Vatkalı giyim parçalarının moda olduğu bu yaz, her ortamda dikkatleri üzerinize toplayabilirsiniz. Vatkalı elbise, vatkalı ceket ve vatkalı tişört modelleri ile doğal güzelliğinizi yansıtabilmeniz mümkün. Bu yaz vatka modasına kapılabilir ve etkinliklerde kendinize has olan stilinizi ortaya çıkarabilirsiniz. "Vatka nedir?" diye düşünenler için ufak bir açıklama; kıyafetlerin daha şık ve zarif görünmesini sağlayan, bedeninizi orantılı gösteren, pamuk ve süngerden üretilmiş tekstil parçalarıdır. Vatkalı kıyafetler ile daha asil bir duruş sergileyebilmeniz mümkün.

vatkalı ceket modelleriVatkalı Elbise Modelleri ile Çarpıcı Görünüm

Vatka omuz detayı olan elbiseler, girdiğiniz her ortamda ilgi çekmenize yardımcı olur. Elbisenin tam bedeninize oturmasını, potluk olan kısımların yok edilmesini, vücudunuzla uyum sağlamasını kolaylaştıran vatkalar, elbise modellerinde iyi bir detay olur. Vatkalı elbiseleri özellikle ofis şıklığında tercih edebilirsiniz. Önemli bir toplantıda, etkili bir sunumda, kritik bir görüşmede vatkalı elbise kullanarak daha öz güvenli bir duruş sergilemeniz mümkün. Omuz yapısını güçlendiren, vücudu dik tutan ve elbiseyi taşımanızı kolaylaştıran vatkalar bu sene çok moda! 80'li yılların popüler giyim parçası olan vatkalı kıyafetler son dönemde sık tercih edilir. Günlük yaşamda ya da özel davetlerde tercih ettiğiniz elbiselerinizi vatkalar ile hareketlendirebilirsiniz. Özellikle beden yapısı vatka kullanmaya müsait olan kadınlar, vatkalı elbiseleri her organizasyonda giyebilir.

Vatkalı Elbiseler Hangi Beden Tipine Uygun?

Omuz yapısı dar ve düşük olanlar için vatkalı elbiseler kurtarıcı parçalardır. Omuzları daha geniş ve güçlü göstermek için vatka kullanmak genellikle işe yarar. Gelinliklerde, abiyelerde sık kullanılan vatkaları günlük elbiselerinizde de tercih edebilirsiniz. Basen bölgeniz omuzlarınıza göre daha genişse bedeninizi orantılı hale getirmek için vatka kullanmanız uygun olur. Armut beden tipine sahip kadınlar, vatkalı elbiseleri gönül rahatlığı ile tercih edebilir. Günlük kıyafetlerinizde, tişörtlerinizde, ceketlerinizde vatka kullanarak basenlerinizin ön planda olmasını engelleyebilirsiniz. Dikkati omuza çekmenizi sağlayan vatkalar, bedeninizin daha ideal bir duruş sergilemesini sağlar. Güvendiğiniz bölümleri öne çıkarmak önemlidir. Ama omuz yapınıza güvenmiyorsanız vatkalar bu konuda size yardımcı olur.

Küçük göğüslü kadınlar, özellikle davetlere giderken giyecekleri elbiselerde vatka kullanabilir. Vatkalı elbiseler bedenin üst kısmını güçlendirdiği için küçük göğüslerin yarattığı etkiyi hafifletir. Alt ve üst bedenin dengelenmesi gereken durumlarda vatka kurtarıcı rol oynar. Göğüs bölgesi potluk yapan kıyafetlerinizde vatka kullanarak sorunu çözebilirsiniz. Belden bağlamalı elbiselerde vatkalar çok daha güzel bir stil yaratır. Bel kısmının daha ince ve kıvrımlı görünmesini sağlar. Geniş omuz yapısı sağlayan vatkalar, belden bağlamalı elbiselerde bel kısmının öne çıkmasına yardımcı olur. Eğer elma beden yapısına sahipseniz belinizi ince göstermek için vatkalardan faydalanabilmeniz mümkün.

Vatkalı Modeller ile Kombinler

Vatkalı kıyafetler ile yaratılan kombinler farklı stiller sunar. Vatkalı elbiseler ile profesyonel bir görünüm sergilerken vatkalı sıfır kol tişörtler ile sportif bir tarz yakalayabilirsiniz. Günlük tercihlerde ya da özel etkinliklerde vatkanın yarattığı güçlü imajı kullanabilmeniz mümkün. Vintage ve retro stili hatırlatan vatkalar, modern giyim parçaları ile bir araya gelerek sıra dışı bir görünüm sunar. Günlük spor tişörtlerin vatkalar ile güçlendirilmesi sayesinde retro tarz etkisini hissettirir. Özel organizasyonlar için tercih edilen abiyeler yerine artık vatkalar yer kıyafette kullanılır. Spor yaparken giydiğiniz tayt, yarım tişört takımlarında bile vatkaların etkisini görebilirsiniz. Beden yapınızı güçlendiren vatkalar ile daha öz güvenli hissedebilir ve kendinizden emin bir duruş sergileyebilirsiniz.

Vatkalı Kıyafetler ile Rahat Bir Stil

Çabasız şıklık için vatkalı tişört modellerini tercih edebilirsiniz. Şort, pantolon, tayt gibi alt giyim parçaları ile vatkalı tişörtleri kombinleyerek gün boyu rahat edebilirsiniz. Sportif ve fit bir görünüm oluşturan vatkalı sweatshirt modelleri, günlük yaşamınızda size konfor sağlar. Spor yapmaya salona gittiğinizde, arkadaşlarınızla katıldığınız piknik etkinliklerinde, yaz akşamı aktivitelerinde sportif şıklık için vatkalı tişört modellerini kullanabilirsiniz. Düz ve renkli tişörtlerde, yeleklerde, kapüşonlularda vatkalar çok hoş bir görünüm oluşturur. Jean ya da eşofmanlar ile vatkalı tişörtleri kombinleyebilirsiniz.

Profesyonel Görünüm için Vatkalı Bluzlar

İş yaşamınızda kullandığınız klasik giyim tarzında vatkalardan destek alabilirsiniz. Vatkalı bluz modellerini kalem etekler, kumaş pantolonlar ile tamamlayabilmeniz mümkün. Omuzları vatka ile desteklenmiş düz renk bluzu, renkli dar kumaş eteklerin üzerine tercih edebilirsiniz. Şık ve zarif görünüm sağlayan vatkalı bluzlar, boyunuzun daha uzun görünmesini sağlar. Beden yapınızı güçlendiren, duruşunuzu dikleştiren, üst bedeninizi ön plana çıkaran vatkalar ile fazla kilolarınızı gizleyebilirsiniz.

Kumaş pantolonlar ile vatkalı bluz tercih ettiğinizde renk uyumuna ve giyim parçalarının kesimine dikkat etmeniz gerekir. İspanyol ve geniş paça olan pantolonlar ile vatkalı bluzlar hoş bir görünüm oluşturmaz. Kıyafet tercih ederken dikkat çeken noktanın sadece tek bir yer olmasına özen göstermeniz önemlidir. Eğer pantolonunuz İspanyol paça ise o zaman vatka çok zorlama olacaktır. Çünkü tüm dikkati paçalar alacağı için vatkalar stilinizde karmaşaya neden olur. Ama kumaş pantolonunuz düz veya dar kesim ise vatkalı bluzlar ön plana çıkar. İstenilen etkiyi ancak o zaman sağlayabilirsiniz.

vatkalı kıyafet aksesuar seçimiVatkalı Kıyafetlerde Aksesuar Seçimi

Kıyafetlerde belli bir uyum yakalamak, tarz sahibi olmak için çok önemlidir. Tercih ettiğiniz giyim parçaları birbiriyle uyumlu, belli bir ahenk içinde olmalıdır. Vatkalı elbise, tişört ya da bluz seçtiğinizde sallantılı küpeler, büyük kolyeler tercih etmemelisiniz. Daha minimalist aksesuarlar ile vatkaların etkisini korumanız gerekir. Büyük kolye ve küpeler, vatkalarla birleştiğinde üst bedeninizin gereğinden fazla ön planda olmasına neden olur. Oysa şık bir stil için bedenin orantılı görünmesi önemlidir.

Vatkalı kıyafetlerde saçlarınızın toplanmış veya geriye taranmış olması daha uygun olur. Saçlarınız omuzlarınıza dökülürse vatkanın etkisi zayıflar. Vatkaların güçlü ve çarpıcı etkisini korumak için saçlarınızın sade bir şekilde arkadan toplanması iyi bir seçenektir. Ortadan ayırdığınız saçlarınızı ensede topuz yaparak modern bir görünümü retro tarz ile birleştirebilirsiniz. Vatkalı giyim parçalarında omuzdan askılı çanta tercih etmemelisiniz. Çantanın askısı vatkanın yapısına zarar verir. Vatkanın yerinden oynamasına, sönük durmasına, kırışmasına neden olabilir. Klasik bir tarz yaratmak için vatkalı bluzlar ile portföy çantalar kullanılmalıdır. Sportif bir görünüm için vatkalı tişörtünüzle bel çantalarını kullanabilirsiniz. Göbeği açıkta bırakan vatkalı tişörtler ile bel çantaları iyi bir ikili olur.

Vatkalı bluz ve tişörtleri genellikle pantolonun içine sokarak kullanabilirsiniz. Eğer bel çevrenizde fazla kilonuz yoksa jean pantolonun içine vatkalı tişörtü sokarak salaş bir görünüm elde edebilirsiniz. Mini şortlar ile kusursuz bir uyum yakalayan vatkalı tişörtleri farklı renklerde seçerek her güne yeni bir stil yaratabilirsiniz. Hasır sandaletler, şapkalar, mini çantalar ile vatkalı giyim parçalarını tamamlayabilir, yazın coşkusunu içinizde hissedebilirsiniz.

Siz de vatka modasına katılmak, vintage tarzı modern parçalarla harmanlamak, sıra dışı bir stil oluşturmak için DeFacto’da sunulan vatkalı modelleri inceleyebilirsiniz. Güvenli alışveriş deneyimi, erişilebilir fiyat seçeneği ve geniş ürün alternatifi ile beğendiğiniz modeli hemen şimdi sepetinize ekleyebilmeniz mümkün. Elbiseden tişörte, bluzdan sweatshirt’e kadar aradığınız tüm giyim parçalarını DeFacto’da bulabilirsiniz. Zevkinize ve beden yapınıza en uygun olan seçenekler ile girdiğiniz her ortamın havasını değiştirebilirsiniz.