İnciler kumsalda bulunmazlar, eğer bir tane istiyorsan onun için dalmalısın.” diyor bir Çin atasözü. Yüzyıllar öncesinden günümüze dek değerinden ve popüleritesinden hiçbir şey kaybetmeyen inci, halen en çok aranan süs eşyaları arasındaki yerini koruyor. Denizin dibinde gizemli bir şekilde saklanan ve istiridye gibi kabuklu hayvanlardan çıkarılan bu küçük tanenin yapı itibarıyla yuvarlak ve sert olması onu kolye, küpe, bileklik gibi takıların tasarımında kullanmaya elverişli hale getiriyor.

Moda dünyasının değişmeyen sofistike parçalarından inciyi artık sadece parıltılı gece kombinlerinde değil, günlük yaşama eşlik eden basic kıyafetlerin ve aksesuarların üzerinde görmek mümkün.Trendlerin ötesinde konumlanan inci; elbiseden gömleğe, pantolondan tokaya kadar yüzlerce parçanın şıklık seviyesini yukarılara taşıyor. Gelin tüm zamanların heyecan verici inci modasına daha yakından göz atalım!

İnci Detay Elbise ile Zarafetinizi Yansıtın

Son derece özel ve nadir olan incinin günlük hayatta kullanılabilir olması, şıklığa ve zarafete giden yolda en büyük yardımcılardan birisi olarak karşımıza çıkıyor. Omuz ve yaka kısımları inci detaylarla zenginleştirilmiş günlük elbiseler, bu dokunuş sayesinde daha dikkat çekici bir görünüm kazanıyor. İncilerle süslenmiş düz ve sade elbiseler, çabasız şıklığa giden yolda kadınların elinden sıkıca tutuyor. Bu tarz mini ve maxi boy bir elbiseyle arkadaşlarınızla kahve içmeye gidebilir, önemli bir toplantıya katılabilir veya ailenizle güzel bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

Kutlamaya değer özel günlerde tercih edilen kıyafetler de incinin sihrinden nasibini alıyor. Minik beyaz tanelerin cazibe kattığı gece elbiseleri spot ışıkların altında daha da parlayarak tüm gözleri sizin üzerinize çeviriyor. Tül etekli ve straplez yakalı elbisenin tamamen inciden meydana gelen askıları zamansız tasarımıyla öne çıkıyor. Vintage tarzdan hoşlanıyorsanız, böyle gecelerde sade elbisenizi klasik bir inci kolye ve küpelerle tamamlayabilir, kendinizi ikonik hale gelen inci kolyesiyle boy gösteren zarafet timsali Audrey Hepburn gibi hissedebilirsiniz!

İnci Detaylı Parçalar Nasıl Kombinlenir?

incili çantaDeğişen ve gelişen moda anlayışına paralel olarak, günümüz kadınının özgür ve kendine güvenli duruşunu destekleyen inci, günlük hayatın her alanında kendisini gösteriyor. Süveter, kazak, elbise, bere, gömlek gibi onlarca farklı parça inci sayesinde güçlü ve naif bir duruşun temsilcisine dönüşüyor. Peki inci detay parçalar nasıl kombinlenir?

  • Yaka ve kol kısımları inci detaylı triko kazaklar kış mevsiminin vazgeçilmezi haline geliyor. Bu tarz kazak ve hırkaları kadife pantolonlar ve botlarla ideal bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Kışın soğuk ve çetin hava şartlarında bile zarif olmaktan vazgeçmek istemiyorsanız inci detayına sahip parçaları dolabınızdan eksik etmeyin.
  • İnci düğmeli gömlek yaka triko süveter, gömlek ve balıkçı yaka body üzerinde çok şık duruyor. Sonbahar aylarının olmazsa olmazı incili süveterler kumaş ve jean pantolonlarla kusursuz bir uyum yakalıyor.
  • Üzerinde inci dikilmiş jean etekler gençlerin en sevdiği parçalar arasında yer alıyor. Uyumlu olması açısından böyle bir jean eteği tamamlamak için inci aksesuarlı baskılı bluz alternatifini değerlendirebilirsiniz.
  • İnci detaylı kısa kollu tişört spor ve klasik görünümü bir arada sunuyor. Böyle bir tişörtü kombinlemek için her çeşit pantolondan yardım alabilirsiniz. Kıyafetinizdeki hakim renk tonuna uygun olacak şekilde seçeceğiniz bir spor ayakkabı ve sırt çantası ile güne en iyi şekilde hazırlanabilirsiniz.
  • İnci detaylarıyla bezenmiş bere, atkı ve kol çantası modelleri ile stilinizi ideal bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Özellikle şık inci detay elbise modellerini stiletto ve incili el çantası ile kombinleyerek baştan aşağı sofistike bir havaya bürünebilirsiniz.

Her Stilin Vazgeçilmezi: Halka Küpe

İster klasik ister sportif bir stili benimsemiş olsun, istisnasız her kadın inci detayını kendi kişisel zevkleriyle kusursuz bir şekilde birleştirebiliyor. Eski zamanlardan beri kolye, küpe, bileklik gibi en sık kullanılan takıları güzelleştiren inci, halka küpe modellerine bambaşka bir boyut getiriyor. Gümüş yada altın renk tonlarında tasarlanan halka küpelerin düz ve incili dizaynları hemen hemen her kıyafetle hoş bir şekilde kullanılabiliyor. Bol inci detaylara sahip kıyafetleri dilerseniz düz halka küpelerle tamamlayabilir, dozu artırmak isterseniz yine incili halka küpe çeşitlerinden faydalanabilirsiniz.

İncili yarım ay küpe ise minimal tasarımıyla öne çıkıyor. Minik boyutu sayesinde kulağınızda çok şık duran bu modeldeki bir küpe iddiasını aksesuarlarıyla ifade etmek isteyenlerin tercihi oluyor. Aynı tema etrafındaki farklı tasarımlardan meydana gelen incili 3’lü küpe seti kulağınızda incilerden oluşan bir ahenk yaratıyor. Küpe dışında en çok tercih edilen aksesuarlardan kolyeler de inci zarafetinden nasibini alıyor. İnci ve zincir detaylı kolye kısa ve uzun alternatiflerini sunuyor. İncili küpe ve kolyelerin hareket kattığı kombinler gün içerisinde kendinizi iyi hissetmenize ve pozitif enerjiyi deneyimlemenize yardımcı oluyor.

İnci Toka ile Saçlara Şiirsel Dokunuşlar

inci takılarİster kısa olsun ister uzun, saçları tokayla süslemek küçük yaşlardan beri kadınlar için ayrı bir zevk. İnci toka çeşitleri ise bu zevkin modern zamanlardaki temsilcilerinden birisi olarak önemini koruyor. Saçları şekillendirmek için siyah tel tokaların ötesine geçmek her kadın için keyif verici oluyor. İnci ve taş detaylı tel tokalar farklı kompozisyonlardaki inci taneleri ile süsleniyor. Tokalardan bir veya birkaçını aynı anda kullanarak saçlarınızda şiirsel bir hava elde edebilirsiniz. Belli oranlarda cam, akrilik ve metal malzemenin bir arada kullanıldığı kadın saç aksesuarları son derece pratik bir şekilde kullanılabiliyor. 2’li, 3’lü ve 4’lü setler halinde sunulan tokalar saçları toplarken veya düzeltirken bunu en şık şekilde yapmanızı sağlıyor.

İncili aksesuarlar açık ve toplu saçlarda rahatlıkla kullanılabiliyor. Bu zarif toka çeşitleri at kuyruğu ve topuz şeklinde toplanan saç modellerini hareketlendiriyor. Gücünü sofistike duruşundan alan inci toka koleksiyonları ergonomik tasarımıyla rahatça takılıp çıkarılabiliyor. İnci taşlı taç modelleri de romantik havasıyla oldukça fazla rağbet görüyor. Farklı renk seçenekleri sunan incili taçlar ikili kombinasyon yaratan setler halinde de tercih edilebiliyor. İki tacı bir arada kullanarak sıradışı ve övgüye layık bir görünüm yakalamak çok kolay!

Kemer ve Botlarda Naif İnci Dokunuşları

Birçok kullanışlı parçayı bünyesinde barındıran ve günlük kullanım için ideal olan incili kıyafet ve aksesuarlar arasında kemer, bot ve sandaletler de yer alıyor. Suni deri inci tokalı kemer özellikle jean pantolonlar ve eteklerle hoş bir bütünlük oluşturuyor. Kombininizi yumuşatmak ve çevrenizde naif bir izlenim bırakmak istiyorsanız kullandığınız tamamlayıcı aksesuarlara inci dokunuşları yapabilirsiniz. İnci detaylı bot ve sandaletler mevsime göre seçilebilecek alternatifleri oluşturuyor. Yapı itibarıyla maskülen ve sert bir duruşa sahip botlar, bu havayı inci süslemeler sayesinde biraz olsun kırıyor. İki farklı etkinin bir arada kullanılması ise benzersiz bir siluet çiziyor.

Stilinde farklılık yaratmak isteyen herkes için vazgeçilmez olan inci, modası hiç geçmeyen tasarım unsurlarından birisi olarak varlığını sürdürüyor. Her türlü kumaşa ve materyale rahatlıkla eklenebilen inci, en sade kıyafetleri bile iddialı hale getirmeyi başarıyor. Her yaştan kadının kendi giyim tarzına rahatlıkla adapte edebildiği inci, bugün ve gelecekte de yüzlerce değişik tasarıma ilham olacağa benziyor. Eğer siz de giyiminizde karakterli, kendine has, zarif ve dikkat çekici bir etki yakalamak istiyorsanız inci aksesuarları ve inci modası tam size göre!