Kadın gardıroplarının kurtarıcısı olan elbiseler, gündelik giyim ve özel gün kombinleri için seçebileceğiniz binlerce modelden oluşur. Şık, rahat, cool, asi ya da vamp görünmek istediğinizde giyebileceğiniz çok yönlü elbiseler olarak öne çıkan gömlek elbiseler genellikle spor tarz için tercih edilir. Ancak özel kumaş tasarımları ve süslü modelleri ile klasik giyim için de mükemmeldir. Gömlek elbiseler kolay şekillendirilebilir olduğu için her kadının dolabında mutlaka olması gereken kıyafetlerin başında gelir.

Ofis kombinlerinden okul kombinlerine kadar tercih edebileceğiniz gömlek elbiseleri zahmetsizce seçip kombinleyebilmeniz için ilk olarak modelleri tanımanız ve eşleştirebileceğiniz aksesuarları veya kıyafetleri bilmeniz gerekir. İşte gömlek elbise hakkında bilmeniz gereken tüm detaylar.

Yazlık ve Kışlık Gömlek Elbise Önerileri

Tüm yıl giyilebilen elbise modellerinden biri olan gömlek elbiseler, pamuklu, viskon, saten, poplin, kadife, keten, flanel, oxford, PU, süet ve daha birçok kumaş seçeneğine sahiptir. İnce kalın olarak tasarlanan ve çeşitli aksesuarlarla her tarza hitap edebilen bu elbiseleri kişisel tarzınız yansıtabilecek şekilde mevcut gardırobunuzla eşleştirebilir ya da yılın  moda trendlerine göre dilediğiniz tarzda kombinleyebilirsiniz. Dik yaka, bebe yaka, japon yaka ve hakim yaka gibi gömlek elbiselerin tarzını değiştirebilecek yaka modelleri bulunur. Vücut ve yüz şeklinize göre ideal bir yakayı rahatlıkla seçebilirsiniz. Uzun, kısa, salaş, dar, kemerli, ve korsajlı gibi popüler gömlek elbiseleri yaz kış giyebileceğiniz gibi katmanlama yöntemi ile bahar aylarında giyebileceğiniz gömlek elbise modellerini kış aylarında da rahatlıkla giyebilirsiniz. Yaz ve kış aylarında tercih edilebilecek popüler elbise modelleri ise şöyle sıralanabilir:

  • Uzun gömlek elbise modelleri kumaş yapısına göre her mevsime uygun seçeneklerden biridir. Düz bir uzun gömlek elbise sportif bir tarz oluşturabileceği gibi klasik aksesuarlarla mükemmel bir akşam yemeği kıyafetine dönüşebilir.
  • Uzun elbise modellerine alternatif olabilecek yırtmaçlı ya da midi gömlek elbiseler ise sade tarzlardan bohem tarzlara kadar birçok stile hitap eder. Midi gömlek elbiselerle stiletto gibi ayakkabılarla klasik, sneaker modelleri ile anında spor tarza geçiş yapabilirsiniz.
  • Salaş tarza daha yakın tasarlanan oversize gömlek elbise modelleri de çok yönlü olarak kullanılabilecek elbise modelleri arasında yer alır. Kemerli, kemersiz ya da kuşaklı, kuşaksız kullanarak farklı tarzlar elde edebilir, ofisten özel etkinliklere birkaç ufak değişiklik yaparak gidebilirsiniz.

Gömlek Elbise Nasıl Kombinlenir?

Gömlek elbiseler her kadına hitap edebilen kıyafetler oldukları için kombinlemesi de oldukça zahmetsiz ve kolaydır. Rengine, desenine, yaka ve etek tasarımına göre birçok kıyafet çeşidi ile uyumlu olan bu elbiseleri gündüzden geceye tercih edebilirsiniz.Canlı ve dikkat çekici bir görünüm için açık, parlak ve neon gibi renklerde bir elbise seçmeniz ve bu gömlek elbiseyi öne çıkarmak için siyah, beyaz, krem, gri gibi nötr renkler kullanmanız gerekir. Parlak sarı renkte yazlık gömlek elbise kombini yapmak isterseniz beyaz bir sandalet, beyaz bir şapka ve sarı bir çanta seçebilirsiniz. Tamamen dikkat çekici bir kombin yapmak istediğinizde ise mor ya da kırmızı gömlek elbise ile payetli bir stiletto seçebilir, altın dore gibi aksesuarlarla görünümünüzü destekleyebilirsiniz.

  • Desen uyumuna göre gömlek elbise kombinleri: Elbiseler söz konusu olduğunda desenler neredeyse sınırsızdır. Çizgili, puantiyeli, hayvan desenli, çiçekli, geometrik ve daha birçok popüler desen bulunur. Bu
    modellere göre kombin yapmak ise oldukça basittir. Çizgili gömlek elbiseler içerdiği bir renk seçilerek kombinlenebildiği gibi her zaman geçerli olan nötr renklerle de mükemmel eşleşir. Puantiyelerde de aynı yolu izleyerek ideal kombinler yapabilirsiniz. Çiçekli gömlek elbise modellerinde ise baskın rengi ya da elbisede olmayan tek bir renk seçerek hem retro hem de modern bir kombin yapılabilir. Hayvan desenleri ise çok baskın olduğu için kafa karıştırmamak adına siyah, beyaz ve kahverengi gibi renklerde ayakkabı, çanta veya dış giyim ürünü ile eşleştirilebilir.
  • Etek tasarımına göre gömlek elbise kombinleri: Mini, midi ve maksi boy gömlek elbise modelleri olabildiği gibi fırfırlı, katlı ve yırtmaç tasarımlı elbiseler de mevcuttur. Bu elbiseleri kişisel tarzınıza göre ya da sokak modasına göre kombinleyebilirsiniz. Yırtmaçlı gömlek elbiseler uzun yıllardır çekici bir görünüm için topuklu ayakkabılarla birlikte giyilir. Ancak değişen moda trendleri sayesinde spor ayakkabılarınız ya da slip-on ayakkabılarla da rahatlıkla giyebilirsiniz. Katlı, fırfırlı ve robadan gömlek elbiseler dar ya da oversize bir kalıba sahip olabilir. Dar modellerin etekleri kabarık duracağı için kum saati görünümü elde edebilir ve bu şık görünümü sivri burun, kalın topuklu bir ayakkabı ile tamamlayabilirsiniz.
  • Yaka detayına göre gömlek elbise kombinleri: Yaka detayı kombinde çok fark edilmese de dikkat ettiğinizde daha şık eşleştirmeler yapabileceğiniz için önemlidir. Klasik gömlek yakalı elbiseler daha ciddi, resmi ve yarı resmi etkinlikler için idealdir. Bu elbiseleri bu tür etkinliklere uygun klasik ve göz alıcı aksesuarlarla destekleyebilirsiniz. Bebe yaka gömlek elbise nostaljik bir görünüm için mükemmel bir seçenektir. Krem, bej, puantiye, kırmızı, zeytin yeşili, hardal sarısı gibi renkleri kullanabilir, Mary Jane tarzı ayakkabılarla kombinleyebilirsiniz. Hakim yaka gömlek elbise ise gündelik ve casual kombinler için oldukça uygun bir modeldir.

Gömlek Elbise ve Ayakkabı Seçimi

Gömlek elbise altına ne giyilir? Elbise kombinlerinde elbiseden sonra ilk dikkat çeken detay ayakkabılardır. Bu sebeple gömlek elbise seçimlerinde de ayakkabı seçimi oldukça önemlidir. Ayakkabıları seçerken göz önünde bulundurmanız gereken önemli noktalar elbisenin boyu, rengi ve tarzdır. Bu kritere göre ayakkabı seçimi için öneriler:

  • Elbisenin boyuna göre ayakkabı seçimi: Kısa gömlek elbiseleri bacak boyunuza ve bilek inceliğinize göre seçebilirsiniz. Olduğundan daha uzun bir bacak görünümü istiyorsanız şeffaf ve topuklu bir ayakkabı giyebilirsiniz. Bileğiniz kalın ise düşük bilekli ayakkabılar ya da baldırı saran ayakkabıları tercih edebilirsiniz. Uzun gömlek elbiselerde ise bileğiniz ve ayakkabının bir kısmı kapanacağı için platformlu bir ayakkabı oldukça uygun bir seçimdir. Poplin gömlek elbise modelleri kısa modellerden biridir ve ferah yaz görünümleri için idealdir. Daha çok boyfriend tarzında tasarlanır ve birçok stile hitap eder.
  • Elbise rengine göre ayakkabı seçiminde ise kararsızsanız seçiminizi nötr renklerden yana yapmanız tavsiye edilir. Ancak dikkat çekici kombinler yapmak isterseniz siyah gömlek elbise ile kırmızı rugan ayakkabı kullanabilir, fuşya gömlek elbiselerde ise altın simli bir stiletto tercih edebilirsiniz. Ayakkabı renginde dikkat etmeniz gereken en önemli nokta öne çıkarmak istediğiniz parçayı seçmenizdir.
  • Tarzlar söz konusu olduğunda kişisel zevkleriniz ve tercihleriniz de devreye girer. Salaş bir elbiseyi spor kombinlerde kullanabileceğiniz gibi kemer kullanarak klasik bir stil de elde edebilirsiniz. Bu tamamen sizin tercihinizle alakalıdır. Kemerli gömlek elbise tercih ettiğinizde gündelik ya da özel etkinlik görünümleri oluşturabilirsiniz. Yazlık kışlık fark etmeksizin tüm gömlek elbiseleri kendi stilinize göre yorumlayabilir, mevcut kıyafetleriniz ve aksesuarlarınızla yeniden şekillendirebilirsiniz.

Kadın elbise koleksiyonuyla her yıl sokak modasına yön veren DeFacto, gömlek elbiseleri ile her yaştan kadına hitap eder. Siz de gömlek elbise kombinleri yaparak dikkat çekici görünümler, rahat stiller ve sıra dışı tarzlar elde etmek isterseniz elbiselere göz atabilirsiniz.