Çantasız bir hayat düşünebiliyor musunuz? Biz düşünemiyoruz ve sizin de düşünemediğinizi biliyoruz. Hayatımız boyunca ihtiyacımız olan birçok şeyi yanımızda taşımak zorunda kaldık. Hatta buna bir hayli erken denebilecek yaşlarda başladık. Anaokulu ve ilkokul yıllarından üniversite yıllarına kadar bütün yükümüz çantalarımızdaydı.

Kısacası çantaların bu kurtarıcılıklarını kabul etmek bir yana, o zamanlarda da güzel ve dikkat çekici olmaları bizim için önemliydi. Aradan yıllar geçti, moda rüzgârı bazı parçaları bir kenara savurdu ve bize unutturdu fakat çantalar hiçbir zaman bu parçalardan olmadı ve olacak gibi de durmuyor.

Kâğıt İp, Rafya ve Hasır Çantaların Moda RüzgârıKâğıt İp, Rafya ve Hasır Çantaların Moda Rüzgârı

Manav alışverişlerinde, arkadaş buluşmalarında, kahve içmeye çıkmak için, piknikte, sahilde, parkta… Kısacası her zaman ve her yerde kadınların stillerini tamamladıkları ve en son dokunuşu yaptıkları en önemli aksesuar çantadır. Giyilen kıyafetin daha vurucu olmasını, bir bütün olarak kombinin daha şık ve güzel görünmesini kullandığımız çantalar belirliyor desek abartmış sayılmayız. Son zamanlarda ise kadınların vazgeçilmez seçimi olarak gardıroplarında mutlaka birkaç farklı modeline yer verdiği örme çantalar, rafya çantalar ve kağıt ip çantalar oldukça popüler.

Aslında geçmişten günümüze taşınan ve dönem dönem popülerliği inanılmaz artan rafya çantalar, 70’li yıllardan günümüze kadar bu stilin esintisini bize getiriyor. Zaman zaman kullanım alanları yoğunluk olarak değişiklik gösterse de modada kendine hep yer bulmayı başaran rafya ve hasır çantalar, daha çok plaj çantası olarak tercih edildiği dönemden çıkıyor ve deniz kıyısından şehir sokaklarına salınarak iniyor.

Sizi uğraştırmayan, sade görünen, her kıyafetle inanılmaz bir uyum yakalayan, bazen minimalist bazen de sepet havası estiren büyüklükte olabilen rafya çantalar, son zamanların en kullanışlı parçaları olarak sizi her yerde takip ediyor.

Bu kadar bahsetmişken rafyanın ne olduğunu da hemen açıklayalım. Rafya, Afrika ve Amerika’da yetişen, yaklaşık yirmi türü bulunan, kimi türlerinin yapraklarının boyu 5 metreyi bulabilen, iri gövdeli bir palmiye ve bu palmiyenin dokumacılıkta kullanılan lifleri. Kâğıt ip ise rafya kağıdından hasır görünümünde imal edilmiş ip. Ayrıca rafya, yenilenebilir özelliği ile iklim ve çevre konusunda hassasiyet gösteren dev moda markalarının da yaz tercihleri arasında en çok öne çıkardıkları çanta modelleri arasında yer alıyor.

Bu kadar bahsetmişken rafyanın ne olduğunu da hemen açıklayalım. Rafya, Afrika ve Amerika’da yetişen, yaklaşık yirmi türü bulunan, kimi türlerinin yapraklarının boyu 5 metreyi bulabilen, iri gövdeli bir palmiye ve bu palmiyenin dokumacılıkta kullanılan lifleri. Kâğıt ip ise rafya kağıdından hasır görünümünde imal edilmiş ip. Ayrıca rafya, yenilenebilir özelliği ile iklim ve çevre konusunda hassasiyet gösteren dev moda markalarının da yaz tercihleri arasında en çok öne çıkardıkları çanta modelleri arasında yer alıyor.

Üstelik son zamanlarda modanın her alanında varlığını çok yoğun bir şekilde hissettiren doğaya ve doğal olana dönüş, örgü çanta modelleri, kâğıt ip çantalar ve rafya çantalar için de geçerli. Hatta bu geçişi kademeli olarak gördüğümüz yarı yarıya modeller de bir hayli fazla. Çantaların bır kısmını doğal örgü ipler tamamlarken bir kısmını rafya tamamlıyor ya da deri çantaların sapları rafya olabiliyor. Sadece size özel örülmüş gibi duran, sıcak ve doğal bir hava yayan örme çanta modelleri de son derece şık ve yarı yarıya olan modelleri gerçekten çok hoş, farklı ve güzel duruyor.

Rafya Çantalar ve Kağıt İp Çantalar Nasıl Kombinlenir?

Daha önce de belirttiğimiz gibi her zaman her koşulda sahilde, piknikte veya şehirde nerede olursanız olun rafya ve hasır çantalar kombinlemesi en kolay çanta modelleri arasında... Özellikle yaz aylarında kullanmayı tercih ettiğiniz rafya çantalarınızı şort ve tişört kombinlerinde kullanıp çok rahat, doğal ve şık bir görüntü yakalayabilirsiniz.

Sadeliğinizi ön plana çıkarmak için giydiğiniz tek parça elbiselerinizde daha çok kare boyutlu rafya çantaları tercih edebilirsiniz. İsterseniz minicik tasarlanmış bir çanta isterseniz de büyüklüğü ile göz dolduran bir model seçebilirsiniz. Elbisenizin modeli ile hangisinin birbirini en iyi tamamladığı tamamen sizin zevkinize kalmış.

Doğallığınızı korurken iddianızı biraz daha artırmak için yarısı deri, yarısı kâğıt ip olan modelleri tercih edebilirsiniz. Bu modeller gerçekten hem klasik hem şık hem de doğal görünmeyi ve aynı zamanda da dikkat çekmeyi çok iyi başarıyor. Özellikle çantanızın saplarına bağlayacağınız minik bir fularla da kendi dokunuşunuzu kombininize ekleyebilirsiniz. Bu dokunuşlar kişiliğinizi de yansıtacaktır.

Özellikle hareketli ve uçuş uçuş görünen yaz elbiselerine rafya çantalar çok yakışıyor. Çiçekli elbiselerin desenleri arasında doğanın uyumunu yakalayan hasır çantalar yazın neşesini yanınıza almanızı sağlıyor.

Arkadaşlarınızla piknik havası estiren bol oksijenli park buluşmalarını sık sık yapıyorsanız ya da gününüzün çoğunluğu bol yeşilin ve bol oksijenin olduğu alanlarda geçecekse tercihiniz kova tarzında rafya çantalar olabilir.

Plaj elbiseleri ve mayo üzerine alınan pareolarla birlikte de çok şık duran hasır çantaları biraz daha büyük ve geniş olan modellerden tercih edebilirsiniz. Hem bu geniş çantaların her şeyi yanınıza alabilme özelliği gerçekten müthiş değil mi? Güneş kreminizden güneş gözlüğünüze, parfümünüzden nemlendiricinize, telefonunuzdan kitabınıza kadar her şeyi yanına almak ve aynı zamanda şık görünmek isteyen kadınların kurtarıcı parçası.

Rafya çantaları sadece yazın değil sonbahar ve kış aylarında da kullanabilirsiniz. Özellikle 3 boyutlu bir şekilde yuvarlak veya kare olarak dizayn edilmiş rafya çanta modelleri bu aylar için uygun olacaktır.

Sonbaharın müthiş renklerini rafya çantanızın işlemeleri ile yansıtabilirsiniz. Eğer vintage görünümden de hoşlanan biriyseniz üzerinde minik minik renkli işlemelerin yer aldığı çantalar tam size göre olabilir.

Kış aylarının tercihi olacak rafya çantalar içinse biraz daha orta boy modeller tercih edilebilir. Montların üzerine takılan daha büyük çantalar belki sizi yoğun görüntüsü ile boğabilir. Minik çantalar ise montların üzerinde iyice küçülüp kaybolabilir. Fakat bordo renkli, yere kadar sizi örten bir kaşe montun üzerine çapraz olarak takılmış 3 boyutlu hasır bir çantanın çekici görüntüsü gözünüzün önüne geldi değil mi?

Renkleri ve Modelleri ile Hayran Olunan Örgü Çanta ModelleriRenkleri ve Modelleri ile Hayran Olunan Örgü Çanta Modelleri

Örgü çantaların insanları saran apayrı bir havası vardır. Bu hava el yapımı olmalarından ya da öyle durmalarından kaynaklanıyor olabilir. Örgü çantaların topladığı bu büyük beğeninin arkasında eskiden annelerimizin ördüğü, kimselerde olmayan çantalarımızı hatırlatan nostaljik bir öge de var. Onu yapan insan ve takan insan biriciktir. Ve o çanta dünya üzerinde sadece sizde vardır. Sırf bu geçmişinden dolayı örgü çantaların kullanıcısına özel hissettirme gibi bir durumu bulunur.

Kullanılan iplerin renk skalasının bir hayli geniş olması, birçok farklı modele ve stile sahip olmasının yanı sıra; deri, hasır, ahşap aksesuarlar, keçeler, püsküller, metalden yapılmış bütünleyici parçalar ve daha birçok malzeme ve parça ile birleştirilebilen örme çantaların her modeli birbirinden özel ve güzel duruyor.

Günlük kullanımlarda ve ofis şıklığına, tatil zamanlarında, yaz, kış istediğiniz şekilde ve gönül rahatlığı ile kullanabileceğiniz örgü çanta modellerinin sırt çantası şeklinde tasarlanmış seçenekleri de mevcut.

Örgü Çanta Fiyatları ve Rafya Çanta Fiyatları

Eğlenceli tasarımlı örgü çantaları uygun fiyatlarla hemen edinebilirsiniz. Kendi bütçenize ve zevkinize göre birçok model bulmanız mümkün.

Tüm kombinleriniz ile mükemmel bir uyum sağlayacak olan rafya ve örgü çantalar sizi bekliyor. Haydi daha fazla vakit kaybetmeden siz de örgü ve rafya çanta modellerine bir göz atın.

Mutlaka birkaç beğendiniz modele gardırobunuzda yer açın.