Makyaj dünyası da tıpkı moda trendleri gibi sanat, müzik ve insana dair tüm her şeyden ilham alıyor. Bu anlamda sürekli gündeme gelen içerikler, güzellik trendlerini yaratarak kozmetik dünyasını da etkiliyor. Özellikle gençlerin yakından takip ettikleri festival makyajları, avangard partilerden günlük hayata kadar dikkat çekiyor. Birbirini besleyen iki farklı sanat dünyasının son zamanlarda dikkat çeken trendlerinden biri de Coachella makyajı. Müzik ve dansın sınırsızlığını ifade eden festivalde kıyafetler kadar makyaj temaları da dikkat çekiyor. Işıltılı farlardan pırlantalara ve dikkat çekici renklere kadar Coachella makyajında kullanabileceğin çok farklı görünümler mevcut. Coachella makyajı hakkında çok daha fazlasını keşfetmeye ve bir sonraki parti veya festivalde ışıltınla tüm gözleri üzerine çekmeye ne dersin?

Coachella Makyajı Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

Festivaller genellikle moda ve stil anlamında ilham verici olurken tüm dünyayı etkisi altına alan Coachella festivalinde işler değişerek dikkat çekici bir makyaj akımına adını veriyor. Festivallerde yaratıcı ve pırıltılı göz kalemi çizgilerinden ışıltılı göz yaşı damlalarına kadar makyaja sanatsal bir dokunuş katan pek çok ayrıntı kullanılıyor. Makyajdaki bu avangard ve çarpıcı çizgiler, pek çok genç kıza da ilham veriyor. Ancak bu yaratıcı ve cesur makyaj detaylarının günlük hayatta pek fazla karşılığı olmayacağını düşünebilirsin. Fakat bu durum, Coachella makyajını festival ya da konser gibi eğlenceli ve sınır tanımayan partilerde kullanamayacağın anlamına gelmiyor.

Coachella makyajı popüler olmaya başladığından beri pek çok kişinin festival stilinin de önemli bir parçası. Bohem stilleri, sanatsal ve avangard çizgilerle birleştirme imkanı sunan bu makyaj tarzı, daha önce cesaret edemediğin kadar farklı makyajlara imza atmanı sağlıyor. Yüz dövmelerinden glitter eyeliner çizgilere kadar her biri kendine has özellikleri olan makyajları festivallerde veya çılgın partilerde tercih etmek için ayrıntıları keşfetmeye hazır mısın?

Parıltılı Festival Kızı Makyajı

parıltılı festival kızı makyajıCoachella makyajı ile özdeşleşen trendlerin başında yüzün çeşitli bölgelerinde kullanılan parıltılı taş ve elmaslar geliyor. Parıltılı taşlar, doğru kullanıldığında festival veya partilerde harika görünüyor. Elbette ki bu makyajı doğru bir şekilde uygulayabilmek için bazı püf noktaları mevcut. Parıltılı göz yaşlarını andıran taşlarla tam anlamıyla bir Coachella kızı gibi görünmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsin:

  • Neon pembe, yeşil, sarı veya mavi gibi canlı renklerde bir göz farı seçerek temeli oluşturmalısın.
  • Ardından katlanma bölgesinde derinlik yaratmak için seçtiğin far renginden bir veya iki ton daha koyu bir ürün seçerek karıştırma fırçasıyla iyice karıştırmalısın.
  • Parıltılarla gözlerinde kanat imajı yaratmak için bu aşamadan sonra eyeliner hattı oluşturmaya geçebilirsin.
  • Siyah, mavi veya krem renklerde eyeliner çizgisini gözlerinde adeta bir melek kanadı yaratacak şekilde çizmelisin.
  • Bu aşamada daha kolay çalışabilmek için ince uçlu bir fırça ve jel eyeliner kullanmalısın.
  • Sıra makyajın en heyecanlı ve eğlenceli kısmına, parıltılı taşları yapıştırma aşamasına geldiğinde kirpik yapıştırıcıdan yardım almalısın.
  • Herhangi bir şekil veya boyuttaki taşları göz kapaklarına, kirpik çizgisine ve hatta kaşlarının üstüne uygulamalısın.

İşte sen de tüm bu adımları uyguladıktan sonra festivallerde influencer veya celebrity’ ler kadar harika görünebilirsin. Bu makyajı tamamlamak için dudaklarda şeftali ve nude tonlardan yararlanmayı da unutma!

Renkli Çizgilerle Sanatsal Bir Dokunuş

Festivalle özdeşleşen bir diğer makyaj dokunuşu da beklenmedik yerlere sürülen göz kalemi ve eyeliner çizgileri. Cinsiyet bakımından evrensel, kaygısız ve sanatsal bir dokunuş eklemek isteyen herkes kendi yüzünde bu basit teknikleri uygulayabiliyor. Bu aşamada göz kapaklarını bir tuval olarak düşünerek renklerle sanatsal dokunuşlar ekleyebilirsin. Üstelik makyajı uygulayabilmek için ihtiyacın olan tek şey pop renklerden oluşan göz kalemleri. Bu makyajda rimel gibi ekstra ürünler kullanmana da gerek yok. Bir sonraki partide herkese ilham olan renkli çizgileri makyajına dahil etmek için yapman gerekenler ise şöyle:
  • Açık pembe renkte veya glitter etkili pastel tonlarında farları, göz kapağının tamamına uygulayarak baz hazırlamalısın.
  • Eğer parıltılı bir göz farın yoksa bunun için özel olarak hazırlanan sıvılardan yararlanmalısın.
  • Kırmızı veya pembe gibi canlı renklerde bir eyeliner veya göz kalemini gözünün iç köşelerine, üstüne veya kenarlarına bir çizgi olacak şekilde sürmelisin.
  • Bu noktada daha rahat çalışabilmek için jel ürünlerden ve açılı eyeliner fırçalarından destek almalısın.
  • Sade ve androjen bir etki için kirpiklerine rimel sürmeden bu adımı tamamlamalısın.
  • Dudaklarında da sadeliği koruyarak çıplak dudak veya lipgloss görünümünden yararlanmalısın.

mavi tonlarda festival makyajoBirkaç küçük detayla eğlenceli, yaratıcı ve avangard bir festival veya parti makyajı elde etmek işte bu kadar kolay. Dilersen bu görünümü, eyeliner çizgisi ile aynı renkte bir rimel sürerek sonlandırmayı da tercih edebilirsin. Böylece en yakın arkadaşınla aylar önce hazırladığın partiye veya şehirdeki en havalı festivale gitmeye hazırsın!

Mavi Tonları İle Cesur Festival Görünümü

Glam ve asi arasındaki çizgiyi temsil eden Coachella makyajı daha önce denemediğin kadar cesur olmanı sağlıyor. Coachella veya diğer önemli festivallerdeki ikonik isimlerin görünümlerinden esinlenerek sen de bu sene sanatsal yeteneklerinle herkesin dikkatini çekebilirsin. Parıltı senin işin değil mi? O halde mavi renge ne dersin? Coachella’nın ikonik mavi görünümünden esinlenen makyajlar, maceraperest ve yaratıcı ruhunu derinden ifade etmeni sağlıyor. Tüm tonları ile mavi farlar, tarzını cesur ve güçlü bir şekilde yansıtmayı başarıyor. Üstelik bu makyajı uygulaması da çok kolay! İşte Coachella ünlüleri kadar göz alıcı ve aynı zamanda asi görünmek için izlemen gereken ve mavinin can alıcı tonlarını kullanacağın makyajın adımları:

  • Kalın ve güçlü göz farı görünümüyle ortaya çıkan makyajda bu kez mavinin en net ve görünür halini kullanmalısın.
  • Opak renklerden ve belirgin tonlardan oluşan mavi farı yoğun bir şekilde tüm göz kapağına yayarak makyaja temel oluşturmalısın.
  • Ardından farını aynı şekilde alt kirpik çizgisine de yayarak bütünlük yaratmalısın.
  • Cesur makyaj imajını sürdürmek için koyu lacivert eyeliner’dan yararlanarak hem alt hem de üst göz kapağı hattını kalın bir şekilde belirlemelisin.
  • Mavinin göz alıcı etkisini kirpiklerine de taşımak için vibrant mavi tonlardan oluşan bir rimeli bolca uygulamalısın.
  • Ardından dudak kalemi olarak pembe renklerde bir göz kaleminden destek alarak çerçeve hattı oluşturmalısın.
  • Çerçevenin içini belirgin ve dikkat çekici pembe mat rujla doldurduktan sonra makyajı biraz daha parlak hale getirmek için lipgloss kullanmalısın.
  • Yanaklarda da pembenin canlı ve dinamik etkisinden yararlanarak deniz kızı kadar havalı görünmelisin.

Evdeki malzemelerle kolay ve etkili bir parti veya avangard festival görünümü yaratmak işte bu kadar basit adımlardan oluşuyor. Coachella makyajı ile özdeşleşen bir görünüme sahip olmak için makyaj koleksiyonuna neleri eklemen ve bunları nasıl kullanman gerektiğini artık sen de biliyorsun. Şimdi tek yapman gereken festivale veya partiye özel kıyafetler ve aksesuarlar seçerek tam bir Coachella kızı olmak. Dolabının ihtiyacı olan tüm kıyafetleri ve aksesuarları DeFacto’nun geniş yelpazeli kadın giyim koleksiyonundan ulaşılabilir fiyat ayrıcalıklarıyla satın alarak festival veya parti görünümünü hemen şimdi tamamlayabilirsin!