Günümüzde doğal taşlar birçok ruhsal ve fiziksel soruna iyi geldiğine inanıldığından dolayı aksesuar olarak sıklıkla tercih edilir. Doğal taş aksesuarları yeryüzünde uzun süredir var olan taşlardan yapılır ve birçok kişiye pozitif enerji titreşimi çektiği bilinmektedir. İnsanlar gün içinde enerjilerini kontrol etmek ve buna iyi geldiğini düşündükleri için aksesuarlarında doğal taş kullanımını tercih edebilirler. Kolye, yüzük ve bileklik tasarımlarında sıklıkla kullanılan doğal taşlardan bazıları çakra, mercan, kehribar, ametist, sedef, zümrüt, turkuaz, kuvars, inci, yakut ve akik şeklinde sıralanabilir. Her bir doğal taşın farklı bir anlam ve enerji taşıdığına inanılır. Eğer siz de doğal taşların insan ruhuna pozitif bir enerji getirdiğine inanıyorsanız doğal taşların isimlerine, anlamlarına ve faydalarına gelin birlikte bakalım.

Doğal Taş Aksesuarlarının Anlamı Nelerdir?

Hangi doğal taş bana uygun sorusunun yanıtını doğal taş anlamlarını inceleyerek öğrenebilirsiniz. Doğal taşlar farklı renklerde ve şekillerde bulunabilir. Gün içinde yanınızda taşımak için takı aksesuarlarında kullanılan doğal taşları tercih edebilirsiniz. Doğal taş kolye, bileklik ve yüzüklerde sıklıkla kullanılmaktadır. En sık kullanılan bazı doğal taşları ve anlamlarını sizler için derledik:

  • Ametist Taşı: Kişinin dengeli bir ruh hali içerisinde olmasını sağladığı bilinmektedir. Gün içinde maruz kalınan stres ve kötü enerjiyi pozitif enerjiye çevirdiği inanılır. Mor rengi ile ametist kolye gibi diğer aksesuarların da vazgeçilmez taşlarından biridir.
  • İnci Taşı: Kişinin talihini açtığı söylenen inci, aynı zamanda şans taşı olarak bilinir. Küçük ve sert yapısıyla kolye ve bilekliklerde sıklıkla kullanılır.
  • Akik Taşı: Bedeni güçlendirici etkisi olduğu söylenen akik taşı ile kişi daha zinde hissedebilmektedir. Doğada mavi, pembe, kahverengi ve yeşil gibi birçok farklı renkte bulunabilir.
  • Turkuaz Taşı: Bir diğer adı firuze taşı olan taşın rengi mavi ve yeşil renginin karışımını içerdiği için turkuaz olarak da bilinmektedir. Gün içinde maruz kalınan radyasyonu engellediği söylenmektedir.
  • Kuvars Taşı: Gücün ve kuvvetin bir simgesi olarak bilinen kuvars taşının farklı renkleri bulunmaktadır. Kişinin depresif ruh hali içerisinde olmasını engellediği bilinmektedir.
  • Apatit Taşı: Genel olarak mavi ve tonlarında bulunan apatit taşının fiziksel sağlığı güçlendirdiği ve hastalıklardan koruduğu söylenir. Dinçleştirme taşı olarak da bilinen apatit tüm aksesuarlarda kullanılabilir.

Doğal Taş Kolye Çeşitleri ile Pozitif Enerji

Doğal taş kolye çeşitleri farklı renklerde tasarımları ile göze hitap eder. Her biri farklı anlamlar içeren doğal taşlar, insanlara fiziksel ve zihinsel olarak pozitif enerji vermesi nedeniyle takı tasarımlarında da sıklıkla kullanılır. Doğal taşların faydalarını deneyimlemenin en iyi yollarından biri de onları boynunuza takmaktır. Geçmişten günümüze doğada var olan ve çeşitli amaçlarla kullanılan taşları kolye biçiminde takmak doğayla bağlantı kurmanın güzel bir yoludur. Doğanın iyileştirici gücünden doğal taş kolye seçenekleri ile yararlanmayı düşünebilirsiniz. Kolye seçiminde sizi rahatlatması ya da pozitif enerji getirmesi için doğal taş seçtiğinizde amacınızı da gün içinde kendinize hatırlatabilirsiniz. Doğal taş kolyeniz bütün gün sizinle beraber olacağından elinizle kolyenizi her hissettiğinizde sakinleşmeniz ve negatif enerjiden uzak durmanız gerektiğinin farkına varabilirsiniz.

Değerli anlamlarının yanı sıra doğal taş kolyeler aynı zamanda ister günlük ister resmi olsun tüm kombinleriniz ile takılabilir. Zarif ve parlak yüzeyleri ile doğal taşların renk çeşitliliği inanılmazdır. Kolye tasarımlarında kullanılan taşlar özellikle hafif tasarımlar içerisinde yerini alır. Böylece kolyeniz boynunuzda ağırlık yapmaz ve cildinizi tahriş etmez. Doğal taş kolye modelleri zihninizde pozitif enerjiye yer açarken aynı zamanda sizleri şık bir görünüme kavuşturur.

Birbirinden Farklı ve Renkli Doğal Taş Bileklik Modelleri

Birbirinden Farklı ve Renkli Doğal Taş Bileklik ModelleriDoğal taşlar eski uygarlıklardan beri takı tasarımlarının vazgeçilmez parçalarından biridir. Bu nedenle doğal taşlar büyük bir tarihi ve insanların inançları temsil eder. Doğal taş bileklik takmaya karar verdiğinizde sadece estetik güzelliğini değil, büyük bir inancı da vücudunuzda taşırsınız. Doğal taş bileklik almaya karar verdiğinizde önünüzde birçok modelde ve renkte seçenek belirebilir. Günümüzde geleneksel doğal taş bileklik modellerinin yanı sıra modern tasarımlar da mevcuttur. Ayrıca birden fazla doğal taşı bir araya getirerek oluşturulan modeller de ilgi çekmektedir. Zamansız güzellikleri ile doğal taş bilekliklerini günün her anında takabilirsiniz.

Doğal taş bilekliğinizi seçerken bileğiniz ile uyumuna dikkat edebilirsiniz. Bileğinizi fazla sıkan bir model cildinizi tahriş edebilir ya da fazla bol bir model bileğinizden düşüp kaybolabilir. Doğru ölçüde bir bileklik seçimi ile gün boyu rahat olabilirsiniz. Doğal taş bileklik modelleri sadece kadınlar için değil erkekler için de zarif bir aksesuardır. Kadın ve erkeklere özel olarak tasarlanan bileklik modelleri ile tarzınızı öne çıkarabilirsiniz.

Zarafetin Sembolü Doğal Taş Yüzük Çeşitleri

Doğal taş yüzük çeşitleri benzersiz stilleri, farklı boyları ve düşük maliyetleri ile her geçen gün daha da popüler olmaktadır. Canlı renkleri ile birçok farklı anlama gelebilen doğal taş yüzükleri aynı zamanda iyi bir hediye seçeneği de olabilir. Örneğin, kırmızı renk bir doğal taş tutkuyu, mavi renk ise sadakati temsil eder. Canlı renkleri ile sevdiklerinize şans, mutluluk ve huzuru temsil eden renk alternatifleri ile doğal taş yüzük hediye edebilirsiniz.

Doğal taş yüzükler aynı zamanda dayanıklıdır. Metal ile birlikte tasarlanan doğal taş yüzükler uzun yıllar size eşlik eder. Çiçek, kalp ve yıldız gibi farklı şekillerde tasarlanabilen doğal taş yüzük modelleri ile zevkinize uygun olanı takabilir ve zarif bir görünüm elde edebilirsiniz. Kolye, bileklik ve yüzük takılarınızı set halinde de takabilirsiniz. Örneğin, ametist kolye ile seçeceğiniz mor bir yüzük ile uyumu yakalayabilirsiniz. Doğal taş takılarınızdan bir set yaparak stilinizi yansıtabilirsiniz.

Doğal Taş Aksesuar Seçimi ve Fiyatları

Doğal taş aksesuarlar ışıltılı ve canlı tasarımları ile göze hitap edebilir fakat aslında daha fazlasıdırlar. Aksesuarınızda yer alan doğal taşın temsil ettiklerini göz önünde bulundurabilirsiniz. Örneğin, ametist kolye taktığınızda aslında pozitif enerjiyi çektiğinizi hissedebilirsiniz. Kolye ve bileklik seçiminizde anlamına göre doğal taş seçerek doğal güzelliklerden yararlanabilirsiniz. Ayrıca burçlara göre de doğal taş seçimi yapılabilmektedir. Her burcun kendisi ile ilişkilendirilen özel bir taşı vardır. Kendinize burcunuz ile uyumlu bir doğal taş aksesuarı alabileceğiniz gibi aynı zamanda sevdiklerinize de hediye edebilirsiniz. Arkadaşlarınız ve ailenize onlara özel hissetirecek bir doğal taş ile doğum günlerinde, yıl dönümlerinde ve diğer özel günlerde sürpriz yapabilirsiniz.

Doğal taş aksesuar modelleri eğlenceli ve şık tasarımları ile sıklıkla tercih edilir. Hem ifade ettikleri anlamlar hem de faydaları ile kolye, bileklik ve yüzük tercihlerinize doğal taşı da ekleyebilirsiniz. Doğal taş aksesuar fiyatları kullanılan taşa ve modele göre değişmektedir. Genel olarak diğer değerli taşlara göre daha uygun fiyatlı olmaları ile doğal taşlar günlük takı modellerinde sıklıkla tercih edilir. Doğal taş kolye, bileklik ve yüzük modellerinin sağlığınızda, yaşam kalitenizde ve kişisel gelişiminizde olumlu etkileri vardır. Her doğal taşın beden ve zihin üzerinde pozitif titreşimler yaydığı bilinmektedir. DeFacto takı aksesuarlarında doğal taş kullanarak en uygun fiyatlar ile sevenlerine sunmaktadır. Rengarenk ve modern tasarımları ile DeFacto doğal taş aksesuarlarına göz atabilirsiniz!