Kıyafet kombinlerinin en büyük tamamlayıcı aksesuarlarından biri olan takılar, kadınların vazgeçilmezlerindendir. Bazen tek bir parça takıyla bile kombinlerinizi eşsiz bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Birbirinden farklı takılar ile ön plana çıkmak istiyorsanız takı kullanımı ve satın alma esnasında dikkat etmeniz gereken bir takım detaylar mevcuttur. Bu detaylardan bazıları şunlardır:

  • Kolye Kullanımı: Boyun kısmınız geniş ve uzun ise zincir kolye modelleri sizin için oldukça uygun olacaktır. Özellikle büyük ve gösterişli kolyeler boyun kısmı uzun olan kadınlarda oldukça dikkat çekici görünür.
  • Yüzük Kullanımı: Kısa parmaklara sahipseniz kalın, çok renkli ve pastel tonlarda büyük taşlı yüzükler kullanabilirsiniz. Uzun ve dikkat çeken parmaklara sahipseniz orta boy yüzükleri tercih edebilirsiniz.
  • Küpe Kullanımı: Küpe seçiminde yüz şekli oldukça önemlidir. Oval bir yüze sahipseniz damla ve avize şeklinde olan sallantılı ve gösterişli küpe modellerini tercih edebilirsiniz. Dikdörtgen bir yüze sahipseniz halka küpe modellerini tercih ederek elmacık kemiklerinizin ön plana çıkmasını sağlayabilirsiniz. Yuvarlak bir yüzde ise parlak ve dikkat çekici küpeler kullanarak yüzünüzü olduğundan daha ince gösterebilirsiniz.

büyük kolyeler nasıl kombinlenirBüyük Kolyeler Nasıl Kombinlenir?

Son yıllarda oldukça trend haline gelen büyük kolye modelleri, özellikle zincir ve tasma tasarımlarıyla ön plana çıkıyor. Kusursuz görünmenize yardımcı olacak bu kolye modellerini doğru parçalarla kombinleyerek özel bir tarza sahip olabilirsiniz. Büyük kolyeleri kombinlerken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise üst giyimde düz renklerin ve sade modellerin tercih edilmesidir.  Spor düz basic bir tişörtün üzerine büyük kolyeler kullanarak şık bir dokunuş yaratabilirsiniz. Büyük bir kolye kullanıyorsanız farklı bir takı takmamaya özen göstermelisiniz. Çünkü kolyenizin stili ve büyüklüğü fazlasıyla dikkat çekici olacaktır.

Hem yaz hem kış ayları kombinlerinde kullanılabilen büyük kolye modelleri, özellikle gömlek yakalarında oldukça zarif görünür. Kış aylarında tüm düğmelerin boyun hizasına kadar kapalı olduğu bir gömleğe büyük altın kolye takarak zerafet dolu bir kombin yaratabilirsiniz. Yine kış aylarında kullanacağınız balıkçı yaka kazaklarla uzun kolyeler oldukça dikkat çekici görünecektir. Yaz aylarında ise açık renkli, salaş ve düz model elbiselerle taş ve boncuk detaylı iri kolyeleri kombinleyerek bohem bir esinti yaratmanız da mümkün.

Büyük kolyeleri tek başına kullanabileceğiniz gibi boyutları farklı olan birden fazla ince kolyeyle birlikte de kullanabilirsiniz. Bu tarz bir kullanım kombininize kontrast vererek dikkatleri üzerinize çekmenize yardımcı olacaktır. Retro ve bohem stilin vazgeçilmez parçalarından biri olan tasma kolyeler de son derece şık aksesuarlardandır. Uçuşan bir elbise ve bilekte biten bir botla kullandığınızda tarzınıza bohem bir esinti bırakabilirsiniz. Retro stil kombini parçalarından yüksek bel jean, kısa bluz ve yuvarlak gözlüklerle kullanacağınız bir tasma kolye ile günlük stilinizi en iyi şekilde tamamlayabilirsiniz. Mini bir elbise, diz üstü çorap ve koyu tonlarda bir makyaj da tasma kolyeler için oldukça ideal bir seçimdir.

Doğru Parçalarla Büyük Küpe Modellerini Kombinlemek

büyük küpe modellerini kombinlemekBasit bir kombini şık ve dikkat çekici hale getirmenin anahtar parçalarından biri olan büyük küpe modelleri, doğru kombinlerle birleştirildiğinde eşsiz bir stil yaratmanıza yardımcı olur. Damla tasarımlı büyük ve sarkan küpe modelleri özellikle şık davetlerde bir yıldız gibi parlamayı sağlar. Bu küpe modellerini boynu açıkta bırakan yakasız üstlerle ve straplez elbiselerle tamamladığınızda başka bir takıya ihtiyaç kalmayacaktır.

Küpe seçimi yaparken kontrast yaratmak oldukça önemlidir. Örneğin, siyah düz bir elbiseyle kullanacağınız beyaz çiçek tasarımlı büyük küpe modelleri kombinizde derin bir kontrast yaratarak çok daha etkileyici görünmenize yardımcı olacaktır. Kombinlerinde kontrast yaratmayı sevmeyenler ise kıyafet renginin en koyu ve en açık tonlarından tasarlanmış bir küpe ile aynı etkiyi yaratabilir.

Bohem ya da  retro bir stil sahibi iseniz eskitilmiş altın ve gümüş renklerde tasarlanmış küpe modellerini tercih edebilirsiniz. Özellikle ahşap ve tahtadan tasarlanmış iri küpeler bu tarz vintage stiller için oldukça uygundur. Hemen hemen tüm stillere uyum sağlayan halka küpeler, modası hiç geçmeyen nadir aksesuarlardan biridir. Halka küpeyle hem spora gidebilir hem de şık bir davete katılabilirsiniz. Siyah kazak ve siyah jean ile tamamlanmış büyük gümüş halka bir küpe mükemmel uyum sağlar. Topuz yada at kuyruğu bir saç ve siyah straplez bir gece elbisesinde ise altın büyük küpe modelleri oldukça doğru bir tercih olacaktır.

Stilinizi Tamamlayın: Büyük Taşlı Yüzük Modelleri

Hemen hemen tüm kombin parçalarıyla kullanılan büyük taşlı yüzük modelleri, hem kadın hem erkekler için vazgeçilmez aksesuarların başında gelir. Genellikle yüzük parmağına takılan bu aksesuar, artık her parmağa uygun formlarda bulunmaktadır. Yüzük seçiminde bulunurken dikkate edebileceğiniz unsurlar arasında yüzüğün el ve parmak yapınıza uygunluğu yer alır. İnce parmaklı, uzun ve zarif ellere sahipseniz çoklu ve büyük taşlı yüzük modellerini tercih edebilirsiniz. Birden fazla yüzük takmayı seviyorsanız farklı renklerde yüzükleri değerlendirebilirsiniz. Gümüş, altın ya da diğer renkli taşlarda tasarlanan yüzükleri çoklu olarak kullanabilirsiniz.

büyük taşlı yüzük modelleriGörünümüne renkli detaylar eklemek isteyenler için özel olarak tasarlanan büyük taşlı yüzük modelleri hem şık hem spor kombinlerle rahatlıkla kullanılabilir. Orta parmağınıza taktığınız büyük taşlı bir yüzüğü diğer parmaklarınıza takacağınız ince gold ve gümüş yüzüklerle kombinleyerek yumuşak bir geçiş sağlayabilirsiniz. Modern ve çağdaş çizgilerle tasarlanan büyük taşlı yüzük modelleri şık bir görünümün yanı sıra geleneksel dokularda da tasarlanır. Kırmızı, yeşil, mavi, pembe gibi canlı tonların yanı sıra nötr geçişleri olan pastel tonlarda da kullanabileceğiniz bu tarz yüzük modelleri, tarzınıza zarif ve klasik bir yorum katar.

Taşın parlaklığı ve işleniş biçimi de bu tarz büyük taşlı yüzükler için oldukça önemlidir. Taş boyutunun belli ölçülerde kullanıldığı ve parlaklığın yeteri kadar iyi olduğu yüzükler parmaklarınızda çok daha şık duracaktır. Akil ve kuvars gibi sert taşlardan tasarlanmış yüzük modelleri, cilalı yapılarıyla zamansız stiller yaratmanıza yardımcı olacaktır. Büyük taşlı yüzük modelleri ellerinize estetik bir görünüm katmanın yanı sıra pozitif enerji de verir. Yüzüklerde kullanılan turkuaz, yakut, akik, zümrüt, ametist gibi taşlar enerji yansıtmada oldukça kuvvetlidir. Tasarım açısından hem modern hem geleneksel tınılara sahip olan bu yüzükler, sevdiklerinize alabileceğiniz en güzel hediyelerden biridir.

Büyük taşlı yüzük modelleri doğal taşların yanı sıra inci ve zirkon gibi taşlarla da tasarlanır. Sadeliği sevenlerin tercih ettiği bu tarz yüzükler, zarif modellere sahiptir. Asil duruşlarıyla oldukça dikkat çeken bu modeller, parlaklığı ile ön plana çıkar. Taşın büyüklüğü, tasarımı, yüzük halkasının işleniş biçimi gibi detaylar bu tarz yüzüklerde oldukça önemlidir. Kadın kombinlerinin vazgeçilmez parçalarından olan takılar, sizi, ruhunuzu ve enerjinizi ortaya çıkaracak detaylarla doludur. Doğru parçalarla kombinlenmiş aksesuarlar stilin en üst seviyede yansımasını sağlayarak zahmetsiz bir şıklığa kavuşmanıza yardımcı olacaktır. Tasarımlarında kullandığı modern ve cesur çizgilerle takı koleksiyonunda bir adım öne çıkan DeFacto, her yaştan kullanıcının severek kullanacağı takılar tasarlar. Bu fark edilir şıklığın bir parçası olmak için DeFacto takı modellerini tercih edebilirsiniz.