Piknik yapmak; mevsim fark etmeksizin en popüler açık hava etkinliklerinin biridir. Özgür hissettiren ve belli bir alana bağlı kalmayı engelleyen piknikler, çeşitli konseptlerle çok daha masalsı ve ilgi çekici bir hale gelebiliyor. Ancak tüm günü açık havada geçireceğiniz piknikler için kombin yaparken diğer günlere göre daha hassas davranmanız gerekiyor. Bu sebeple de “Piknikte ne giyilir?” sorusu kıyafet seçmeye çalışan kişiler tarafından sıkça soruluyor. Hem rahat ve konforlu hissettirecek hem de şıklıktan ödün vermeyecek piknik kombinleri yapmak için bazı adımları izleyebilirsiniz. Böylece doyasıya eğlendiğiniz ve en özgür hissettiğiniz etinliği gerçekleştirirken üzerinizdeki kıyafetler de sizi mutlu edecek! Peki, en dikkat çekici ve rahat piknik kombinleri nasıl yapılır? Sizin için piknik kombinlerinde kullanabileceğiniz parçaları ve son trendleri bir araya getirdik.

bahar pikniği kombinleriŞık ve Rahat Yaz ve Bahar Pikniği Kombinleri

Piknikte nasıl giyinmeli? Piknikler genellikle yaz ve bahar aylarında yapılıyor. Yaz ve bahar ayları, zaten enerjisini güneşten alan günleri de beraberinde getiriyor. Bu sebeple güneşli günlerin pozitif duygularını yansıtacak piknik kombinleri yaparak kendinizi çok daha enerjik hissedebilirsiniz. Eğer elbiselerden ve elbisenin verdiği rahatlıktan vazgeçemiyor ama tüm gün yerde oturacağınız bir etkinlikte kendinizi daha rahat hissetmek istiyorsanız, şort etekler ya da bol tulumlar tam size göre! Minik çiçek desenli ve enerjik renklere sahip bu kıyafetler, size kendinizi fazlasıyla şık hissettirecek. Kısa jean şortlar ve basic ya da desenli tişörtler ise daha spor bir görünüme ulaşmak isteyen kadınlar için ideal bir seçenek olarak öne çıkıyor. Bisikletçi taytları üzerine giyeceğiniz oversize tişörtler de oldukça rahat bir kombin olabiliyor ve size kendinizi çok rahat hissettiriyor. Böylece piknik kombini yaz aylarının enerjisini yansıtırken, siz de arzu ettiğiniz görünüme ulaşabilirsiniz. Tesettür piknik kombinleri söz konusu olduğunda ise pastel renklerde keten bir takım ve aynı tonlarda ince bir şal eşarp kurtarıcı olduğu kadar konforlu bir seçenek!

Dikkat çekici yaz ve bahar piknik kombinleri yapmak isteyen erkek kullanıcıların imdadına ise hemen diz üstünde biten jean şortlar yetişiyor. Bu şortların üzerine desenli ya da düz tişörtler giyerek spor bir hava yakalayabilirsiniz. Daha şık bir görünüme ulaşmayı arzu ediyorsanız çiçek desenli ya da ekoseli gömlekler tercih edebilirsiniz. Böylece piknik esnasında hem rahat hissedebilir hem de şık bir görünüm oluşturabilirsiniz. Bunun yanı sıra stil sahibi eşofman altları da erkekler için pikniklerin kurtarıcısı oluyor.

Kış Aylarında Yapılan Pikniklerde Ne Giyilir?

Piknik tutkunları, yaz ve bahar aylarında olduğu kadar kış aylarında da piknik yapmak istiyor. Yağmurun yağmadığı ve kış güneşinin kendisini gösterdiği günlerde yapılan kış piknikleri, kasvetli kış günlerinden iyi bir kaçış yolu! Ancak güneş kendisini gösterse bile kış aylarında havanın belli bir sıcaklığın altında olduğunu da kabul etmek gerekiyor. Piknik kombini kış aylarında yapılan etkinlikler söz konusu olduğunda sizi sıcak tutacak kıyafetleri ön planda tutmanız önemli! İçi polarlı eşofman takımları, bu aylarda yapılan piknikler için oldukça ideal bir seçenek olarak öne çıkıyor. Spor giyimden hoşlanıyorsanız aynı zamanda geniş kalıp jean pantolonların üzerine giyeceğiniz bol ve yumuşacık kazaklar hem sizi sıcak tutacak hem de piknik ruhuna uygun bir görünüme ulaşmanıza yardımcı olacak seçenekler olarak kendisini gösteriyor. Piknik kombinleri kadın kullanıcılar için elbise kullanımını da mümkün hale getiriyor. Kalın bir çorap üzerine giyeceğiniz triko elbiselerle hem şık bir görünüme ulaşabilir hem de piknik esnasında oldukça rahat hissedebilirsiniz. Bunun yanı sıra pamuklu taytlar da kış piknikleri için konforlu ve sıcak tutacak seçenekler arasında yer alıyor.

Piknik Konseptlerine Uygun Kıyafet Seçimi

Konsept piknik trendi günden güne daha da yükselişe geçiyor. Doğum günü, tanışma yıldönümü ve ilk buluşma gibi etkinlikler artık sıklıkla konsept piknikler ile yapılıyor. Özel bir etkinlik için dikkat çekici bir konsept piknik düzenlemek istiyorsanız güzel bir sofra hazırladıktan sonra kendinizi hem şık hem de rahat hissettirecek kıyafeti seçebilirsiniz. Bu, özel bir gün olduğu için elbise giymek isteyebilirsiniz. Diz altı ya da bilek boy elbiseler ile kendinizi daha rahat hissedebilirsiniz. Bunun yanı sıra hareketlerinizi kısıtlamak istemiyorsanız şort eteklere ya da tulumlara da yönelebilirsiniz. Şortlu salopet modelleri de piknikler için oldukça ideal bir seçenek!

Eğer ilk buluşmanızı bir piknikte gerçekleştireceksiniz, çok daha özenli ve şık görünmek isteyebilirsiniz. Böyle bir durumda düz renk ya da minik desenlere sahip, midi boy bir elbise seçebilirsiniz. Elbiselerden kaçınan kadın kullanıcılar ise boru paça bir pantolonun üzerine fırfır detaylı bir gömlek tercih etmek, günün ruhuna uygun bir görünüm elde etmeyi kolaylaştırıyor. İlk buluşma için piknik etkinliği tercih eden erkek kullanıcılar için ise sade bir jean pantolon üzerine basic bir gömlek oldukça uygun bir tercih! Pantolon askısı takmak ise konsept piknikler ile oldukça uyumlu bir görünüme ulaşmaya yardımcı olan detaylar arasında yer alıyor.

piknik kombinine uygun ayakkabıPikniğe Giderken Hangi Ayakkabılar Tercih Edilir?

Piknikler, rahat ve özgür hissetmek istediğimiz etkinlikler! Piknik kıyafet kombinleri yaparken ayakkabı seçimi de oldukça önemli bir unsur olarak öne çıkıyor. Yaz aylarında piknik etkinliğine katılan kadın ya da erkek kullanıcılar için çift bantlı sandaletler ya da terlikler oldukça uygun bir seçenek. Ayakkabılarınızı çıkarıp toprağa basmak istediğiniz anlarda da bu ayakkabılar size fazlasıyla yardımcı olacak. Piknik kombinleri spor ayakkabılar ile de sıkça kombin ediliyor. Özellikle beyaz sneaker ayakkabılar ya da bez modeldeki ayakkabılar, pikniklerin konforlu kurtarıcıları olarak öne çıkıyor. Bunun yanı sıra kimi kadın kullanıcılar, özellikle önemli bir buluşma ya da kutlamaya katılması gerekiyorsa, pikniklerde de topuklu ayakkabı tutkusundan vazgeçmek istemiyor. Bu anlarda ise dolgu topuklu ayakkabılar ya da hafif topuklu terlikler, kurtarıcı seçenekler olarak sahneye çıkıyor. Siz de doğru ayakkabı seçimi ile piknikte hem şık hem de rahat bir görünüm elde edebilirsiniz.

Piknik Kombinlerini Aksesuarlar ile Renklendirin

Piknik kıyafet kombinleri yaparken aksesuar kullanımı da vazgeçilmez detaylar arasında yer alıyor. Bu etkinliklerde en çok kullanılan aksesuarların başında ise şapka modelleri geliyor. Özellikle yaz aylarında yapılan pikniklerde güneşten korunmayı da sağlayan şapka modelleri, kombinler için de iyi bir tamamlayıcı olarak öne çıkıyor. Eğer bir elbise, salopet ya da çiçekli bir tulum tercih ettiyseniz hasır şapkaları kullanarak çok daha şık bir görünüme ulaşabilirsiniz. Bisikletçi şortu, tayt ya da jean ağırlıklı kombinlerin kurtarıcısı ise rengarenk balıkçı şapkalar! Bu şapkalar sayesinde kendinizi çok daha enerjik bir görünüme kavuşturabilir ve güneşten kolayca koruyabilirsiniz. Çiçek desenli saç aksesuarları da pikniklerde ferah ve doğal bir görünüme ulaşmaya yardımcı oluyor. Balıkçı şapkalar, spor giyim tutkunu erkek kullanıcılar tarafından da sıkça tercih edilen modeller arasında yer alıyor. Küçük formdaki hasır şapkalar ya da ressam şapkaları da konsept pikniğe katılması gereken erkekler için oldukça ideal bir seçenek olarak öne çıkıyor. Bunun yanı sıra piknik esnasında eşofman ya da çok daha spor bir stil tercih eden erkek kullanıcılar için kasketler de oldukça uygun!

Pikniklerdeki trend görünümler ve size kendinizi hem rahat hem de şık hissettirecek son moda kıyafetler için ise DeFacto ürünlerine göz gezdirebilir, güvenli alışverişin keyfini çıkarabilirsiniz.