı sağlayacaktır. Bu kıyafet seçeneğinde baskılı kumaşlardan uzak durmanızda fayda vardır. Dümdüz ve koyu renkler istediğiniz resmi havanın yaratılmasında size yardımcı olacaktır.

Ofis dendiğinde akla gelen bir diğer parça ise ceketlerdir. Büyük beden kategorisinde ceket seçerken en önemli nokta, omuzlardır. Omuz ve kol dikişinin doğru yerde ve sarkık olmadığından emin olmanızda fayda vardır. Ceketlere harika bir alternatif olarak hırkalardan da faydalanabilirsiniz. Kısıtlayıcı ceketlerdense hırka alternatifleri ile kombinlediğiniz iş kıyafetlerinizi sofistike bir halde kullanmanız oldukça mümkündür. Etkili bir ofis kıyafeti ve klasik çizgilerdeki şık bir görüntü için hırkalarınızı toprak tonlarında seçmeye özen gösterin. Seçtiğiniz bu hırkaları olabildiğinde sade kombinleyin ve hırkanızı ön plana çıkartın. Geniş ve uzun hırkalar tercih edin.

Ofisin olmazsa olmazlarından takım elbiseler ise çarpıcı bir görsel etki için oldukça uygundur. Bedeninize tam olan, mükemmel dikilmiş bir takım elbise ile tüm gün kendinizi iyi hissetmeniz çok muhtemeldir. Biraz daha rahat bir seçenek olarak ofislerde bol beyaz gömlekler ile klasik bir kombin yapabilirsiniz. Oversize beyaz gömleklerin belinden bir kemer geçirerek bambaşka bir hava yakalamanız da mümkün. Yarasa kollu veya baskılı bu oversize gömlekler pek çok pantolon ve jean ile oldukça uyumludur.

Büyük beden kıyafetler ile bir gardırop hazırlarken aradığınız her parçayı bulmak, modayı kaliteli ve uygun fiyatlı ürünler ile yakalamak için DeFacto üzerinden ürünleri inceleyerek satın alabilir ve konforlu şıklığın tadını çıkarabilirsiniz.