Outdoor ne demek ya da outdoor giyim ne demek sorularının yanıtlarını arıyorsanız içeriğimizin devamına göz atabilirsiniz. Açık havada ve doğa içinde yapılan dış spor aktivitelerinde kar, yağmur, rüzgar ya da dolu gibi mevsim şartları ya da diğer dış etkenlerden korunmak için giyilmesi gereken kıyafetlere outdoor giyim denir. Bu kıyafetler dış etkenlerden korumanın yanı sıra vücut ısınızı da dengeli bir hale getirerek sporun kalitesini ve etkisini arttırır. Outdoor kıyafet dağcılık, oryantiring, mağaracılık, kanyonculuk, balıkçılık, yamaç paraşütü, nehir kanosu, buz pateni, yelkencilik, dağ bisikleti, kayak, hiding, rafting, rüzgar sörfü, su altı dalgıçlığı, kampçılık ya da doğa yürüyüşleri gibi dış alanda yapılan sporlar için tercih edilir. Şehrin ortasında ve binaların arasında sıkışanların ve üzerinde biriktirdiği stresi atmak isteyenlerin en çok yöneldiği spor dallarından biri outdoor sporlardır. Outdoor sporlar günlük kıyafetler ile yapılamaz ve sporun türüne uygun olarak kıyafet seçimi yapılır.

Outdoor Giyim Ne Demek?

Dış mekan sporları olan outdoor sporlardan herhangi birine başladıysanız spor ekipmanlarınız ve kıyafetleriniz o spor dalına uygun olmalıdır. Genellikle açık havada ve doğanın içinde yapılan outdoor sporlar için özel olarak tasarlanan outdoor giyim ürünleri ve kampçı kıyafetleri mevcuttur. Bu ürünler ile doğanın şartlarına uyum sağlamanız ve sporunuzu daha konforlu bir şekilde yapmanız mümkündür. Ayakkabıdan eldivene kadar pek çok çeşide sahip olan outdoor giyim ürünleri, termal yapısıyla soğuk havalara karşı koruma sağlar. Hem koruma özelliği hem de estetik yapısıyla öne çıkan bu giyim tarzı, unisex olabileceği gibi kadın, erkek ya da çocuklara özel olarak hazırlanabilir. Dikiş kalitesi, dayanıklı kumaşı ve şık tasarımlarıyla öne çıkan outdoor giyim ürünleri, kışın soğuktan koruduğu gibi yaz aylarında da terin buharlaşmasını sağlayarak cildinizi kuru ve ferah tutmaya yardımcı olur.

Kış aylarında mont, yelek ve ceketi kombinleyen bere, atkı, boyunluk ve kar maskesi gibi ürünler de bulunur. Böylelikle dilediğiniz outdoor sporunu mevsim şartlarına en uygun şekilde yapabilmek için tepeden tırnağa hazır hale gelebilirsiniz. Yapacağınız spor dalına en doğru kıyafet seçimi için ürünlerin fonksiyonel özellikleri hakkında daha detaylı bilgi alabilir, ürün karşılaştırması yapabilir ve daha fazla seçenek görmek için outdoor giyim kategorisindeki diğer ürünleri inceleyebilirsiniz. Geniş ürün yelpazesine sahip olan outdoor giyim sayesinde ailece outdoor sporları yapabilir, doğada vakit geçirerek stresinizi atabilir ve huzurlu bir ortamda güzel anılar biriktirebilirsiniz.

Her Mevsime Uygun Olan Outdoor Giyim Ürünlerierkek outdoor montları

Outdoor sporlar, bazen çok soğuk hava şartlarına sahip olan bölgelerde yapılabilir. Bu durumda daha hayati bir öneme sahip olan outdoor giyim ürünlerinin doğru bir şekilde tercih edilmesi gerekir. Örneğin günübirlik yapılması planlanan bir doğa yürüyüşü ve konaklamak gereken dağdaki kamp aktivitesi için farklı özellikteki outdoor giyim ürünleri kullanılmalıdır. Sporun türü, aktivitenin yapılacağı alan, ortamın tahmini sıcaklık derecesi, havanın yağmurlu olup olmaması, rüzgar seviyesi ve geçirilecek vaktin ne kadar olduğu gibi unsurlara bakılarak en doğru ürün seçimi yapılabilir. Mevsime uygun tercih edilen ürünler, kışın termal korumaya sahiptir ve su geçirmez iken yaz aylarında terlemeyi önlemeye yardımcı olur. Bu sayede vücut ısısı dengede tutularak ağır hava şartlarında dahi keyifli bir şekilde spor yapılabilir.

Şık Tasarımıyla Öne Çıkan Outdoor Giyim Seçenekleri ve Kampçı Kıyafetleri

Outdoor giyim ürünleri ve kamp kıyafetleri; genellikle hafif, mevsimin şartlarına uygun, fermuarlı cepleri olan, bölmeli ve tarzınızı öne çıkaran şık parçalardır. Hem konforlu hem de şık görünmenizi sağlayacak olan outdoor giyim ürünlerinin kendine has özellikleri vardır. Kış için termal içlikler ve su tutmayan parçalar ideal iken yaz için terletmeyen kumaşa sahip olan kıyafetler tercih edilmelidir. Termal içlikler yeni nesil kumaş teknolojisine sahiptir ve kış aylarında yapılan outdoor sporlarda vücut ısısını büyük ölçüde muhafaza eder. Yazın ise terletmeyen kumaşlar cildinizin kuru ve ferah kalmasını sağlar. Outdoor giyim ürünleri genel olarak doğada kullanıldığı için mevsim şartlarına uygun olarak tasarlanmıştır. Kırışmayan, leke tutmayan, güneşte solmayan, su geçirmeyen, kolay yırtılmayan ve termal koruma sağlayan yapıları vardır. Outdoor pantolon, mont, çorap, ceket, gömlek, yelek, tişört, gözlük ve eldiven gibi geniş ürün yelpazesine sahip olan outdoor tarzı, spor yaparken en konforlu ortamı sunar. Aynı zamanda kullanılan antibakteriyel kumaşlar sayesinde kokular kendiliğinden yok olur. Bu sayede bakterilerin sebep olduğu her türlü kokudan korunabilirsiniz.

Kolay Hareket Etmeyi Sağlayan  Kadın Outdoor Pantolonlar

Özellikle kadın outdoor pantolon kategorisinde öne çıkan outdoor pantolonlar, mevsim şartlarına karşı dayanıklı, çok cepli ve esnek kumaşlıdır. Bu nedenle hareket kolaylığı ve konfor sağlar. Özellikle dağcılık pantolon tercih edilirken bol cepli olması ve esnek bir şekilde hareketi sağlaması sporun daha güvenli bir şekilde yapılabilmesi için önemli bir detaydır. Tırmanış sırasında yüzeye sürtme olduğundan dolayı pantolonun aşınmaması için dayanıklı kumaş tercih edilir. Bazı modellerde özellikle diz ve dirsek bölgeleri için ekstra kumaş takviyesi yapılabilir. Bu sayede doğa şartları ağır olsa dahi eğlencenizden ödün vermeden keyifli bir aktivite yapabilir ve en konforlu şekilde sporun tadını çıkarabilirsiniz. 

erkek outdoor giyim ürünleriErkek Outdoor Giyim Ürünleri

Outdoor ceket, pantolon, yelek, mont, eldiven, bere, gözlük, çorap ve ayakkabı gibi tüm ürünler outdoor giyim kombini oluşturmak için kullanılabilir. Dış giyimde termal özelliği olan montlar, cepli hırkalar, polar yelekler ya da kırışmayan kumaşa sahip olan gömlekler tercih edilirken iç giyimde termal içlikler ya da uzun kollu tişörtler kullanılabilir. Bunun yanı sıra termal çoraplar, şapkalar, kar maskeleri ve gözlükler de kombinin tamamlayıcı parçalarıdır. Outdoor giyim kombini içerisinde farklı aktiviteler için tasarlanmış olan ürünler bulunabilir. Bu ürünler yapacağınız spor aktivitesine bağlı olarak özel fonksiyonlara sahiptir. Nefes alan kumaşlar, hareket kolaylığı sağlayan parçalar, esnek yapıdaki pantolonlar, fermuar cepli yelekler, rüzgara ve aşınmaya dayanıklı montlar ile outdoor sporlarını konforlu bir şekilde yapmanız mümkündür. Bu ürünler dağcılık ya da tırmanış gibi sporlarda da kullanıldığı için genel olarak hafif ve esnek bir yapıya sahiptir. Kumaşları yumuşak dokulu pamuk ve polyester karışımıdır. Eldivenler ise ellerin soğuktan zarar görüp çatlamaması için özel olarak tasarlanmıştır. Elleri rüzgardan korur, sıcak kalmalarını sağlar ve parmak ucu bölgesindeki hassasiyetinden dolayı telefonunuz dokunmatik ekranında çalışır. Bu sayede akıllı telefonunuzu kullanmak için eldiveninizi çıkarmanıza ve soğuk almanıza gerek kalmaz. Naylon ya da silikon malzemelerden üretilen eldiven modelleri, her türlü doğa şartına uygundur. Yağmurlu havalarda dahi suya dayanıklılığı sayesinde ellerin kuru ve sıcak kalmasını sağlar. Suya dayanıklı yapısı özellikle tırmanış ve dağcılık gibi sporlarda ellerin kaymasını engeller. Kulakları ve başınızı koruyan bereler ise genel olarak polar kumaşlar kullanılarak üretilir. Bazı bere modelleri hem boyunluk hem de kar maskesi olarak da kullanıma uygundur. Outdoor ayakkabı ne demek sorusuna yanıt olarak  kaymaz tabanlı, su geçirmeyen ve aşınmaya karşı dayanıklı ayakkabı tanımı yapılabilir. Ayakkabının içine genel olarak termal çorap giyilir. Bu çoraplar bilek ya da diz boyunda olabilir. Siz de eldivenden ayakkabıya kadar her türlü outdoor giyim parçalarını kombinleyerek doğa şartlarına uyumlu bir şekilde spor yapabilirsiniz.