Geçmişten günümüze kadar popülerliğini korumayı başaran kokular, kişilerin tarz ve karakteristik özelliklerini temsil eder. Duygular ve hafıza üzerinde kalıcı etkisi bulunan koku faktörü, kıyafetlerin de tamamlayıcısıdır. Dolayısıyla insanlar parfümleri ile bütünleşerek iz bırakırlar. Bu nedenle doğru parfüm seçimi konusunda hassasiyet gösterilmeli ve farklı koku aileleri incelenmelidir. Parfüm kokuları her ten üzerinde farklı bir yapıya bürünür. Bu nedenle başkasında beğendiğiniz bir koku teninizde aynı etkiyi yaratmayabilir. Dolayısıyla koku seçeneği ten üzerinde mutlaka test edilmelidir. Kokular insanların ruh halini, davranışlarını ve iş hayatındaki performansını da önemli bir ölçüde etkiler. Bir kişi için güzel ve rahatlatıcı olan koku, bir başka kişiye huzursuzluk hissi verebilir. Bu nedenle seçim yaparken çevrenizdeki kişilerden etkilenmemeli, tamamen kendi zevkleriniz doğrultusunda hareket etmelisiniz. Kısacası kişiye göre parfüm seçimi yapmalısınız.

Parfüm Seçimi Neden Önemli?parfüm seçimindeki püf noktalar

Kadınların ve erkeklerin günlük hayatta, özel günlerde ve davetlerde en çok kullandıkları kozmetik ürünler arasında parfüm ilk sıralarda yerini alır. Parfüm seçeneklerinin kokuları, kullanım alanları ve notaları birbirinden farklılık gösterir. Dolayısıyla kalıcılık ve esans oranlarına bağlı olarak gruplandırma yapılır. Konsantresi yüksek olan parfüm seçeneklerinin kalıcılık oranları da fazladır. Alkol oranı yüksek olan ürünlerin ise kalıcılığı azdır. Kullanıcıların bu doğrultuda seçim yapmaları en doğru parfümü bulmalarında etkilidir. Parfüm seçenekleri kullanıcılara geniş bir yelpazede sunulur. Taze kokular, meyve kokuları, çiçek kokuları, odunsu kokular ve oryantal notalar, alternatifler arasında kullanıcıların en çok tercih ettiği parfüm içerikleridir. Bu kozmetik ürünleri doğal bitki özlerinden elde edilir ve birbirine uygun kokuların karışımı ile çeşitlilik kazanır. Hayat tarzınız için uygun olan koku temasını bilmek, kadın ve erkek parfüm seçimi yaparken süreci hızlandırır. Kişisel bakım ürünü olan parfümler, günlük ve özel zamanlarda kullanabileceğiniz seçenekler ile dikkat çeker. Hayatın bir parçası olan parfümler, yüzlerce farklı alternatif ile öne çıkar. Kullanıcıların istek ve beklentilerine göre her geçen gün farklı tasarımlar ile şekillenen kokular, yenilik arayışı içerisinde olan kişilere hitap etmeyi başarır.

Parfüm Seçimindeki Püf Noktalar Nelerdir?

  • Mevsim koşullarını göz önünde bulundurmalısınız. Sıcak ve nemli havalarda koku seçenekleri ekstra baskın bir hale gelir. Bu nedenle yaz aylarında ferah ve hafif parfümler tercih edebilirsiniz. Kış aylarında ise ağır tonlara sahip kokuları kullanabilirsiniz.
  • Parfüm seçiminde zamanlama da oldukça önemlidir. Sabah saatleri doğru bir karar vermek için oldukça idealdir. Gün içerisinde strese bağlı olarak yanlış bir seçim yapılabilir.
  • Bir seferde en fazla üç farklı koku çeşidine bakmalısınız. Daha fazlası burnunuzun yorulmasına ve koku duyunuzun sizi yanlış yönlendirerek olumsuz etkilenmesine neden olabilir.
  • Cilt tipi ve ten rengi, kokunun sizin üzerinizdeki duruşunu belirler. Kuru cilde sahip olan bireyler tercihini ağır ve keskin tonlara sahip kokulardan yana kullanmalıdır çünkü kuru cilt kokuyu kısa süreli olarak tutar. Yağlı cilt tipine sahip olan kişiler ise kalıcılık konusunda çok şanslıdır. Ferah kokular yağlı ciltlere uygunluk sağlar.
  • Parfüm seçimi esnasında kokuyu teninizde test etmelisiniz. Farklı yüzeyler üzerinde denediğiniz kokular sizi yanlış yönlendirebilir.
  • Parfüm içeriklerini incelemeli, tamamen bitkisel özler kullanılarak üretilen seçenekleri tercih etmelisiniz. Bu faktör, cilt sağlığınız açısından büyük bir öneme sahiptir.
  • Kokuların birbirine karışmasını önlemek için alışveriş esnasında losyon, parfüm ve deodorant kullanmamaya özen göstermelisiniz.
  • Yaşa göre parfüm seçimi yapmalısınız. Sizi olduğunuzdan daha büyük gösterecek seçeneklerden uzak durmalısınız.

zamana ve mekana uygun parfüm seçimiHoş Kokulu Kadın ve Erkek Parfüm Seçenekleri

Birbirinden güzel kokuları ve şık tasarımlı ambalajları ile dikkat çeken kadın ve erkek parfüm çeşitleri, herkese hitap eden farklı seçenekleri içerisinde barındırır. Parfüm seçimi kadın kullanıcılar için çiçek, meyve, pudra ve oryantal gibi seçeneklerden oluşur. Özellikle çiçeksi kokular yaz aylarında kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilir. Temizlik hissi yaratması nedeniyle beğeni kazanan çiçek kokusu, mütevazı ve kendini ön plana atmaktan fazla hoşlanmayan kişilere yöneliktir. Lavanta, frezya, gül ve yasemin kokuları bu kapsamda en popüler olan çeşitlerdir. Günlük kullanıma uygunluk sağlayan çiçeksi parfümler, kullanıcılarına sakinlik ve huzur verir.

Bunun yanı sıra meyve ve pudra kokulu parfümler de kadınlar ile özdeşleşmiştir. Canlı, dinamik ve neşeli bir hava oluşturan bu seçenekler, her mekana uygunluk sağlar. Genellikle hayalperest ve romantik bir kişiliğe sahip kullanıcılar tarafından tercih nedeni olur. Böğürtlen, çilek, limon, greyfurt ve şeftali gibi meyve kokularından oluşan parfümler ferah bir his yaratır. Şekerli parfüm olarak da bilinen bu seçenek, her yaştan kullanıcı için idealdir. Hafif yapısı sayesinde insanlar üzerinde herhangi olumsuz bir etki oluşturmaz. Bu nedenle özellikle iş toplantıları için risksiz bir seçim olur.

Parfüm seçimi erkek kullanıcılar için ise odunsu, fresh, baharatlı ve misk gibi seçeneklerden oluşur. Odunsu kokuya sahip parfümler erkek kullanıcıların vazgeçilmezidir. Özellikle kış mevsimi ile bir bütünlük sağlayan seçenek, fark edilmeyi seven kişilerin tercihidir. Hem doğum günü, düğün, nişan, toplantı, davet, arkadaş buluşması gibi özel zamanlarda hem de günlük hayat içerisinde kullanıma uygunluk sağlar. Ayrıca oldukça yoğun ve baskın bir yapıya sahiptir. Fresh ve sakin kokular ise risksiz ve hemen hemen herkese hitap eden koku seçenekleri arasında yer alır. Bu koku çeşidi, erkeklerin günlük hayatta tercih ettiği bir alternatiftir. Bunların yanı sıra baharat kokulu parfüm seçenekleri de erkek kullanıcıların beğenisini kazanmayı başarır. Yoğun olmaları nedeniyle az bir kullanım dahi gün boyu kalıcılık sağlar.

Zamana ve Mekana Uygun Parfüm Kullanımı

Parfüm seçimi oldukça dikkat ve özveri isteyen bir konudur. Parfüm çeşitleri her mekana, ortama, kişiye ve zamana uyum sağlamayabilir. Bu nedenle doğru seçim yapmak önemlidir. Koku seçenekleri ofiste, plajda, alışverişte, özel gün ve davetlerde sıklıkla kullanılır. Bu ortamların her birine, farklı notalara sahip parfümler hitap eder. İş yerinde, çalışma ortamına uyum sağlayan bir koku seçimi yapmanız gerekir. Ofislerde genellikle çiçeksi ve meyvemsi kokulara yer verilmelidir. Hafif ve taze özellikleri ile dikkat çeken bu seçenekler, kimseye rahatsızlık hissi vermemenizi ve gün boyu güzel kokmanızı mümkün kılar. Bunların yanı sıra özel gün ve davetlerde ise kadınlar için oryantal parfüm ailesine ait olan yasemin, gül ve portakal çiçeği gibi koku seçenekleri kullanıma uygunluk sağlar. Zengin ve derin aromalara sahip olan bu alternatifler, girdiğiniz her ortamda dikkatleri üzerinize çeker.

Erkekler için de odunsu parfüm ailesinden olan kehribar, misk ve paçuli kokuları öne çıkar. Özellikle davetlerde ve resmi ortamlarda kullanıma uygunluk sağlayan bu parfüm çeşitleri, güçlü duruşunuzu dışarı yansıtmanıza olanak tanır. Plaj gibi yaz aylarında gitmeyi tercih ettiğiniz tüm mekanlar için de odunsu ve çim kokulu notalar içeren parfümler, oldukça yerinde bir seçim olacaktır. Özellikle okyanus esintisi içeren kokular, yaz ayları boyunca dinlendirici ve huzur verici yapısı ile parfüm önerileri arasında yer alır. Siz de DeFacto’da yer alan parfüm seçenekleri arasından kendinize en uygun olanı tercih edebilir, kokunuz ile çevrenizdekileri büyüleyebilirsiniz. Farklı ve yenilikçi şişe tasarımları ile öne çıkan parfümlere sahip olarak insanların hafızasında kalıcı bir yer edinme şansı yakalayabilirsiniz.