Dünyayı kasıp kavuran K-Pop müzik grupları yalnızca yaptıkları şarkılarla değil, seçtikleri kıyafetlerle de dinleyicilerine öncülük ediyor. Sıra dışı parçaların bir araya getirilmesi ve orijinal kombinler ile öne çıkan K-Pop modası, birçok kullanıcı için gerçek bir tutku halinde ve K-Pop tutkunları, bu benzersiz stili günlük hayatlarına da entegre etmeyi arzu ediyor. K-Pop tarzı aynı zamanda dinamik görünümüyle de dikkat çekiyor ve pastel renklerin ağırlıkta olduğu kıyafetleri ile sevimli ve sempatik kombinlere ulaşmak konusunda da yardımcı oluyor. Peki, K-Pop stil dünyasına bir yolculuk yapmaya ve dolabınıza ekleyeceğiniz parçalarla bu stili günlük hayatta yansıtmaya hazır mısınız? Sizin için K-Pop stil dünyasının son trendlerini ve şık parçaları bir araya getirdik…

Elbiseleri K-Pop Tarzına Uygun KombinleyinYırtık Jean Pantolonlar K-Pop Stilinin Vazgeçilmez Parçaları

Yırtık jean genellikle günlük yaşamda tercih edilse de K-Pop stili söz konusu olduğunda bu parçaları günün her saatinde görmek mümkün! Jean pantolon üzerine giyeceğiniz oversize basic bir tişört ve kullanacağınız aksesuarlar ile bu kıyafeti oldukça dikkat çekici bir hale getirebilirsiniz. Paçaları uzun yırtık jean pantolonların paçalarını kıvırarak altından rengarenk çoraplarınızın görünmesine izin verebilirsiniz, böylece çok daha enerjik bir görünüme ulaşabilirsiniz. Bu kombini beyaz sneaker ayakkabılar ile de tamamlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra oversize gömlekler yırtık jean pantolonlara çok yakışacak! Oversize formdaki gömleği pantolonun içine sokarak kombinleyebilir ve böylece hem stil sahibi bir görünüme ulaşabilir hem de KPop giyim tarzına bir adım daha yaklaşabilirsiniz.

Elbiseleri K-Pop Tarzına Uygun Kombinleyin

K Pop giyim tarzı söz konusu olduğunda elbiseler de oldukça sık kullanılan kıyafetler arasında yer alıyor. Kore’de ve K-Pop dünyasında elbiselerin içerisine uzun kollu ya da kısa kollu bluzlar giymek çok normal! Bu modanın ortaya çıkmasının en temel sebebi Kore’de yaşayan kadınların omuz ve göğüs bölgesine açığa çıkaran kıyafetleri giymeyi tercih etmemesi. Bu sebeple ince askılı elbiseler içerisine giyilen bluz çeşitlerini K-Pop modasında sıkça görmeniz mümkün! Eğer siz de bu modaya ayak uydurmak istiyorsanız ya da en azından ayna karşısında bir deneme yapmaya niyetiniz varsa; ince askılı siyah bir elbisenin içerisine beyaz bir tişört giyebilir, çiçekli bir elbisenin içine krem rengi bir bluz giyerek kombin edebilirsiniz. Bu salaş stili ise postallar ya da spor ayakkabılar ile tamamlayarak çok daha dikkat çekici bir görünüme ulaşabilirsiniz. Böylece K-Pop stil dünyasındaki en dikkat çekici trendlerden birini de yakalamış olursunuz.

Kolej Stilinden Şaşmamak Gerekiyor

Kolej stili sempatik görünümü ve yansıttığı enerji ile günümüzde sıkça karşımıza çıkıyor. Tabii ki Kore modası ve K-Pop stilini benimseyen kadın ya da erkek kullanıcılar da bu modayı fazlasıyla benimsiyor. Süveterler, kolej tipi ekoseli etekler, ekose desenli boru paça pantolonlar, diz altı çoraplar, postacı çantaları ve Loafer stildeki ayakkabılar bir araya gelince bu sempatik stili oluşturmak da oldukça kolay bir hal alıyor. Kadın kullanıcılar ekose desenli bir etek üzerine beyaz renkte basic bir gömlek tercih ediyor. Bu kombini ise etekle aynı tonlardaki süveterler ile tamamlıyor. Beyaz diz altı çoraplar, siyah Loafer ayakkabılar ve ressam şapkaları da bu tarzın en büyük tamamlayıcıları olarak öne çıkıyor. Erkek kullanıcılar söz konusu olduğunda ise eteklerin yerini ekoseli pantolonlar ve sade kemerler alıyor. Kimi kadın ya da erkek kullanıcılar ise süveter ve gömlek ikilisi yerine ince trikoları tercih ediyor. Postacı çantalar ise hem kadın hem de erkek kullanıcılar için kolej stilinin vazgeçilmezi!

Spor Stilde Oversize Giyim Öne Çıkıyor

KPop tarzı giyim söz konusu olduğunda spor şıklık da vazgeçilmez unsurlar arasında kendisine yer buluyor. Eşofmanlar, Kore sokak modasının büyük bir bölümünü oluşturuyor. Dökümlü bir eşofman altının üzerine yine basic bir tişört kullanılıyor ve bu kombin kasket şapka ile tamamlanıyor. Soğuk havalarda ise bu stile kapüşonlu bir eşofman üstü eşlik ediyor. Oversize giyim Kore modasında sıkça görülüyor. Konforu ön plana koyan K-Pop modası, kendisini belli kalıplara sıkıştırmıyor ve oversize parçaları hemen her mevsimde severek kullanıyor. Sweatshirt ve tişörtler, en çok kullanılan oversize parçalar arasında yer alıyor.

Spor ayakkabılar, Kore modasının en vazgeçilmez parçaları arasında yer alıyor. Hemen her kıyafeti spor ayakkabılar ile kombinlemenin mümkün olduğu Kore modasında rahatlığın ne kadar ön planda olduğu bir kez daha görülüyor ve genellikle beyaz renkteki spor ayakkabı modelleri ya da bez ayakkabılar tercih ediliyor. K-Pop stilini benimseydiyseniz şık bir elbisenin altında da spor ayakkabı kullanabilirsiniz!

Spor Stilde Oversize Giyim Öne ÇıkıyorFarklı Stilleri Bir Araya Getirin

K-Pop dünyasının stil rehberinde belli çizgiler bulunmuyor. Normalde bir araya gelemeyeceğini düşünebileceğiniz parçalar, bu dünyada kendisine yer buluyor. Volanlı bir etek üzerine vücudunuza tam olarak oturan siyah bir bluz giyebilir, sonrasında bu kombinin üzerine oversize bir sweatshirt geçirerek benzersiz bir görünüm elde edebilirsiniz. Bunun yanı sıra dar paça bir jean üzerine basic bir crop top tercih edebilir, bu kombini jean bir gömlek ile tamamladıktan sonra üzerine bir hırka ya da deri ceket giyerek dikkat çekici bir kombin elde edebilirsiniz. Casual giyimde de bu akımın izlerini görmek mümkün! Boru paça bir pantolonun üzerine giyilen balıkçı yaka bir bluz ve bluz üzerine giyilen gömlekler bunun en büyük göstergesi olarak öne çıkıyor. Bu kombin ise ekose blazer ceketler ile tamamlanıyor. Farklı parçaların bir araya geldiği akım aksesuarlarda da kendisini gösteriyor. Bir berenin üzerine takılmış kasket şapka ya da kapşon üzerine geçirilmiş bir şapka görmek fazlası ile mümkün! Böylece hem sıra dışı parçaları bir araya getiren Kore modasına ayak uydurabilir hem de K-Pop dünyasında sıkça kullanılan “kat kat giyim” trendinde kendinizi gösterebilirsiniz.

Aksesuar Seçimi Önemli

KPop kıyafetleri söz konusu olduğunda en önemli tamamlayıcılar aksesuarlar olarak öne çıkıyor. Bu stil dünyasında en çok kullanılan aksesuarların başında ise şapkalar geliyor. Ressam şapkalar, hemen her stilde kendisini gösteriyor. Spor stilde ise karşımıza çoğunlukla kasket şapkalar çıkıyor. Büyük balıkçı şapkalar ise günlük giyimde sıkça kullanılan parçalar arasında yer alıyor. Rengarenk şapka modelleri sayesinde kendinizi K-Pop stil dünyasına çok daha yakın hissedebilirsiniz. Kore stilinde kış mevsiminde en çok kullanılan aksesuarlar arasında ise atkı, bere ve eldiven takımları yer alıyor. Tüylü bereler, parmakları açıkta bırakan eldivenler, uzun ve kalın atkılar K-Pop stil dünyasının kış mevsiminde vazgeçilmez aksesuarları arasında yer alıyor.

Takılar söz konusu olduğunda ise Kore giyim tarzında oldukça sade parçalar seçiliyor. Minik top küpeler, ince zincir kolyeler, ince bileklikler ve yine minik top yüzükler bu stil dünyasının en dikkat çekici aksesuarları arasında kendisine önemli bir yer buluyor. Şapka kullanmayı sevmiyorsanız saçınızı büyük kurdele formundaki tokalar ile tutturarak Kore stiline uyum sağlayabilirsiniz.

Dünyayı kasıp kavuran K-Pop stil dünyasına adım atmanızı sağlayacak en güzel parçalar ve son trend kıyafetler için ise DeFacto ürünlerine göz gezdirebilir, güvenli alışverişin keyfini çıkarabilirsiniz.