İstanbul; tarihi ve muhteşem silüetiyle büyülü bir şehirdir. Avrupa ve Asya’yı birbirine bağlayan bu şehrin her köşesindeki farklı kültürlerden ilham alarak farklı kombinler yapabilir ve tarzınızı yansıtabilirsiniz. Tarihi binlerce yıl öncesine dayanan İstanbul’un pek çok semtinde retro veya vintage bir stil yaratarak gününüzü geçirebilir ya da sanat müzelerindeki gezileriniz için seçimlerinizi modern ve minimalist çizgili giysilerden yana kullanabilirsiniz. Eğer bu şehirde yaşıyorsanız bilirsiniz ki İstanbul gezilecek yerler konusunda bitmek bilmeyen bir listeye sahiptir. Avrupa’nın en popüler şehirlerinden olan İstanbul’u gezerken giyebileceğiniz yüzlerce kombin yaratmanız mümkündür.

İstanbul'da İlkbahar Kombin Önerileri

bogaz turuİlkbahar havasının getirdiği stil; çiçek desenleri ve canlı renkler ile kendini gösterir. Bazen yağmurlu bazense parlak ve sıcak olan havalarda oversize sweatshirtler ile kombinlenen jean şortlar, sahil kenarında yapacağınız gezintiler için idealdir. Kocaman çiçek desenlerine sahip midi boy etekler ve beyaz bir tişört ile baharı üzerinizde taşıyabilirsiniz. Bu görüntüyü yüksek topuklu zarif stilettolar veya göz alıcı renklere sahip spor ayakkabılar ile tamamlayabilirsiniz. Çanta ve aksesuar tercihi olarak rafya çanta ve hasır şapkalar ile vintage tarzda güneş gözlükleri adalar gezintileri için kurtarıcınız olabilir. Karaköy’deki kafelerde arkadaşlarınızla buluşacağınız bir ilkbahar günü ince kumaşlardan yapılmış desenli bol pantolonlar ve üzerinize alacağınız bir jean ceket ortamın atmosferine çok yakışacak önerilerdir. Çiçekli ya da geometrik desenli pantolonlar başlı başına gözalıcı parçalardır ve her zaman beyaz gömlek gibi sade ve destekleyici bir parça isterler.

Tarzınıza göre bu kombini topuklu sandalet, spor ayakkabı ya da babet ile tamamlayabilirsiniz. Eğer tercihiniz desensiz, düz renk, bol kumaş pantolonlardan veya ispanyol paça jeanlerden yana olursa renkli aksesuarlar ile stilinize hareket katabilirsiniz. Altın ve gümüş takılar stilinizi parlatacaktır. İstanbul’un renkli cumbalı evlerinin yanından geçerken bohem bir stil için bol elbiseler, sandaletler ve saç bantları ile Balat sokaklarında sosyal medyanızı süsleyecek pek çok fotoğraf çekebilirsiniz. Neredeyse 4 mevsim kombinlenebilen poplin gömlekler ise ilkbahar kombin önerileri için olmazsa olmaz parçalardandır. İster sonbahar akşamlarında bir süveter ile ister ilkbaharda şortlar ile kombinleyin, poplin gömlekler gireceğiniz her mekanın kurtarıcı parçası olacaktır. Özellikle kalabalık İstanbul sokaklarında ferah bir gezinti için poplin gömlekler ile yapacağınız kombinler konforlu ve rahat bir gün geçirmenizi sağlayacaktır. Oversize gömlekler jean şort ve topuklu sandaletler ile çok uyumludur.

Serin Yaz Akşamları İçin Kombinler

Yaz mevsimi her ne kadar öğlen saatlerinde kavurucu sıcaklara sahip olsa bile İstanbul Boğazı’nda yiyeceğiniz bir akşam yemeğinde üzerinize bir şey alma ihtiyacı duyabilirsiniz. Modası geçmeyen zamansız bir kombin olarak beyaz tişört ya da atlet ve jean ikilisini ister kırmızı topuklu bir stiletto ile patlatın, ister spor ayakkabı giyerek rahatlığın tadını çıkarın. Serin yaz akşamlarında bu kombini pamuklu bir gömlekle ya da ince blazer bir ceket ile tamamlayabilirsiniz.

Zamansız parçalardan bir diğeri ise siyah mini veya midi boy elbiselerdir. İstanbul’da akşam yemeği için gideceğiniz şık bir mekan, davet veya kutlamalar için kurtarıcı niteliğinde olan siyah elbiseler yanınıza alacağınız küçük bir el çantası ile zarifliğinizi göstermenize yardımcı olacaktır. Nude tonlarda seçeceğiniz topuklu ayakkabılar ile kombininizi tamamlayarak klasik bir duruş sergileyebilir veya bu sezonun popüler parçası crop üstler ve yüksek bel pileli midi etekleri parmak arası terlikler ile kombinleyerek zamanın modasına ayak uydurabilirsiniz. Yüksek bel pantolonları yazın sıcaklığından aldığınız güçle desenli crop üstler ile tamamlayarak gözalıcı bir görünüme kavuşabilirsiniz. Yaz için sunulabilecek en basit fakat en etkili önerilerden bir diğeri ise uzun veya midi boy elbiseleri yüksek topuklu sandaletler ile kombinlemeniz olacaktır. Çiçek desenli saç aksesuarları ile çok yakışan bir kombindir. Ayrıca balon ya da carmen yaka mini elbiseler İstanbul Boğazı manzarasını izlerken stilinizi tamamlayacak kurtarıcı ve şık parçalardır.

İstanbul'da Sonbahar Kombinleri

istanbul turuSonbahar; blazer ceketler, kalın çizmeler ve pastel renkli kazaklar ile modanın en harika geçtiği mevsimdir. İster sade ve zarif çizgileri ile elegan bir stil yakalamak isteyin, isterseniz havalı ve asi bir tavır ile sokak stilindeki giysileri tercih edin. İstanbul’un özgür ruhlu semtleri Taksim ya da Kadıköy sokaklarında sonbahara girerken deri ceket ve bot ikilisini tercih edebilirsiniz. Sonbahar aylarına çok yakışan deri ceket ve bot kombinini kahverengi tonlarda kullanarak stilinize sonbahar renkleri katabilirsiniz. Gömlek ve mom jean ile tamamlayabileceğiniz deri ceket- bot kombini ile özgür ruhunuzu kıyafetlerinize taşıyabilirsiniz. Tunik ve diz üstü çizmeler de sonbahara çok yakışan parçalardır. Tercihi pantolondan yana olmayan kadınların tunik ve dizüstü çizme kombini taytlar ile de kullanılabilir. Minimal bir şıklık yaratan bu kombini belinize bağlayacağınız çizmenizin renginde bir kuşak veya kemer ile tamamlamanız mümkün. Daha bohem bir hava yakalamak için ise pastel tonlarda triko elbiseler tercih edebilir ve kombininizi çizme, siyah kovboy şapkası ve bohem takılar ile tamamlayabilirsiniz. Sonbaharda Moda sahilleri ve Beyoğlu turları için bohem tarz göz alıcı olacaktır. Sonbahar beklenmedik yağmurları ile aniden gelebilir. Sonbahar yağmurlarında kullanmak için şeffaf ya da canlı renklerdeki yağmurlukları gardırobunuza eklemeniz iyi bir fikirdir. Şeffaf yağmurlukları şeffaf çantalar ile kombinleyebilir ve silikon renkli botlar ile dikkatleri üzerinize çekeceğiniz bir tarz yakalayabilirsiniz.

Sonbahar aynı zamanda kampüs ve ofis şıklığı için de alışveriş yapma zamanıdır. Gardırobunuza her zaman kullanabileceğiniz blazer ceket, trençkot ve kapitoneli montlar eklemek kurtarıcınız olabilir. Sonbahar için kapşonlu sweatshirt, şişme yelek, mevsimlik kazak ve hırkalar pek çok farklı model alternatifi ile DeFacto mağazaları ve online satış sitesinde sizleri bekliyor.

İstanbul'da Kış Kombin Önerileri

Sonbahar-Kış kreasyonları birbirini tamamlar niteliktedir. Sonbahar için kullandığınız parçalara kış aylarında sizi sıcacık tutacak kürklü şişme montlar ve kabanlar eklemek isteyebilirsiniz. Kış mevsimi aynı zamanda sizi soğuktan koruyacak aksesuarların ortaya çıktığı dönemdir. Eldivenler, şapkalar ve atkılar olmazsa olmaz tamamlayıcılardır. İstanbul sokaklarında kar topu oynarken ya da ailenizle dışarıda geçireceğiniz bir akşam yemeği için şık hırkalar ve kalın kazaklar tercih edebilirsiniz. Hırka ve kazaklarınızı iddialı takılar ile süslemek dikkat çekici olacaktır. Pastel tonlardaki giysilerinizi canlı renklerdeki ayakkabılar ile tamamlayarak zıtlık yakalayabilir ve marjinal bir görüntü de oluşturabilirsiniz. Halka küpeler birkaç kolye ve birkaç yüzüğü aynı anda kullanabilirsiniz. Takım elbiselerin altlarında da kullanılan renkli çoraplar uzun zamandır moda. Düz renklerde tercih ettiğiniz giysinizi renkli ve desenli çoraplar kullanarak eğlenceli hale getirebilirsiniz.

Stilinize hitap eden ve modaya uygun pek çok aksesuar ve parçayı DeFacto’da bulabilirsiniz. DeFacto her mevsim için hazırladığı farklı kreasyonlarıyla eksik kalan kombinlerinizi tamamlamanızı sağlar. Siz de sonbaharın vazgeçilmez aksesuar ve kombinlerini incelemek için DeFacto online mağazasını ziyaret edebilir, 4 mevsim gardırobunuzdan ayırmak istemeyeceğiniz modaya uygun parçaları DeFacto koleksiyonlarında bulabilir ve sipariş verebilirsiniz. DeFacto kampanyaları, uygun fiyatlı ve kaliteli ürünleri ile her mevsim göz alıcı ve havalı görünmenizi sağlayacak.