2022 yazında moda dünyası zorlu geçen dönemin izlerinden kurtulmaya odaklanıyor. Modanın öne çıkardığı canlı renkler, çiçekli desenler, rengarenk tasarımlar sayesinde yazın neşesine ortak olmaya ne dersiniz?  Renkli tasarıma sahip enerji veren elbiseler ile baharın coşkusunu doyasıya yaşayabilirsiniz. Bu yaz canlı tonların, eğlenceli desenlerin, uçuşan elbiselerin ahengine kolayca kapılmanız mümkün. Sıcak tonların hakimiyeti ile yaza adapte olmakta hiç zorluk çekmeyeceksiniz. Her vücut tipine uygun elbise modelleriyle doğal güzelliğinizi kolayca ortaya çıkarabilirsiniz. Birbirinden güzel elbiseler içinden size en uygun olanı bulmanız için işte birkaç ipucu;

vucut tipine göre elbise seçimiVücut Tipine Göre Elbise Seçimi

Her insanın vücut tipi farklıdır. Beden yapınızı iyi bildiğiniz ve ona göre elbise giydiğiniz zaman daha ideal bir görünüm elde edebilirsiniz. Vücut hatlarını doğru belirlemek şık bir stil oluşturmak için gereklidir. Armut, kum saati ve elma tipi vücutlarda aynı elbiseler farklı görünümler ortaya çıkarır. Vücudunuzu doğru tanımalı ve ona göre tercih yapmalısınız. Kalçalarınız, omuz ve göğüs bölgesinden daha genişse armut vücut tipine sahipsiniz demektir. Omuz ve göğüs bölgeniz kalçalarınıza göre daha genişse o zaman elma tipi vücudunuz vardır. Kum saati vücut tiplerinde kalça ve omuzlar hemen hemen eşit, bel kısmı daha ince bir yapıdadır. Bu ayrıntılar elbise seçiminde size önemli ipuçları verir. Vücudunuzu kusursuz gösterebilmek için doğru elbise modelini seçmek gerekir. Elbisenin kesimi, rengi, tasarımı, dikiş detayları vücut şeklinize uygun değilse olduğunuzdan daha farklı görünmenize neden olur. Zayıf olduğunuz halde kilolu, genç olmanıza rağmen daha olgun görünmenize sebep olan elbiseler yerine bedeninizi doğru yansıtan modelleri seçmelisiniz.

Armut Vücut Tipine Göre Elbiseler

Kalça kısmı daha geniş olan armut vücut tipine sahip kadınlar, omuz bölgesini geniş gösteren elbise modellerini tercih edebilir. Kayık yaka, halter yaka, vatkalı omuzlar şeklinde detayları olan elbiseler ile kalça ve omuz bölgesinin eşit görünmesini sağlayabilirsiniz. Bu şekilde vücut yapısında bir denge yaratmanız mümkün. Omuzları daha geniş gösteren kayık yakalı ve A kesimli elbiseler ile daha fit bir görünüm elde edebilirsiniz. V yakalı elbiseler sayesinde dikkati bedeninizin üst kısmında toplayabilmeniz mümkün. Büyük küpeler, gösterişli kolyeler ile V yakalı elbisenizi kombinleyerek modern bir stil yaratabilirsiniz. Armut vücut şekline sahip kadınlar, balık elbiselerden uzak durmalıdır. Düz ve dar elbiseler geniş kalçaları daha ön plana çıkardığı için bedenin orantısız görünmesine sebep olur. Askılı elbiseler yerine omuzları açık bırakan elbise modelleri, alt ve üst bedenin uyumlu görünmesini sağlar.

Dikdörtgen Vücut Tipine Göre Elbise Modelleri

Dikdörtgen vücut tipine sahip kadınların en sık problem yaşadığı nokta, bel kısımlarının ince olmamasıdır. Kol ve bacak kısımları sütun gibi olan bu vücut tipinde, omuzlar kalçalarla hemen hemen aynı ölçüdedir. Ancak bel kıvrımı çok fazla belirgin değildir. Bel bölgesi kalın olduğu için elbise modelleri tercih edilirken beli ince gösteren tasarımlar daha uygun olur. İki parçalı elbiseler, bel kısmında transparan ve dantel kullanılan modeller ile doğal güzelliğinizi ortaya çıkarabilirsiniz. Omuz ve kalça bölümlerini ön plana çıkaran elbiseler de bel kısmının ince görünmesine yardımcı olur. Straplez ve kalp yakalı elbiseler ile omuzlarınızı ön plana çıkarabilirsiniz. Kalça kısmını omuz bölgesi ile orantılı ayarlamayı unutmamalısınız. Beli daha ince göstermek için ince kemerli elbiselerden destek alabilmeniz mümkün.

Kum Saati Vücut Tipine Göre Elbise Tercihi

"Balık elbise kime yakışır?" İnce bel, geniş omuz ve dolgun kalça yapısına sahip olan kum saati vücutlu kadınlar, elbise seçimi açısından en şanslı olanlardır. Balık etekli, sırt dekolteli, yırtmaçlı elbise modellerini gönül rahatlığı ile giyebilirsiniz. İnce bel yapısını ortaya çıkaran dar kesim elbiseler ile çekici bir görünüm elde edebilmeniz mümkün. Düz ve sade tasarıma sahip elbiseler ile kendinize has bir stil yaratabilirsiniz. Orantılı vücut hatlarınızı ortaya çıkarmak için dar kesim elbise modellerini tercih edebilirsiniz.

Vücut Şekline Göre Elbise Seçmek Neden Önemlidir?

Vücut hatlarınızı doğru şekilde ortaya çıkaran elbiseler tercih ederek daha enerjik ve fit bir görünüm elde edebilirsiniz. Makyajınızın güzel olması için nasıl ki cilt tipinizi bilmek ve ona göre ürünler seçmek size yardımcı oluyorsa stil sahibi olmanız için de vücut yapınızı tanımalısınız. Vücudunuza uyum sağlayan elbise modelleri ile her ortamda şık görünebilirsiniz. Desenli, sade, fırfırlı, yırtmaçlı, kemerli, dekolteli, kısa ve uzun günlük elbiseler ile güzelliğinizi yansıtabilirsiniz. Yazın ışıltısına uygun canlı renklerle katıldığınız ortamlarda dikkat çekebilmeniz mümkün. Bedeninize uygun elbise modelini seçmek size şu avantajları sağlar:

  • Genç ve sağlıklı görünmenizi sağlar.
  • Kendinize olan güveninizi ortaya çıkarır.
  • Özgün bir stil yaratmanızı kolaylaştırır.
  • Orantılı vücut ölçüleriyle daha şık görünmenize yardımcı olur.

Vücut yapınıza uygun elbiseler seçerek kendinizi her ortamda çok daha iyi hissedebilirsiniz. Özellikle yaz mevsiminin vazgeçilmezi olan elbiseler ile içinizdeki ışıltıyı ortaya çıkarabilirsiniz.

Kum Saati Vücut Tipine Göre Elbise TercihiHer Ortamda İlgi Çeken Elbise Modelleri

Vücut şekline göre elbiseler doğru tercih edildiğinde her ortamda ilgi çeker. Hafta sonu etkinliklerinde, ofiste, kutlamalarda, günlük yaşamda sık kullanılan elbiseler uygun parçalar ile kombinlenebilir. Ofiste giydiğiniz elbiseyi daha klasik parçalar ile tamamlayabilirsiniz. Vücut şeklinize göre seçtiğiniz elbise modelini babet ayakkabı, minik küpe, at kuyruğu saçlar ile kombinleyerek profesyonel bir stil yakalayabilirsiniz. Günlük elbiseler tercih ettiğinizde saçlarınızı dağınık bırakabilir, salaş kolyeler ve sandaletler ile zahmetsiz bir şıklık oluşturabilirsiniz.

Yaz akşamlarının kumsal partilerinde uçuşan, çiçekli ve tül detaylı elbiseler ile enerjinizi yansıtabilirsiniz. Deniz suyundan dalganan saçlarınızı, hafif bronzlaşan teninizi ve bitmek bilmeyen neşenizi çiçekli yaz elbiseleri ile ortaya çıkarabilirsiniz. İpli sandaletler, hasır çanta ve şapkalar ile mini elbiselerinizi kombinleyebilmeniz mümkün. Yaz tatillerinde düzenlenen kutlamalara katılırken farklı bir tarz yakalayabilirsiniz.

Her Vücut Şekline Uyum Sağlayan Elbiseler

Spor ve rahat tarzı benimseyenler için tişört elbiseler idealdir. Her vücut şekline anında uyum sağlayan baskılı tişört elbiseler ile rahat bir stil oluşturabilirsiniz. Spor ve yürüyüş ayakkabıları ile kombinleyebileceğiniz tişört elbiseler, sıra dışı bir görünüm yansıtır. Gezilerde, arkadaşlarla yapılan etkinliklerde, ev partilerinde sık tercih edilen tişört elbiseler konforlu bir gün geçirmenizi sağlar.

Hem şık hem rahat bir tarz isteyenler için uygun olan spor elbiseler DeFacto’da sizleri bekliyor. Erişilebilir fiyat ayrıcalığı ile en göz alıcı elbiseleri tercih edebilirsiniz. Birbirinden farklı elbise modelleriyle DeFacto, güzelliğinizi yansıtabilmeniz için geniş ürün seçenekleri sunuyor. Siz de vücut şeklinize en uygun olan modeli değerlendirebilir ve hemen yazın atmosferine uyum sağlayabilirsiniz.