Daha ferah bir ortamda, izole bir şekilde vakit geçirmek isteyenlerin bir numaralı tercihi olan kamp etkinliğinde, keyifli anlar yaşayabilmek için doğru bir hazırlık süreci geçirmek gerekir. Kamp için yola çıkmadan önce gerekli malzemelerin belirlenmesi, kampa uygun giysilerin çantaya eklenmesi, hazırlıkların kamp koşullarına uygun bir şekilde yapılması son derece büyük bir önem taşır. Genelde tatil heyecanıyla bazı kamp malzemeleri ve gereçlerinin unutulması, kampta küçük ya da büyük çapta mağduriyetlere yol açabilir. Siz de kampa hazırlık sürecinde hiçbir şeyin eksik kalmamasını istiyor ve en konforlu kamp deneyimi için hangi ürünlere sahip olmak gerektiğini düşünüyorsanız giyim ve kamp tüyolarına yer verdiğimiz aşağıdaki listeye göz atabilirsiniz.

kamp sitili1. Kamp İçin En Önemli Unsur: Çadır

Kampın konforunu etkileyen en önemli unsur, şüphesiz ki çadırdır. Kaç kişiyle konaklamak istediğinize ve mevsim şartlarına bağlı olarak doğru bir çadır tercihi yapmanız gerekir. Eğer yağmur riski olmayan, sıcak bir yaz döneminde kamp yapacaksanız ekonomik ve ince çadırlardan faydalanabilirsiniz. Diğer yandan çadırınızın serin havalara ve yağmur, rüzgar gibi dış etmenlere karşı koruyucu olmasını istiyorsanız su geçirmeyen, üzerinde yağmur biriktirmeyen ve rüzgarı içeri almayan bir ürün tercih edebilirsiniz. Çadırda ev konforu yaşamak ve yıldızları ya da manzarayı izlemek için üstünde ve yanlarında pencereler olan modeller arasından seçim yapabilirsiniz.

2. Uyku Tulumu Olmadan Olmaz

Hem yastık yorgan taşımaktan çok daha pratik olduğu hem de daha konforlu bir kamp deneyimi vadettiği için uyku tulumu, kampçıların vazgeçilmez malzemeleri arasında yer alır. Sert ve soğuk zeminle beden arasında bir tampon görevi görerek sırtı yumuşacık dokunuşlarla saran uyku tulumları, bedenin diğer bölümlerini de sıcak tutarak kampçıları hem kötü hava koşullarından korur hem de konforlu bir uyku geçirmelerine imkan tanır.

3. Mat ile Kamp Alanını Daha Konforlu Hale Getirin

Konforsuz zemine karşı tampon görevi gören çok başarılı uyku tulumları olsa da hem geceyi daha konforlu geçirmek hem de yere oturmak istediğiniz anlarda daha rahat hissetmek için matlardan faydalanabilirsiniz. Böylece kamp çadırını kurduğunuz zemindeki yamukluklar ve taşlar yüzünden rahatsız hissetmemiş olursunuz.

4. Ev Konforunu Kampa Taşımak İsteyenler İçin: Şişme Yatak

Kampa hazırlık sürecinde ev konforundan asla taviz vermek istemediğinizi düşünüyorsanız şişme yataklarla, uyku tulumu ve matlara kıyasla çok daha rahat bir deneyim yaşayabilirsiniz. Delinmelere ve tahribata karşı dirençli, güvenilir bir şişme yatak ile uzun yıllar boyunca konfor dolu kamp anıları biriktirebilirsiniz.

5. Tatile Renk ve Keyif Katacak Kamp Malzemelerini Unutmayın

Giyim ve kamp tüyolarını merak eden kampçı adaylarının doğayla baş başa tatile çıkmadan önce listelerine eklemeleri gereken bazı ürünler var. Kamp alanında keyifli yemek sohbetlerine eşlik etmesi için katlanabilir kamp masası ve kamp sandalyesi gibi ürünlerden faydalanabilirsiniz. Bu ürünleri, katlanabilir yapıları sayesinde kampa giderken pratik bir şekilde aracınızda taşıyabilirsiniz.

Yanınıza bir hamak alıp, iplerini iki ağacın gövdesine bağlayarak huzur dolu anlar yaşayabilirsiniz. Çadır ışığı ile geceleri de hem doğanın güzelliğini aydınlatabilir hem de daha güvenli bir ortam oluşturabilirsiniz. Kamp için olmazsa olmazlar arasında yer alan kafa lambaları ile hem iş yaparken hem de çadırınızdan uzaklaşmak durumunda kaldığınızda işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Bu sayede elleriniz yorulmamış olur ve gittiğiniz her yere aydınlatma ürününüz de sizinle birlikte gelmiş olur.

Sıcak yaz günlerinde kampta huzur dolu bir alan yaratmak için yanınıza mutlaka gölgelik de almalısınız. Gölge alan yaratmak için özel olarak satılan gölgeliklerden edinebileceğiniz gibi evinizde kullanmadığınız bir kumaş parçasını da iple uygun yerlere bağlayarak öğle sıcağında keyif sürebileceğiniz bir ortam oluşturabilirsiniz.

6. Çok Sayıda İç Çamaşırı ve Çorap Getirin

Kampta hem hareketli anlar yaşayacağınız hem de sıcak havalarda terleme ihtimaliyle karşı karşıya olacağınız için yanınızda çok sayıda iç çamaşırı ve çorap getirebilirsiniz. Eğer yıkayıp kurutabileceğinizi düşünüyorsanız çamaşır ve çorap sayısını daha düşük seviyede de tutabilirsiniz.

7. Kamp Şıklığının Olmazsa Olmaz Parçası: Taytlar

Özellikle kadın kampçıların vazgeçilmezleri arasında yer alan tayt modelleri, tende bıraktığı yumuşacık etkiyle konfor dolu anlar vadediyor. Bileklere kadar uzanan yapıları sayesinde doğadaki sinek ve böceklerin tenle temasına yönelik ihtimali minimuma indiriyor ve cildi etkili bir şekilde koruyor. Kampta da şıklığınızdan ve konforunuzdan taviz vermek istemiyorsanız fit bir duruş vadeden tayt modelleri tam da size göre!

8. Outdoor Pantolon ve Şort Modelleri ile İzci Kombini Oluşturabilirsiniz

Özellikle bej ve açık kahverengi tonlarındaki outdoor pantolon ve şort modelleri arasından zevkinize uygun bir tercih yaparak şık bir kamp kombini oluşturabilirsiniz. Kamp esnasında sık sık lazım olacak çakmak, çakı gibi aletleri yanınızda taşımak için bol cepli ve fonksiyonel modellerden faydalanabilirsiniz. Ferah bir deneyim yaşamak istiyorsanız outdoor şort modelleri, pantolon şıklığıyla kamp deneyimi geçirmek istiyorsanız outdoor pantolon modelleri tam size göre!

kamp tarzının olmazsa olmazı taytlar9. Hızlı Kuruyan ve Rüzgar Geçirmeyen Tişört Modellerini Çantanıza Ekleyin

Yaz sezonunda yapılan kamplar ve doğa yürüyüşlerinde karşılaşılan en büyük şikayetlerden biri de teri sünger gibi emip uzun süre ıslak bir deneyim yaşatan giysilere yönelik oluyor. Uzun süre ıslak bir şekilde üzerinizde taşıdığınız ve rüzgarın etkisini hafifletmeyen tişörtler, hem hastalık riski yaratıyor hem de kamp deneyiminizi olumsuz etkileyebiliyor. Bunun için teri ve suyu tutmayan, sıvıyı kumaşın dış yüzeyine transfer eden tişört modelleri arasından seçim yapabilirsiniz.

10. Olumsuz Hava Koşullarına Karşı Yağmurluksuz Çıkmayın

Kamp sezonu olarak bilinen yaz döneminde her ne kadar çok fazla yağış ile karşılaşılmasa da bazen sürpriz yaz yağmurları meydana gelebiliyor. Kamp deneyimine romantizm ve keyif katan bu şirin yağmurlara karşı tedbirli olmak için çantanıza mutlaka ince ve kolay katlanır yapılarıyla öne çıkan yağmurlukları da ekleyin. Akıcı kumaşı sayesinde üzerinde biriken suyu hızlıca aşağı doğru iten ve suyu içerideki giysilere geçirmeyen yağmurluk modelleri, yağışlı havalarda kamp için tam bir kurtarıcı olacak. Siz de tarzınıza ve zevkinize uygun bir renk seçimi yaparak beğendiğiniz yağmurluk modelleri arasından birini satın alabilirsiniz.

11. Kamp Kombinlerinin Tamamlayıcısı: Aksesuar Modelleri

Hem kamp kombinlerinizi şık bir şekilde tamamlamak hem de kamp deneyiminize konfor katmak için çeşitli aksesuarlardan destek alabilirsiniz. Öğle saatlerinde yüzünüzü ve başınızı güneşin etkisinden korumak isterseniz güneş siperliği modelleri tam size göre! Saçlarınızı açıkta tutarak hem ferah bir deneyim yaşatan hem de diğer giyim ürünlerinize şık bir şekilde eşlik eden güneş siperliğini, yine kombininizle uyumlu bir bandana ile tamamlayabilirsiniz. Bandanayı dilediğiniz zaman saçlarınızda, dilediğiniz zaman da boynunuzda kullanarak ihtiyacınıza göre fonksiyonel bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Outdoor şapka modelleri ile saçlarınızı da güneşten koruyabilir ve oluşturduğunuz şık kamp kombininizle harika fotoğraflara sahip olabilirsiniz. Güneş gözlüğü de kampların olmazsa olmaz aksesuarları arasında yer alır. Kolay temizlenebilen, doğadaki tozu toprağı üzerinde taşımayan bir güneş gözlüğü ile güneşin etkisini derinden hissettirdiği anlarda daha konforlu bir deneyim yaşayabilirsiniz. Tüm bu seçimleri yaparken pantolondan tişörte, bandanadan şapkaya bütün parçalarınızın renk ve desen anlamında uyumlu olmasına özen gösterin. Siz de DeFacto üzerinden sepetinize ekleyeceğiniz birbiriyle uyumlu kamp ürünleriyle harika kombinler yaratabilirsiniz.