Fransız bir kökene sahip olan kombinasyon kelimesinden türetilen kombin kelimesi, farklı türde parçaların birbirleriyle uyum sağlayarak oluşturduğu bir bütün anlamına gelir. Moda dünyasında bireylerin seçtikleri kombinlerinde kullandıkları ana karakterler kıyafetler olmakla birlikte bu ana karakterlere yardımcı karakterlerin de eşlik etmesi gerekir. Şüphesiz ki kombin oluştururken kullanılan yardımcı karakterlerin başında takı, kol saati, kemer gibi aksesuarlar gelir.

Ham madde çeşitliliğinin de sağladığı katkıyla kol saatleri değişik malzemelerden üretilmiş kordonlarla beraber hizmete sunulur. Deri kordon saat, metal kordon saat, hasır kordon saat, plastik kordon saat gibi aksesuarlar bu tür kol saatlerinden bazılarıdır. Bu çeşitlilik karşısında çoğu kişi resmi davetlerde, özel günlerde, günlük hayatta, spor esnasında kullandıkları kombinlerine uygun kol saati aksesuarlarını seçmekte zorluk yaşar. Bu yazı, kombinlerine uygun kol saatini bulmakta zorluk yaşayanlara yol göstermek amacıyla sizlerle.

resmi kombin tamamlayıcı deri kordon saatlerResmi Davetlerde ve Özel Günlerde Deri Kordon Saat Zarafeti

Günümüzde balo, kokteyl, konferans gibi resmi davetler düzenlenmekte ve birçok kişi bu tür resmi davetlere katılır. Bu tür resmi davetlere konuk olan erkekler kombinleri için takım elbise, smokin gibi kıyafetleri giyinmekte iken kadınlar da tercihlerini bir takım elbiseden yana kullanabilecekleri gibi abiye, tuvalet gibi elbiselerini kombinleri için tercih edebilir. Bu tür kıyafetlerin düğün, kına, nişan gibi özel günlerle ilgili davetlerde de kullanılması mümkündür.

İlk öneri, bu tür resmi davetlere veya özel günlere davet edilen ve tercih ettikleri kıyafete uygun kol saati için arayışta bulunan erkeklere gelsin. Bu tür etkinlikler için erkeklerin kadınların aksine fazla bir kıyafet alternatifi bulunmaz. Kıyafet tercihini bir takım elbisesinden veya smokinden yana kullanacak olan erkekler kalıbı düzgün, yıpranmamış, kaliteli bir deri kordon kol saati takmaları gerekir.
Bu tür resmi davetlerde erkekler gibi kadınlar da tercihini takım elbiseden yana kullanabilirler. Bununla beraber kadınların, kombinlerinde kullanabilecekleri çeşitli türde elbise seçenekleri de mevcuttur. Kadınlar seçtikleri kıyafete uygun olarak bir deri kordon saat veya hasır kordon saat tercih etmelilerdir.

Bu tür etkinliklerde tercih edilebilecek kol saati türleri oldukça sınırlıdır. Bununla birlikte her kalitede deri kordon saatin resmi davetler için kullanılması mümkün değildir. Kombine uygun kol saati belirlerken kordonun yapımında kullanılan derinin kaba ve yıpranmış olmamasına dikkat edilmesi gerekir. Bu tür kaba ve yıpranmış deri kordonlar resmi giyimin tercih edildiği davetlerde kullanılamaz. Bu tarzdaki kol saatleri ancak günlük yaşamda kullanılan kombinler ile tercih edilebilir. Ayrıca, kombine uyum gösterecek saatin analog olmasına da dikkat edilmesinde fayda vardır.

Günlük Kombinlerde Kordon Saat Seçiminde Geniş Yelpaze

Kişiler günlük yaşamda dışarıda çeşitli şekillerde etkinliklerde bulunabilir. Bu etkinlikler sırasında tercih edilen giyim şekilleri resmi davetlerdeki giyim şekillerinden oldukça farklı ve rahat kombinler kullanılır. Hatta aranızdaki bazılarına göre daha şanslı olanlar, iş yerlerinde de bu tarz kombin tercihlerinde bulunabilme imkânına sahiptir. Bu kombinler, bir t-shirt, jean, şort gibi çok rahat kıyafetler içerebileceği gibi bir ceket, gömlek ve pantolon veya etek gibi kıyafetlerden oluşabilir. Ayrıca, bazı özel günlerde de kişiler bu tarz bir kombin tercihinde bulunabilir.

Kıyafetlerin bu denli rahat gözüktüğü kombinlerde kol saati gibi aksesuarların önemi daha da artar. Kişiler tıpkı resmi davetlerde olduğu gibi kombinlerine uygun bir deri kordon saat tercihinde bulunabilirler ancak bu tür kombinler başka türlerdeki kol saatleri ile de uyum gösterebilirler. Bu nedenle bu tür kombinler kişilere oldukça geniş bir tercih yelpazesi sunar. Günlük kombinlere uygun olarak deri kordon saat, hasır kordon saat, metal kordon saat, plastik kordon saat, silikon kordon saat gibi değişik malzemeden üretilen kol saatleri tercih edilebilir.

Bu tür kombinlerde hem dijital hem de analog saat kullanım yeri dikkate alınarak tercih edilebilir. Örneğin arkadaş ortamında bir etkinliğe katılan bir kişi tercihini yüksek bir ihtimalle jean pantolon, gömlek gibi kıyafetlerden yana kullanacaklardır. Bu etkinliklerde kullanılacak kol saati dijital veya analog saat olabilir. Ancak özellikle iş yerlerinde ve düğün gibi özel etkinliklerde tercih edilebilecek sportif ceket, gömlek, pantolon gibi kıyafetleri içeren kombinlerde analog tipi kol saatleri daha uygun bir tercih olacaktır.

spor kombinleri tamamlayıcı saatlerSpor Kombinlerinde Kullanılabilir Kol Saat Türleri

Her şeyden önce belirtilmesi gerekir ki spor yaparken deri kordon saat kullanmaktan kaçınması gerekir. Sportif faaliyet sırasında çok ter dökeceğinizden dolayı deri kordon saat kullanmak hem kötü kokulara ve deri hastalıklarına sebep olabilir hem de sizleri rahat bir şekilde spor yapmaktan alıkoyabilir.

Herkesin bildiği üzere spor kombini olarak tercih edilen parçalar oldukça rahat kıyafetlerdir. Spor yaparken kullanılan kombinlerde takı gibi aksesuarlar rahatlık açısından kullanılamaz. Kol saatleri ise spor esnasında kullanılabilen nadir aksesuarlardan biridir.

Bu kombinle birlikte kullanılacak kol saatine ilişkin yelpaze fazla geniş değildir. Bu tür kombinlerde spor için üretilen, kalp atışı, kalori hesabı ve yapılan sportif faaliyetin türüne göre diğer hesaplamaları yapan akıllı bileklik veya akıllı saatleri tercih edebilirsiniz. Akıllı bileklik veya akıllı saat dışında plastik kordon saat türü de spor için tercih edilebilir. Spor yaparken dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise saatin dijital olmasıdır. Kombinizle birlikte kullanacağınız kol saatinin dijital olması sizlere takip kolaylığı sağlayacaktır.

Kordon Saatler ile İlgili Bazı İnce Noktalar

Kombininiz içinde kullanmayı tercih ettiğiniz kol saatinin kordon türünün ne olduğu, dijital veya analog olması, hangi tür saatin hangi tür etkinliklerde tercih edileceği gibi hususların belirlenmesi önemlidir. Bununla beraber, tercih edeceğiniz kol saatinin kordon kalınlığının da gerek bileğinize gerekse vücudunuza ne kadar uygun olduğu da önem taşır. Vücut olarak küçük bir yapıya sahipseniz veya bileğiniz ince bir yapıya sahip ise tercih ettiğiniz kordonun da bu özelliklerinize uygun bir büyüklükte olması gerekir. İnce bir bilekte kalın kordona sahip bir kol saati şık gözükmeyeceği gibi kalın bir bileğe sahip bireyin ince bir kordon saat uygun olmayacaktır.

Kordon kalınlığının yanında tercih edilecek kordon saat türünün rengi de önem taşır. Gerek resmi davetlerde gerek günlük kombinlerde kullanılacak deri kordon saatin kombinlerdeki bazı parçalar ile uyumlu olması gerekir. Deri kordon saat, kombinde kullanılan ayakkabı, kemer ve çanta ile aynı renkte olması kombinde tercih edilen renk uyumunun sağlanmasına yardımcı olacaktır. Benzer bir durum plastik kordon saatler için de geçerlidir. Metal kordon saat ile hasır kordon saat tercihlerinde ise kişinin kombinde kullandığı diğer aksesuarların renkleri göz önünde bulundurulmalıdır. Örneğin; kişi, kombin içinde kullandığı kolye gümüş bir renkte ise taktığı kol saatininin de bu renge sahip bir kol saati olması gerekir.