Okul yıllarının en heyecanlı günleri yaklaştığında özellikle genç kızlar elbise arayışına girer. Lise ve üniversite mezuniyet gecesi, gençler için çok önemli bir organizasyondur. Bu özel gecede doğal güzelliğinizi ortaya çıkarmak için bedeninize ve yaşınıza uygun kıyafet modellerini tercih etmeniz gerekir. Elbisenin rengi, tasarımı, kumaşı, kesimi ve detayları kıyafet tercihinde dikkat etmeniz gereken noktalardır. Mezuniyet yemeği için en çok tercih edilen kombinler elbiselerdir. Uçuşan elbiseler, çiçekli tasarımlar, tüllü detaylar genç kızların tarzını ortaya çıkarır.

Elbise seçiminde beden yapınız çok önemlidir. Armut beden tipine sahipseniz omuz bölgesinde detayları olan elbiseler ideal bir seçenek olur. Basen bölgeniz omuzlara göre daha geniş olduğu için omuzların desteklenmesi ve ön plana çıkarılması gerekir. Elma vücut yapısına sahip genç kızlar ise belin kıvrımlı görünmesi için tasarlanan elbiseleri tercih edebilirler. Kum saati beden yapısı elbiseler için en ideal vücut şeklidir. Bu beden yapısına sahipseniz balık elbiseler, kalem etekler, düz kesim abiyeler size çok yakışır. Zevkinize en uygun olan modeli seçmek için mezuniyet yemeği kombin önerilerimize göz atabilirsiniz.

mezuniyet kıyafetleriTemaya Uygun Kıyafetler

Eğitim hayatının zorlayıcı etkisini üzerinden atabileceğiniz, arkadaşlarınızla doyasıya eğlenebileceğiniz mezuniyet balosunda tercih ettiğiniz kombinler temayla uyumlu olmalıdır. Mezuniyet gecesi için belirlenen temaya uygun giyinerek stilinizi ortaya çıkarabilirsiniz. Balonun yapılacağı mekan da kıyafet tercihinde önemli rol oynar. Bahçede, havuz başında, açık alanda yapılan mezuniyet geceleri için daha sade ve romantik elbiseler tercih edebilirsiniz. Fırfırlı etekler, uçuşan tül detaylar, çiçekli tasarımlar açık alan organizasyonları için daha uygun olur. Bahçede yapılan organizasyonlar için elbisenin üzerine alabileceğiniz şal seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Hafif bir esintide veya serin bir rüzgarda elbisenizin şıklığına zarar vermeden zarif şal seçenekleriyle omuzlarınızı koruyabilmeniz mümkün. Balo sarayı, teras restaurantlar, etkinlik salonları gibi kapalı mekanlarda uzun abiye elbiseleri kullanabilirsiniz. Tulum, pantolon ve ceket takımları gibi maskulen çizgilere sahip kıyafetleri, daha resmi mekanlarda tercih edebilmeniz mümkün. Blazer ceketlerin içine dantel işlemeli straplez parçalar giyerek asil bir duruş yaratabilirsiniz. Topuklu ayakkabılar ve şık çantalar ile kombininizi tamamlayabilirsiniz. 

Mezuniyet Gecesine Özel Tasarımlar

Lise ve üniversite mezuniyetleri için sunulan özel tasarımlar, doğal güzelliğinizi ortaya çıkarır. Lise mezuniyet ve üniversite balosu için farklı konseptte elbiseler sunulur. Lise mezuniyetinde daha sade ve romantik tasarımlar tercih edilebilir. Gençlerin enerjisini ortaya çıkaran, sevimli ve neşeli bir görünüm sunan kısa elbise modelleri özellikle lise mezuniyet gecelerinin vazgeçilmezidir. Minik çantalar, hafif topuklu ayakkabılar ve doğal makyajlar ile lise mezuniyetinin konseptini yansıtabilirsiniz.

Üniversite balo gecesinde daha gösterişli ve dekolteli kıyafetler kullanabilirsiniz. Ortadan ayrılıp toplanmış saçlar, geriye taranmış ıslak saç modelleri ve sıkı topuzlar ile modern bir görünüm yakayalabilirsiniz. Gösterişli abiye elbiselerde saç modellerini daha sade tutarak denge kurabilmeniz mümkün.

Koyu tenliler için açık renk elbiseler iyi bir uyum yaratır. Bronzlaşan teninizi ortaya çıkarmak için pudra, bebe mavisi, bej ve açık lila tonlarını kullanabilirsiniz. Koyu renk elbise tercihinde açık tenli kadınlar daha şanslıdır. Teninize ve saç renginize uygun olan elbiseler ile bu özel geceye hazırlanabilirsiniz.

Üniversite Mezuniyet Yemeği Kıyafetleri Nasıl Olmalı?

İş hayatına atılmadan önce arkadaşlarınızla eğlenebileceğiniz, başarılarınızı kutlayabileceğiniz, unutulmaz anlar yaşayabileceğiniz üniversite mezuniyet gecesinde tercih ettiğiniz kıyafet çok önemlidir. Beden yapınıza uygun, güvendiğiniz vücut bölgelerinizi ön plana çıkaran tasarımlar ile kendinize has bir stil oluşturabilirsiniz. Mezuniyet yemeği kıyafetleri, parıltılı ve sade tasarımları ile geniş seçenekler sunar. Cübbe giyecekler için açık tonlardaki sade elbise modelleri şık bir tarz yaratır. Cübbe töreninden sonra kutlama gecesinde daha parıltılı ve eğlenceli elbiseler tercih edebilirsiniz. Şifon ve satenin kullanıldığı, parıltılı taşlar ile süslenen uzun abiye elbiseler balo salonlarında rüya gibi bir gece geçirmenize yardımcı olur. Prenses gibi hissetmenizi sağlayan uzun ve kabarık elbiseler ile mezuniyet gecenizi unutulmaz kılabilirsiniz. İnciler ve püsküller içeren aksesuarlar ile masallardan çıkmış gibi görünebilirsiniz. Romantik stilinizi tamamlamak için saç taçlarından destek alabilirsiniz. Dalgalı ve dağınık saçlarınızı ufak saç aksesuarları ile hareketlendirebilmeniz mümkün.

Klasik çizgiler taşıyan tulum modelleri ile konforlu bir gece geçirebilirsiniz. Hem rahat hem şık görünmek isteyenler için tulum kombinleri ideal. Düz renk tulumları, doğru ayakkabı ve aksesuarlar ile tamamlayarak şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Sade tulum kıyafetinizi hareketlendirmek için neon renklerde bir çanta tercih edebilirsiniz. Sadece çantada canlı ve dikkat çekici bir renk kullanarak tarz yaratabilirsiniz.

mezuniyet kıyafeti aksesuar seçimiLise Mezuniyet Yemeği Elbiseleri Nasıl Olmalı?

Bir insanın en unutulmaz yılları lise zamanlarıdır. Bu özel yılların sonuna geldiğinizde artık bir yetişkin olarak hayatınıza devam etmeniz gerekir. Yetişkinliğe adım attığınız lise mezuniyetinde kısa elbiseler çok şirin bir görünüm sunar. Askılı ve belden kabarık kısa abiye elbiseleri kurdeleli saç tokaları ile kombinleyebilirsiniz. Saçlarınızı doğal dalgalı şekilde açık bırakabilir veya at kuyruğu yapabilirsiniz. Çiçekli ve fırfırlı, asimetrik kesimli elbiseler, lise mezuniyet yemeği için idealdir. Dağınık örgülü saçlar ve minimalist aksesuarlar ile doğal güzelliğinizi yansıtabilmeniz mümkün. Saç bantlarını kullanarak saçlarınızı topuz yapabilir ve yaşınıza uygun bir stil oluşturabilirsiniz. Straplez elbiseler için şifon şalları boynunuza bağlayabilir, kayık yakalı elbiselerde boyun bağcıklarından faydalanabilirsiniz.

Mezuniyet Yemeğinde Aksesuar Seçimi

Mezuniyet yemeği kıyafetleri seçildikten sonra en önemli nokta aksesuar tercihidir. Güzel ve şık görünmenizi sağlayan küçük detaylardır. Elbiseye uygun şekilde tercih ettiğinizi aksesuarlar stilinizi ortaya çıkarır. Parıltılı ve gösterişli abiye modellerinde, aksesuar seçerken dikkatli olmanız gerekir. Çok fazla aksesuar kullanmak zorlama bir duruş yaratır. Eğer elbiseniz gösterişli ise sade bir küpe yeterli olur. Ufak ve pastel tonlarda çantalar ile elbisenizi ortaya çıkarabilmeniz mümkün. Boyun aksesuarı kullandığınızda küpe takmamanız daha uygun olur. Hem küpe hem boyun aksesuarı abartılı olabilir.

Romantik ve sade elbiseler için aksesuarlar göz önünde olur. Uçuşan elbiselerinizi ışıltılı saç tokaları ile süsleyebilirsiniz. Sade elbiseler için gösterişli kolyeler ve bileklikler sıra dışı bir tarz yaratmanızı sağlar. Mezuniyet yemeğinde şık görünmeniz için kullandığınız tüm kombin parçaları birbiri ile uyumlu olmalıdır.

Ayakkabı Tercihi Nasıl Olmalı?

Mezuniyet balosunda kıyafetinize uygun ayakkabıyı seçerken rahat modelleri değerlendirmelisiniz. Bütün gece doyasıya eğleneceğiniz için ayaklarınızın rahat etmesi önemlidir. Hayatınızın en özel gecesinde ayağınızı vuran bir ayakkabı ile dolaşmak istemezsiniz. Kısa boylular için bilekten kesen ayakkabılar yerine stiletto’lar daha iyi bir seçimdir. Bacak boyunuzu kesmeyen, giymeye alışkın olduğunuz topuk boyuna sahip stiletto’lar ile zarif bir görünüm sergileyebilirsiniz. Açık alanda yapılan mezuniyet yemeğinde dolgu topuk ayakkabı modellerini, ışıltılı sandaletleri kullanabilmeniz mümkün. Uçuşan romantik elbiseleri ışıltılı sandaletler ile kombinleyebilirsiniz.

Siz de yaşamınızın en heyecanlı gecesinde zarif bir görünüm yaratmak için zevkinize uygun olan mezuniyet kıyafetlerini değerlendirebilirsiniz. Beden yapınızı iyi analiz ederek doğru kombin parçalarını bulabilmeniz mümkün. DeFacto koleksiyonlarında yer alan, her beden yapısına ve stiline uygun olan mezuniyet elbiselerinden birini tercih edin, en özel gecenizi unutulmaz kılın!