Fiziksel ve zihinsel değişimin yaşandığı hamilelik döneminde kadınlar narin bir yapıya sahip olur. Bedensel değişimlerin yanında duygusal olarak da çalkantılı süreçlerden geçen anne adayları için şık görünmek önemlidir. Bebek beklerken annelerin vücudunda yaşanan gelişmelere adapte olabilen giyim parçaları tercih edilmelidir. İlk aylardan itibaren mucizevi bir süreç olan hamilelikte giyim dolabınızı gözden geçirebilirsiniz. “Hamileler nasıl giyinmeli?” diye düşünenler için aylık süreçler halinde hazırladığımız bu rehber size yardımcı olabilir.

İlk Aylardan İtibaren Konfor Sunan Giysiler

Hamileliğin ilk üç ayı özellikle zorlu geçer. Bedenin alışma sürecinde elinizde olan kıyafetlerinizi tercih edebilirsiniz. Önceden giydiğiniz giysileri bu dönemde kullanabilseniz de dikkat etmeniz gereken nokta, karnınızın rahat olmasıdır. Hamileliğin ilk aylarından itibaren bedenin rahat olması gerekir. Kasık bölgesini sıkmayan etek, pantolon ve elbise modellerini kullanabilirsiniz. Kan dolaşımını engellemeyen bol elbiseler, hamilelik sürecinde her ortamda rahat etmenizi sağlar. Günlük veya özel organizasyonlarda elbiselerden faydalanabilirsiniz.

Günlük Kombinler için Pantolon Modelleri

hamile giyimHamilelik sürecinin ortalarına doğru karın ve basen bölgesinde kilo artışı görülür. Günlük kombinlerde pantolon tercih edenler, hamile pantolon modellerini kullanabilir. Hem fit hem enerjik görünmenizi sağlayan hamile taytı ve pantolonları sayesinde konforlu bir gün geçirebilirsiniz. Cildinize nefes aldıran esnek kumaşa sahip modelleri tercih ederek gün boyu serin hissedebilirsiniz. Hamileliğin ilerleyen dönemlerinde ağırlaşan bebeğiniz bedeninize ani sıcak basmaları yaşatabilir. Bu gibi durumlara hazırlıklı olmak için hava sirkülasyonu sağlayan kumaşları değerlendirmelisiniz. Hamilelik döneminde kendi stilinizi ortaya çıkaran giyim parçaları kullanarak daha iyi hissedebilmeniz mümkün. Jean, keten pantolon, tayt gibi seçenekleri gömlek modelleri ile kombinleyebilirsiniz.

Her Mevsime Uygun Giyim Parçaları

Hamilelik sürecinde kol ve bacak bölgelerinizde genişleme olabilir. Bu nedenle geniş kalıba sahip tişört ve eşofman gibi rahat kombinler ile günü geçirebilirsiniz. Kış aylarında tercih edilen boğazlı badi, triko kazak gibi kıyafetler hamileliğin ilerleyen süreçlerinde sizi bunaltabilir. Hamile kadınların beden ve ruh halleri kısa süre içinde değişir. Bu nedenle çok sıkı ve çok kapalı giysiler kullanmak yerine rahat kalıpları değerlendirebilirsiniz. Soğuk havalarda kalın giysiler tercih etmek yerine ince ve kat kat giyinebilirsiniz. Esnek ve bol tişörtlerin üzerine triko hırkalar giyerek sıcak ve rahat hissedebilmeniz mümkün.

Hamilelerin en kullanışlı bulduğu giyim parçaları elbiselerdir. Karın ve kasık kısmını sıkmayan elbise modellerini yaz ve kış aylarında tercih edebilirsiniz. Hırka ve kazaklar ile elbiseleri kombinleyerek kış mevsiminde hamileliğinizi geçirebilirsiniz. Elbise altına hamile taytlarını giyerek sevimli bir stil oluşturabilirsiniz. Çizme ve botlar ile kışa uygun bir hamile stili yaratabilmeniz mümkün. Eğer hamileliğinizin ilerleyen ayları yaz mevsimine geliyorsa elbise modelleri ile ferahlayabilmeniz çok kolay. Hamile kadınlara çok yakışan elbise modelleri, sıcak yaz günlerinin kurtarıcısı olur. İnce kumaşa sahip uçuşan elbiseler her yazın trend kombinleri arasında yer alır. Siz de hamileliğinizde uçuşan çiçekli elbise modellerini giyebilirsiniz.

Hamileler İçin Uygun Kumaş Tercihi

Hamilelik sürecinde bedensel değişimler çok hızlı yaşanır. Hormonal değişimlerin yoğun olduğu bu dönemde beden ısısı artıp azalabilir. Hamile kadınlar, yeni kıyafetlerini satın alırken kumaş tercihine önem vermelidir. Sentetik kumaşlar yerine keten, pamuk, yün gibi doğal kumaş türleri değerlendirilmelidir. Doğal kaynaklı bu kumaş türleri hamile kadınların ideal vücut ısısında kalmasına yardımcı olur. Terletmeyen yapısı ve esnek kumaş özelliği ile hamilelerin daha rahat etmesini sağlar. Örme ve penye kumaşlar kolay esnediği için konforlu bir gün geçirmenize yardımcı olur.

Hamile kadınların cilt yapısında hassasiyet sık görülür. Sivilcelenme, kızarıklık, kaşıntı, kuruma ve çatlama gibi cilt problemleri yaşayan hamileler tüylü kumaşlardan uzak durmalıdır. Hassas cilt yapısına sahip hamile kadınlar, tahrişe sebep olmayan kumaşları tercih ederek ciltlerini yatıştırabilir.

Renkli ve Eğlenceli Tasarımlar

Doğru kumaş tercih ederken eğlenceli tasarıma sahip tişört modellerini değerlendirebilirsiniz. DeFacto’da bulunan baskılı hamile tişörtleri, sevimli desenleri ile sizi gülümsetir. Yumuşak yapısı, esneyebilen kumaşı ve şık modelleriyle hamile tişörtleri günlük kombinlerinizde yerini alır. Pastel veya canlı tonlarıyla her zevke hitap eder. Sade ve desenli modelleri tercih ederek her güne başka bir kombin yapabilirsiniz.

Çalışan hamile kadınlar için gömlek ve bluz tasarımları ofis şıklığını yansıtır. Rahat kesimi ve bol kalıbı olan gömlekler profesyonel bir görünüm sunar. Keten hamile pantolonları ile bu gömlek modellerini kombinleyebilirsiniz. Volanlı, fırfırlı, desenli elbiseler ile çalışırken rahat edebilmeniz mümkün. Hamilelikte zayıf gösteren kıyafetler için salaş hamile elbiselerini kullanabilirsiniz. Hamilelikte aldığınız kiloları gizlemek için dar kıyafetler tercih etmek yerine göğüs bölgesinden aşağı inen tül elbiseleri değerlendirebilirsiniz. Şirin bir görünüm sunan tül elbiseler, özel kesimleri sayesinde karın ve basen bölgenizi kamufle eder.

Hamile İç Giyim Nasıl Olmalı?

yazlık hamile kıyafetleriHamilelik sürecinde değişen beden yapınıza uygun iç giyim parçaları tercih etmeniz gerekir. Büyüyen ve ağırlaşan göğüsleriniz, önceden giydiğiniz iç çamaşırlarına uygun olmayabilir. Cildiniz ile temas eden iç çamaşırlarınızda zararlı madde içermeyen kumaşları kullanmalısınız. Yenidoğan bebeği beslemek için gelişen ve değişen göğüslerinize uygun olan hamile sütyenlerini tercih edebilirsiniz. Göğüs bölgesinde meydana gelen değişikliklerin neden olduğu ağrıları azaltmak için geniş askılı, sırt destekli sütyen modelleri daha uygun olur. Pamuklu yapıya sahip, terletmeyen ve sıkmayan iç giyim parçaları ile konforlu bir gün geçirebilmeniz mümkün. Renkli iç çamaşırında boya maddesi kullanılabildiği için ten rengi ve beyaz ürünleri tercih edebilirsiniz.

Hamilelik sürecinde sık yaşanılan sağlık sorunlarından biri, idrar yolu enfeksiyonlarıdır. Bu problemi önlemek için pamuklu yapıya sahip renksiz külot modellerini kullanabilirsiniz. Yüksek belli hamile külotları, cildinizin nefes almasını ve kuru kalmasını sağlar. Bakteri ve mikroplardan arındırılması için hamile iç giyim parçalarının sık yıkanması gerekir. Bu nedenle yüksek yıkama sıcaklığına dayanabilen kumaş türleri tercih edilmelidir.

Hamilelikte Ayakkabı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Hamile kadınların ayakları bu süreçte şişip büyüyebilir. Genelde bir numara büyüyen ayaklarınız eski ayakkabılarınızın içinde rahat edemeyebilir. Hamilelik sürecinde ayaklarda ödem oluştuğu için geniş ve rahat ayakkabılar tercih edilmelidir. Yumuşak tabanlı ayakkabılar hamile kadınların daha rahat yürümesine yardımcı olur. Kan akışını engellememesi için ayakkabıların biraz bol olması uygundur. Hamileliğin ilerleyen dönemlerinde karın bölgesi çok fazla genişleyeceği için eğilip kalkmak çok zorlaşır. Bağcıksız ve kolay giyilen ayakkabılar daha iyi bir tercih olur. Hava sirkülasyonu sağlayan ayakkabı modelleri, gün boyu ayağınıza nefes aldırır ve kuru kalmasını sağlar. Hamilelik süresince ağrıyan, şişen, terleyen ayaklarınızı kaliteli ayakkabılar ile dinlendirebilirsiniz.

Hamile kadınların vücudunda meydana gelen değişikliklere kolay uyum sağlayan giyim parçaları sayesinde bu unutulmaz süreci rahat geçirebilirsiniz. Hamileliğiniz boyunca hem şık hem sağlıklı görünebilmeniz mümkün. Kendi zevklerinizi yansıtan, doğal güzelliğinizi ortaya çıkaran, bebeğinizin gelişimini olumsuz etkilemeyen kombinler ile mutluluğunuzun tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. DeFacto’da erişilebilir fiyat seçeneği ile sunulan hamile kıyafetleri arasından size en uygun olan modelleri tercih edebilirsiniz. Günlük hayatınızda, ofis şıklığında, özel organizasyonlarda kullanabileceğiniz en özel parçaları kombinleyerek stilinizi yansıtabilirsiniz.