Belki yeni bir şehirde ya da alışık olduğunuz şehrinizde üniversiteye ilk adımlarınızı atarken her anlamda heyecanla dolacaksınız. Yeni arkadaşlıklar, meslek edinme gayreti, yetişkin hayatın sorumluluklarıyla ilk kez karşılaşma. Bütün bu heyecanların içinde en eğlenceli kısımsa, her güne özel tasarlayacağınız  üniversite kombinleri. Öğrenci bütçesini zorlamadan hem hava şartlarına uygun hem trend parçalardan oluşan bu kombinler ;spor, şık, casual özellikleriyle öne çıkıyor. Back to school dönemini keyifle geçirmek için tarzınıza ilham olacak önerilerle dolu yazımıza mutlaka göz atın.

Üniversite, geride bıraktığınız lise hayatına göre kıyafet konusunda daha özgür olabileceğiniz bir ortamdır. Üniversite giyim tarzı açısından kendinizi özgürce yansıtabileceğiniz bir yere dönüşür fakat unutmayın ki, üniversiteler de resmi kurumlardır, bu yüzden en azından ilk günlerde abartılı kombinlerden kaçınmayı düşünebilirsiniz. Okul kombinleri üniversite binanızın koridorlarından, sınıflara kadar sizi temsil eder ve imajınızı yansıtır. Şimdi zevklerinizi keşfetmenin tam zamanı! Her bedene, her zevke ve her giyim tarzına göre rahatlıkla bulacağınız kıyafetler DeFacto’da geniş beden aralığında sunuluyor.. Bu sayede kendinizi bir bedene ya kalıba sıkıştırmak yerine, konforu bulacağınız bedeninize en uygun olan kıyafetleri öz güvenli bir şekilde tercih edebilirsiniz. İster zayıf ister kıvrımlı hatlara sahip olun, size özel dikilmişçesine duran kıyafetler seçebilirsiniz.

Üniversite heyecanını yeni yaşayan ve eğitimine devam eden öğrenciler için her zevke ve mevsim koşullarına uygun kombin önerileri bulunuyor. Üniversiteli kombinleri için ilham verici modelleri ile dikkat çeken DeFacto, kaliteli kumaş içerikleri ile sıklıkla tercih ediliyor. Geniş ürün yelpazesi ile sunulan spor ve klasik parçalar ile zamansız şıklık elde edebilirsiniz. Zevkinize uygun parçalardan oluşturacağınız temel bir gardırop ile her mevsime uygun kombinleri pratik bir şekilde oluşturabilirsiniz. Bu sayede fazla eşya karmaşasının ve zaman kaybının önüne geçmenize yardım ediyor. Öğrenciler için özgün koleksiyon hazırlayan marka, kaliteli kumaş içerikleri ile her mevsim rahatınızı düşünür. Yaz sıcakları için tercih edebileceğiniz bol kesim elbiseler ve basic tişörtleri, her zevke uygun geniş ürün yelpazesi ile beğeninize sunar. Mevsim geçişleri için ise renkli yağmurluk ve çizmelerle oluşturacağınız kombinleri tercih ederek okul şıklığını yakalayabilirsiniz. Kazaklar, şüphesiz soğuk havaların olmazsa olmazı, modası geçmeyen parçaları arasında yer alıyor. İçinizi ısıtacak kaban modelleri ile kombinleyebileceğiniz bu parçaları, şapka ve atkı gibi aksesuarlarla zenginleştirebilirsiniz.

kadınlar için üniversite kombinleriKadınlar İçin Üniversite Kombinleri

Üniversite kombinleri kadın öğrencilerin kendi tarzlarını ifade eder.  Klasik ve spor başta olmak üzere tercih edebileceğiniz, her zevke uygun üniversite kombin önerileri bölümüne göz atabilirsiniz. Özellikle üniversitenin ilk gün kombini için daha klasik tasarıma sahip kıyafet modelleri tercih edilir. Seminer ve açılış konuşmalarının olduğu bu gün için gömlek ve kot pantolon gibi parçalar kullanabilirsiniz.

Öğrenciler, kurtarıcı parçalar olarak ön plana çıkan tulum, salopet ve elbiseleri rahatlığı sebebiyle tercih eder. Her mevsim için farklı kumaş içerikleri ile üretilen bu kıyafetler, zevkinize uygun aksesuar parçaları ile zenginleştirmenize olanak sunar. Kış ayları için içinizi ısıtacak örgü model kıyafetler, zamansız parçalar arasında yer alır alıyor. Mont, kaban, trençkot gibi parçalar ile kombinleyebileceğiniz kazak modelleri, şıklığınızı yansıtmanız için farklı tasarımlarda üretilir. Krem ve beyaz gibi açık tonlardaki kazak, gömlek ve sweatshirtleri, ekoseli etek ve pantolon modelleri ile tamamlayabilirsiniz.

Üniversiteli kız kombinleri, hem rahatlık hem de genç ruhlu tasarımlarıyla büyük beğeni toplar. Rahatlığıyla ön plana çıkan kot ve oversize parçaları, beyaz spor ayakkabılarla birlikte kombinleyerek spor şık bir görünüme sahip olabilirsiniz. Klasik bir kombini ise gömlek ve penye elbiseler ile tercih edeceğiniz babet ayakkabı modelleri ile oluşturabilirsiniz.

Şık ve Modern Seçimler ile Erkek Üniversite Kombinleri

Erkek üniversite kombinleri, rahatlığıyla ön plana çıkan ve tarzınızı harmanladığınız kıyafet parçalarından oluşur. Üniversite kombinlerinin vazgeçilmezi oversize kıyafetler, rahat oluşu ile birlikte pek çok öğrenci tarafından sıkça tercih edilir. Oversize sweatshirt modelleri, her mevsim farklı şekillerde kombinleyebileceğiniz kurtarıcı parçalar arasında yer alır. Okul tarzının tamamlayıcı aksesuarları olan gözlük ve şapka gibi aksesuarlar, özgün tasarıma sahip modeller ile büyük beğeni toplar.

erkekler için üniversite kombinleriÜniversite için kombin önerileri, lisedeki görünümü geride bırakarak tarzını değiştirmek isteyen, stilini yansıtırken yeni kıyafetlere ihtiyaç duyan ya da fikir edinmek isteyen erkeklere yardımcı oluyor. Skinny, normal, boru paça, kargo pantolon erkeklerin en sık tercih ettiği ve hemen hemen her gün giyerek rahat ettikleri bir alt giyim ürünüdür. Bu klasik pantolonlar, renkleri ve modelleriyle oldukça hoştur ve üzerine giyecek olduğunuz t-shirt, polo yaka, kazak, sweat ya da gömlekle sportiflikten şıklığa geçiş yapma imkanı tanır. Tek bir parçayla istediğiniz tarzda görünebilirsiniz. O anki modunuza şık gözükmek istediğiniz ya da sunum yapacak olduğunuz ders günlerinde kumaş pantolon, gömlek, ceket ya da hırka sizi resmi ve dikkat çekici hale dönüştürür. Üniversite kombinleri erkek öğrencilerin kendilerini yansıtmalarına yardımcı olur.

Üniversite erkek kombinleri, klasiklerden vazgeçmeyenlerden rengarenk giyinmeyi sevenlere kadar birçok kişiyi memnun edecek kurtarıcı ve kaliteli kıyafetlerden oluşuyor. Siz de back to school döneminde bedeninize, zevkinize ve güzel maceralar yaşayacak olduğunuz üniversitenize uygun olan kıyafetleri hemen bulabilmek için modelleri inceleyebilirsiniz.

Tarzınızı Yansıtacak Üniversitenin İlk Günü Kombinleri

Üniversitenin ilk günü kombinleri, ilk kez girdiğiniz bir ortamda dikkatleri üzerinize çekmenizi sağlar. Üniversite kombinleri, öğrencilerin dersler ve sınavlar arasında keyif alacakları uğraşlardan biridir. Bu kombinleri hazırlamak, dolabın başında saatlerce düşünmekten sizi alıkoyarak her sene değişen moda trendlerine ayak uydurmanızı sağlar. Zevklerinize uygun şekilde eşleştireceğiniz ürünleri bir araya getirmek oldukça eğlenceli bir etkinlik olur.

Üniversite kombinleri 2022-2023 öğretim yılı için oldukça canlı, tarz, genç ruhunu yansıtan modeller ile öne çıkar. Sevilen filmler ve takımlar lisanslı ürünleri ile satışa sunulur. Özgün tasarımlı lisanslı ürünler sayesinde tarzınızı yansıttığınız kadar sevdikleriniz hakkında da ipucu verebilirsiniz. Tesettür giyim için de kıyafetinizle kolayca kombin yapabileceğiniz şallar, tunikler, pantolonlar bulabilirsiniz.

Giyim tarzları üniversite kombinlerinde de değişkenlik gösterir. Bu değişiklik sadece renkler ve desenler üzerinden olmaz. Kumaş seçimi, rahatlığı bulacakları kalıplar bakımından birçok seçenek ortaya çıkar. Kumaşlar, likra ve elastan kullanımıyla giysilerin oldukça esnek ve hareket özgürlüğü tanıyan bir hale getirir. Doğaya ve insan cildine zarar verecek kimyasal, plastik ve kanserojen maddelerin kullanımına izin vermez. Hem sizi hem de doğayı düşünür. Yumuşak dokusunu ve uzun süreli kullanım imkanını pamuklu organik kumaşlardan alır. Kazak gibi ürünlerde ise yün kullanımına ağırlık verir. Spor kıyafetleri, ter emici özelliğe sahiptir ve polyester, elastan gibi kullanılan kumaşlar hem kıyafetin hem de giyen kişinin cildinin hava almasını sağlar. Böylece üniversite hayatınız boyunca dilediğiniz sporda etkin bir şekilde kendinizi gösterebilirsiniz.

Yeni bir ortam birçok kişi için heyecan ve endişe verici olabilir fakat yeni ortam demek, kendinizi saklamak anlamına gelmez. Kız ve erkek kombinleri ile tam da kendinizi göstermenin zamanıdır. Beğenileriniz ve kişiliğiniz hakkında yeni tanıştığınız insanlara kaliteli kıyafetlerle ve kombinlerinizle bilgi verebilir, kendinizi keşfedebilirsiniz.

Soğuk Havalara Uygun Kışlık Üniversite Kombinleri

Gün boyu okulda dersten derse koşturan bir öğrenciyseniz, sizi soğuk hava şartlarında sıcak ve konforlu tutacak kışlık üniversite kombinleri tercih edebilirsiniz. Kampüs hayatında ortama, havaya ve zevke bağlı şekilde birçok ihtiyaç ortaya çıkar. Bu ihtiyaçlardan bazıları şu şekilde sıralanabilir:

  • Üniversite kış kombinleri, her mevsime ve zevke uygun geniş kıyafet yelpazesi ile pratik bir şekilde oluşturulabilir.Tekdüzelikten çıkan mont, kazak, kaban, ceket tasarımlarını en soğuk havalarda kat kat giydiğinizde bile güzel bir görüntüye sahip olabilirsiniz.
  • Kış aylarında denim pantolonlar ve ceketler, hem kurtarıcı birer parça hem de sade bir şıklığı yakalamanızı sağlayacak parçalar arasında yer alır.
  • Denim pantolonların yanı sıra kumaş, kadife ve elastan içeren pantolonlara da göz atabilirsiniz. Bu sayede şık kombinleri, rahat kullanım avantajıyla birlikte kullanabilirsiniz.
  • Her mevsime uygun kombinler için zamansız parçalar tercih edebilirsiniz. Bu sayede zevkinize uygun üniversite kombininizi rahat bir şekilde oluşturabilirsiniz.
  • Aksesuar görevi gören ve aynı zamanda sizi üşümekten kurtaracak olan oldukça sade ve şık tasarımlara sahip olan atkı, eldiven ve şapkaları da listenize ekleyebilirsiniz.
  • Üniversite kampüslerinde bulunan spor salonları, birçok aktiviteyi yapabilmenize imkan tanır. Erkekler; basket şortu, sporcu atleti, eşofman altı gibi ürünleri sırt çantaları ile birlikte her an ulaşılır halde yanında taşır. Kız öğrenciler de; sporcu sütyeni, tayt, şort, eşofman takımı gibi ürünlere ihtiyaç duyabilir.

Mevsim koşulları, oluşturulan kombinler üzerinde etkili olur. Mont, kazak gibi gerekli kıyafetler gerek tasarımıyla gerek giyilecek olan diğer kıyafet parçalarıyla çok şık ve dikkat çekici bir hale gelir. Üniversite için kombinler oluştururken her seferinde farklı bir kıyafet giymek isteyebilirsiniz. Öğrenci evinizdeki ya da yurdunuzdaki dolabın içerisinde yığılan kıyafet görüntüsüne hazır olun. Birbirinden farklı giysi modellerini seçerek günlük kombinlerinizde dikkat çekici bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Yaz Aylarını Güzelleştiren Üniversite Kombinleri

Üniversite kombinleri yaz aylarında rengarenk, cıvıl cıvıl ürünlerle doludur. Üniversite kombin kıyafetleri, yaz aylarında da sizi ve doğayı düşünen bir üretim aşamasından geçerek birçok avantaj sunar. Söz konusu kıyafetlerin ve oluşturulabilecek kombinlerin başlıca avantajları dilediğiniz kumaşta dilediğiniz modelde kombin yapabilmenizdir. Üniversite giyiminde modaya dikkat edenler için şu maddeler sıralanabilir:

  • Her insan özeldir ve herkesin kendisine göre beğenileri bulunur. Bu sebeple üniversite giyim modası oldukça hareketlidir, hareketliliğe uyum sağlayacağınız son moda ve klasik tasarımlı ürünlere her kategoride ulaşabilirsiniz.
  • Vintage giyimi sevenler için; keten gömlek, mom jean, ispanyol paça pantolon, etnik desenler, panço, yarasa ve karpuz kol gibi giysi ve kalıp seçenekleri bulunur.
  • Koyu renkleri seviyorsanız ve buna uygun bir tarzınız varsa, oversize kesim ya da yırtık jean görünümü hoşunuza gidebilir. Baskısız, desensiz düz renk modeller de tarzınıza uygun olur.
  • Genel olarak pamuklu kumaş olan ürünler, uzun süre üstünüzde kalmasına rağmen terden yapışmaz, iz bırakmaz ya da koku yapmaz. Teri ve ıslaklığı emdiği için gün içerisinde rahatça dolaşırsınız.
  • Kumaş ve işçilik kalitesi ile koca bir öğretim yılını bu kıyafetlerle bitirebilirsiniz, hatta bir sonraki sene de giyebilirsiniz.
  • Ayrıca üniversite bünyesinde bulunan havuzlar, öğrencilere özeldir, bu özel hizmetten faydalanmak adına bikini, mayo, deniz şortunu listenize ekleyebilirsiniz.

üniversitenin ilk günü kombinleriSonbahar ve İlkbahar Üniversite Kombinleri ve Fiyatları

Gittiğiniz şehrin iklimine göre eylül ve ekim aylarında hem soğuk hem de sıcak havayla karşılaşabilirsiniz. Sonbahar üniversite kombinleri herkes için oldukça konforlu ve eğlenceli tasarımlar sunuyor. Uzun kollu body üzerine giyeceğiniz trençkot ya da denim ceket ve jean, ne giyeceğinizi bilemediğiniz, bir sıcak bir soğuk havalarda kurtarıcınız olur.

Hem sonbaharın son günlerinde hem de kış aylarında sizi koruyacak ve tarzınıza uygun olacak birçok kıyafet bulunur. Sade ve eğlenceli tasarımlarıyla kapüşonlu ya da kanguru cepli sweat, soğuk aylarda soğuktan korunmanızı sağlarken modern ve sportif görünmenize küçük bir dokunuş katar. Bu tarz sweatleri eşofman altıyla giyerek rahatlığınızı artırabilirsiniz ve okulun spor aktivitelerine katılabilirsiniz. Mont ve kabanlar erkekler için daha klasik tasarımlardan oluşur. Siyah, kahverengi, lacivert ve koyu yeşil tonlarında kışlık parçalar beğeni toplar. Bahar dönemi yaklaştıkça eldivenler, şapkalar, atkılar, kazaklar ve diğer kalın parçaların yerini; ince, tiril tiril ve canlı renklerden oluşan askılılar, t-shirtler, şortlar, kapriler alır. Jean kapri ile kombinleyeceğiniz renkli ve baskılı t-shirt ile gençliğin verdiği yüksek enerjiyi ortaya çıkarabilirsiniz. Daha entelektüel ve sakin bir tarz ile dolaşmak isterseniz sıcak havalarda keten gömlek gibi şık parçalar tercih edebilirsiniz.

Sonbahar ve ilkbahar, üniversite kombinlerinin en aktif olarak kullanıldığı aylar arasında yer alıyor. Kıyafet şartı bulunmayan üniversitede, öğrencilerin kendi tarzını yansıtabilecekleri birçok kıyafete ihtiyaçları olur. Bu da üniversite kıyafet kombinleri için yeni bir alışveriş anlamına gelir. Uzun süren ilkbahar ve sonbahar ayları için ürün seçenekleri oldukça fazladır. Söz konusu aylarda tercih edilebilecek kıyafet kombinleri şu şekildedir:

  • Hem kadınlar hem erkekler için ince trençkotlar, spor yelekler, yağmurluklar bu aylarda en sık tercih edilen dış giyim kıyafetleridir.
  • Kadınlar için triko elbiseler ve triko etek ile birlikte kombinlenecek triko bluzler iyi bir uyum sağlar.
  • Erkeklerin t-shirt üzerine giyecekleri ince ceketler hem soğuğa karşı korur hem de kıyafetlerine bir şıklık katar.
  • Sweatshirtler tayt ile kombinlendiğinde kadınlar için rahat ve kullanışlı kombinler oluşturur.
  • Erkekler ise bu sweatshirtleri denim üzerine giyerek spor kombinler yapabilir.
  • Erkeklerin kombinlerini daha şık hale getirecekleri gömlek ve kumaş pantolonlar bu ayların vazgeçilmez ürünleridir.

Son derece bütçe dostu olan ürünlerin fiyatları, kullanılan kumaşa ve tasarıma göre belirleniyor. Benzer ürünler arasında fiyat farklılıkları ile karşılaşabilirsiniz. Fiyat farklılıkları, erkek ve kız öğrencilerin beden ve kalıp farkına göre değişiklik gösterir. Ayrıca üretimde yer alan içerik de fiyat belirlemede rol oynar. Ürünün içeriği hakkında yazılan bilgileri incelediğinizde zengin materyale sahip olan modellerin fiyat seçeneklerinin değiştiğini de görebilirsiniz.

Hem ürün çeşitliliği hem de bütçe dostu fiyatlar ile aynı anda farklı kombinler için alışverişinizi tamamlayabilir ve tek seferde birçok ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Bu ihtiyaçların her biri, zevkinizi yansıtan farklı desende tasarımlar olarak öne çıkar. Böylece kampüse gitmeden önce yurdunuzun, öğrenci evinizin penceresinden baktığınızda gördüğünüz havaya göre veya o gün içerisindeki modunuza göre üniversite kombini yapabilirsiniz.

tesettürlü kadınlar için üniversite giyim tarzıTesettürlü Kadınlar İçin Üniversite Giyim Tarzı

Geniş beden aralığı avantajlarının görüldüğü bir başka kategori olan tesettür giyim, birçok kadının tercihidir ve bu kategoriye özel kıyafetleri bulmak bir hayli uğraştırıcı gelir. Uzun tunikleri, bol paça pantolonları, renk renk yelekleriyle üniversite giyim tarzı tesettür kategorisinde de bol seçenek sunuyor.

Tesettür giyimi tercih eden biriyseniz, bu ürünlerle konforu hissedeceğiniz birçok kombin yapabilirsiniz. Üniversite tesettür giyim seçenekleri birçok kesime ve giyim tarzına hitap eder. Uzun tunikler, şık eşarplar, bol paça pantolonlar, birçok desen ve renkli tasarımlarla beğeninize sunulur. Oversize kalıp t-shirt ya da kazak giyerek hem modern görünüme kavuşabilir hem de vücut hatlarınızın belli olmasını önleyebilirsiniz. Denim şıklığı ve rahatlığı sadece skinny kesim olarak tasarlanmaz. Boru paça, ispanyol paça ya da mom jean tarzındaki pantolonları giyerek gün boyu rahatlığı ve modern bir şıklığı yakalayabilirsiniz. Maxi boy elbiseler, belden lastikli ve geniş etekleriyle birçok farklı desen avantajıyla beğeninize sunulur. Bol dökümlü tunikler ile rengarenk ve yumuşacık kumaşları olan şalları uygun şekilde kombin yapabilirsiniz. Giysilerinizde renk ve desen bakımından gerekli olan uyumu sağlayarak özgün stilinizi yansıtabilirsiniz. Ayrıca okulun sporsal aktivitelerinden faydalanabilmek için tesettür mayolar ve eşofman takımlarına da ulaşabilirsiniz. Tunikleriniz ile bol paça eşofman altlarını kombinlemeniz hareket alanınızı genişletebilir. Siz de özel tasarıma sahip modellerle kampüste de tarzınızı yansıtın.

Her tarza, her bedene ve her hava şartına uygun olan birbirinden çeşitli modelleri incelemek üzere DeFacto’nun kampüs kombinleri sayfasını inceleyebilirsiniz.

Kadınlar İçin Üniversite Kombinleri Nasıl Olmalıdır?

Kadınlar, jean ile günlük bir tişört giydiği takdirde sahi şık bir görünüme sahip olabilir. Kış aylarında ise mom jean ile kazak kombini konforlu ve dikkat çekici görünür. Doğru çoraplar sayesinde üşümeden etek, şort ve elbise giymeye devam edebilirsiniz.

Yaz Aylarına Uygun Üniversite Kombini Nasıl Yapılır?

Yaz ve bahar ayları, tiril tiril ve pamuklu kumaşlara ihtiyaç olduğu anlamına geliyor. Şort, etek, kısa kollu ya da askılı üstleri bu mevsim için inceleyebilirsiniz. Tercihe bağlı olarak oversize modellere ve tesettür giyim kıyafetlerine de bakabilirsiniz.

Üniversitenin İlk Günü Hangi Kombin Tercih Edilmeli?

Rahatına düşkün ve sporu sevenler için eşofman takımları, taytlar ve şortlar gibi pek çok ürün bulunduğu gibi daha şık kombinler için kumaş pantolonlar, etekler, kazak ve süveterler de mevcuttur. Sevimli, klasik, çocuksu, enerjik, asi, vintage gibi birçok farklı tarzda ürün bulabilirsiniz. Ürünlerinizi seçip tarzınızı yansıtacak en uygun parçaları bir araya getirerek kampüs kombininde dikkat çekici bir görünüme sahip olun.