Harika kombinler yaratmanın sırrı küçük parçalarda ve ayrıntılarda gizlidir. Aksesuarlar kadın ve erkek fark etmeksizin her zaman dolapların vazgeçilmez parçaları arasında durur. Bu vazgeçilmez parçalar her kişiye ve zevke uyabilen çeşitliliği ile modaseverlerin tarzlarına uyum sağlar. Kol saati, çanta, takı, kemer ve şal gibi aksesuarlar küçük dokunuşlarıyla görünüşünüzü tamamlar. Tarzınızı bütünleyecek ve stilinize şıklık katacak aksesuarlar; sunduğu çeşitlilik ile davetli olduğunuz bir yemekte, ofiste geçireceğiniz rutin bir günde ya da bir akşam yürüyüşünde moda zevkinizi ortaya koymanızı kolaylaştırır.
Aksesuarlardaki çeşitlilik ve seçenekler bazen kafa karıştırabilir ve yorucu hale de gelebilir. Bu soruna çözüm olabilmek için sizlere, kombinlerinizi tamamlayacak küçük kurtarıcıları yani aksesuarları derliyoruz. ‘Peki bu aksesuarları nerede ve nasıl kullanacağız?’ diyen tarz sahipleri için derine iniyoruz.

aksesuar kombin uyumuHer Tarzın Ayrılmaz Parçası: Çantalar

Çantalar her tarz ve kombinin ayrılmaz bir parçası olarak karşımıza çıkar. Aslında yanımızda bulunması gereken eşyaları koymak için kullandığımız bu ürün kombinlerinizin en şık hale gelmesi için son vuruşu yapar.  Kıyafetlerimize ve gittiğimiz mekanlara göre değişiklik gösteren çantalar, bu değişikliklere çeşitliliği ile fazlasıyla uyum sağlar.

  • Spor veya günlük kombinler tercih ettiğiniz günler sırt çantaları kullanabilir; uzun ve yorucu bir günde, okulda veya eşyalarınız fazla olduğunda sırt çantalarını tercih edebilirsiniz. Sırt çantaları rahat etmenizi sağlamasının yanında şık görünmenize de yardımcı olur. Ayrıca sırt çantaları çeşitliliği ile özel günlerinizde bile takabileceğiniz modelleri ile de dikkat çeker. Her yaş ve cinsiyete hitap eden modelleri sayesinde tarzınızı tamamlar.
  • Özellikle son dönemde moda olan ve sıklıkla tercih edilen bel çantaları ile hayatınız kolaylaşır. Örneğin yürüyüşe çıktığınızda spor tarz bir bel çantası ile dikkat çekebilirsiniz. Bu tarz çantalar, günlük kombinde tercih edilebilir ve böylece rahatlık ile şıklığı aynı anda yaşatır. Ayrıca bu çantalarda deri detaylar, gold renkler, zincir gibi ayrıntıları olan modeller bulunur. Böylece elbise ve etek kombinleriniz sıradanlığın dışına çıkar.
  • Etek, elbise, şık bir kumaş pantolon ya da blazer bir takım tercih ettiğimiz günler en büyük kurtarıcılar omuz çantaları ve el çantaları olur. Küçük, orta ve büyük boy seçenekleriyle kombininizi vurucu hale getirmenizi sağlar.
  • Her günün çantası baget çantalar: Kolun hemen altında duran bu çantalar, 90’lardan sonra günümüzde moda dünyasına yeniden girer. Her kombinin kurtarıcısı olan bu çantalar ofis stilinize şıklık katabileceği gibi sokak stilinize de uyarlanabilir. Şık bir akşam yemeğinde ya da sabah kahvaltısında, tercih tamamen size kalır. Bu yönüyle her tarz sahibinin dolabında bulunması gerekir.

Tarz Olmanın Tam Zamanı: Saat Modelleri

Kadın saatleri ve erkek saatleri stilini yansıtmak isteyenlerin ilk tercih ettiği aksesuarlardan biri olarak karşımıza çıkar. Özellikle erkeklerde takı sıklıkla kullanılmadığından stilini yansıtmak isteyen beyler için oldukça önem arz eder. Özgün takılar uzun yıllardır moda dünyasında resmi kıyafetler ve iş kıyafetleriyle sağladığı uyum ile kombinlerin ayrılmaz bir parçası olmuştur. Deri kıyafetler ile sağladığı uyum, metal ayrıntıları ile kombinleri renklendirir. Saatler muhteşem kombinlerinizi daha da iyi hale getirebileceği gibi anlamsız da gösterebilir. Bu yüzden saat seçimi oldukça önem taşır.
 

  • İş dünyasında tercih edilen ofis kıyafetlerini çarpıcı hale getirmek isteyenlere metal kordonlu saatler oldukça uygundur. Resmiyetinize şıklık katan bu saat modellerinde basit ya da klasik tarzda seçimler doğru tercih olacaktır. Saatler, sade ve resmi kıyafetlerinize, altın veya gümüş renk tonları sayesinde tarzınıza bütünlük ve iddia katar.
  • Gündelik ya da spor şık kıyafetlerde deri kordonlu saatler yarattığı etki ile dikkat çeker. Kombinlerin tamamlayıcı aksesuarlarından biri olan kemerle uyum gösterdiğinden tarz bir görünüm elde edilir. Hele ki sokak stilini tercih ettiğiniz bir günde oldukça şık ve uyumlu duracaktır.
  • Dijital saat modelleri spora giderken ya da günlük bir kombin ile tercih ettiğinizde kendini gösteren modeller olarak karşımıza çıkar. Günlük, yazlık ve kışlık spor kombinlerle oldukça şık durur.
  • Spor kayışlı saatleri rahat ve sportif kıyafetler ile tercih etmelisiniz. Genelde silikon kayışlı olan bu saatler spor için tasarlanır ve spor stili ile güzel bir uyum gösterir. Ayrıca spor gibi hareket isteyen faaliyetler için oldukça kullanışlı bir donanıma sahip olmasıyla dikkat çeker.

kombin tamamlayıcı takılarHer Kombini Taçlandıran Takılar

Kadın modasının minik ama iddialı parçaları, takılar… Günlük kombinlerden, akşam yemeği kombinine, ofis şıklığından, özel günlerinize kıyafetlerinizin tüm havasını değiştirecek gücü taşır. Takılar her ne kadar küçük ayrıntılar gibi görünse de çeşitliliği nedeniyle takı seçimi bazen kolay olmayabilir. Zarif bir gece elbisesi, önemli bir iş görüşmesi için giydiğiniz takım, sahil kenarında tercih ettiğiniz yazlık kombininiz ya da kısa bir kahve molasında tercih ettiğiniz günlük stiliniz ve çok daha fazlasında hangi takı tarzınız için uygun olur? Takı tercihinde doğru renk, boyut ve şekiller seçildiğinde kombinler göz alıcı hale gelir.

  • Özel bir davette tercih edilen bir gece elbisesini tarz hale getirmek isteyenler için ışıldayan takılar; kolye, küpe, bileklikler ve yüzükler tercih etmelisiniz. Takıların renkleri gold, gümüş olabileceği gibi taşlı ve parlak olmasına da dikkat etmelisiniz. Büyük ve kalabalık organizasyonlarda nispeten büyük takılar ile stilinizi tamamlayabilirsiniz. Takılarınız ile renk uyumu gösteren şık bir saat takabilirsiniz.
  • Günlük, sade ve spor kombinlerin kurtarıcısı saat, kolye ve küçük bir küpe olabilir.  Özellikle yaz aylarında etek, şort tercih edilen günlerde ya da bileği açık bir jean ile zarif bir halhal tercih edilmesi oldukça hoş bir görünüş sağlayabilir. Günlük kombinlerde renkli bir saç tokası, omzunuza alacağınız bir şal yada boynunuzda bir fular ile fark yaratabilirsiniz.
  • Kıyafetin rengine göre takı seçimi yapmak da tarzınıza tarz katıyor. Koyu renk elbiseler ile elbisenin renginde küpe, bileklik ve kolye seçebilirsiniz. Bu sayede tarzınızın uyumlu ve net görünmesini sağlayabilirsiniz. Beyaz renkli kombinler her rengi taşıyabileceğinden tercihinize ve zevkinize göre takılar tercih edebilirsiniz. Çizgili, geometrik, puantiyeli, çiçekli veya desenli kıyafetlerde ise takı tercihinizi sade modellerden yana kullanmalısınız.
  • Kıyafet modelleri ve takılar arasındaki uyuma dikkat edebilirsiniz bu dikkat sizi çok iyi gösterebilir. Örneğin göğüs dekolteli bir kıyafet için uzun, çok zincirli, taşlı kolyeler tercih ederek harika görünebilirsiniz.

Tarzınıza dair tüm bu ipuçlarının yanında harika görünüme kavuşmanızı sağlayacak birçok aksesuar daha sizler için DeFacto’da! Küçük bir ayrıntı olmasına rağmen büyük etkiler yaratan takılar ve zamansız şıklığıyla tüm kombinlerin en vurucu aksesuarı çantalar doğru kullanıldığında stilinizi mükemmelliğe ulaştırır. Sizlere de zevkinize ve tarzınıza uygun aksesuarı seçmek kalır.
Özel gün kombinlerinde, yazlık kombinlerde, kışlık kombinlerde, ofis şıklığında seçebileceğiniz, bahsettiğimiz aksesuarların yanında daha birçok seçenek Defacto’da sizlerle. Soket çoraplar, cüzdanlar, kemerler, şapka ve gözlükler ile özel hissedin, tarzınızı yaratın ve kendiniz olun! Tarzınız her ne olursa olsun spor şıklığına, ofis kombinlerine, gece kıyafetlerine uygun sunulan aksesuarlar tam da size göre. Stilinize uygun aksesuarlara ulaşmak için online mağazamıza üye olabilir ve hemen alışverişe başlayabilirsiniz.