Geçmişin tarz sahibi tüm çizgilerini günümüze başarılı bir biçimde taşıyan retro giyim tarzı her dönemin vazgeçilmez moda yorumlarından biri. Sıklıkla vintage giyim tarzı ile karıştırılsa da retro giyim farklı detaylar barındırır. Peki, "retro giyim nedir ve retro giyim nasıl olur?" derseniz yazımızın devamında eşsiz bilgiler edinebilir ve moda rotanızı bu akıma doğru yönlendirebilirsiniz.

Modanın En Zarif Hali: Retro Giyim

Modada vintage retro giyim ile sıklıkla karıştırılsa da retro giyim, yakın geçmişin moda akımlarını sunar. Örnek vermek gerekirse 60’lar, 70’ler ve 80’ler günümüz modası için retro kabul edilir. Vintage giyim ise belli bir döneme ait olarak günümüze kalmış olan kıyafet ve aksesuarlardan oluşturulmuş bir tarzdır. Retro giyimin kadın modasında en belirleyici parçaları pileli etekler, desenli elbiseler, yüksek bel, fötr şapkalar ve puantiyelerdir. Retro erkek giyim modasında da önemli bir yere sahip. Erkek retro giyim akımına yakından baktığımızda askılı pantolonları, kolej tarzı montları, ekose desen ceketler, yelekler, şapka ve fular gibi detayları görebiliriz. Retro tarzı uygulamak isterseniz dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ise desenler. Retro giyim için toprak renklerini, canlı kırmızıları ve diğer tüm renkleri; puantiyeler, ekoselerle birlikte kullanabilirsiniz. Hatta çiçek desenli kıyafetleri belirli renklerle birleştirerek modern retro bir stil yaratabilirsiniz. İşte, stilinizde kullanabileceğiniz retro moda trendleri...

Puantiyeler

Geçmiş yılların romantik ve zarafet dolu çizgilerini günümüz modasına taşıyan puantiye tasarımları her dönem moda! Bele kadar oturan ve belden itibaren bollaşan kloş etekler ve elbiseler puantiyelerin en çok kullanıldığı tasarımlar arasında. Ancak retronun puantiye sevgisi bununla sınırlı değil. Puantiye desen yüksek bel etekler, puantiyeli gömlek ve bluzlar… Puantiyeye sıcak bakıyor ve retro stili puantiye ile stilinize kazandırmak istiyorsanız işe basit bir kombinle başlayabilirsiniz. Siyah bir bluz ya da gömleği yüksek bel puantiyeli bir etekle kombinleyebilirsiniz.

Çiçek Desenler

Çiçek desenli kumaşlar retro giyimin vazgeçilmez parçaları arasında. Çiçek deseni seviyorsanız retro giyim trendini buradan yakalayabilirsiniz. Stilinize çiçek deseni uygulamak için çiçek desenli tulum şıklığını tercih edebilirsiniz. Ofis stilinde yüksek bel eteğinizi çiçek desenli bir gömlekle kombinleyebilirsiniz. Çiçek desenli kabarık kol gömleği İspanyol paça yüksek bel pantolonla birlikte kullanabilirsiniz.

Retro Tarzın Vazgeçilmez Aksesuarları

Her döneme damgasını vuran retro stilin en vurucu aksesuarları arasında gözlük ve fularlar yer alıyor. Geniş çerçeveli ve toprak tonlarında gözlükler ve çiçek desenli fularları stilinizde kullanmanızda fayda var. Retro giyimin bir diğer önemli aksesuarları da pantolon askıları ve papyonlar. Bol pantolonlar ve jean’lerle birlikte kullanabileceğiniz pantolon askıları özellikle günlük yaşamın en rahat kombinlerini oluşturuyor.

ekose ceket kombiniEkoseli Kombinlere Hazır Mısınız?

Retro giyimi seviyorsanız stilinize ekoseyi eklemeye hazır olun. Ekoseyi eteklerde, pantolonda, cekette ve hatta çorapta kullanabilirsiniz. İşte, bu parçaları kombinlemenin püf noktaları...

Ekose Ceketler

Ekose desen fit blazer bir cekete, spor detaylı bir pantolonla hayat verebilirsiniz. Ekose ceketler ile hem şık hem de spor bir stil yaratabilirsiniz. Ancak seçiminiz şıklıktan yanaysa ekose desen blazer ceketinizi siyah bir elbise ile kombinleyebilirsiniz.

Ekose Tulum ve Jileler

Ekose tulumlarla retro stili elde etmeniz mümkün, hem de tek parça ile. Bunun yanında zamansız parçalardan biri olan ekose desen jileleri de kullanabilirsiniz.

Ekose Çorap

Retro stili tek parça ile yakalamak için en ideal tercihlerden biri de ekose çoraplar. Özellikle ofis stilinde sizi bir adım öne taşıyacak bu stili elde etmek isterseniz üzerinize oturan siyah renk bir elbiseyi ekose desen külotlu çorapla tamamlayabilirsiniz.

Retronun Dinamizmi Aksesuarlarda

Retro modasında sıra dışı aksesuarlar kombinlerin en büyük tamamlayıcısı. İşte, kullanabileceğiniz bazı aksesuarlar...

Büyük Küpenin Hakimiyeti

Halka modeller başta olmak üzere geometrik tasarımlar ve çiçek desenlerde de büyük olanları tercih edebilir ve tüm bakışları üzerinize çekebilirsiniz. Hem günlük yaşamda hem de özel gece ve davetlerde kullanabileceğiniz büyük küpeleri şık ve minimal bir topuzla tamamlayabilirsiniz.

Şapkaların Zarafeti

Hem yazın bunaltıcı sıcağından korunmak hem de stilinize retro bir hareket katmak istiyorsanız kombinlerinizde şapka tercih edebilirsiniz. Günlük kombinlerde hacimli büyük şapkaları elbiselerle tamamlayabilirsiniz. Daha romantik bir stil yaratmak isterseniz şapkanıza retro desen bir şalla hareket katabilirsiniz.

Kolyeler ve Broşlar

Kolye ve broşlarda da büyük tasarımlar ön planda. Ancak uzun zincirli kolyelerin yanı sıra inci kolyeler de retronun vazgeçilmez aksesuarları arasında. Broşlar ise retro şıklığın en önemli detayı.

retro spor giyim trendiRetro Spor Giyim Trendi

Tenis etekleri bu stilin star parçası. Spor yapmasanız bile her an her yerde tenis eteğiyle retro modern bir görünümle dikkat çekebilirsiniz. Bunun yanında bol sweatshirt’ler, renkli şeritlere sahip olan beyaz çoraplar, logolu beysbol şapkalar, şortlar ve daha fazlası... 20'li yıllardan 90'lı yıllara kadar tüm spor trendleri stilinize dahil edebilirsiniz. Örgülü yelek, tenis etek ve polo yaka tişört üçlüsünden oluşan bir kombinle retronun hem en şık hem de en spor halini sunabilirsiniz. Oversized sweatshirt ve beysbol şapkayı bisikletçi taytı ile kombinleyerek 90'lı yılların retro şıklığını elde edebilirsiniz.

Bol Paça Şıklığına ve Konforuna Hazır Olun

Retro şıklığının en önemli parçalarından biri de yükek bel bol paça pantolonlar. Jean ya da kumaş hepsinin makbul olduğu bu stili yakalamak için dikkat etmeniz gereken bazı detaylar var. Tercihiniz kumaş pantolondan yanaysa geometrik desenlere ve canlı renklere sahip olan yüksek bel bol paça pantolonu beyaz kolsuz bir bluzla tamamlayabilirsiniz. Belinize gold detay bir kemer takabilir ya da boynunuza uzun boncuklu kolyelerle hareket kazandırabilirsiniz. Jean bol paça pantolonu ise çizgili desen bir bluzla tamamlayabilir ve saçınıza kombininize uygun renklerde bir fular takabilirsiniz. Bol paça pantolonunuzu ruh halinize ve günün gidişatına göre bez ayakkabı, düz taban babet, bot ya da topuklu sandaletlerle kullanabilirsiniz.

Retronun En Zarif Hali: Kloş Elbise Modelleri

Gündüzden geceye uyarlanabilir bir parça olan kloş elbiselerle hem retro hem de zarif bir stil elde etmeniz mümkün. Kloş elbiselerde renk ve desen konusunda da sınırsız bir seçeneğe sahipsiniz. Size önerimiz, kloş elbise seçiminizi kayık yaka modelli olanlardan yana yapmanız. Bu modeller hem üst gövdenize göz alıcı bir zarafet kazandırır hem de günün her anına uyarlanabilir. Bu tarz bir elbiseyi günlük giyimde kullanmak için sadece babet ile tamamlayabilirsiniz. Ofis şıklığına uyarlamak isterseniz ince ve kısa topuklu sandaletler tercih edebilirsiniz. Davet şıklığında ise boynunuzda inci kolye kullanarak kloş elbisenizle büyüleyici görünebilirsiniz. Kloş elbisede desen konusunda sınırsız bir şeçkiye sahipsiniz. Puantiyeden ekoseye, çiçek desenden barok desenlere uzanan tüm modelleri tercih edebilirsiniz. Kloş elbise kombinlerinizde sade bir topuz ve kırmızı bir ruj kullanarak retronun en zarif halini yaşayabilirsiniz.

Retro modasının şıklığını ve zarafetini yaşatacak en güzel parçalar ve son trend kıyafetler için DeFacto ürünlerine hemen göz gezdirebilir, evinizin konforunda yaşayacağınız güvenli alışverişin keyfini çıkarabilirsiniz.