Modada maskülenlik ne demek diye düşünüyorsanız ve maskülen tarzın inceliklerini öğrenmek istiyorsanız hemen şimdi kombin önerilerimize göz atabilirsiniz. Maskülen, erkeksi anlamına geliyor. Maskülen moda akımı ise, güçlü ve sert çizgiler sunan giyim parçalarını kadınların kendi stiline uyarlaması olarak öne çıkıyor. Erkek giysilerinden ilham alınarak hazırlanan maskülen kombinler, özellikle ofis şıklığında tercih ediliyor. Yıllarca erkeklerin hakim olduğu iş dünyasında profesyonel görünüm olarak hafızalara yerleşen klasik çizgiler nedeniyle kadınlar da ofis şıklığı için maskülen giyim tarzını tercih edebiliyorlar. 

Maskülen pantolon, ceket, ayakkabı gibi parçalar kadınların zarif bedenini daha fazla ön plana çıkarıyor. Maskülen kadın pantolon modelleri, yüksek bel ve bol paça kesimli olabiliyor. Büyük yakalı gömlekler, klasik kesimli ceketler, makosen ayakkabılar, fötr şapkalar, papyon ve kravatlar maskülen tarzın öne çıkan detaylarından...

maskülen sokak sitiliMaskülen Pantolonlar ile Şık Kombinler

Yüksek belli, düz veya bol kesimli, kemerli maskülen kadın pantolonları ile düz renk bluzları kombinleyebiliyorsunuz. Maskülen tarz nedir diye düşünenler için kısaca güçlü ve sade bir duruş sergilemek şeklinde özetlenebilir. Makyajınızdan daha ziyade pantolon ve ceket kombininiz ile stiliniz öne çıkıyor. Dar montlar yerine tercih edilen standart beden kabanlar, vatkalı ceketler, renkli pantolon askıları maskülen tarzınızı en iyi yansıtan giyim parçaları arasında yer alıyor. Günlük hayatınızda ve özel organizasyonlarda rahatlıkla kullanabileceğiniz maskülen pantolonlar ile doğal güzelliğinizi yansıtabilmeniz mümkün.

Sokak Stilinde Maskülen Dokunuşlar

Günlük hayatınızda rahat ve şık görünmek için maskülen giyim tarzınıi tercih edebilirsiniz. Yüksek belli, geniş paçalı pantolonları ceket ve tişörtler ile tamamlayarak gün boyu rahat edebilirsiniz. Küçük postacı çantası ve sert kesimli ayakkabılar ile şıklığınızı tamamlayabilirsiniz. Spor ayakkabılar ile jean maskülen pantolonları kombinleyebilmeniz mümkün. Sokak stilinizde bu sezon sıkça karşımıza çıkan maskülen pantolonlar, rahat kullanımı sayesinde her zevke uygun oluyor. Düz renk maskülen pantolonu soğuk renklerdeki bir ceket ile tamamlayabilir ve saçlarınızı tepeden toplayabilirsiniz.

Özel Davetler için Maskülen Kombinler

Yaz mevsiminde sık sık düzenlenen düğün, nişan, kutlama gibi organizasyonlarda sıra dışı bir tarz yaratmak için maskülen kombinleri kullanabilirsiniz. Siyah, lacivert, kahverengi, haki, gri gibi soğuk tonların ve erkeksi kıyafetlerin yer aldığı maskülen parçaları tercih ederek katıldığınız etkinlikte ön plana çıkabilirsiniz. Büyük boy ceketlerinizi düğmeleri açık gömlekler ile tamamlayabilir ve şapkalar ile tarzınızı tamamlayabilirsiniz. Retro ve cool bir tarz yaratmak için ince çizgileri olan yelekler, klasik kesim gömlekler, vatkalı ceketler, fötr şapkalar, siyah kravatlar kullanılabiliyor. Tek renk kombinleri ile smokin etkisi yaratabilirsiniz. Gömlek, ceket, bol paça pantolon parçalarını aynı renk tercih ederek farklı bir stil oluşturabilmeniz mümkün.

Maskülen Saç Modelleri Nasıl Olmalı?

Maskülen tarz yaratmak istediğinizde, soğuk, sert ve kaygısız bir görünüm sunmanız önemli  hale geliyor. Saç modellerinde maskülen bir hava yaratmak için ortadan ayrılmış ve arkadan toplanmış saçları tercih edebilirsiniz. Kısa lob model saçlar geriye doğru taranarak kullanılabiliyor. Maskülen pantolon ve ceket modellerinde abartılı saçlardan uzak durmanız gerekiyor. Çünkü baskın olan stil maskülen olduğu için saç modellerinde göze batmayan seçenekler tercih ediliyor. Ensede yapılan basit topuzlar, ortadan ayrılmış at kuyrukları, geriye taranmış ıslak saçlar maskülen tarz için uygun modeller arasında bulunuyor.

Saç kesiminde maskülen bir stil için kısa ve dağınık saç modellerini tercih edebilirsiniz. Farklı ve sıradışı olmayı sevenler saçın bir kısmında aykırı renkleri kullanabiliyor. Kısa saçlarınızı dağınık bir şekilde şapkalar ile tamamlayabilirsiniz. Fötr şapkalar, kasketler maskülen tarzın vazgeçilmez parçaları arasında bulunuyor. Pixie saç modellerini dağınık şekilde kahküllü veya kahkülsüz olarak şekillendirip maskülen kıyafetleriniz ile tamamlayabilir, özel davetlere katılabilirsiniz. Saçlarınız uzunsa ve kestirmek istemiyorsanız arkada toplayabilirsiniz.

Maskülen Stilde Kullanılan Aksesuarlar

Maskülen giyim tarzı kadın stilinde illa ceket, bol paça pantolon, yelek kullanmanıza gerek yok. Aksesuarlar ile de maskülen bir kombin yaratabilmeniz mümkün. Beyaz gömleğinizi şık bir siyah kısa etekle tamamlayıp, altına giyeceğiniz uzun erkek çorapları sayesinde maskülen bir stil yaratabilirsiniz. Gömlek üzerine gevşek şekilde bağlanmış kravat çeşitleri ile maskülen dokunuşlar yapabilmeniz mümkün. Koyu renklerde fötr şapkaları dümdüz şekilde fönlenmiş saçlarınızda kullanabilir, ufak bir el çantası ve büyük bir kol saati ile profesyonel bir görünüm elde edebilirsiniz.

Ekoseli kısa şortları, kemer ve papyon ile tamamlayarak maskülen bir stil yaratabilmeniz çok kolay. Sıcak yaz günlerinde kareli kumaş şortları, düz renk kısa kollu gömlekler ile tamamlayabilirsiniz. İnce yada kalın kemerler ve rugan ayakkabılar kullanarak kombininizi maskülen tarza uydurabilirsiniz.

Maskülen Tarz için İpuçları

Maskülen giyim tarzı isteyenler için öncelikle renk seçimi önemli. Canlı, parlak, ışıltılı renkler yerine pastel ve koyu tonları kullanmanız gerekiyor. Çiçekli, fırfırlı desenler yerine çizgili, ekoseli, kareli desenleri tercih etmeniz daha doğru oluyor. Maskülen tarzın amacı erkeksi görünmektir. Gömlek ve geniş paçalı pantolonlar maskülen tarzın ayrılmaz iki parçası gibidir. Gömlekleri düğmeli kapalı kullandığınız zaman maskülen tarzın etkisini daha iyi yansıtabilirsiniz. Maskülen stil yaratırken dekolteye dikkat etmeniz gerekiyor. Boyfriend jeanlar maskülen tarzın kurtarıcısıdır. Bu jeanlar ile günlük hayatınızda çok kısa sürede şık bir kombin yaratabilmeniz mümkün.

Maskülen Feminen Parçaların Birlikte Kullanımı

Maskülen kıyafetleri feminen giyim parçaları ile harmanlayarak sıradışı bir stil yaratabilirsiniz. Yüksek belli, geniş paçalı, çizgili kumaş pantolonun altına stiletto giyerek maskülen etkisini vurgulayabilirsiniz. Geniş ve vatkalı ceketlerin içine büstiyer parçalar kullanmanız size farklı bir hava katıyor. Boyfriend jean üzerine tek omuzlu trikoları tercih edebilir ve salaş bir görünüm elde edebilirsiniz. İnce topuklu ayakkabılarla birlikte dökümlü hırkaları kullanabilirsiniz. Gömlek üzerine salaş trikoları giyerek maskülen bir tarz yaratırken elinize aldığınız büyük ve gösterişli bir çanta ile kombininizde feminen etkiler sunabilmeniz mümkün. Ofis şıklığında vazgeçilmez olan kalem etek modellerini, tüm düğmeleri kapalı beyaz gömlekler ile tamamlayabilirsiniz. Üzerine alabileceğiniz vatkalı büyük boy ceketler size istediğiniz maskülen imajı sunabiliyor. Kısa eteklerin altına kareli erkek çorapları giyip, dizlere kadar çekebilir, rugan ayakkabılar ile kombini tamamlayabilirsiniz.

Makyajda Maskülen Etkisi

Günlük hayatınızda veya davetlerde maskülen bir tarz yaratmak istiyorsanız makyajınızı daha doğal tonlarda yapmanız gerekiyor. Abartılı, ışıltılı makyajlar maskülen stilinize gölge düşürebilir. Mat ve yokmuş gibi makyajlar, kullandığınız erkeksi giyim parçalarını daha iyi vurgular. Makyaj uygulamasında belki dudakları ön plana çıkarmak için kırmızı ruju tercih edebilirsiniz. Ceket ve geniş pantolon kullandığınız maskülen stilinizde kırmızı dudaklar feminen bir dokunuş yaratır. Takı tercihinde minimal seçenekler kullanmak daha doğru bir yaklaşım olur. Yüzük modellerinde büyük taşlı erkek yüzükleri, zincirli cep saatleri, boyun fularları aksesuar seçenekleri arasında yer alıyor. Stilinizi yansıtmak için kullandığınız parçalarda dozu iyi ayarlamak önemli. Maskülen tarz yaratmak için çok erkeksi parçalar seçmek, fazla aksesuar kullanmak hoş olmayan bir görünüme neden olabiliyor.

Siz de her mevsim şık görünmek, maskülen tarzı günlük hayatınızda kullanmak, özel davetlerde sıradışı bir stil yaratmak için Defacto satış noktalarında sunulan maskülen giyim parçalarını değerlendirebilirsiniz. Erişilebilir fiyat ayrıcalığı ve kolay ödeme seçenekleri ile size en uygun olan modeli hemen sepetinize ekleyebilirsiniz.