İyi bir kolye, tıpkı bir yüzük, kravat veya bir çift kol düğmesi gibi iyi giyimli bir erkeğin stilinde önemli bir vurgu parçası haline geliyor. Eski Mısırlılara kadar dayanan erkeklerde kolye kullanımı künyeler, hip-hop tarzı kolyeler ve daha fazlasıyla son yıllarda yeniden gelişiyor. Bugün Ryan Gosling, Chris Hemsworth gibi dünyanın en beğenilen Hollywood yıldızları, aksesuar olarak giderek daha fazla kolye ve zincirleri tercih ediyor. Ünlü markaların tasarladığı orijinal erkek kolye modelleri moda haftalarında podyumları alt üst ediyor. Sevdiğiniz birkaç farklı kolye ucu, geniş bir kordon ve zincir koleksiyonu sayesinde farklı eşleştirmeler yapma imkanı ve fazla sayıda stil olasılığı elde ediyorsunuz.

Stilinize uygun doğru kolye ucunu seçmek veya zincir uzunluğunu belirlemekten, kolye ve zincirlerinizi gardırobunuzdaki kıyafetlerle zahmetsizce birleştirme tüyolarına kadar erkek kolye trendi detaylarını sizin için inceliyoruz. Paylaştığımız profesyonel ipuçlarıyla kolyelerinizle klas bir görünüm elde edebilir, siz de stilinizin vurgusunu artırabilirsiniz

Erkek Nasıl Kolye Takmalı?

erkek zincir kolyeErkek için kolye, kadın modasında olduğundan farklı ele alınıyor. Öncelikle erkekler, aksesuarlarını dekoratif bir unsur seçer gibi belirlemiyor. Erkek kolye tasarımcıları, aksesuarların kıyafetin merkezini oluşturmaması gerektiği konusunda neredeyse hemfikir.

Erkek aksesuarları kıyafette öne çıkması için değil, daha çok kıyafetinizi tamamlaması amacıyla kullandığınızda stilinize katkı sağlıyor. Bu, aynı zamanda daha sağlam ve daha az işlenmiş kolye tasarımları anlamına geliyor. Erkek için iyi bir kolyenin en belirgin özelliği, büyükbabanızın verdiği bir kolyeyi yıllardır takıyormuşsunuz gibi doğal görünmesi oluyor.

Popüler kültüre ait parlak, hafif, kırılgan ve daha süslü tasarımlar ise doğal görünüm kuralının istisnasını oluşturarak insanların dikkatini çekiyor. Kendine yakışan bir kolye takan çoğu erkek, takıları nedeniyle değil, genel olarak şık bir görünüme sahip olduğu için fark ediliyor.

Kolye ve Zincir Metalinizi Seçin

Erkek kolye seçiminde ilk adım, zincirin malzemesinden başlayarak stilinizi oluşturacak kolye ucunu seçmenizi kapsıyor. Oksitlenmiş bir gümüş zincir, özellikle lacivert ve grinin yanında en iyi sonucu veren renk tonuyla, takım elbiselerinize erkeksi ve zamansız bir hava katıyor. Daha parlak olan sarı altın zincir ise turuncu ve kahverengi gibi daha sıcak tonları tamamlarken siyahla gerçekten öne çıkan bir kontrast oluşturuyor.

Daha abartılı bir stile uygun günlük bir kolye arıyorsanız özellikle yaz aylarında ve havuz çevresinde kullanmak için mumlu kordon kolyeleri tercih edebilirsiniz. Boncuklu kolyeler, öğrencilik çağrışımları yaparken boyundan aşağı uzayan geniş ve hacimli tasarımlar ise keskin çene hattınıza dikkat çekiyor ve diğer zincirlerinizle iyi bir birliktelik yakalıyor.

Malzeme çeşitliliğinin yanı sıra oval bağlantılarının oluşturduğu dokusuyla kolye hissi veren farklı zincir tasarımları da yaygın olarak kullanılıyor. Değişik boyutlarda düzleştirilmiş bağlantılara sahip dokulu görünümdeki örgü zincirler, düz duracak şekilde tasarlanmış birbirine kenetli bağlantıları bulunan zincirler ve her zaman oldukça şık görünen Figaro zincir modelleri, ilgi çekici desenler oluşturuyor.

Kolyenizi Kişiselleştirin

Sadece zincir kullanmayı tercih edebileceğiniz gibi zincirinize bir kolye ucu ekleyerek de farklı bir stil oluşturabilirsiniz. Bununla birlikte kolye ucu seçimi için kesin bir reçete bulunmuyor. Kişisel olarak bağlantı kurduğunuz herhangi bir nesne veya sembol ya da bir hatıranızı canlandıran bir işaret kolye ucu seçebilirsiniz.

Örneğin, ünlü oyuncu Ryan Gosling, 2017 yılında vefat eden köpeğinin künyesini de zincirine ekleyerek sevgili George'un hatırasını üzerinde taşımayı tercih ediyor. Peki, siz neye ilgi duyuyorsunuz? Tarzınızı ne tamamlıyor? Kolyeniz karakteriniz hakkında çevrenize hangi mesajı iletiyor?

Kişisel bir dokunuşun yanı sıra eski tasarımlara bakmanız tavsiye ediliyor. Geçmişi bugünle birleştiren unsurlar her zaman güçlü bir tarz oluşturuyor. Ayrıca belirli kolyelerin farklı anlamları bulunuyor. Örneğin çapa denizle bağları olan asırlık bir güç sembolü iken Hristiyanlık çağrışımlarıyla kutsal haç, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da kötü ruhları ve kötü şansı kovduğuna inanılan Hamsa eli, ölümlülüğü temsil eden kafatası, barış ve manevi birliğin evrensel sembolü kuş tüyü bazı motiflerden. Seçiminiz her ne olursa olsun, tüm senaryolarda kolyenizin doğal görünmesi gerekiyor. Ayrıca tasarımcılar, oldukça cesur veya ağır anlamlar taşıyan bazı kolye uçlarını ne kadar süre takabileceğinizi düşünmeye değer buluyor.

Kombinlerinize Uygun Zincir Uzunluğu

En yaygın zincir uzunluğu, 45 ile 55 cm arasında tasarlanıyor. Bu uzunluktaki zincir, köprücük kemiğinizin hemen altına otururken göğüs bölgenizin etrafına doğru uzayan bir kolye ise yaklaşık 66 ile 76 cm uzunluğunu buluyor.

Uzun bir zincir, geniş bir göğse dikkati çekip boynunuzun daha uzun görünmesine yardımcı olurken kısa bir zincir ise kolay görünür özellik taşıyor. Uzun zincirler, dışarıda geçireceğiniz akşam etkinlikleri için rahat bir his verirken daha kısa zincirler de gömlek gibi resmi kıyafetlerle uyumlu duruyor. 

Kolye ucunun göğsünüzde asılı olduğu yer ya da zincirin alt kısmı, hem kolyenin genel stilini hem de onunla iyi giden gömlek türlerini belirlemede etkili oluyor. Kısa, gerdanlık tarzı kolyeler, takım elbise ve kravat dışında hemen hemen her şeyle giyilebiliyor. Takım gömleği veya alçak yakalı bir gömlek üzerinde ise kısa kolye sıra dışı bir görünüm sergileyerek kendi başına öne çıkıyor. 

Boynun dibinde veya göğüs kemiğinin üst kısmında biten orta uzunlukta kolyeler, sade metal zincirler için ideal boyutu oluşturuyor. Bu uzunluk, zincirlerin çoğunu açık bir gömlek yakasıyla veya bir tişört gibi devrik olmayan bir yakayla görünür kılıyor. Kolyeleriniz için ideal uzunluğa sahip zincirler, genellikle gömlek altına gizlenerek takılıyor. Uzun zincirlere taktığınız kolye uçları genellikle, yalnızca gündelik kombinlerde dışarıda kullanılıyor. Kolye ucuyla birlikte uzun zincirler, bisiklet yaka veya V yakalı tişörtler üzerinde oldukça iyi sonuç veriyor. Kıyafetinizi ve kolyenizin incelikli şekilde bir araya getirildiği bir görünüm için birbiriyle eşleşen metaller kullanmanız öneriliyor. Örneğin, bileğinizde gümüş bir saat ve kemerinizde gümüş bir toka ile dışarı çıkıyorsanız kolye seçiminde de gümüşü tercih edebilirsiniz.

Erkek Kolye Modelleri ile Stil Kombinler

erkek gumus kolyeSıra dışı bir kolye ile beyaz bir tişört ve deri ceketi eşleştirmek günlük görünüme yakışıyor. Takımınızla birlikte kolye kullanmak istediğinizde gömleğinizin açık yakasında görünen basit bir zincir tercih edebilirsiniz. Daha iddialı ve 80’lere yaklaşan bir görünüm istiyorsanız kravatsız kullandığınız gömleğin üzerine zincir veya kolye takabilirsiniz. Ayrıca gömleğinizin yakası oldukça küçük ve düzgün olduğunda kolyeniz çekim merkezi haline geliyor.

Küba yakalı gömleklerin serbest stili, iki farklı kolyeyi aynı kombinde bir araya getirmenize imkan tanıyor. Çağdaş bir görünüm için altın ve gümüş kolyelerinizi dar kesimli jean pantolon ve spor ayakkabılarla kombinleyebilirsiniz. Kolyelerinizi göstermek için ise fazladan bir düğmeyi açık bırakabilirsiniz.

Değerli metaller genellikle görülmek ve fark edilmek için kullanılıyor. Süsleme içeren değerli zincirlerinizi ince tutabilirsiniz. Kolyeniz oldukça dikkat çekeceği için kıyafetinizin geri kalanının sade olması daha iyi bir görünüm sağlıyor. Çelik bilye zincirler, uzun kolyeler için sıklıkla kullanılan ince bir tarzı oluşturuyor. Nispeten minimalist sayılan zincirlerinizi, kolyenin öne çıkmasını istemediğiniz kombinlerinizde kullanabilirsiniz.

Deri kordonlar, bilye zincirlerden daha büyük olsa da, parlak metal zincirler kadar göz alıcı özellikler taşımıyor. Günlük kıyafetler ve modern stiller ile iyi giden rahat, doğal bir görünüm sağlıyor. Yakalı gömleklere ve iş kıyafetlerine ise daha az uyum gösteriyor.

Erkek Stili Kolye

Hangi tarz kolyenin peşinde olursanız olun, hikayenizi anlatan bir kolye, iyi ve stil sahibi bir görünümden çok daha fazlasını vadediyor. Hayat yolculuğunuzu, maceranızı, özel bir anınızı sembolize ediyor, hatta size belli bir zamanı ve yeri hatırlatıyor. Bir mücevher parçası, paha biçilmez bir duygusal değer kazanarak deneyimlerinizin veya hayatınızın büyük anlarının simgesi haline geliyor. Peki, sizin kolyenizin anlattığı hikaye nedir?

Hangi takıyı seçerseniz seçin ve nasıl giymeye karar verirseniz verin, farklı stil kolye ve zincir tasarımları ile geniş bir kolye koleksiyonu oluşturmanın keyfini çıkarabilirsiniz. DeFacto erkek kolye ürünleri arasında stilinizi iyi tamamlayan zamansız tasarımlar arasından hemen seçim yapabilir, klas kombinlerinizi kolayca tamamlayabilirsiniz.