Bir sonraki fotoğraf çekimi veya davet için ne giyeceğinizden emin değilseniz, Instagram'da gördüğünüz havalı kıyafetlerin oldukça ilham verici olduğunu hatırlayın. Patchwork jean pantolonlardan mini omuz çantalarına ve oversize kıyafetlere kadar, gardırobunuza ekleyerek kendinizi Instagram fenomeni kadar havalı ve şık gösterebileceğiniz bir tarz yakalayabilirsiniz. DeFacto’nun sezon modasını takip eden, birbirinden kaliteli kıyafetleri ve aksesuarları arasından 2021 Instagram trendleri listesindeki seçenekleri keşfederek hem sosyal medyada hem de sokaklarda tüm bakışları üzerinize çekmeye hazır mısınız?

Retro Baskıları Keşfedin

retro giyim tarziYeni sezonda tüm retro trendler moda sahnesine sırasıyla geri dönerken vintage ve yeni arasındaki çizgi oldukça bulanıklaşıyor.

Mini Elbiseler

Nötr ve minimal parçaların hüküm sürdüğü birkaç mevsimden ve çoğunlukla evde geçen bir yıldan sonra 60’ların ve 70’lerin canlı desenleri enerjileri yükseltmek için geri geliyor. Sokak modası yıldızları ve İnternet fenomenleri, yaklaşan retro trendinin ayak seslerini Instagram hesaplarına çoktan taşımaya başladı. 70’ler etkisi taşıyan mini halter yaka elbiseleri, kalın wedge topuklu ayakkabılarla kombinlendiği zaman adeta kendinizi tarihte yolculuk yapıyor gibi hissedebilirsiniz.

Çok Yönlü Şallar

Orijinal vintage parçaların çağdaş bir esintisini ifade eden şallar ise hem plaj modasında hem de günlük hayatta aksesuar olarak hayatımıza hızlı bir dönüş yapıyor. 60’lardan bugüne moda dünyasını etkisi altına alan retro baskılar, saçlarınızda, çantanızda, belinizde veya pareo olarak plaj kombininizde yer buluyor. Tüm Instagram’ı etkisi altına alan Leonie Hanne, milyonlarca kişinin takip ettiği Reels video’larında birbirinden farklı renk ve baskılarla öne çıkan retro desenleri çok farklı şekillerde kombinliyor.

Retro Üstler

Baskılı şal modellerini happy hour partilerinde veya sahilde yiyeceğiniz bir akşam yemeğinde çok yönlü şekilde kullanmanız da mümkün. Dilerseniz, küçük bir zincir yardımıyla şalınızı boynunuzdan bağlayarak veya üçgen şekilde straplez bluz olarak pratik bir şekilde üste dönüştürebilirsiniz. Sonbahar ve kış aylarında ise retro baskılı etek ve ceket takımları gardırobunuza ekleyerek sokak trendleri için tarzınızı hazırlayabilirsiniz.

Denim’in Her Tonunu Yakalayın

Denim, yaşı ne olursa olsun her kadının gardırobunun joker parçaları arasında yer alıyor. Spor giyime oldukça alıştığımız 2020 yılından sonra denim trendleri de daha renkli ve canlı bir şekilde hayatımıza girmeye çalışıyor.

Patchwork

Denim için yeni Instagram trendleri söz konusu olunca göze en çok çarpan akımlardan biri, patchwork. Yılların sevilen ve en bilinen DIY trendlerinden biri olan patchwork, yeni bir dokunuşla sokak modasına hızlı bir giriş yapıyor. Bu trendin ayak izlerini takip eden tasarımcılar ve influencer’lar, özellikle bahar aylarında denim giysileri kombinlemenin yeni ve havalı bir yolunu moda dünyasını kazandırdılar. Bella Hadid gibi sokak modası yıldızları, aylardır sokak stillerinde patchwork yelek, ceket, pantolon ve crop gibi parçaları kullanıyor ve moda dünyasının standartlarını belirliyorlar.

Boot-Cut Jeans

Söz konusu denim olunca jean pantolonlardan bahsetmemek olmaz. 2021 yılının jean pantolon modasını tabiri caizse tam anlamıyla ele alan Instagram trendlerinin başında boot-cut jean’ler geliyor. Geniş paça aralığı, yüksek bel ve dizden aşağı inen kesim, bacaklarınızı olduğundan daha uzun ve ince gösterme konusunda uzmanlaşıyor. Özellikle, topuklu ayakkabılarla giyildiğinde süper şık görünen boot-cut kesim jeanler, açık renk denim kumaşlarıyla öne çıkıyor. Yaz mevsiminden soğuk kış aylarına kadar crop üstlerle kombinleyebileceğiniz jean pantolonlar sayesinde kendinizi Kendall Jenner kadar havalı ve göz alıcı hissedebilirsiniz.

Oversize Parçalara Yatırım Yapın

influencer modasıUzun yıllardır moda dünyasını etkisi altına alan slim ve üste oturan tasarımlar, yerini oversize kıyafetlere bırakıyor.

Oversize Ceketler

Özellikle son dönemlerde sokak modasını etkisi altına alan salaş ve rahat giyim tarzı, gündüzden geceye kadar kadınların dolaplarını bir-iki beden büyük kıyafetlerle domine ediyor. Instagram fenomenleri ve trend belirleyicileri, büyük beden giysilerin doğru şekilde giyildiğinde ve şekillendirildiğinde oldukça şık ve zarif görünebileceğini kanıtlıyorlar. Hailey Baldwin, söz konusu oversize kombinler olunca akla ilk gelen yıldızlardan biri. Spor bra’ların üzerine geçirdiği oversize blazer ceket ve paltolar, feminen görünümden çıkmadan nasıl rahat hissedebileceğin konusunda adeta ders veriyor.

Oversize Takımlar

Resmi bir etkinliğe gitmek, her zaman o geleneksel kıyafeti çıkarmanız gerektiği anlamına gelmez. Büyük beden takımlar, son günlerde Instagram dünyasını ele geçirdiği için “formal look” kavramı da yeniden şekilleniyor. Bu noktada özellikle; bej, gri, lacivert ve kahve tonları gibi klasik renklerden oluşan oversize pantolon ve ceket takımlar, kadınların gardıroplarında kurtarıcı rolü üstleniyor. Özellikle kapsül gardırobunu benimseyen kadınlar, oversize takımları tek başına veya ayrı şekilde çok yönlü şekilde kombinliyorlar. Takımların maskülen etkisini dengelemek için sivri topuk stiletto veya botları kullanmayı deneyebilirsiniz.

Salaş Tişörtler

Oversize kıyafetleri nasıl kombinlemeniz gerektiği konusunda kararsızsanız, işe tişörtlerle başlayarak daha pratik görünümler yakalamak mümkün. Gündelik-şık bir görünüm için bol bir tişörtü rahat kesim pantolonun içine sokarak kombinleyebilirsiniz. Şık bir mini etek ve babetlerle büyük boy grafik tişört deneyerek eklektik bir tarz da elde edebilirsiniz. Sokak modası yıldızları kadar dikkat çekici olmak için oversize basic kesim tişörtü biker tayt ve kalın tabanlı terliklerle kombinlemek de harika bir fikir. Bu görünümü sokak modasına biraz daha yakınlaştırmak için bucket şapkaları da dahil etmeyi unutmayın!

Aksesuarları Göz Ardı Etmeyin

Aksesuar, stilinizi bir adım öteye taşımanın ve benzersiz bir karakter eklemenin en keyifli ve pratik yollarından birini sunuyor. Sokak trendleri Instagram dünyasından dünya modasına yayılmaya başladığından beri, aksesuarların gücü yeniden ortaya çıkıyor.

Baget Çanta

2021 trendlerine etki eden bir başka dönem de 90’lar. Bu dönemi özetleyen bir aksesuar varsa, o da kesinlikle baget çanta. Ufacık ebatına ve zarif omuz askısına mükemmel bir vurgu yapan baget çantalar, her kadının aksesuar çekmecesinde bulunması gerekenlerin başında yer alıyor. Geçtiğimiz yıldan beri sokak trendlerine damgasını vuran baget çantalar, diğer birçok ilkbahar/yaz trendiyle birlikte  minimalist bir dönüş yaparak siyah, kahverengi, krem ​​ve soluk pastel tonlarında geliyor. Boot-cut jean pantolonlar, crop üstler ve sneakers ile kombinleyebileceğiniz baget çantalar sayesinde kendinizi adeta Carrie Bradshaw gibi hissedebilirsiniz.

Beyzbol Şapkaları

Instagram’ı etkisi altına alan bir diğer trend ise beyzbol şapkaları. Dünya, pandeminin etkilerinden sıyrılmaya çalışırken bir yıldan uzunca bir süredir yaşam şeklimize etki eden rahatlık moda dünyasındaki etkisini koruyor. Spor ayakkabı kadar tarzınıza atletik-şık bir görünüm kazandırma konusunda başarılı olan beyzbol şapkaları, çağdaş, gündelik ve estetik havasıyla Instagram trend belirleyicilerinin de radarına giriyor. Doğru kıyafetlerle tamamlandığında neredeyse her kıyafetle uyumlu olurken blazer ve elbise gibi şık kıyafetlerle eklektik bir stil yaratmanızı sağlıyor. Beyzbol şapkalarından baget çantalara kadar, bu trendleri yakından takip ederek kendinizi Kaia Gerber veya Chiara Ferragni kadar havalı hissedebilirsiniz.

Sokak trendleri Instagram dünyasını yönlendirirken DeFacto, en az trend belirleyiciler kadar cool ve şık görünmeniz için ihtiyacınız olan tüm parçaları ulaşılabilir fiyatlara sunuyor. Siz de hemen şimdi Instagram’dan tüm dünyaya yayılan 2021 trendlerini DeFacto ayrıcalıklarıyla tarzınıza dahil ederek sosyal medyada ve sokaklarda tüm dikkatleri üzerinize çekin!