Tekstil tasarımlarının tarihine bakıldığında baskı tasarımı yapanlar, geleneksel dokuma kumaşlardan ilham almış ve bunları baskı için yeni, heyecan verici, kalıcı desenlere dönüştürerek yeniden yorumlamışlardır. Dokuma tezgahları sınırlamalar olmaksızın ekose kumaşları ölümsüz hale getirerek farklı anlamlar katmış, her dönem popülerliğini koruyan bir tasarım haline getirmiştir. Nesiller boyunca popülerliğini korumuş olan ekose desen, hem ev hem sokak giyim modasına damgasını vuran tasarımlarda yer almıştır. Vazgeçilmezleri arasına ekose deseni yerleştirenlerdenseniz stilinizi öne çıkaracak ipuçları için doğru yerdesiniz.

Neden Ekoseyi Tercih Etmeliyim?

kadın ekose pantolonEkose pantolon nedir? Ekose pantolon desenleri, sayısız rengin yerleştirilebileceği küçük bloklar oluşturan, bir kumaş boyunca yukarı ve aşağı uzanan uzun şeritlerden meydana gelir. Renkler genellikle oldukça düzenlidir ve renk skalası oldukça geniştir. Desen stili söz konusu olduğunda kareler düzenli olabilir ve desen boyunca eşit ilerleyebilir. Desenin düzenli görünmesi için dikdörtgen ve kareler bir arada kullanılabilir. Ekose kumaşlar pamuk, yün veya her ikisinin karışımından oluşabilir. Özellikle ekoseli pazenler erkekler için rahat ve günlük gömleklerde, kadınlar için ise eteklerde kullanılır. Blazer veya klasik kesime sahip ceketlerde daha kalın ekose kumaşlar kullanılabildiği gibi pantolonlarda da mevsime uygun seçeneklere ulaşmak mümkündür. Hem eskimeyen hem her mevsim kullanabileceğiniz bir desen, size de akıllı alışveriş hakkında bir ipucu sunuyor mu? Hesaplı ve fonksiyonel bir stil yaratmanızı mümkün kılan ekose giyim hakkındaki ayrıntıları gelin birlikte keşfedelim.

Hangi Ekoseyi Seçmeliyim?

Popüler ekose tasarımları beş temel desende toplanıyor. Tüm bu desenler arasından seçim yapmak ise size kalıyor. Aşağıda yer alan ekose desen çeşitlerine göz atarak stilinizi yansıtan modele şimdiden karar verebilirsiniz:

Şemsiye Ekose

18. yüzyılın ortalarına kadar uzanan şemsiye ekoseler özellikle Manchester’da ortaya çıkan bir akımın temsilcisidir, Küçük, şeffaf kareler oluşturan kalın ve büyük çizgilere sahiptir. Pötikare olarak da bilinen bu tasarımlar rahat ve eğlenceli bir tarz yaratmanıza imkan tanır.

Balıksırtı Ekose

İskoçya’dan geldiğine inanılan balıksırtı model ekose deseninin geçmişi M.Ö. 300 yılına kadar uzanır. Ekose türleri söz konusu olduğunda en popülerler arasında yer alan balıksırtı modeline türünün tek örneği desek yanlış olmaz. Desende bulunan her bir karenin keskin kenarları vardır, bu nedenle tanımlanması oldukça kolaydır. Özellikle ekose pantolon kombinleri için öncelikli tercihleriniz arasına balıksırtı desenleri alabilirsiniz.

Madras Ekose

1800’lerde ortaya çıkan ve adını Hindistan’ın Chennai şehrinin eski adından alan Madras desen, sıra dışı ve ilginç, aynı zamanda asimetrik desenlerden oluşur. Turuncu, beyaz, sarı renklerin hakim olduğu bu desen aynı zamanda hafif parlak olacak şekilde işlenir. Hafif ve havadar pamuklu yapısı sayesinde yazlık giysiler ve battaniyelerde sık kullanılır.

Tattersall Ekose

Kökeni 1700’lere dayanan bu orijinal ekose deseni Tattersall adını Londra’da bulunan at pazarlarından alır. Atlar için kullanılan örtülerde yaygın olarak seçilen bu desenin modadaki yerini alması uzun sürmez. Birçok sanatçının da öncelikli tercihi olmaya devam eden Tattersall, siyah beyaz ekose pantolon kombinleri arasındaki yerini korumakta oldukça kararlıdır.

Ekose Pantolon Nasıl Kombinlenir?

erkek ekose pantolonEkose pantolonlara yatırım yapmak, gardırobunuza biraz renk katmanın harika ve neredeyse hatasız bir yoludur. Ekose desen uzun süredir güncelliğini korumasının yanı sıra özellikle sonbahar için vazgeçilmezleriniz arasında olmaya adaydır. Üstelik neyle kombin yapacağınız ve şekillendireceğinize bağlı olarak tüm yıl gözde parçanız olarak kalmaya devam edebilir.Ekose pantolon kombinleri erkek ve kadın modellerde çok yönlü olarak kullanılabilir. Hem rahat hem havalı görünmekten yanaysanız doğru bir seçimdir. Özellikle kadın giyiminde ekose söz konusu olduğunda seçenekler sonsuzdur. Bunun yanı sıra pantolonlar söz konusu olduğunda, ekosenin başarılı bir unisex giyim tamamlayıcısı olduğunu biliyor muydunuz? Nasıl kullanılabileceği hakkında biraz daha ayrıntıya inmenin, bu soruya hayatınızın çoğu alanında yardımcı olacak yanıtlar vereceğini düşünüyoruz.

Ekose pantolonunuza uygun bir blazer giymek, yine ekoseden oluşan takım elbisenizin görünümünü tamamlayarak stil başarısını yükseltir. Hem kadın hem erkek kullanıcıların iş etkinliklerinde öncelikli tercihi olan ekose takım elbiseler tek başına bir bralet ile de oldukça başarılı sonuçlar verir. Ekose desene sahip pantolon takımlarınızı kombinlerken daha az renk kullanmak, stilinizi şık hale getirmenin bir diğer yoludur. Rahatlığı ve şıklığı bir arada isteyenlerdenseniz topuklu ayakkabılar yerine spor ayakkabıları tercih edebilirsiniz. Crop top ve ekose pantolon kombinasyonu sadece eğlenceli olmakla kalmaz, aynı zamanda size daha genç bir görünüm sunar. Bu aşamada kilit nokta, üst kısmın kısalığını dengeleyebilmek adına yüksek bel kesime sahip bir ekose pantolon tercih etmektir.

İster bir akşam yemeği randevusuna ister ofise gidiyor olun, düz beyaz düğmeli bir gömlek  ekose pantolonlarla havalı bir kombin oluşturacaktır. Şıklığını arttırmak isterseniz gri ekose pantolon kombinleri erkek kullanıcılar için oldukça fonksiyonel. Daha eğlenceli görünümler için ise farklı renk birleşimlerine sahip ekose kareleri tercih edebilirsiniz. Ekose pantolonunuzu düz renk tişörtler ile giymeyi tercih ettiğinizde, sadece ayakkabı seçiminiz ile dahi şık, kurumsal, casual ya da dikkat çekici kombinleri elde etme özgürlüğüne sahip olursunuz. Dün renk üst giyim seçimleri, ekosenin öne çıkmasını kolaylaştırırken aksesuarlarınızı da daha işlevsel hale getirmenize yardımcı olur.

Siyahı ve beyazı içeren klasik renkler daha minimalist bir görünümün olmazsa olmazıdır. Böyle bir görünüm için çanta ve ayakkabı seçimlerinizi de ekose pantolon ile minimal bir kombin oluşturması amacıyla siyah veya beyaz renkte seçebilirsiniz. Eski tarz balıkçı yaka üstler, ekose pantolonunuza klas bir görünüm katarak stili güçlendirmeye yardımcı olur. Özellikle örgü kazaklar, soğuk aylarda dolabınıza eklenebilecek harika parçalardır. Geleneksel örgü kazaklar ile kombinleyeceğiniz ekose pantolonlar tarzınızı daha mütevazı hale getirmenin bir yoludur. Grafik tişörtler cesurdur, rahat ve kolay giyilebilmeleri sayesinde oldukça popüler hale gelmişlerdir. Kalabalığın arasından hızla sivrilmenizin kolay bir yolu olarak grafik baskılı tişörtler, nötr renklere sahip ekose pantolonlar ile kullanıldığında dengeli bir görünüm oluşturur.

Kazaklar ve hırkalar, hem rahat olduğu hem de sıcak tuttuğu için işlevsel ve sevimli gardırop parçaları arasındadır. Çarpıcı renklerde seçeceğiniz kazak ve hırkalar ile ekose pantolonunuzu tamamlamak, günün her alanında stilinizi koordine edebilmenizi sağlar. Deri ceketler, siyah olanı tercih ettiğiniz sürece herhangi bir renge sahip ekose pantolonlarınızla başarılı bir kombin sergiler. Sizi sıcak tutmasının yanı sıra sonbahar ve kış aylarında nötr ekose renkleriyle modaya uygun bir görünüm oluşturmada oldukça profesyoneldir. Cesur takımları fazla ciddi buluyorsanız elinizde bir seçenek daha var; tişört gömlek. Gömlekler, güvenilir bir seçenek olmalarının yanı sıra hayatınızı kolaylaştıran şık gardırop parçaları olarak değerlendirilebilir. Ekose takımınızla birlikte kullanacağınız kolsuz veya kısa kollu gömlekleri tişört üzerine giyebilir veya deri ceketinizle kombinleyebilirsiniz.

Kış ayları, ekose için bir fırsat yaratmanın başlangıcı olabilir. Açık tonlardaki şişme montlar ile kullanılacak ekose pantolonlar, günlük kombininize ekstra zarafet katmanın mükemmel bir yoludur. Stilinizi tamamlamak için ise bir çift koyu kahverengi süet bot tercih edebilirsiniz. Ekose giyim ve stil seçenekleri için başarılı tasarımlar sunan DeFacto, kadın ve erkek kullanıcılarının yeni nesil ihtiyaçlarına odaklanır. Size ise yalnızca aralarından seçim yapmak ve gardırobunuzu yenilemek kalır.