Evde daha çok zaman geçirmek zorunda olduğumuz bugünlerde hemen herkes stres, can sıkıntısı, kaygı ve belirsizlik ile karşı karşıya kaldı. Bu zor zamanlarda kendinizi daha üretken hissetmek ve zihinsel sağlığınızı koruyabilmek için ev ortamını daha keyifli hale getirebilirsiniz.

Eviniz, kendinizi rahat ve mutlu hissettiğiniz, dünyanın karmaşasının size ulaşamadığı bir yer olmalıdır. Bu her zaman doğru bir önermedir. Ancak pandemi sürecinde ev ortamı daha da çok önem kazanmıştır. Birçok insan için ev artık çalıştığı, sosyalleştiği, egzersizini yaptığı, yemek yediği, saçını kestiği, film izlediği kısacası hemen her türlü eylemini gerçekleştirdiği küçük bir yaşam alanı haline geldi.

hasır saksılı ev bitkisiKişilerin, bu süreçte kendilerini dört duvar içinde kısıtlanmış, sıkılmış ve bıkmış hissetmesi doğal ve normal bir durumdur. Yaşam alanınızı rahat, konforlu ve mümkün olduğunca davetkâr hale getirerek evinize karşı olumsuz duygular hissetmenizi önleyebilirsiniz. Ev ortamını güzelleştirmenin en güzel ve kolay yolu ise bitkiler ve çiçekler ile kendinize küçük bir bahçe yaratmaktır. İster balkonda, ister evinizin bir köşesinde ya da varsa terasınızda rengârenk çiçekler hatta bakımı ve yetiştirilmesi kolay sebzeler yetiştirebilirsiniz.

Evde yetiştirebileceğiniz yeşil biber, domates, salatalık, nane, fesleğen, kekik gibi bitkiler hem yaşam alanınızı güzelleştirir hem de ruh halinizi iyileştirerek stres ve anksiyete azaltma gibi ek avantajlar sunar. İnzivaya çekildiğiniz şu günlerde dış ortamın güzelliklerini ve açık havada olmanın keyfini hatırlatan bitkileri yaşam alanınıza taşıyabilirsiniz.

Ev içinde bitki yetiştirmek için saksılar kullanılır. Eşyalarınızla uyumlu renklere sahip saksı çeşitlerini dilerseniz bahçe ya da balkonda da değerlendirebilirsiniz. Son yılların yeni trendi hasır dekor ürünlerini hasır saksı çeşitleri ile bir araya getirebilir, evinize şık ve modern bir görünüm kazandırabilirsiniz. İşte sizin için yaşam alanınızı daha eğlenceli ve huzurlu hale getirmenize yardımcı olacak hasır saksı fikirleri!

Kış Bahçesine Hasır Saksılarla Rustik Bir Hava Getirin

Doğallığın ve ahşapların ön plana çıktığı bir dekorasyon çeşidi olan rustik tarz, hem evinize sıcak bir hava getirir hem de yaşam alanınıza asil bir görünüm kazandırır. Yazın enerjisini kış bahçesine taşımak istiyorsanız hasır mobilya ve saksı çeşitleri ideal bir seçim olabilir. Hasır, doğal bir malzemedir ve sağlığa zararlı herhangi bir kimyasal içermez. Bu özelliği ile hem çocuklar hem de evcil hayvanlar için uygun bir dekorasyon malzemesidir. Otantik bir havaya sahip olan hasır ürünler, hemen her türlü mobilya çeşidi ile de eşsiz bir uyum sağlar. Kış bahçesi genellikle ev dekorasyonunun bir uzantısı olduğu için buranın evin diğer bölümleriyle uyumlu olması önemlidir.

Kış bahçesi zemininde soğuğu engellemesi ve ortama sıcak bir hava vermesi amacıyla genellikle halı ya da kilim kullanılır. Zeminde kullanılan halı veya kilim rengi ile uyumlu bej ya da kahverengi tonlarda hasır saksılar ile bahçeyi göz kamaştırıcı bir hale getirebilirsiniz. Tropikal bir etki yaratmak istiyorsanız salon aralyası ya da süz muzu gibi bitkileri tercih edebilirsiniz. Kış bahçeleri için uygun bir palmiye türü olan şamadura palmiyeleri de kış bahçesi için uygun bitkiler arasındadır.

Kış bahçesinde berjer tarzında koltuklar kullanabilirsiniz. Hatta uzanıp kitap okumak ve müzik dinlemek için yumuşak ve uzun koltuk çeşitlerini de tercih edebilirsiniz. Ortama daha sıcak bir hava katmak için yumuşak battaniyeleri de unutmamalısınız. Rengârenk çiçekleri farklı boyutlardaki hasır saksılara dikerek kış bahçesinde rustik bir esinti sağlayabilirsiniz.

Terasta Hasır Esintisi

hasır saksılarHasır, oldukça sağlam ve dayanıklı bir materyaldir. Bu özelliği sayesinde dış mekân mobilyalarının tasarımında da yaygın olarak kullanılır. Hem temizliğinin kolay olması hem de ortama şık bir görünüm vermesi; özellikle balkon, bahçe ve teraslarda dış mekân mobilyası şeklinde kullanılmasını sağlamıştır. Son yıllarda dış mekân dekorasyonlarında genellikle hasır kanepe, puf ve masa tercihinde artış söz konusudur.

Terasınızda nasıl bir hava ve stil yaratmak istediğinize bağlı olarak farklı model ve tarzda üretilen hasır dekorasyon ürünlerini inceleyebilirsiniz. Hasır, her türlü dekorasyona kolayca uyum sağlayabilen bir yapıya sahiptir. Doğaya zarar vermeyen bir materyal olması da hazır ürünlerin çekiciliğini artırır. Terasınızda hasır aydınlatmalar kullanarak salaş ve özgür bir görünüm yaratabilirsiniz.

Koza şeklinde tasarlanan ve sizi sarıp sarmalayan hasır tek kişilik koltuk ile kendinizi dış dünyadan tamamen soyutlayabilirsiniz. Terasınıza hafif yapıya sahip hasır oturma grupları yerleştirebilir, dilediğiniz zaman teras dekorunu değiştirebilirsiniz. Kış geldiğinde mobilyaları dilerseniz kolayca içeriye alabilirsiniz. Birbirinden eğlenceli hasır minderler ile sandalyelerin havasını bir anda değiştirebilirsiniz.

Terasınızın bir köşesine hasır salıncak yerleştirebilir, günün yorgunluğunu hasır salıncakta sallanarak üzerinizden atabilirsiniz. Küçük büyük tüm çiçek ve bitkilerinizi terasınızın rustik ve bohem havasına uyum sağlaması açısından hasır saksılara alabilirsiniz.

Hasır Çiçek Saksısı İle Eğlenceli Yaşam Alanları

Evinizin dekorasyonu ister vintage isterse de modern olsun, hasır saksı çeşitlerini her türlü dekorasyonda kullanabilirsiniz. Doğal renk tonları sayesinde mobilyanızın rengi ile eşsiz bir uyum sağlayan hasır saksılar, farklı büyüklüklerde tasarlanır.

Dilerseniz salon sehpasının üzerine küçük hasır saksılarda sukulentler yerleştirebilirsiniz. Duvara monte edilebilen modelleri holde kullanabilirsiniz. Eğer hol güneş almıyorsa ve bitki yetiştirmek için uygun değilse kurutulmuş ya da yapay çiçekler kullanabilirsiniz. Aynı şekilde banyo ve yatak odasında da kurutulmuş bitkilerin olduğu hasır saksıları değerlendirebilirsiniz.

Yaşam alanınız dar ise yerden tasarruf etmek için en ideal çözüm duvar saksısı kullanmaktır. Aynı zamanda hasır duvar saksıları ile duvarlarınızın da şık görünmesini sağlayabilirsiniz. Ev içinde yetiştirilmeye uygun bitki ve çiçek çeşitleri sayesinde yaşam alanınızda keyifli bir atmosfer yaratabilirsiniz.

Hasır saksılar dışında evinizin içini farklı hasır ürünleri ile zenginleştirebilirsiniz. Banyoda hasır çamaşır sepeti ve onunla uyumlu sabun ya da havlu sepetleri satın alabilirsiniz. Banyonuza otantik bir hava getiren ürünler aynı zamanda neme dayanıklı olduğu için uzun süre formunu koruyabilir. Mutfağınızda hasır ekmek sepeti, hasır bıçaklık ve hasır saksılar kullanarak doğal ve sıcak bir ortam yaratabilirsiniz. Mutfak masasının üstüne hasır sepet koyabilir ve anahtar, cep telefonu ve şarj aleti gibi küçük eşyalarınız için benzersiz bir saklama alanı yaratabilirsiniz. Salon sehpasında hasır kaplamayı tercih edebilir, hasır gazetelik ve saksı çeşitleri ile şık bir salon kombinasyonu oluşturabilirsiniz. Çok yönlü bir materyal olan hasır, son yılların en trend dekorasyon ürünleri arasındadır. Evinizin hemen her alanında rahatlıkla değerlendirebileceğiniz hasır ürünleri, hayal gücünüz doğrultusunda kullanabilirsiniz.

Evinizin bir köşesinde her zaman baharı yaşamanızı sağlayan çiçek ve bitkiler sayesinde dışarıdaki hava ne olursa olsun, ruhunuzu beslemeyi başarabilirsiniz. Ev içi bakımı kolay olan ve canlı renklere sahip kalanşo, orkide, beyaz yelken ve flamingo çiçeği gibi bitkiler salon için ideal çiçek çeşitleri arasındadır. Pandemi sürecinde ev ortamınızı daha keyifli hale getirerek stresle daha kolay başa çıkabilirsiniz. Aynı zamanda stresi önlemek için düzenli olarak egzersiz yapmanız da oldukça önemlidir. Düzenli egzersiz sayesinde hem sağlığınızı hem de formunuzu koruyabilirsiniz. Antrenmanın verimliliğini artırmak için rahat ve konforlu spor giyim ürünlerine DeFacto ayrıcalıkları ile sahip olabilir, avantajlı ödeme seçeneklerinden faydalanarak istediğiniz ürünlere hemen satın alabilirsiniz.