Sağlıklı ve doğal bir parıltısı olan saçlara sahip olmak hiç zor değil! Doğru saç bakım uygulamalarından yararlanarak sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz. Saç tipinize ve ihtiyaç duyduğunuz bakıma göre pek çok bakım ürününü tercih edebilirsiniz. Doğru bakım ürünlerini kullanmak saç sağlığınızı korumaya yardımcı olur. Hangi saç tiplerinin hangi ürünleri daha verimli bir şekilde kullanabileceğini öğrenmek ister misiniz?

Doğru Şampuan Seçimi ile Sağlıklı Saçlar

Saç bakım önerileri söz konusu olduğunda doğru şampuan seçimi ilk sırada gelir. Boyalı saçlardan kuru saçlara kadar her saçın ihtiyaç duyabileceği şampuan seçeneklerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Önemli olan saç yapınızın ihtiyaç duyduğu ürünleri kullanmaktır. Bu sayede bakımlı ve sağlıklı saçlara sahip olabilirsiniz. Kepek probleminiz varsa mutlaka kepekli saçlar için üretilmiş ürünlerden yararlanmanız gerekir. Böylece kepek probleminizi azaltarak bakımlı bir saç yapısı elde edebilirsiniz. Saç derinizin sağlığını koruyan bu ürünler, saçın derinlemesine beslenmesine de yardımcı olur. Döküntü ve kepek probleminden uzaklaşan saç derisi, daha sağlıklı bir saç dokusu oluşmasını sağlar. Aynı zamanda saç deriniz ferah ve temiz bir hisle buluşur.

Boyalı ve işlem görmüş saçlar yıpranmaya meyillidir. Tuzsuz şampuan olarak da bilinen sülfatsız şampuanlar bu saç tiplerinin bakımında olumlu sonuçlar verir. Bu ürünler aynı zamanda boyanın daha uzun süre kalıcı olmasını sağlayan içeriklerden oluşur. Sülfatsız şampuanları tercih ederek ortalama dört haftaya kadar daha canlı ve parlak bir saç rengine sahip olabilirsiniz. Boyalı saçlar için üretilen bakım ürünleri, saçın daha yumuşak olmasına katkıda bulunur. Boyanın neden olduğu yıpranmayı en aza indirerek bakımlı saçlara sahip olmak için boyalı saçlar için hazırlanmış şampuanları tercih edebilirsiniz. Saçlarda zamanla oluşan sararma ve turunculaşma için renk dengeleyen şampuanlar oldukça etkilidir. Saç renginize göre mor veya mavi şampuanlardan yararlanarak saç renginizde rötuşlar yapabilirsiniz.

Saç dökülmesi probleminiz varsa B5 ve E vitamini gibi zengin içeriklerle desteklenmiş formüllerden yararlanmanız gerekir. Saç dökülmesini azaltan besleyici içerikler saç kalitenizin artmasını sağlayarak dökülme oranını azaltır. Saç dökülmesine karşı şampuan ihtiyacınız varsa çeşitli bitkisel ve vitamin bakımından zengin içeriklerle hazırlanan ürünleri tercih edebilirsiniz. Biotin içerikli şampuanlar saç uzatma sürecini hızlandırarak saç sağlığınızı korur. Saçlarınızın çok çabuk yağlanmasından şikayetçiyseniz saç derinizi ferahlatan ve saçlarınızı derinlemesine temizleyen bir bakım ürününe ihtiyaç duyabilirsiniz. Okaliptüs gibi bitki özleriyle hazırlanan şampuanlar saçlarınızın daha geç yağlanmasını sağlayabilir.

Saç Bakım Maskesi Seçeneklerinden Yararlanın

Saç bakım maskeleri saç tiplerine uygun olarak üretilir ve geniş bir ürün yelpazesiyle satışa sunulur. Bu sayede saçınızın ihtiyaç duyduğu bakımı etkili bir şekilde sağlayabilirsiniz. Kuru saçlarınızdan şikayetçiyseniz zengin yağ içerikleri ile hazırlanmış maskelerden yararlanabilirsiniz. Böylece saçlarınız derinlemesine nemlenir. Nem desteği sağlanan saçlarda kırılma, kopma ve dökülme problemi daha az yaşanır. Saç kremi ve saç maskesi gibi tamamlayıcı ürünleri yine saç tipinize ve ihtiyaçlarınıza uygun olarak tercih etmeniz gerekir. Bu sayede bakım ürünlerinden daha etkili sonuçlar alabilirsiniz.

Boyalı ve işlem görmüş saçlar hem nem desteğine hem de boya renginin uzun süre korunmasına ihtiyaç duyar. Boyalı saçlar için üretilmiş saç maskesi ve saç kremleri bakımlı saçlara kavuşmanızı sağlar. Saç kremi seçiminizde ise durulanan ve durulanmayan seçeneklere yönelebilirsiniz. Durulanan saç kremleri duşta pratik bir şekilde kullanılabilir. Genellikle sprey formunda satışa sunulan durulanmayan kremler ise gün içinde ihtiyaç duyduğunuz her an saçlarınızı nemlendirmeye yardımcı olur.

Çok yönlü ve derinlemesine bir bakım için saç tipinize ve ihtiyaçlarınıza hitap eden saç serumlarından yararlanabilirsiniz. Nemi saçınıza hapseden bu ürünler, yumuşacık saçlara kavuşmanızı sağlar. Aynı zamanda saçınızı dış etkenlere karşı da korur. Soğuk havalarda ve güneşli dönemlerde saçlarınız daha kırılgan hale gelebilir. Bu açıdan nemlendirme uygulamaları oldukça önemlidir. Güneş koruma faktörüne sahip içeriklerle saçlarınızı güneşin zararlı etkilerinden en yüksek düzeyde koruyabilirsiniz.  Böylece istenmeyen renk değişiklikleri ve boyanın erkenden solması gibi olumsuz durumlar engellenebilir.

Saçlarınızı Yıkarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

  • Saçlarınızı her gün yıkama ihtiyacı duyabilirsiniz. Ancak her gün yıkanan saçlar nemini hızla kaybetmeye meyillidir. Bu da kırılma miktarını artırabilir. Ayrıca saçlarınız kuruyabilir, mat ve solgun bir görünüme sahip olabilir. Saçlarınızı çok sık yıkadığınızda kaybedilen yağ miktarı karşılanmaya çalışılır. Bu nedenle şikayetçi olduğunuz yağlanma problemi daha da artabilir. Saçlarınızı gün aşırı yıkadığınızda yağlanma probleminin dengelendiğini göreceksiniz.
  • Saçlarınızı çok sık yıkamak yerine aralıklı olarak yıkarsanız saçlarınızın sağlıklı yapısını korumanız kolaylaşır. Saçınız doğal yapısında bulunan yağlar saç dokusunu beslemek için idealdir. Bu doğal yağ saçı dış etkenlere karşı daha dayanıklı hale getirmeye de yardımcı olur.
  • Duş ve banyo sırasında tercih ettiğiniz su sıcaklığının saç sağlığı üzerindeki etkisi büyüktür. Çok sıcak su kullandığınızda saç deriniz hassaslaşır ve yağlanma sorunu artabilir. Aynı zamanda saçınız nemini kaybederek kuru, bakımsız ve mat bir görünüm almaya başlar. Saç temizliğinizi ılık suyla yaparak daha sağlıklı bir bakım süreci geçirebilirsiniz. Ilık su kullanarak saçlarınıza yaptığınız masaj kopma ve kırılma miktarını azaltmaya da yardımcı olur.
  • Saçlarınızı yıkarken ve şampuanı köpürtürken saç diplerinize masaj yapmak sağlıklı uzama sürecini destekler. Masaj yapılan saç derisindeki kan dolaşımı hızlandığı için saçların beslenmesi kolaylaşır. Bu sayede güçlü ve sağlıklı saç köklerine sahip olabilirsiniz.  Sağlıklı bir şekilde beslenen saçlar doğal bir parlaklık kazanarak bakımlı bir görünüme sahip olur.
  • Şampuan, saç maskesi ve durulanan saç kremi kalıntılarını iyice temizlemeniz de önemlidir. Saçta kalan bakım ürünü kalıntıları yağlanmayı ve kepek oluşumunu artırabilir. Bu nedenle kullandığınız bakım ürünlerini her duş veya banyo sırasında iyice durulayarak saçlarınızdan tamamen arındırmanız gerekir.

Düz, Dalgalı ve Kıvırcık Saç Bakımı

Saç tipiniz her ne olursa olsun öncelikli olarak saçlarınızın doğal yapısını korumaya özen göstermelisiniz. Düzleştirici, maşa ve fön gibi şekillendirme uygulamalarının sürekli olarak yapılması saç dokunuza zarar verebilir. Buna bağlı olarak kopma, dökülme ve kırılmalar artabilir. Saçlarınızın doğal şekli neyse ona uygun bakım uygulamalarından yararlanarak sağlıklı ve canlı görünen bir saç yapısına sahip olabilirsiniz. Düz saçlara sahipseniz şampuan ve saç kremi gibi bakım ürünlerini düz saçlar için üretilmiş seçenekler arasından tercih etmelisiniz. Bu sayede saçlarınızın doğal yapısını koruyarak çok yönlü bir bakım yapabilirsiniz. Saçlarınızın hacimsiz ve sönük göründüğünü düşünüyorsanız dolgunluk veren bakım ürünlerinden destek alabilirsiniz. Durulanan ya da durulanmayan saç kremleriyle saçlarınızı nemlendirip bakımlı bir görünüm elde edebilirsiniz.

Dalgalı saçlarınızın daha hacimli ve dolgun görünmesini istiyorsanız dolgunlaştırma özelliğine sahip şampuanları tercih edebilirsiniz. Saçlarınızın nemlendirme sağlayan maskeler ile daha canlı bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Kıvırcık saçlarınızın yapısını ve hacmini korumayı sağlayan şekillendirici şampuanların yanı sıra kremler de bulunur. Saç yapınıza uygun ürünleri bir arada kullanarak saçlarınızın doğal şeklini çoğu zaman ısıl işlemlere ihtiyaç duymadan koruyabilirsiniz. Böylece saçlarınız daha az yıpranır. Sağlıklı bir uzama süreci için saç tipinize ve ihtiyaçlarınıza uygun bakım ürünlerinden yararlanabilirsiniz.