Gideceğiniz yere veya etkinliğe uygun şekilde giyinmek elbette çok önemli, ancak bir o kadar önemli bir konu daha var ki o da kombininize uygun bir makyaj yapmak… Kombin denilince akla ilk olarak gece ve gündüz seçimleri gelse de aslında bu kavram son derece geniş bir yelpazeye sahiptir.  İş yeri kombini, okul kombini, festival kombini, deniz kombini, tesettür kombini ve daha neler neler...

Bir düğüne katılırken yaptığınız makyaj ile işe gitmek doğru olmayacağı gibi işe giderken yaptığınız makyaj da kampüse giderken abartılı kaçabilir. Hatta beyaz renklerin ağırlıklı olduğu bir kombin ile kırmızı renkli bir kombinin makyajı bile farklılık gösterecektir. Bu yazımızda kombinlere göre yapabileceğiniz makyaj önerilerine yer vereceğiz.

renklere göre makyajRenklere Göre Makyaj Önerileri

Kombininiz siyah veya beyaz ağırlıklı ise: Siyah veya beyaz ağırlıklı bir kombin tercih ettiyseniz oldukça geniş bir renk skalasında makyaj yapabilirsiniz. Kahverengi, bakır, kırmızı, lacivert, yeşil ya da tonları kullanabileceğiniz renkler arasında. Örneğin, kahve veya nude renklerde, yani doğal tonlarda bir göz makyajını şeffaf bir parlatıcı ile destekleyebilirsiniz ya da pastel renkler arasından seçeceğiniz bir ruj ile tamamlayabilirsiniz.

Kombininiz mavi ve tonlarında ise: Pembe tonlarında ve dudak renginize yakın bir ruj tercih edebilirsiniz. Gözleriniz için bej, pudra pembesi, gri, lila veya leylak renklerini kullanabilirsiniz.;

Kombininiz pembe ise: Yanak renginize yakın tonlarda bir allık ve pudra pembesi bir ruj harika görünecektir. Göz makyajı için ise leylak, mavi, pembe veya gri tonlarını düşünebilirsiniz.

Kombininiz gri ise: Gri renkli bir kombininiz varsa yüzünüze canlı ve renkli bir hava katmanız güzelliğinizi daha da ortaya çıkaracaktır. Gözlerinizde eflatun, pembe, siyah, lila ya da gri renklerden yararlanabilirsiniz. Dudaklarınızda ise farınızda kullandığınız renge göre açık pembe veya kırmızıyı düşünebilirsiniz.

Kombininiz sarı, kahverengi veya bej ağırlıklı ise: Bakır, kahve veya nude tonlarında bir göz farı ve yine nude tonlarında dudak rengine yakın bir ruj doğru bir seçim olacaktır.

Kombininiz kahverengi ise: Toprak renkleri, bakır veya kayısı tonlarında bir göz makyajını, kayısı tonlarında bir ruj ile tamamlayabilirsiniz.

Kombininiz turuncu ise: Kombininiz turuncu ağırlıklı ise cıvıl cıvıl bir seçim yapmışsınız demektir. Bu seçiminizi yüzünüze sade makyaj uygulayarak dengeleyebilirsiniz. Nude tonlarda bir göz ve dudak makyajı size bu sadeliği kolaylıkla verecektir.

Kombininiz yeşil ise: Yeşil renklerin ağırlıklı olduğu bir kombin tercih ettiyseniz doğada bulunan renklerden ilham alarak makyaj yapabilirsiniz. Örneğin, gözlerinizde toprak renkleri veya bakır tonlarını ön plana çıkarırken ruj için dudak renginizin biraz koyusuna denk gelecek bir renk seçebilirsiniz. Toprak ve bakır tonları gözleriniz için uygun olacaktır. Dudak ve yanaklarınızı ise nude tonlarla renklendirebilirsiniz.

Mevsimlere Göre Makyaj Önerileri

Her mevsimin üzerimizde ayrı bir ruhu ve dengesi bulunuyor. Bu nedenle mevsimlerin de makyaj trendi üzerindeki etkilerini göz ardı etmemek gerek.

Sonbahar, yazın heyecanı ve renkliliğinden yavaş yavaş uzaklaşmaya başladığımız zamanlardır. Bu mevsimde koyu renkli bir ten üzerine altın tonlarında bir allık, yeşil veya kahverengi tonlarında bir far ve nude tonlarda bir ruj tercih edebilirsiniz. Sonbaharın saç rengi ise genel olarak kahverengi, bakır ve kızıl tonlarıdır.

İlkbahar mevsimi, yazın coşkusunun ve enerjisinin içimize dolmaya hazırlandığı zamanlardır. Bu mevsimde açık altın tonlarında renklerdirdiğiniz yüzünüzü, mavi veya yeşil renkli bir far ve pembe tonlarında bir ruj ile tamamlayabilirsiniz. Saçlarda ilkbahar trendi ise İrlanda kızılı, sarı ve açık kahverengidir.

Kış mevsimi, havanın soğuması ile birlikte kendi içimize çekildiğimiz daha sakin zamanlardır. Bu mevsimde açık ya da buğday renkli bir cilt tonu üzerine makyajınızı tamamlamak için gözlerinizde kahve, mavi veya siyah tonlarını, dudaklarınızda ise kırmızı veya toprak tonlarını kullanabilirsiniz. Saçlarınız için ise kahve ya da kızıl tonlarını düşünebilirsiniz.

Yaz mevsimi, hem havanın hem de içimizin ısındığı zamanlardır. İçinizdeki sıcaklığı dışarıya renklerle vurabilirsiniz. Yanaklarınızı açık pembe bir allık ile renklendirebilir, gözlerinizi mavi, pembe veya gri tonları ile ön plana çıkarabilir, dudaklarınızı ise nude veya kırmızı tonlarında boyayabilirsiniz. Saçlarınız için ise sarı ve tonları ile açık kahverengiyi düşünebilirsiniz.

davet kombinine uygun makyajGittiğiniz Yere Göre Makyaj Önerileri

Düğün, Özel Gün ve Davet Kombinleri İçin Makyaj Önerileri: Bir düğüne giderken tercih edeceğiniz kombininizi tamamlayacak makyaj stillerinin başında, smokey eye gelir. Gözlerinizi ön plana çıkaran güçlü ve doğru yapılmış bir smokey eye, sizi gecenin yıldızı haline getirir. Ancak burada dikkat etmeniz gereken çok önemli bir nokta var: Gözlerinize smokey eye uygularken renk geçişlerinin olabildiğince yumuşak görünmesi şart. Yaz düğünlerinde daha sade bir makyaj yapmayı düşünürseniz gözleriniz için ışıltılı tonlarda bir far seçebilirsiniz. Dudaklarınızda ise pembe tonları veya abiye elbisenizin rengine uygun bir ruj seçimi yerinde olacaktır. Katılacağınız  özel gün ve davetler için midi elbise veya mini elbise tercih ettiyseniz smokey eye makyajındaki abartıyı biraz azaltmanız doğru bir karar olacaktır.

Günlük Giyimde Tercih Edilecek Makyaj Önerileri: Günlük giyimde sade makyaj yapmak yerinde bir seçim olacaktır. Göz makyajında şeftali veya nude tonları, dudaklarda yine nude tonları ve allık seçiminde de şeftali tonları size hem sade hem de çabasız bir görünüm verir.

İş Yeri ve İş Yemeği Kombininize Uygun Makyaj Trendleri: İş ortamında ve iş yemeklerinde ciddi bir hava bırakmak büyük önem taşır. Bu ciddiyeti kombininiz ve makyajınız ile tamamlamak için, gözlerinize abartıdan uzak ve siyah ya da kahve tonlarında bir smokey eye makyajı, dudaklarınıza ise nude tonlarında bir ruj veya şeffaf bir parlatıcı uygulayabilirsiniz.

Okul ve Kampüs Kombini İçin Makyaj Önerileri: Okul veya kampüs kombininiz için sade ve spor kıyafetler seçmeniz yerinde olacaktır. Bu kombininizi minimal bir makyaj ile tamamlayabilirsiniz. Bunun için nude tonlarının ağırlıklı olduğu bir makyaj stili tercih edebilirsiniz. Yanaklarınıza da şeftali tonlarında bir allık uygulayabilirsiniz. Böylece okula giderken hem şık hem de doğal bir görünüm elde etmiş olursunuz.

Plaj Kombininize Uygun Makyaj Önerileri: Plaja giderken de makyaj yapabileceğinizi hiç düşünmüş müydünüz? Plaja giderken giydiğiniz şık mayonuzun veya bikininizin üzerine yapacağınız belli belirsiz bir makyaj, sizi daha bakımlı ve güzel gösterecektir. Bunun için tek yapmanız gereken, güneş korumalı özellikli renkli bir dudak parlatıcısı, sıvı bir allık ve renkli güneş kremleri kullanmak… Denize girmeyi planlıyorsanız kullanacağınız ürünlerin suya dayanıklı ve kalıcı olmasına da mutlaka dikkat etmelisiniz.

Gideceğiniz yere ve giysilerinizin rengine göre yapacağınız makyaj güzelliğinize güzellik katar. Ancak kombinize uygun olmayan veya yanlış renklerde uyguladığınız bir makyaj ise aksine güzelliğinize gölge düşürür. Bu nedenle makyaj deyip geçmemeli ve doğru ürünleri doğru renklerle uygulamaya özen göstermelisiniz.

Kombininiz ve makyajınız hazır ise aksesuar seçimlerinizi de ihmal etmemelisiniz. Kombininize en çok yakışacak kolye, küpe, bileklik gibi takıların yanında şal, eşarp, şapka, kemer ve toka gibi tamamlayıcılar için zengin DeFacto koleksiyonu tam size göre!