On bir ayın sultanı Ramazan ayı tüm İslam alemine hayır ve bereketiyle geliyor. Yılın bu huzurlu zamanları, tüm inananların hevesle beklediği bir dönem oluyor. Bu ayda nefisler terbiye edilir, iyilikler ve yardımlar yapılır, küsler barışır. Kalabalık sofralar kurulur, herkes sevdikleriyle bir araya gelir. Özenle hazırlanan sofralara ev sahipleri de misafirler de kendilerine özenerek icabet eder.

İftarı ister evinizde ister misafirlikte geçirin, o özenilmiş masaya güzel bir görünümde katılmak isteyebilirsiniz. İftar davetleri için yaptığınız hazırlıklar, sevdiğiniz dostlarınızla bir araya geldiğinizde anlam kazanır. Özellikle misafir ağırlayan tarafta yer alıyorsanız, evinizi ve kendinizi de bu huzurlu ortama adapte etmek isteyebilirsiniz. Ramazan ayına uygun, göze güzel görünen ve misafirlerinize duyduğunuz saygı ve sevgiyi belli edebileceğiniz kıyafetlerle kendinizi iyi hissedebilirsiniz.

Ramazanda tercih edebileceğiniz kombin önerilerini bu yazımızda sizin için hazırladık. Eğer misafir ağırlayan tarafta yer alıyorsanız, servis yapacağınızı göz önünde bulundurmanızda fayda var. Bu doğrultuda daha rahat hareket edebileceğiniz kıyafetleri kullanabilirsiniz. Tek renk bluz, tunik modelleri ile tamamlayabileceğiniz bol pantolon kombinleri ev giyimde şık olmak için yeterli olacaktır. Erkekler için ise pantolon üzerine tercih edeceğiniz tek renk kazak ya da hoodie modelleri ev sahibi olarak misafirlerinizi özenli kombininiz ile karşılamanız için uygundur.

Önemli olan iftarda ne yediğiniz, masada kaç çeşit yemek bulunduğu, yemekten sonra tatlı olup olmadığı değil; bir arada olmak ve yardımlaşarak huzurlu bir şekilde bu ayın gerekliliklerini yerine getirmektir. Gelin, Ramazan ayını mutlu geçirmenize ufak da olsa katkıda bulunacak kombin seçeneklerine birlikte bakalım.

İftar Daveti için En Beğenilen Kadın Kombinleri

Bir kadın olarak sadece belli bir gün değil, yılın her ayı, haftası ya da günü güzel giyinmek ve güzel görünmek istersiniz. Hele bir de ruhunuzu dinlendiren, gönlünüzü ferahlatan bir ay olan Ramazan ayında, ruhunuzun dinginliğini kıyafetlerinizle yansıtma imkanınız bulunuyor. Ramazan ayının huzurunu yaşayan herkes gibi siz de iç huzurunuzu dostlarınızla bir araya gelerek paylaşabilirsiniz. İster davetli ister ev sahibi olarak katıldığınız iftar sofralarında şık olmak için pek çok seçeneğiniz mevcut.

İftar daveti için bir yakınınızın evine davetli iseniz rahat ve şık kombinler çok uygun olacaktır. Pileli etek ile hem modaya uygun bir görünüm yakalarken hem de üzerine giyeceğiniz uzun kollu tişört modelleri ile şık ve havalı bir görünüm oluşturabilirsiniz. Davet edildiğiniz aileye saygınızı da gösteren bu özenli kombininiz ile güzel bir akşam geçirebilirsiniz. Çanta olarak mini modeller tercih ederek casual bir görünüm yakalayabilirsiniz. Son dönemde moda olan sokak modası ve spor giyim tarzını benimsiyorsanız oversize bir hoodie ve jean üzerine alacağınız trençkoç ile iftar davetinde havalı bir görünüm oluşturmanız için harika bir kombin olacaktır. Blazer ceketlerin her ortama mükemmel uyum sağlaması bu akşam için ne giyeceğinizi düşünürken aklınızın bir köşesinde bulundurabilirsiniz. Ev davetlerinde şık ve abartısız bir görünüm oluşturmak için blazer ceket içine tercih edeceğiniz beyaz basic tişört ve altına mom fit jean mükemmel bir tercih olacaktır. 

Şık bir restorantta iş arkadaşlarınız ile iftar davetine giderken ne giyeceğim diye düşünüyorsanız sizin için birkaç önerimiz var. Şık mekanlar için düz renkler tercih etmenizde fayda var. Bu davette abartısız ancak şık bir görünüm için kumaş pantolon, desensiz oversize gömlek ve kombininize hareket katacağınız gold takılar sizi oldukça havalı gösterecektir. Ayakkabı olarak dilerseniz stilettolar ile şıklığınızı bir üst seviyeye taşıyabilir, hareketli minimal bir çanta ile kombininize enerjik bir detay katabilirsiniz. Bu güzel davette triko uzun elbiseler ya da gömlek elbise ile tek parçada şıklığı yakalayabilirsiniz. Triko uzun elbise için DeFacto Sorbe koleksiyonunda bulabileceğiniz trençkot modelleri mükemmel bir tamamlayıcı olacaktır.

Modern Tesettür Kombinleri ile İftar Davetlerine Hazırsınız!

Tesettür giyimde son dönemlerde de popülerliğini koruyan pileli etekler iftar davetleri için aradığınız parça olabilir. Pastel renk bir pileli etek üzerine tercih edeceğiniz bluzlar şık takılarla tamamlandığında göz kamaştırıcı bir görünüm oluşturmanız için yeterlidir. Son dönemde sadeliğin ve tek renk kombinlerin öne çıkması desenli bluzlar ve gömleklerin modasının geçtiği anlamına gelmiyor tabii ki! Enerjisi ve hareketli modelleri ile oversize desenli bir gömleği dilediğiniz gibi etek ya da mom jeanler ile tamamlayarak iftar daveti için havalı görünümler oluşturabilirsiniz. Moda sektöründe her tarz ve her zevke uygun parçaları bulmanız artık çok kolay. Dilerseniz balon kol bebe yaka uzun elbise ile renkli ve desenli şalları kombinleyebilir iftara davetli olduğunuz ev ya da dış mekan için mükemmel uyum sağlayabilirsiniz.

Özenle hazırlanan ve sevenleri birleştiren iftar sofralarında şıklığından ödün vermek istemeyen kadınlar için de elbette pek çok seçenek var. Hem şık hem de modern kombinlere imza atabileceğiniz ürünlerin başında ceketler geliyor. Tesettür ceket kombinlerin vazgeçilmezleri arasında bulunuyor. Yaz aylarında ceket içine basic bir tişört, altına ise jean giyerek modern şıklığı yakalayabilirsiniz. Kış aylarında ise ceket içine boğazlı bir triko tercih edebilirsiniz. Trikolar size gündelik bir hava katar. Kombini daha şık bir hale getirmek için beyaz gömlek kullanabilirsiniz. Beyaz gömlek, jean ve ceket ile havalı, modern ve şık bir bütün oluşturabilirsiniz.

Bahar aylarında gardıropları pastel tonlarla doldurmaya var mısınız? Pastel tonlar, göze hoş gelen renkleriyle farklı skalalara sahip. Yeşil, pembe, mor, kahve gibi renklerin tamamının pastel tonları mevcut. Her kıyafetle kolayca uyum sağlayan bu tonlara giyiminizde yer vermeniz size fresh bir hava katar. Beyaz pantolon üzerine pembenin en pastel tonlarına sahip tunik, bluz ya da gömlek tercih edebilirsiniz. Üzerine yine pembe tonlarında bir şal eşarp ile tesettür kombininizi göz alıcı hale getirebilirsiniz.

Erkekler İçin İftar Daveti Kombinleri

İftar davetleri için şık kombinler için öncelikle favori giyim ürününüzü doğru parçalarla birleştirmek gerekiyor. Bu akşam için gömlek tercihiniz ise jean ya da chino pantolonlarla tarzınıza en uygun şekilde kombininizi tamamlayabilirsiniz. Evde bir iftara davetliyseniz jean üzerine tek renk ya da desenli bir gömlek tercih edebilirsiniz. Siyah jean pantolonların neredeyse tüm giyim ürünleriyle mükemmel uyum sağlamasından yararlanabilirsiniz. Üzerine giyeceğiniz hoodie ve ceketler ile spor şık kombinler, çizgili gömlek ve kabanlar ile de bir düğün ya da şık bir davete bile uyum sağlayabileceğiniz şık bir görünüm oluşturabilirsiniz. Ayakkabı olarak yine tarzınıza uygun şekilde beyaz bir sneaker ya da klasik bir görünüm oluşturmak istiyorsanız chelsea ayakkabılar arasından seçiminizi yapabilirsiniz. Tişört üzerine gömlek ile de casual bir kombin yapabilir, sevdiklerinizle güzel bir akşam yemeğine rahatlığınızdan ödün vermeden katılabilirsiniz.

Son dönemde günlük hayatta da yer edinen blazer ceketlerden bahsememek olmaz. Spor bir blazer ceketi dilediğiniz gibi bir tişört ya da havaya uygun olarak boğazlı triko bir kazak ile kombinleyebilirsiniz. DeFacto erkek blazer ceket koleksiyonundan favori renginizi seçebilir, iş ya da günlük kullanımda dolabınızın joker parçalarından biri olacak bu parçayı uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz.

Spor giyim gün geçtikçe popülerliğinizi artırırken iftar daveti için bir sevdiğinizin evine giderken hoodie ve eşofman altı tercih edebilirsiniz. Siyah bir eşofman altı üzerine dilediğiniz renk hoodie seçerek üzerine alacağınız şişme bir mont ile hızlıca davete hazırlanabilirsiniz.

Tarzınız, cinsiyetiniz, girdiğiniz ortam ne olursa olsun, DeFacto’da bulabileceğiniz ve özenerek giydiğiniz her ürün, kendinizi iyi hissetmenize ve stil sahibi olmanıza yardımcı olur. İftar davetlerinde önemli olanın birlik ve beraberlik olduğunu unutmayın. Yardımlaşmaya, birbirinizi sevmeye, nezaket göstermeye devam ettiğiniz bereketli iftar sofralarına…