Çocuklar için kış giysileri alırken bazı ipuçlarını takip etmek faydalı olabilir. Bilinçli bir kıyafet alışverişi yapmak için doğru parçaları seçmenin yanı sıra çocukların severek giyecekleri kombinler ile soğuk havalarda onları sıcak tutacak kumaşlara yönelmek önemlidir. Okulların açılması ve havaların soğumaya başlaması ile birlikte alınması gereken bazı temel parçalar için dolabınızda yer açmak iyi bir fikirdir. Seçeceğiniz giysiler çocuğunuzu hem rahat ve sıcak tutmalı hem de rahatça hareket etmelerini sağlamalıdır. Soğuk havalarda çocukların hareketlerini kısıtlayacak ve terlediklerinde teri emerek vücutlarına yapışacak iç giyim ürünlerinden uzak durmak kış ayları için önemlidir.

Pamuklu iç giyim ürünleri, ilkbahar ve yaz ayları için ideal olsa da kış aylarında termal özelliğe sahip, sağlığa uygunluğu test edilmiş sentetik kumaşlar tercih etmek daha faydalıdır. Böylece ter kumaş tarafından emilmeyerek dışarı atılabilecek ve vücut ısısı korunmuş olacaktır. Yün içeren kumaşlar ve polarlar da ısıyı tutabilen özelliğe sahiptir. Termal bir atlet üzerine alınacak bu tarz üst giyim ürünleri, çocuğunuzun soğuk kış günlerinde sıcacık kalmasını sağlar. Soğuk havalarda çocuklarınız için giysi seçerken dikkat edebileceğiniz bazı öneriler şöyledir:

  • İç giyim ürününde seçeceğiniz temel parça polyester, ipek veya teri ciltten uzaklaştırma özelliğine sahip başka bir kumaş türünden olmalıdır. Eğer çocuğunuzun cildine değen temel iç giyim ürünü pamuktan yapılmış ise pamuklu kumaş oluşan nemi emecek ve bu, çocuğunuzun üşümesine sebep olacaktır.
  • İç giyim üzerine seçeceğiniz giysi ise yalıtımı sağlamanıza yardımcı olacaktır. Kazaklar, sweatshirt’ler, polarlar orta kat giysi olarak yalıtımı ideal şekilde sağlar. Bu ürünleri seçerken dar olmamalarına özen gösterin. Rahat ve sıkı olmayan bu giysiler ile çocuğunuz özgürce hareket edebilmelidir.
  • Dış giyim ürünleri olan mont, kaban, ceket, şişme yelek, yağmurluk gibi ürünler çocuğunuzu rüzgardan ve yağmurdan koruyacaktır. İlk iki katman ısı yalıtımını sağlarken mont ve kabanlar ise dışarıdan gelen soğuğu ve rüzgarı kesecektir. Özellikle dış giyim ürünlerini hava şartlarına göre seçmeniz çocuğunuzun hem üşümesini hem fazla kalın giyinerek terlemesini önleyecektir.
  • Giysilerin dar olmasından kaçının. Dar giysiler çocuğunuzun vücut ısısının dengelenmesini önleyebilir. Hava akışının rahatça sağlandığı konforlu ürünler vücut ısısını dengeler.

Soğuk havalar için çocuğunuzun dolabınızı hazırlamak sizi telaşlandırıyor olabilir fakat çocuklar için kışlık giysi alışverişi göz korkutucu olmamalıdır. Sizin için hazırladığımız öneriler ile bilinçli bir şekilde kış giysileri alışverişinizi uygun fiyatlı ve kaliteli seçenekler sunan DeFacto üzerinden yaparak bu deneyimi oldukça eğlenceli hale getirebilirsiniz.

Her Ortama Uyum Sağlayan Kışlık Giysiler

Her ortama uyum sağlayan kışlık giysilerÇocuğunuz için hazırlayacağınız sonbahar ve kış mevsimini karşılayacak olan giysilerin temel parçaları için kendinize bir liste oluşturabilirsiniz. Soğuğu yenecek giysiler ile rahatça serin havalarda gezebilir ve soğuk havalarda çocuğunuzla  o üşümeden kar topu oynayabilirsiniz.

  • Kışlık montlar, soğuk havaların gelmesiyle çocukların dolabında kesinlikle olması gereken parçalardan biri haline gelir. Çocuklar kalın montlardan, kat kat giyinmekten hoşlanmazlar. Fakat çocukların seveceği tasarımlara sahip, modaya uygun pek çok seçenek ile onları soğuktan korumanıza yardımcı olacak montları eğlenceli birer alternatif haline getirebilirsiniz. Kız çocuklarının severek giydiği unicorn mont modelleri gibi havalı ve şık parçalar çocuğunuzun hoşuna gidecektir. Erkek çocuk parka ve montların ise modaya uygun rengarenk modelleri ile şık kış kombinleri yaratabilirsiniz.
  • Kapüşonlu mont, ceket ve yelekler ise çocukların serin havalarda dışarıda oynarken severek giyecekleri ve hareketlerini kısıtlamayacak seçenekler arasındadır.
  • Bot ve çizmeler, yağmurlu havalarda olmazsa olmaz parçalar arasındadır. Erkek çocuk bot modellerini jean pantolon veya kalın eşofman altları ile kombinleyebilirsiniz. Kız çocuk yağmur çizmesi modelleri ile kız çocuklarına rengarenk ve şık kombinler yaratmanız mümkün. Taytlar ile oldukça uyumlu olan yağmur çizmeleri, su geçirmez özellikleri sayesinde oldukça kullanışlıdır. Jean pantolonlar ile de uyum sağlarlar.
  • Kargo pantolonlar ve kalın eşofman altları, polar pantolonlar ve kalın termal taytlar kurtarıcınız olabilir. Serin havalarda botlar ile kombinleyeceğiniz bu pantolonlar oldukça şık parçalardır.
  • Sweatshirt, polar, hırka, kazak ve gömleklerden birkaç farklı model edinmek kış boyu evde, okulda ya da dışarıda gezerken çocuğunuzun ihtiyacının yarısını karşılayacaktır. Bazı çocuklar fermuarını kapatmak istemezler. Seçeneklerinizi değerlendirirken göz önünde bulundurmanız gerekenlerden biri, fermuar ve düğmeli model seçimleri olmalıdır.
  • Şapka, atkı ve eldivenler kış mevsimi için vazgeçilmez parçalardır. Rengarenk eldiven ve şapkalar çocuklara çok yakışır. Serin havalarda bazen bir atkı çocuğunuzun üşümesini tek başına bile engelleyebilir. Dolabına birkaç renkli model eldiven ve çeşitli şapkalar eklemek eğlencelidir.

Sonbahar-Kış Okul Kombinleri

Sonbaha kış okul kombinleriOkul kombinlerinde ebeveynler için en önemli unsur, çocuklarının konforunu sağlamak ve sıcak kaldıklarından emin olmaktır. İç giyim ürünleri ile çocuğunuzun vücudu için ısı yalıtımını sağladıktan sonra rengarenk seçeneklere sahip sweatshirt ve eşofman altı modellerine bakmaya başlamalısınız. Sevilen karakterleri sweatshirt’lerin üzerinde görmeye bayılan çocuklar için DeFacto’da pek çok seçenek bulmanız mümkün. Kapüşonlu sweatshirt’leri, şişme yelekler ile kombinleyebilirsiniz. Mont alacak kadar soğuk olmayan sonbahar akşamları için ideal seçenek olan şişme yelekler oldukça rahattır ve sıcak tutar.

Yağmurlu sonbahar günleri için yağmurluk seçeneklerine de göz atmak isteyebilirsiniz. Serin fakat soğuk olmayan havalarda şişme yelek ve yağmurluk seçenekleri kurtarıcı parçalardır. Kolları çıkan ve böylece aynı zamanda yelek olarak kullanılabilen şişme mont modellerine hemen göz atabilirsiniz. Deri ceket ve montlar da çocuk modasının gözde parçalarındandır. İçi suni kürk ile kaplanmış modeller serin havalar için idealdir. Rengarenk seçenekleri ile kız çocuklarının, kapüşonlu modelleri ile erkek çocuklarının zevkine hitap eden pek çok seçenek bulabilirsiniz.

Okul kombinlerinin vazgeçilmez parçalarından bir diğeri de hırkalardır. Gömlek, t-shirt ya da bluzlar ile kombinlenebilen hırkalar, aniden serinleyen havalar için çocukların yanında bulunmalıdır. Hırkalar, jean pantolonlar ile de oldukça uyumludur ve havaların çok daha soğuk olduğu zamanlar montların içine giymek için idealdir. Kolayca çıkarılabilmeleri ise çocukların okulda bu modelleri rahatça kullanmaları için oldukça pratiktir.

Kazak ve ceket kombinleri de çocuklara çok yakışır. Çeşitli desenlere sahip kazaklar ısı yalıtımını oldukça iyi sağlarlar. Kış aylarında kabanların içine giymek için uygundur. Gömlekler ile kombinlemeye uygun bu parçalardan okul için birkaç tane edinmek iyi bir fikirdir.

Soğuk kış günleri için şapka, eldiven, atkı ve kulaklıklar hem bir sürü eğlenceli seçeneğe sahiptir hem de soğuktan korunmada olmazsa olmaz ürünlerdir. Atkılar çocukların göğsünü ve boynunu sıcak tutar. Serin havalarda ince kumaş atkılar ceketlerle, örgü atkılar ise montlar ile oldukça uyumludur.

Mont seçenekleri ve modelleri de oldukça geniştir. Şişme montlar soğuktan korunmak için oldukça faydalıdır. Kız çocuklarının favorisi unicorn mont gibi modeller hem eğlenceli ve hem de şık tercihlerdendir. Erkek çocuk parka modelleri de sezonun en gözde parçalarındandır. Bot ve çizmeler ile kombinlenmesi oldukça kolaydır. Erkek çocuk bot ve kız çocuk yağmur çizmesi modellerini ve diğer tüm sonbahar kış giyim ürünlerini rengarenk seçenekler ile DeFacto üzerinden inceleyebilir ve hemen satın alabilirsiniz.