Şık ve dikkat çekici bir görünüme sahip olmak herkesin arzusu. Ancak bu dikkat çekici havayı yaratırken sadelikten yana olan kullanıcılar da bulunuyor. Parizyen nedir sorusunu sizin için yanıtlıyoruz. Parizyen stil, Fransız kadınlarının giyim stilini yansıtıyor. Sadeliği ve dikkat çekici görünümü aynı anda yansıtmanızı sağlayacak Parizyen tarza ulaşmak için doğru parçaları seçmeniz yeterli! Dolabınıza dahil edeceğiniz birkaç çeşit kıyafet ile Paris kadınlarının ilham veren stiline siz de ulaşabilirsiniz. Peki, Parizyen bir stile ulaşmak için izlenmesi gereken adımlar ve dolaplarda yer alması gereken parçalar neler? Sizin için Parizyen stilin son trendlerini ve şık parçaları bir araya getirdik.

Parizyen Ne Demek?

Parisli kadınlar başta olmak üzere Fransız kadınlarının stilini tanımlamak için “parizyen stil” kalıbı kullanılıyor. Geçmişten günümüze değil parizyen stilin hala popülerliğini korumasını sağlayan en önemli nokta ise Paris’in moda söz konusu olduğunda en dikkat çekici şehirlerden biri olması. Fransız kadınlarının parizyen kıyafetler içerisinde fazlası ile asil, havalı ve dikkat çekici görünmesi de bu akımı günden güne daha yaygın hale getiren detaylar arasında yer alıyor.

parizyen sitil eteklerJean ve Kumaş Pantolonlardan Vazgeçmeyin

Nasıl parizyen olunur? Parizyen stil söz konusu olduğunda en çok kullanılan parçalardan biri jean pantolonlar olarak öne çıkıyor. Üzerinize tam anlamıyla oturan boru paça jean pantolonlar, Parizyen tarza adım atmanız konusunda en büyük yardımcılarınızdan biri! Yüksek ya da düşük belli jean pantolonlarınızı dantelli bluzler, fırfır detaylarına sahip gömlekler ya da blazer ceketler ile kombin edebilirsiniz. Bunun yanı sıra jean pantolonunuzu basic ve düz renk bir tişört ile kombin ettikten sonra fular yardımıyla da hareketlendirebilir, şık bir şapka yardımıyla Parizyen stilin dikkat çekici görünümlerinden birini oluşturabilirsiniz. Jean pantolonlar hem kadın hem de erkekler için Parizyen tarzın en büyük tamamlayıcısı olarak öne çıkıyor. Fransız giyim tarzı erkek kullanıcılar için jean pantolonların oversize tişörtler ile kombin edilmesi ve tişörtün pantolon içine sokulmasıyla hayat buluyor.

Fransa giyim tarzı benimsenerek oluşturulan Parizyen stilde sıkça karşılaşılan parçalardan biri de kumaş pantolonlar! Son dönemlerde sokak tarzında da oldukça sık kullanılan kumaş pantolonlar, hemen her alana uyumlu olacak şekilde kombin ediliyor. Yaz aylarında basic tişörtlerle kullanabileceğiniz kumaş pantolonları kış aylarında ise kazaklar ile kullanabilirsiniz. Kumaş pantolonlarda kullanacağınız büyük tokalı kemerler ve ayakkabıların altına giyeceğiniz kalın topuklu terlikler ise Parizyen stile göz kırpmanıza yardımcı olacak detaylar arasında yer alıyor.

Parizyen Stilde Orijinal Fular Kullanımları

Fularlar, Fransız tarzı kombinler söz konusu olduğunda vazgeçilmez parçalar arasında yer alıyor. Orijinal fular kullanımları da Parizyen stilde oldukça dikkat çekici bir detay olarak kendisini gösteriyor. Basic bir tişört ya da gömleği hareketlendirmek için kullanabileceğiniz fularlar, Parizyen tarz söz konusu olduğunda bir parça şekil değiştiriyor. Pantolonlara daha renkli ve dikkat çekici kemerler olarak eşlik eden fular modelleri aynı zamanda pantolon köprülerine bağlanarak alternatif bir aksesuar olarak da kullanılıyor. Bunun yanı sıra fularları düz renk gömleklerin tek omuzuna yerleştirebilir, gömlek düğmeleri yardımıyla sabitleyebilir ve sıra dışı bir görünüme imza atabilirsiniz. Böylece sade görünen ama sıradanlıktan hoşlanmayan Fransız tarzı giyim trendlerine bir adım daha yaklaşabilirsiniz.

Uzun Etekler ile Parizyen Stilinizi Tamamlayın

Diz altı ya da bilek boy etekler, Parizyen giyim tarzı söz konusu olduğunda en sık karşılaşılan parçalar arasında yer alıyor. Çiçek desenli ya da puantiyeli etekleri içinde bulunduğunuz mevsime göre kazaklar ve basic tişörtlerle kombin ederek hem sade hem de oldukça şık bir görünüme ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra midi etekleri, özellikle sonbahar ve kış aylarında postallar ile kombin ederek sıra dışı bir Parizyen stil elde edebilirsiniz. Midi tül etekler de Fransız giyim tarzı kadın kıyafetler arasında kendisine önemli bir yer buluyor. Tül etekleri yumuşak formda oversize bir triko ya da oversize basic bir tişörtle kombin ederek Parizyen stile bir adım daha yaklaşabilirsiniz.

Fransız tarzı elbiseler de Parizyen stilde oldukça dikkat çekici parçalar arasında kendisini gösteriyor. Mini ya da midi etek boyları ile kullanılan Parizyen elbise modelleri, sadeliğin asaletini üzerinizde taşımanızı sağlıyor. Kış aylarında kaşe kabanlar ile kullanılan Parizyen elbiseler, sonbahar aylarında trençkotlar ile kombin ediliyor. Yaz aylarında ise çiçek desenli elbiseler ağırlıklı olarak dolaplarda yerini alıyor ve bu elbiseler çift bantlı sandaletler ya da küçük topuklu ayakkabılar ile bir arada kullanılıyor. Sonbahar ya da ilkbahar aylarında çiçek desenli elbiselerin üzerine oversize trikolar da tercih ediliyor.

parizyen sitilin tamamlayıcısı flarlarCeket ve Hırkalar Parizyen Stilin Vazgeçilmezleri

Fransız tarzı kıyafetler tercih eden kullanıcıların dolaplarının vazgeçilmez parçaları arasında ceket ve hırkalar da yer alıyor. Özellikle blazer ceketler, Parizyen tarzın en dikkat çekici parçalarından biri olarak öne çıkıyor. Gerek jean pantolon ve basic tişört üzerine gerekse kumaş pantolonlarla kullanılan blazer ceketler, fular ve şapka kullanımıyla bambaşka bir havaya bürünüyor. Parizyen stilde kullanılan blazer ceketler genellikle ekoseli modeller arasından seçiliyor ve kalçanın hemen altında biten bir uzunluğa sahip oluyor. Kollarının kıvrılması ise cekete çok daha spor bir hava katıyor. Parizyen stil söz konusu olduğunda trençkotlar da en az blazer ceketler kadar dikkat çekiyor. Özellikle Parizyen elbiseler ya da etekler ile sıkça kullanılan trençkot modelleri genellikle bej rengi ya da kahverengi tonlarında tercih ediliyor.

Parizyen tarzı benimseydikseniz, hırkalar en büyük kurtarıcınız olacak! Özellikle sonbahar ve kış aylarında sıkça kullanılan hırkalar, genellikle elbiseler ya da etekler üzerine kombin ediliyor. Jean pantolonlar üzerinde de kullanılan yumuşak yapıdaki triko hırkalar seçilirken genellikle krem ve bej gibi soft renkler tercih ediliyor. Yumuşak yapısı sayesinde soft bir görünüme ulaşmayı da sağlayan hırka modelleri, basic gömlekler üzerinde bir aksesuarlar olarak da kendisine yer buluyor.

Stilinizi Şapkalar ile Destekleyin

Fransız stilin vazgeçilmez parçalarından biri de şapkalar! Hem kış hem de yaz aylarında sıkça kullanılan Parizyen tarza sahip şapkalar, kombinlerin en büyük tamamlayıcısı olarak öne çıkıyor. Cool ve havalı bir görünüm oluşturmaya yardımcı olan Parizyen şapka modelleri, birçok farklı saç modeli ile de bir arada kullanılabiliyor. Ensenizde topuz yaptığınız saçlarınızın ön kısımlarından birkaç tutamı serbest bıraktıktan sonra kovboy stildeki şapkanızı kullanarak dikkat çekici ve asil bir görünüme ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra kakül kullanan kadınlar için de Parizyen şapkalar, eşsiz birer aksesuar olarak kendisini gösteriyor. Kakülleri açıkta bırakacak şekilde kullanılan postacı şapkaları ile Fransız tarzına bir adım daha yaklaşarak kendinizi Paris sokaklarını adımlıyormuş gibi hissedebilirsiniz! Siyah, bej rengi ya da pastel renklere sahip Parizyen şapka modelleri stilinizin en büyük tamamlayıcılarından biri olacak!

Postacı Çantaları Tarzınızı Bir Adım Öteye Taşıyor

Parizyen stili benimsenerek hazırlanan kombinler için yapılan aksesuar seçiminde oldukça sade parçalar tercih ediliyor. Çantalar ise bu tarzın en önemli tamamlayıcıları arasında yer alıyor. Parizyen tarzda genellikle zincir detaylı postacı çantaları tercih ediliyor. Kıyafetlerde kullanılan soft ve pastel renklerin aksine çantalarda kırmızı ya da yeşil gibi daha canlı renkler kullanılıyor. Böylece kıyafetlerin en dikkat çekici aksesuarlarının ilk sıralarına çantalar yerleşiyor. Bunun yanı sıra büyük güneş gözlükleri de Fransız tarzı giyimin vazgeçilmez aksesuarları arasında kendisine büyük bir yer buluyor.

Sizi Paris sokaklarında gezintiye çıkıyormuş gibi hissettirecek Parizyen giyim tarzının en güzel parçaları ve son trend kıyafetler için ise DeFacto ürünlerine göz gezdirebilir, güvenli alışverişin keyfini çıkarabilirsiniz.