İkonik parçalardan biri olan ve ilk bakışta bile ait olduğu kültürü yansıtan kovboy çizmeleri, sonbaharın vazgeçilmezlerindendir. İşlemeler, sade çizgiler, hayvan desenleri ve kendine has kesimi ile Vahşi Batı’nın izlerini taşıyan kovboy çizmesi her tarza uyum sağlar. Güney Amerika'da 1800’lü yılların ortalarına doğru görülmeye başlanan bu çizmeler, ata binmeyi kolaylaştırdığı için özellikle kovboylar tarafından kullanılır ve adını buradan alır. Süvari botu olarak bilinen ayakkabı çeşidi askeri giyimin başlıca parçalarından biri olur. Zaman içinde de halk arasında yayılıp moda haline gelir. Bohem, Cowgirl ve sokak stili tarzının sevilen parçalarından biri olan bu çekici ayakkabılar, birçok farklı tarzla beraber karma olarak kullanılır.

kovboy çizme modelleriDeri kovboy çizme modelleri süet, nubuk, hakiki ve suni olmak üzere farklı materyallerden yapılır ve malzemesine uygun mevsimde tercih edilir. Sonbaharın güneşli günlerinde süet ve nubuk, yağmurlu günlerde ise deri olanlar sıklıkla tercih edilir. Topuklu ve topuksuz farklı tarzlara sahip modeller, geniş bacak kesimi ile farklı fiziki yapıda olan insanlara uyum sağlar. Kendi zevkinize göre topuk boyunu seçebilir, kovboy tarzının akılda kalan kalın orta topuklarını da tercih edebilirsiniz. Ürünlerin boyu bilekten diz altına kadar farklı uzunluklarda olabilir.

Tamamı aynı tarza hitap eden modeller arasından kombin ve zevkinize uyanı seçerek bir sürü farklı kıyafet ile bir arada kullanabilirsiniz. Yazın son günlerinden ilkbaharın bitişine kadar farklı zaman dilimlerinde etek, elbise, pantolon ve taytlar ile cool kombinler yapabilirsiniz.

Rengini, desenini ve modelini zevkinize göre seçerek bu çok yönlü parçayı kombinlere dahil ettiğiniz zaman etkileyici bir stil ortaya koymanız kolay olur. Belli başlı stillerde uzun süre kullanılan modeller festival giyiminin sevilen parçalarından biri olur. Kovboy bot ve çizmeleri son dönemde trendlerin değişmesi ile sokak giyiminin de bir unsuru haline gelir. Klasik, spor ve vintage giyimden hoşlanan birçok insanın üzerinde bu modelleri görebilirsiniz.

Kovboy Çizme Boyunu Doğru Seçin

Kovboy çizmelerini kullanmaya başlamadan önce farklı modeller arasından kendiniz için en uygun olanına karar verirseniz alacağınız verim artar. Boy, kilo, giyim tarzı ve kullanım mevsimi gibi etkenler seçiminiz üzerinde direkt olarak etkilidir. İpuçlarını takip ederek zevkinize uygun bir model sahibi olduğunuz zaman birçok farklı kombinle uyum sağladığını görürsünüz. Hangi modeli alacağınıza karar verirken öncelikle bacak boyunuzu hesaba katmak gerekir. Geniş boğazlı bir model olduğundan farklı kalınlıklardaki bacaklara uyum sağlar fakat boyu doğru belirlenirse şık durur.

  • Bacak boyunuz kısa ise dizin hemen altında biten modellerden kaçınabilir, diz kapağı bölgesinde aşırı kalınlaşma yaratmadan ince ve uzun bir silüete kavuşabilirsiniz. Uzun, ince bacaklarınız varsa dilediğiniz boy sizin için uygun olur.
  • Bacaklarınız kalın ve uzunsa diz altından en az 3-4 parmak aşağıda biten modellere yönelebilirsiniz. İnce bacakları kalın göstermek için de diz kapağı ve hemen altında biten tasarımlar iyi sonuç verir.
  • Kış mevsiminde ve yağmurlu havalarda kullanmak için deri, yaz ve güneşli bahar günleri için süet tarzı materyallere yönelebilirsiniz. Topuk boyunu yükseltmek yer ile teması azalttığı için yağmurlu havalarda ekstra bir koruma sunar.
  • Kovboy çizmelerinin çoğunda ön ve arka kısımda “V” şeklinde bir açıklık yer alır. Bu kesim tarzı sayesinde uzaktan bakıldığı zaman bacaklarınız ince ve uzun görünür.
  • Kovboy çizmeleri kalın bacaklara uygun olsa da ağız kısmının çok yapışması tarzın görünümünü sekteye uğratır. Bacağınıza tam yapışıp sıkı sarmayan, hafif bolluk olan modelleri tercih ederseniz hem konforlu hisseder hem de şık görünürsünüz.
  • Klasik giyime yatkın bir gardıroba sahipseniz bunlara uyumlu olarak sade ve tek renkli tasarımlar sizin için uygundur. Modern, eklektik ve bohem stiller için parça çeşitliliği içerdiğinden işlemeli ve sade tasarımlara yönelebilirsiniz.

Yazlık Elbiselerle Kovboy Bot Kullanın

Yaz aylarının en belirgin parçalarından biri olan beyaz ve renkli elbiselerle beraber giyilen kovboy botları ikonik ve bohem görüntüler oluşturur. Mevsim geçişlerinin havasına uygun olan bu giyim tarzı hem etkileyici görünür hem de hava şartlarına uyum sağlar. Yazın kullanmaktan hoşlandığınız elbiseleri çorapsız veya külotlu çorap ile beraber çizmelerle kombin yapabilirsiniz. Üzerinize alacağınız hafif ceketler ve şallar ile çekici bir görünüm kazanırsınız. Bu şekilde hem yazlık elbiselere çabuk veda etmeniz gerekmez hem de yeni bir stil yaratabilirsiniz.

Kovboy bot, çizmeleri, etek ve elbiseler ile beraber kullanırken bacağınızın da uzun göründüğünü fark edebilirsiniz. Ön kısımda yer alan V kesim sayesinde uzun, ince ve zarif bir görünüm oluşur. Elbise kombinlerinde kahverengi, taba ve vizon renklerine yönelerek bacak boyunuzu daha uzun göstermeyi de başarabilirsiniz.

Çiçekli ve bohem desenlere sahip yazlık elbiseler, kumaşı ne olursa olsun kovboy tarzı ile uyum sağlar. Püsküllü ceketler, salaş ve oversize kesimler ya da belden vücudunuza oturan elbiseleri tercih edebilirsiniz. Püskül ve şal detayı bohem, romantik stilin tamamlayıcı unsurları arasında yer aldığı için kovboy çizmeleri ile harika durur.

Bot ya da çizme kullanmak ise tamamen sizin zevkinize bağlıdır. Diz altında biten elbiseler için bot, mini elbiseler için çizme kullanarak, ten açıklığını azaltarak mevsime uyum sağlayabilirsiniz. Diz altı salaş elbise ve eteklerin içinden geniş kesimli kovboy çizmeleri kullanmak da son dönemde yıldızı parlayan giyim tüyoları arasında yer alır. Elinize aldığınız geniş kesimli büyük bir çanta bu kombinleri tamamlayarak rahat ve çekici stilinizi vurgular.

Kovboy Çizmelerle Tarzınızı Yaratın

kovboy çizmeKış ve sonbahar aylarının soğuk günlerinde kovboy bot ve çizmeleri kombin yapmanın en iyi yolu, pantolonlardır. Dar bir skinny jean ile bir araya gelen bu ayakkabılar Vahşi Batı esintisini yansıtmanın en belirgin yoludur. Bot olarak ayakkabı tercihi yaptığınız zaman pantolon paçasında birikme ve katlanma oluşmamasına dikkat edebilirsiniz. Bilekte biten ya da tek kat kıvrılmış dar paçalar botlarla uyum sağlar.

Çizme kullanmak istiyorsanız vücudunuzu saran pantolon ve taytlar oldukça şık bir görüntü yakalar. Bol paçalar ile beraber çizme kullanmaktan kaçınmak, zarif bir silüet için tavsiye edilir. Bol paçalar ile kovboy botları kullanmak daha estetik bir duruş sergiler.

Eskiden sadece dar pantolonlar ile beraber kombin yapılan kovboy tarzı trend görünümde bambaşka bir hal alır. Bol paça kesimli kısa pantolonlar ile beraber kullanılan kovboy botları stile yeni bir hava katar.

Culotte pantolonlar ile beraber bu ayakkabı türünü kullanırken dikkat edilmesi gereken nokta ise boğaz kısmının dışarıdan belli olacak kadar geniş olmasından kaçınmaktır. Pantolonu giydiğiniz zaman botun dışında kalır ve formunu koruması için ayakkabı boğazının bacağa oturması beklenir.

Deri ceketler, suni ve kürklü ceketler ya da geniş kabanlar ile beraber uyumlu olan kovboy tarzının dış giyim parçaları ile de uyumluluğu yüksektir. Oversize deri ceketler, vatkalı blazer ceketler ile katlı ve rahat bir stil yaratabilirsiniz.

Renklere dikkat ederek dilediğiniz tarzda dış giyim modelleri ile bu ürünleri kullanabilirsiniz. Stile eklenen şapkalar, atkılar ve geniş çantalar ile rahat, etkileyici görünürken soğuk havadan da korunmayı başarabilirsiniz.