Clean Girl, temiz ve ışıl ışıl görünen bir cilt anlamına geliyor. Yani doğru makyaj malzemeleri ile cildin doğal halini daha canlı göstermek için yapılan makyaj olarak da biliniyor. Kusurlar ağır makyaj malzemeleri ile kapatılmıyor. Tek yapılan şey cildin sağlıklı görünmesini desteklemek için ışıltılı ürünler kullanmak.

Cildin bu kadar sağlıklı görünmesi için hem içeriği temiz makyaj malzemeleri kullanılmalı hem de makyajdan önce cilt bakım rutini yapılmalı. Sağlıklı bir cilt görünümü elde etmek için cildinizi derin bir şekilde temizlemeniz ve makyaj öncesinde nemlendirmeniz gerekiyor. Bu rutini cilt serumları ve göz altı maskeleri izliyor. Kusurlar yoğun makyaj ile kapatılmıyor ancak doğru ürünler ile dengelenmeye çalışılıyor. Bu akımın kadın erkek fark etmeden herkese verdiği bir mesaj var; her haliniz ile güzel olduğunuz ve önemli olan bunu nasıl sunduğunuz. Dağınık saçların, hafif pembe dudakların ve yanakların ışıltısını her yerden görmek mümkün. Bu yüzden doğal ve duru güzellik gerek cilt bakımında gerekse makyaj sırasında destekleniyor.

Bu akım kişilerde makyaj yok izlenimi uyandırsa da likit ürünler ile ince bir tabaka halinde cildin ışıl ışıl görünmesini destekleyen malzemeler kullanılıyor. Clean Girl makyajı yaparken püf noktalara dikkat etmeyi unutmamanız gerek. Islak bitişli, krem ve likit formda ürünler bu görünümün anahtar parçaları! Cildinizi parlak gösteren ve doğal görünümü destekleyen kaliteli ve içeriği temiz makyaj malzemeleri kullanmanız yeterli oluyor.

clean girl makyajı nedirClean Girl Makyajı Nedir?

Tik-Tok aracılığı ile tüm dünyaya yayılan Clean Girl-Makeup ile fresh bir cilt, kiraz pembeliğinde doğal dudaklar ve ışıl ışıl yanaklar trend haline geliyor. Bu makyaj trendi ile sade ve parlak bir cilt öne plana çıkıyor. Daha sade makyajlar ile ciltteki her kusur mükemmelliğin bir parçası olarak kabul ediliyor.

Tik-Tok’ta popüler olan bu makyaj akımının önemli özelliği sağlıklı ve ışıl ışıl bir cilde sahip olmak. Bu Clean Girl makyaj akımını denemeden önce mutlaka kendiniz uygun bir cilt bakım rutini oluşturmalı ve bu rutini alışkanlık haline getirmelisiniz. Cildi makyaj kalıntılarından derinlemesine temizlemek, iyi bir şekilde nemlendirmek, gözenekleri küçültmek için serum uygulamak, ölü derilerden arındırmak için peeling yapmak önemli.

Göz halklarınızla ve cilt lekelerinizle de çok güzelsiniz ve bunları saklamak zorunda değilsiniz. Tek ihtiyacınız olan cildinize iyi bakmak ve bunu doğru bir şekilde sunmak. Ciltte aydınlık ve doğal bir görünüm için ağır kapatıcılar yerine BB ya da CC kremler sıklıkla tercih ediliyor. Genellikle yapılan makyajlarda gözler ön plana çıkarılır ancak bu akımda ön planda olması gereken tek şey aydınlık cildiniz. İnce uçlu bir maskara ile kirpiklerinizi belli belirsiz kaldırabilir, nude tonlarda farlar ile bu görünümü kolayca destekleyebilirsiniz.

Clean Girl Makyajının Cildinizde Harika Durması İçin Günlük Cilt Bakım Rutini

Makyaj alışkanlıklarına ve kullandığınız ürünlere şekil veren Tik-Tok, bu açıdan yeni bir alışkanlık kazandırıyor. Bu akımda olabildiğince doğal görünmek en temel kriter. Dağınık ancak özenli saçlar, parlayan bir cilt, güneşten yanmış gibi görünen hafif pembe yanaklar ve nude tonlarında dudaklar ile bu görünüm destekleniyor. Parlayan bir cilt için şu şekilde bir rutin oluşturabilirsiniz:

Daha cool görünmek ve stilinizle dikkat çekmek için bu akımın izlerini taşıyan kıyafetleri, aksesuarları, 2000’ler görünümünde destekleyici olması için saç stillerini bilmek ve uygulamak gerekiyor. Bu stilin en temel özelliklerinden biri düşük belli kıyafetler. Düşük bel modası her ne kadar çok tercih edilmese de ince belli ve fit yapıda olan gençlerin ve yetişkinlerin gözdesi konumunda. Belin inceliğini vurgulayan ve gerçekten de bu yapıdaki kişilere yakışan ikonik bir parça. Buna ek olarak düşük belli etekler de dikkat çekici bir görünüm için kullanılıyor.makyaj öncesi cilt bakımı

  • Günlük cilt bakım rutininizde cildinizi temizlemeye ve ölü hücrelerden arındırmaya özen göstermelisiniz. Doğal içerikli temizleyeciler kullanabilir, ölü derileri peeling aracılığı ile cildinizden uzaklaştırabilirsiniz.
  • Kullandığınız nemlendirici sağlıklı bir cilt için oldukça kritik. Hem gün içinde bolca su içerek hem de doğru ürünler kullanarak cildinizin nem dengesini koruyabilir, kendiniz için adımlar atabilirsiniz.
  • Tonik kullanmak cilt bakım rutininin olmazsa olmazı. Mineral bakımından zengin olan içerikler cildinize ihtiyacı olanı verirken gözenekleri de sıkılaştırıyor. Cildin sahip olduğu pH değerini koruyarak cildinin parlamasını sağlıyor.

Bu detaylara ek olarak Clean Girl makyajı yapmadan önce güneş kremi sürmeyi ihmal etmemeniz gerek. Çünkü güneşin zararlı ışınları doğrudan cildinize değdiğinde lekeler bırakabilir. Bu lekeler her ne kadar size özel ve sizi siz yapan detaylar olsa da sağlığınız için bu durumu önlemek önemli. Güneş ışınları, kapalı ortamlarda bile cildiniz ile doğrudan temas kuruyor. Tende yarattığı sıcaklık hissi sevilse de sağlık için bu ışınlardan korunmak gerekiyor. Her mevsim öne çıkan güneş kremleri ise dışarıya çıkılmadan en az yarım saat önce cilde sürülmeli. Cildin açıkta kalan bölümlerine ince bir tabaka halinde sürerek melanin oksitlenmesine sebep olan UVB ve UVA ışınlarına karşı koruma sağlayabilirsiniz.

Cilde faydaları saymakla bitmeyen bu ürünler ile cilt sağlığınızı korumanız ve en doğal halinizin de göz alıcı görünmesini sağlamanız mümkün. Bu ürünler ince çizgi ve kırışıklıkları önleyerek yaşlanmayı yavaşlatıyor. Cildinizin daha genç kalmasına yardım ediyor. Düzenli kullanımda melanin artışının önüne geçerek cilt lekesi oluşumunu azaltıyor. Cilt üzerinde bir tabaka gibi yer aldığı için nemi cilde hapsederek kurulukların önüne geçiyor.

Bu bariyer ciltte hava kirliliğinin sebep olduğu zararları da minimuma indiriyor. Cilt tonu farklılıklarının önüne geçerken ciltteki renkleri dengeliyor. Düzenli kullanımda güneşin sebep olduğu solgun ve mat görünümü ortadan kaldırarak cilde ışıltısını geri kazandırması da faydalar arasında. Böylece cildiniz ile girdiğiniz her ortamda parlamanızı sağlıyor. Sadece görsel olarak değil, aynı zamanda sizi cilt kanserine karşı da etkili bir ürün. Ciltte güneşin sebep olduğu yanıkları engelleyerek şişilik, su toplaması gibi sağlık sorunlarının önüne geçiyor.

Clean Girl Makyajı Neden Bu Kadar Popüler?

Doğal güzelliğin ön plana çıktığı ve ağır ve koyu makyajların ise demode bulunduğu bu trendin gündemde olma sebebi Tik-Tok. Dijital kanallar sadece bilgiyi yaymak için değil, akımları yaymak için de kullanılıyor ve bunun en güzel örneklerinden biri ise Clean Makeup akımının yayılması.

Bu kadar popüler olmasının altında yatan birçok sebep var. Bunlardan biri bu akımın temel prensibinin doğal güzelliği vurgulaması! Kadınlara dayatılan güzellik algılarının dışında yoğun makyajı ve koyu tonları reddetmesi yer alıyor. Daha önceleri güzel görünmek için sürülen kat kat kapatıcıların, yoğun göz makyajlarının ve koyu dudakların ömrünün dolduğunu anlatıyor. Güzel görünmek için ihtiyaç duyulan ve gerçekte olduğunuz kişiyi tamamen kapatan makyaj ürünleri değil, güzelliğinizi doğru bir şekilde sunmanızı kolaylaştıran destekleyici makyaj ürünleri olduğu vurgulanıyor. Sağlıklı bir cilt için geçici değil, kalıcı çözümler sunması da bu akımı ilgi çekici kılan etkenlerden biri. Doğru bir sıralama ve doğru ürünler ile yapılan cilt bakım rutini cildin kalıcı olarak parlamasını ve lekelerden arınmasını sağlıyor. Bu sebeple güneş kremi, nemlendirici, tonik ve serum kullanımı da önemli.

Likit ürünler, krem allıklar, dudaklar için lip balm ya da glosslar hafif göz makyajları ile göz alıcı bir görünüm sağlıyor. Sadece cilde ürün kullanılmamış gibi makyaj yapılması değil, makyajda kullanılan ürünlerin içeriğinin temiz olması da gerekli. Bunun sebebi temelde içeriği temiz olan ürünün cildinize de iyi geleceği ve onu besleyecek olması yer alıyor.

Bu akımın popüler olmasını etkileyen bir diğer etken de fenomenlerin bu akımı denemeleri, felsefesini benimsemeleri ve kendi takipçilerine de bunun öneminden bahsetmeleri. Koyu ve çok ürün kullanılan, göz yoran makyajlar yerine cildin aydınlık göründüğü hafif ürünlerin kullanıldığı makyajlar bu sayede öne çıkıyor. Cildi kapatmadan da güzel olunduğu, önemli olanın güzelliği doğru bir şekilde sunmak olduğu vurgulanıyor. İyi bir cilt bakım rutinin ardından ciltte ağırlık yapmayan, ince formda makyaj malzemeleri ile bu fresh görünüm destekleniyor.

8 adımda cleangirl makyajı8 Adımda Clean Girl Makyajı Yapın

Bu makyaj akımının da belli bir rutini var. Taze ve ışıldayan bir cilt için bu rutini takip etmek gerek. Kullanılan ürünlerin bir standardı olmalı. Seçilen renkler doğallığı destekler nitelikte seçilmeli ve cilt ile bütünleşmeli. Hiç yokmuş gibi makyaj trendinin ipuçlarını öğrenebilir ve 8 adımda denemeye başlayabilirsiniz:

  • İlk adım cilt bakım rutinini yapmak. Cildinizi temizlemeniz, ölü derilerden arındırmanız ve derinlemesine nemlendirmeniz gerek. Cildinizin nemli olması sayesinde uygulayacağınız her ürün daha iyi görünebilir. Ayrıca pul pul dökülmelerin önüne geçebilirsiniz. Bu adımı ne kadar iyi yaparsanız, Clean Girl makyajı cildiniz ile o kadar bütünleşir.
  • Makyaja başladığınız noktadasınız. Bu makyaj trendinde ne gözler ne de dudaklar ön plana çıkan noktalar. Ön plana çıkan ve dikkat çekmesi istenen en önemli yer cildiniz. Bunun için ihtiyacınız olan doğal ve nemli bir bitişi olan, likit formda bir kapatıcı kullanmak. Bu ürün ince yapıda olmalı ve cildinizde ağırlık yapmamalı, doğal bitişi sayesinde ciltte yok gibi durmalı. BB ve CC kremler de cilt tonunu eşitleme ve ışıltı verme konusunda başarılı olduğu için bu tarz ürünler de tercih edilebiliyor.
  • 3. adımda doğal duran ince yapılı bir kapatıcı tercih edebilirsiniz. Bu kapatıcı şart olmamakla birlikte yüzün yukarı doğru çekik gibi durması için pratik bir hile olarak kullanılıyor. Göz altlarına ve göz kenarlarına sürerek çekik göz hissiyatı verebilir, bu bölgedeki cilt tonununu eşitleyebilirsiniz. Buradaki en önemli kriter ürününün doğal bitişli ve ince olması.
  • Cildinizi hazırladıktan sonra allık, bronzer ve aydınlatıcı gibi ürünleri kullanabilirsiniz. Güneşten yanmış gibi duran hafif pembe yanaklar için likit allıklardan bir damla uygulamanız yeterli. Bronzerları da likit bir şekilde bir damla uygulayarak dağıtabilir, yüzünüze boyut kazandırabilirsiniz. Önemli olan nokta kullandığınız aydınlatıcının da likit olması ve cilde doğal ışıltılar vermesi. Bu akımda cildin doğal bir şekilde ışıldaması çok önemli
  • Dönemler değiştikçe kaş modelleri de değişiyor. Geçmişte ince kaşlar modayken bu makyaj trendinde yukarı doğru taranmış, alınmamış gibi duran kaşlar moda. Bu görünümü elde etmek oldukça kolay. Kaş maskarası gibi bir ürün ile kaşlarınızı yukarı doğru tarayarak sabitleyebilirsiniz. Buna ek olarak renksiz kaş sabitleyicilerle de aynı görünümü elde edebilirsiniz.
  • Eyeliner ya da far her makyajda olmazsa olmaz ürünlerden biri. Dumanlı gibi görünen ve kirpik diplerine hafif bir şekilde uygulanan bu ürünler makyaja oldukça çekici bir görünüm katıyor.
  • Kirpikler de bu akımda önemli. Kirpik kıvırıcı ile kıvrılan kirpiklere ince uçlu bir maskara ile abartı durmayan bir makyaj yapabilirsiniz. Maskarayı tek kat uygulamak ve kirpiklerinizi kaldırmak da püf noktalar.
  • Parlak ve dolgun dudaklar bu makyajda öne çıkıyor. Dudaklarınızı iyi nemlendirdikten sonra nude tonlarda rujlar ile hafif geçişler yapabilirsiniz. Renkli lip balmlar ya da parlak glosslar özellikle tercih edilen ve makyajı bütün gösteren ürünler arasında bulunuyor.