Her yıl değişen ve gelişen moda trendleri kimi zaman yalın bir sadelikte, kimi zamansa rengarenk ve eğlenceli şekilde karşımıza çıkar. Bu trendlerin rengi her ne olursa olsun, ayağınıza giyeceğiniz çorabın tarzı, sizi sıradanlaşmaktan alıkoyarken bir taraftan da içinizdeki özgürlüğü net biçimde ortaya koyabilme fırsatı sunar. Kadın erkek demeden her yaş grubunun son zamanlarda en gözde trendinin eğlenceli çoraplar olduğunu söyleyebiliriz. Bu eğlenceli çoraplar sayesinde taşıdığınız ünvanı, bulunduğunuz statüyü ve sıkıcı günlük giyim tarzınızı unutarak kendi dünyanızdaki renkleri ve eğlenceyi dış dünyaya keyifle aktarmış olursunuz. Spor yaparken, hafta sonu gezintisinde, hatta çalışma hayatınızın vazgeçilmez bir parçası haline getirebilirsiniz.

Desenli Soket Çorapları Kimler Giyer?

mahmun desenli soket corapBu eğlenceli trendi spor kıyafetlerinizle dileğiniz gibi özgürce kombinleme imkanınız varken, klasik kıyafetlerinizin altında görünmeyen kahramanlar olarak da kullanabilirsiniz. Tek dikkat etmeniz gereken, kullanmış olduğunuz kıyafetle renk ve tarz uyumunu yakalamış olmanız.

Kadın kıyafetlerinin gözdesi olmuş, 90’lardan günümüze yansıyan değişik tarzlarıyla mom  jeanler, eğlenceli çoraplar kategorisinin kuşkusuz en renkli çorabı olan meyveli çorap çeşitleriyle kombinlendiği takdirde, yaratmış olduğunuz tarzınıza farklılık katarken, şıklığınızla da tüm dikkatleri üzerinizde toplamış olursunuz. Spor ayakkabılarının bilekli veya bileksiz her çeşidiyle uyum içinde olan bu çoraplar, karakterinizi ortaya koymanıza olanak sağlar. Erkek dünyasına bakacak olursak, en az kadınlar kadar bu trende ortak olmuş, renkli görüntüleriyle farklı tarzlar yaratmaya başladıklarını görürüz. Erkek giyiminde, son yıllarda meyveli çorap çeşitleri daha çok karşımıza çıkar. Genellikle paçası kısa pantolonlarla kombinlemeyi tercih eden erkekler, şortların altına giydiklerinde de şık görüntüler verir. Renkli spor ayakkabılarının da eşlik ettiği bu trend, erkekler tarafından da oldukça büyük bir ilgi görür.

Desenli Eğlenceli Çoraplar Nasıl Kombinlenir?

Desenli soket çorap modasına her kesimden insan katılmak istese de, en zor kısmı kombin yapmak olduğundan çoğu zaman başarısız tercihlerle kötü görüntülere sebebiyet verebilir. Şık olmak için atılan bu adımın, sizi rüküşlüğe götürebilmesi kaçınılmaz olabilir. Kendinizi çok mutlu ve eğlenceli hissettiğiniz bir gündesiniz. Rengarenk ve desenli kıyafetler tercih etmişsiniz. Sıra ayağınıza giyeceğiniz çoraba geldi. Eğlenceli çoraplar çekmecesinde gözünüze en renkli gelen çorabı giydiniz. Eyvah! Tüm gözler üzerinizde fakat şıklık katmak isterken tuhaf görüntünüze bakıyor olabilirler. Bu kadar renkli ve desenli kıyafetin altına yine aynı karmaşada çorap giymek sizi felakete sürükleyebilir.  Doğru kombin için kıyafetinizin içinden bir renk tonu seçmekle başlamanız gerekir. O renk tonlarında bir çorapla ve sade bir spor ayakkabı ile kombininizi bütünleştirmeniz daha doğru olacaktır.

Peki, çok sade ve tek renk giyindiğinizde ne yapacaksınız? İşte o zaman çekmeceye gözünüz kapalı elinizi atabilirsiniz. Bu sadelik, ayağınıza giyeceğiniz çorabınızla renklenmeli tabii ki. Tek renk kıyafetlerinizin düzenini ve uyumunu bozmadan tarzınızı ortaya koymak istiyorsanız, seçiminizi meyveli çorap olarak kullanmanızda fayda var.

Desenli Soket Çoraplarla Ayakkabı Seçimi Nasıl Olmalı?

Şıklığınızı ve tarzınızı destekleyen eğlenceli çoraplar kadar, çoraplarınızın da ön plana çıkması için ayakkabı seçimi de büyük önem taşır. Şıklık bir bütündür. Parçalardan biri eksik ya da kötü seçilirse şıklığınıza gölge düşmeye başlar ve hatta komik bir görünüme dönüşebilir.

Desenli çoraplar modasının çok rağbet görmesine sebep olan ayakkabı seçimi, kuşkusuz spor ayakkabılardır. Desenli çoraplar, içinde adeta ben buradayım dediği, hem rahatlığı açısından hem de spor şıklığı açısından vazgeçilmez bir parçadır. Günlük hayatta çok sık tercih edilmesinin bir sebebi de çok farklı renk seçeneklerine sahip olmasıdır. Ayağınızda kullandığınız çorap ne kadar renkli ve desenli olursa olsun, giyeceğiniz spor ayakkabının renk ve ton seçimi sizi daha şık hale getirecektir.

Kış aylarında botlar ve çizmeler hayatınızın vazgeçilmezleridir. Renk seçenekleri çok fazla olmamasına rağmen, giyeceğiniz çoraplarla kışın da rengarenk olabilirsiniz. Özellikle botla yapılmış, etek, kaban kombinlerinizin altında, çoraplarınız soğuk kış aylarına sıcaklık katacaktır..

Yaz aylarında sıklıkla karşılaştığınız tarzlardan biri, terlikle desenli çorap kullanılmasıdır. Genellikle yaz akşamları şortların altına tercih edilen terlik, eğlenceli çoraplar ile farklı bir hava ve tarz olarak karşımıza çıkar. Bu eğlenceli kombinle yaz akşamlarınızı renklendirebilirsiniz.

Geçmiş zamanlarda klasik ayakkabılarla renkli çorap giyilen yabancı filmlere hepiniz denk gelmişsinizdir. Takım elbise altına giyilen Oxford tarzı ayakkabılarının içinde renkli çorapların duruşu, iç dünyanızı yansıtan çok tarz bir görüntüdür. Şimdilerde kadınların da kullandığı Oxford tarzı ayakkabılarınızı meyveli çorap seçimleri ile farklı bir görüntüye kavuşturabilirsiniz.

  • Spor Ayakkabıyla Kombin
  • Bot ve Çizmeyle Kombin
  • Terlikle Kombin
  • Klasik Ayakkabıyla Kombin

Desenli Soket Çorap Özellikleri

limon desenli soket corapKişiliğinizi, hayatınızı, bakış açınızı ortaya koymanıza olanak veren, monotonlaşmış hayatınıza bir nebze de olsa renk katan, sıra dışı bir görünüme kavuşmanıza ve bunu yaparken şıklığı da ön planda tutan bu harika çoraplar, her mevsime uygun olarak üretilmiş, ayağınızı terletmeyen, nefes aldıran bir yapıya sahiptir. Günlük yaşantıda, özellikle gençler tarafından çok sık tercih edilen eğlenceli çoraplar, çeşitliliği sayesinde her kombininizin tamamlayıcısı olacaktır. Her tarz (spor, klasik) kıyafetinize uygun oluşu sizi renksiz dünyadan kurtarıp, aksine gün boyu keyifli, eğlenceli ve neşeli olmanızı, hatta renklerin verdiği enerjiyle daha aktif bir çalışma hayatına geçişinize yardımcı olacaktır. 

Spor yapanların, yürümeyi sevenlerin ve iş hayatlarında sürekli hareket halinde olan kişilerin ayakkabı tercihleri kadar seçtikleri çorapların dokuları da çok önemlidir. Yumuşak dokusu sayesinde rahatlığı, konforu ve estetik şıklığı ile spor ve iş yaşamlarına destek olur. Esnek yapısı sayesinde ayağınızı sıkmaz, gün boyunca rahat ve sıkıntısız bir şekilde hareket olanağı sağlar.

Desenli Soket Çorap Çeşitleri

Üzerinde çeşit çeşit meyve resimlerinin olduğu, capcanlı renklere sahip, her türlü kıyafet kombininize eşlik edecek neşeli çoraplardır. Görüntüsü ile göz dolduracak tarzda olan bu çoraplardan en çok tercih edilen avokado meyveli çoraptır. Popüler olanları ise kiraz, karpuz, ananas, kayısı desenli olanlarıdır.

Daha çok düz renk seçeneklerine sahip, üzerinde genellikle yatay ve dikey şekillerin olduğu, sade kombinlerinize hareket katacak tarzda çoraplardır. En sık tercih edileni gökkuşağı desenli yatay çizgili olanlarıdır.

Siyah ve beyaz renk olarak piyasaya çıkmış fakat trende ayak uydurarak geliştirilmiş, şimdilerde her renginin mevcut olduğu, bilek kısmında iki adet yatay çizgisi olan çoraplardır. Genellikle tenisçilerin tercih ettiği bir çorap iken, büyük küçük her yaştan insanın spor ayakkabıyla kombinlemeyi sevdiği en sade soket çoraptır. Şort, eşofman, jeans ve hatta okul formalarıyla rahatça kullanılabilir.

  • Meyveli Çorap
  • Geometrik Desenli Çorap
  • Tenis Çorap

Tüm bu kategorilerin dışında, üzerinde gezegenlerin olduğu, kaktüslü, çiçekli, hayvanlı birçok farklı seçeneği bulunan soket çorapların herkese hitap edebilecek renk ve desenleri mevcuttur. Desenli soket çoraplarını işte, okulda, günlük hayatınızda, sahilde, evde kısaca yaşamınızın her anında kullanabilirsiniz. Soket çorapların eğlenceli ve neşeli görünümlerinden faydalanıp, sevdiklerinize hediye ederek, onları da bu mutluluğa ortak edebilirsiniz. Birbirinden değişik çorap çeşitlerinden size uygun olanı seçip, hemen siz de hayatınızı renklendirmeye başlayabilirsiniz.