Sonbahar ve kış ayları moda anlayışınızı göstermek için harika zamanlardır. Kat kat giyinmek, mont ve kabanlarla çeşitli aksesuarlar kullanmak hem soğuktan korunmak hem de kış kombinlerinize renk katmak için heyecan vericidir. Sonbaharda trençkot, jean mont ve deri mont gibi daha ince serin havalara uygun dış giyim ürünleri tercih edilirken sıcaklık düşmeye devam ettikçe bu montların yerini kalın palto, şişme mont, pelüş kaban, uzun kaban ve kaşe kaban modelleri alır. Bahar aylarında stil ve tarzınızı desteklemek için seçilen şapka ve şal gibi aksesuarlar kış aylarında ise soğuktan korunmak ve kış kombinlerine sıcak bir görünüm vermek için kullanılır. Kalınlığına ve modeline göre seçebileceğiniz bu aksesuarlar söz konusu stiliniz olduğunda kafa karıştırıcı olabilir. Kendinizi soğuktan korurken aynı zamanda modaya uygun kombinler yapmak isteyebilirsiniz. Bunun için şapka ve şal gibi aksesuarların nasıl montlarla kullanılacağını, hangi renk ve desenin uyumlu olacağını bilmek kombinlerinizde fark yaratmanızı sağlayabilir.

deri ceket şapka kombiniKlasik Tarz Mont ve Kabanlar ile Şapka Kombinleri

Kış ya da yaz ayları fark etmeksizin klasik tarzda giyindiğinizde genellikle günlük, ofis, okul ve çoğu etkinlik ile uyumlu olursunuz. Dış giyim ürünleri ile de bu görünümü destekleyebilirsiniz ancak çok yönlü bir mont ya da palto bazen hayat kurtarıcı olabilir. Örneğin, bahar aylarının klasikleri arasında yer alan trençkotlar, hafif rüzgâr ve yağmurdan korunmak için mükemmel bir seçenektir. Hem klasik hem de farklı tarzlarda kullanılabildiği için çok yönlüdür. Bir fötr şapka sonbahar görünümünüzü güzel bir şekilde tamamlar ve klas, retro esintili bir tarz yaratmanıza yardımcı olur. Aynı zamanda beyzbol şapkası ile de kullanılabilen trençkotlar bir anda tüm havanızı değiştirebilir. Farklı tarz mont ve kabanlar ile şapka kullanmak istiyorsanız kombin önerileri şöyle sıralanabilir:

  • Kaşe Mont: Kaşe montlar kış aylarının vazgeçilmez gardırop parçalarındandır. Daha çok klasik giyim ile özdeşleştirilse de birçok tarzda kullanılabilir. Kaşe montlar ile günlük giyim için örgü kadın bere ve postal bot kombinleri yapabilir, keçe Panama şapkaları ve deri klasik çizmelerle daha sofistike bir tarz oluşturabilirsiniz.
  • Oversize Kaşe Mont: Oversize dış giyim ürünleri daha salaş ve rahat stillerin bir numaralı parçalarıdır. Ancak değişen moda akımları sayesinde iş görünümünden okul görünümüne kadar her stil elde edilebilir. Kadınlar ponponlu bereyle kullanarak sevimli kombinler yapabilirken erkekler pozze şapkayla retro bir stil elde edebilir.
  • Uzun Kaşe Kaban: Uzun kaşe kabanlar için en uygun şapka modelleri ise ressam şapkası ve keçe şapkalardır. Fötr ve kadife bucket şapkalar da kullanılabilir ve daha sofistike bir görünüm oluşturulabilir.
  • Kadife Kaban: Kadife kabanlarla takım gibi görünebilecek kadife şapkalar mevcuttur. Bu şekilde bir bütün gibi görünebilir, aynı renkleri kullanarak monokrom stili elde edebilirsiniz.
  • Ekose Desenli Kaban: Uzun yıllardır kış klasikleri olarak bilinen ekose kabanlar hem erkekler hem de kadınlar için vazgeçilmezdir. Diz üstü boylarda olan bu kabanları vintage bir görünüm için geniş bantlı bir fötr şapka ve cloche şapka ile giyebilirsiniz.
  • Fit Kesim Düğmeli Parka: Parkalar da çok yönlü dış giyim ürünlerinden biridir. Düğmeli ve fit kesimli parkalar klasik stil için mükemmeldir. Bu görünümü balıkçı şapkası ile pekiştirebilir, nötr ya da desenli kasket şapka kullanabilirsiniz.
  • Deri Ceket: Deri ceketler klasik ve asi görünümün simgesidir. Modelden modele değişen bir stil çeşitliliğine sahiptir. Deri kep, geniş bantlı kadın şapkaları ya da hacimli berelerle eşleştirilebilir.
  • Blazer Ceket: Geniş ya da dar kesime sahip blazer ceketler, renk ve desene göre bereler, pozze şapka ve kaşmir ve yün şapkalarla uyumludur.

Spor Giyim için Kaban ve Şapka Önerileri

Tüm yıl boyunca spor giyinmekten hoşlanan ya da rahat bir hafta sonu geçirmek isteyenlerin kışlık kombinlerine dahil edebileceği şapka modelleri hem spor hem de çok yönlü modellerdir. Bu spor dış giyim ürünlerine küçük dokunuşlar yaparak tatil görünümünden iş/ofis görünümüne geçebilir, mükemmel spor mont ve şapka kombinleri yapabilirsiniz. Spor montlar için birkaç püf nokta ve kombin önerisi ise şu şekildedir:

  • Şişme Mont: Şişme mont ve kabanlar spor giyim için temel bir parçadır. Rahat, sıcak ve şık bir görünüm sağlayan şişme montları, fit ya da geniş kesim erkek bere ve kep modelleri ya da balıkçı şapkalarıyla kullanabilirsiniz.
  • Pelüş Kaban: Soft bir görünüm sağlayan pelüş kabanlar hem klasik hem de spor kombinlenebilen bir parçadır. Spor ayakkabı, ponponlu bir bere ya da pelüş balıkçı şapka ile rahat bir tarz sağlarken keçe fötr şapka ile sofistike bir stil sunabilir.
  • Jean Ceket: İçi pelüşlü ya da düz jean ceketler, spor tarzın ana parçalarından biri olarak bilinir ve kep modelleri ile uyumludur. Daha soğuk zamanlar için pelüş ve kadife kepler kullanılabilir.

monta göre şal seçimiMont Modelleri ve Şal Uyumu

Kış mevsimlerinde bir dizi soğuk hava aksesuarı olmadan dışarı çıkmak neredeyse imkansızdır. Bu aksesuarların başında gelen şal ve atkı modelleri, kış kombinlerinde oldukça dikkat çeken ögelerdir. Sıcak tutmakla kalmayan, aynı zamanda stili yükselten bu parçalarla klasik, spor, bohem, retro, vintage gibi birçok stilde kombin yapılabilir.

  • Kaşe mont tercih edecekseniz yün ve hacimli atkılar kullanarak katmanlı ve sıcak bir görünüm oluşturabilirsiniz. Düz ve nötr renklerde kaşe montlar ile örgü ve püsküllü atkılar da oldukça uyumludur.
  • Şişme mont tercih edecekseniz polar atkı, basic atkı ve hatta boyunluk modelleri ile spor şıklığınızı vurgulayabilirsiniz.
  • Pelüş kaban tercih edecekseniz triko boyunluk ve bere takımları, nötr desenli atkılar kullanabilirsiniz.
  • Deri mont ve kaban tercih edecekseniz triko atkılardan desenli şallara kadar tüm stilleri tercih edebilir, farklı tarzlarda kombinler oluşturabilirsiniz.
  • Oversize mont ve kaban tercih edecekseniz atkı modellerinde de geniş ve uzun modelleri tercih etmeniz önerilir. Böylece mont ve atkı oranınız dengeli görünür ve istediğiniz rahat ve salaş tarza sahip olabilirsiniz.
  • Parka kaban tercih edecekseniz hem spor hem de klasik bir stil yakalayabilir, bunu triko atkılarla destekleyebilirsiniz.

Erkekler için Kış Aksesuarları

Kış, aksesuarların gerçekten ihtiyaç haline geldiği zamandır. Sonbaharda uzun bir yürüyüş için hafif bir mont yeterliyken kış aylarında kısa mesafeler için bile atkı veya şapka takmak gerekir. Yünlü şapkalardan polar atkılara örgü berelerden triko atkılara kadar tüm bunlar her erkeğin sahip olması gereken kış aksesuarlarıdır. Erkek şapka, bere ve atkıları söz konusu olduğunda sıcak kalmak kadar nasıl bir tarz sergilendiği de önemlidir. İster kaşmirden ister yün kumaştan yapılmış olsun erkek atkıları, kış mevsiminde onsuz olmak istemeyeceğiniz bir aksesuardır. Kalın bir kaşe mont ile triko atkı modellerini kullanabilir, aynı zamanda fötr şapka ile stilinizi pekiştirebilirsiniz. Kaşe montunuzu koyu tonlarda tercih ettiyseniz aksesuarları birkaç ton açık veya hafif desenli modellerden seçebilirsiniz. Bu kombin klasik ve kendinden emin bir stil oluşturmanızı sağlar.

Spor bir tarzınız var ve bu tarzı kış aylarında aksesuarlarla desteklemek istiyorsanız şişme bir mont ile polar atkı bere modellerini tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda klasik bir iş görünüm için de uygun olan şişme montlar, örgü erkek bere ve atkı takımlarıyla da son derece uyumludur. Parkalar da çok yönlü dış giyim ürünleri arasında yer alır ve hemen hemen her model atkı ve bere ile kombinlenebilir. Renk ve desen konusunda montunuz sade ise daha canlı ve desenli modellere yönelebilirsiniz. Ayakkabı ve atkı-bere rengini birbiriyle uyumlu kullanarak kış tarzınızı şık bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Siz de kış kombinlerinizi, tarzınızı yansıtacak şekilde tamamlamak istiyorsanız DeFacto kış koleksiyonunda yer alan geniş ürün yelpazesine göz atabilirsiniz.