Eski moda trendleri arada bir canlanarak hem tasarımcılara hem de trend-setter’lara ilham veriyor. 90’lar modası söz konusu olunca akla ilk gelen trendlerden biri olan gömlek bağlama da hayatımıza hızlı bir geri dönüş yapıyor. Hem kadınların hem de erkeklerin pratik şekilde cool günlük kombinler yapabilmeleri için oldukça etkili bir stil yöntemi olan gömlek bağlama, hem moda blogger’larını hem de ünlü isimleri etkisi altına alıyor. DeFacto, kareli gömleklerden yazlık keten seçeneklere kadar çeşitli şekillerde stilinize dahil edebileceğiniz çok farklı modelleri sunuyor. Bele bağlanan gömlek kombinleri için stil rehberimizden ilham almaya ne dersiniz?

gömlek bağlama sitilleriGömlek Bağlama Yöntemleri Nelerdir?

Belinize düğmeli bir gömlek bağlamak, katman eklemenin veya herhangi kıyafeti güçlendirmenin süper şık yollarından birisi. İster desenli ister düz gömlekleri tercih edin, bu temel stilde uzmanlaşmak gardırobunuzu çok yönlü kullanmanıza yardımcı oluyor. Söz konusu gömlek bağlama olunca kulağa oldukça basit gelebiliyor. Ancak daha şık ve süper havalı gömlek bağlamalı kombinler yapabilmek için birkaç basit yöntemden bahsetmek mümkün. Bu yöntemler hakkında bilgi sahibi olarak kombinlerinizi bir adım öteye taşıyabilirsiniz.

Düğmesiz Bağlama Yöntemleri

Rahat ve havalı bir his veren düğmesiz gömlek bağlama, pratik bir şekilde herkes tarafından uygulanabilen yöntemler arasında yer alıyor. Öncelikle, düğmeleri açılmış gömleği önünüzde tutun, ardından kolun gömleğe bağlandığı yeri (diğer adıyla koltuk altı dikişi) bulun ve her iki yanından yakalayın. Gömleğin arka tarafından düz şekilde tutarak ortasını belinizin en dar kısmına yerleştirin. Bu aşamada artık gömleğin kollarını tutarak tam olarak istediğiniz yere oturması için biraz oynatın ve kolları öne doğru çekin. Son olarak da kolları bir düğüm halinde bağlayın (sağdan sola, sonra soldan sağa). Bu yöntem, özellikle skinny jean gibi daha dar formlu altlarla harika görünüyor. Üzerine kısa bir tişört giydiğinizde fazlalıklarınızın kapanmasını da sağladığı için vücudunuzun daha iyi görünmesine imkan tanıyor.

Düğmeli Bağlama Yöntemleri

Düğmeli yöntem size harika ve katmanlı bir görünüm kazandıran, bir diğer bele bağlanan gömlek stili elde etme şekli. Düğmesiz yöntemle oldukça benzer adımlar takip etmenizi gerektiren bu teknikte öncelikle gömleğin düğmelerini tamamen kapatmanız gerekiyor. Bu aşamadan sonrasında ilk yöntemdeki gibi gömleğin arka tarafından düz şekilde tutarak ortasını belinizin en dar kısmına yerleştirin. Daha sonra, gömleğin kollarını tutarak tam olarak istediğiniz yere oturması için gömleği biraz oynatın ve kolları öne doğru çekin. Son bir dokunuş için, düğmeli kollardan bir veya iki tanesini bir kez yukarı çekebilirsiniz. Beli daha ince ve yapılandırılmış göstermek mümkün olduğu için bu tip bele gömlek bağlama yöntemleri, dar elbise giyen kadınlar tarafından tercih ediliyor.

Bele Gömlek Bağlama İçin İpuçları

Bele gömlek bağlayarak şık ve havalı görünümler elde etmek için bazı ipuçlarını göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Dolabınızdaki gömleklerle harika günlük kombinler yaratabilmek için bu ipuçlarını dikkate alın!

  • Ceket Yerine Hafif Bir Gömlek Seçin: Bele gömlek bağlamak, siluetinizi daha ince ve zarif göstermek için harika bir stil sağlıyor. Ancak çok hacimli veya kalın kumaşlara sahip gömlekleri seçmek, daha iri görünmeye neden olabiliyor. Bu nedenle, kanvas veya denim gibi gömlekler yerine hafif kumaşlardan üretilen gömlekleri belinize bağlamak için seçebilirsiniz.

  • Çift Düğüm Atın: Gömlekleri belinizde tüm gün sağlam bir şekilde tutabilmek biraz zor olabiliyor. Tüm gün hareket ettiğinizde gömlek de yerinden kayarak havalı görünümü bozabiliyor. Bu nedenle, gömleğin belinizde tüm gün kalabilmesi için çift düğüm ekleyebilirsiniz. Çift düğüm atabilmek için de hafif kumaşların daha elverişli olduğunu unutmayın.
  • Gömleğe Göre Bağlama Yöntemi: Gömleği belinize bağlamadan önce düğmelerini iliklemeniz gerekip gerekmediği konusunda kararsız kalabilirsiniz. Bu noktada, gömleğin kumaş türünü ve kıyafetlerinizi göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Daha kalın kumaşlı gömlekleri ilikleyerek daha ince kumaşları ise iliklemeden kullanabilirsiniz.
  • Yakayı Sıkıştırın: Belinize fazladan hacim kazandırmamaya çalışırken gömleğin yakasını göz önünde bulundurun. Çünkü, bel kısmında toplanan gömlek yakası bu bölgenin daha hacimli görünmesine neden olabiliyor. Ayrıca bağlarken belinizin en dar bölgesini seçmeniz de daha ince ve zarif silüet yaratmanıza imkân sunuyor.

En Trend Gömlek Bağlamalı Kombinler

Son günlerin sokak kıyafeti trendleri, taşıması rahat ve modern görünmenizi sağlayan tarzlara odaklanıyor. Hafif, nefes alabilen ve uzun kollu gömlekleri pantolon veya şortların üzerine bağlayarak çok farklı stiller elde etmeniz mümkün. Ek bir şıklık için, görünümle uyumlu bazı aksesuarları da bir araya getirebilirsiniz. Son zamanlarda sokak modasına damgasını vuran bele bağlamalı kombinler hakkında stil tüyolarından ilham almaya ne dersiniz?

kentsel çağdaş kombinlerKentsel ve Çağdaş Kombinler

Şık ve modern bir kentsel görünüm elde etmek istiyorsanız düz beyaz bir tişört ve mavi jean kombinasyonu ile suni deri bir ceket giyerek stilinizi yeniden yaratabilirsiniz. Kareli gömlekleri beline bağlamanız, bu görünüme daha çağdaş ve havalı bir ambiyans katmanın en iyi yollarından biri. Sonbahar ve kış aylarında deri ceketle kombinleyeceğiniz bu görünümü, yaz mevsiminde yalnızca tişörtle ve pantolonla kullanmayı da deneyebilirsiniz. Yaz mevsiminde keten gibi daha hafif kumaşları da tercih edebilirsiniz. Güneş gözlüğü ve fedora şapka gibi güçlü aksesuarlardan destek alarak sokak modası yıldızları gibi havalı görünebileceğinizi de unutmayın.

Süper Şık Yazlık Stiller

Gömlekleri şortların üzerine bağlamak, özellikle yaz aylarında rahat ve zahmetsiz stiller yaratmanıza temel oluşturuyor. Bermuda modellerden kısa seçeneklere kadar dolabınızdaki tüm şortları gömlek bağlama erkek kombinleri için kullanabilirsiniz. Denim, keten veya kanvas gibi farklı malzemelerden tasarlanan şortların üzerine minimal ve yalın çizgilere sahip tişörtler giymek, neredeyse her türlü desene uygun hale gelmesini sağlıyor. Parlak ve canlı renklere sahip spor ayakkabılar ise bu yazlık kombinlere hareket eklemenize yardımcı oluyor. Şortlu kombinleri, sonbahar ve ilkbahar gibi geçiş mevsimlerinde hafif kazaklarla veya jean ceketlerle birlikte de tamamlayabilirsiniz.

Ton Sür Ton Görünümler

Son zamanlarda sokak modasına hakim olan ton sür ton akımı, aynı rengin farklı tonlarını kombinlerde kullanmak anlamına geliyor. Bu trend, stilinizin çok daha klas ve sofistike görünmesine de yardımcı oluyor. Özellikle bej ve toprak tonları, derinliği ve çok yönlü etkisi dolayısıyla ton sür ton akımı için en çok tercih edilen seçenekler arasında. Siz de bu kombini uyarlayabilmek için bej rengi kanvas pantolonun üzerine benzer tonlarda bir tişört seçerek işe koyulabilirsiniz. Bu görünüme daha derin ve çekici bir etki eklemek için kahverengi tonlarında bir gömleği belinize bağlamayı deneyin. Kahverengi deri kemer, Oxford ayakkabı ve tote çanta gibi aksesuarlar sayesinde kombininizi daha elegan bir şekilde de yorumlayabilirsiniz. DeFacto, sezon modasına damgasını vuran tüm trendleri, özgün moda anlayışı çerçevesinde yorumlayarak şık kombinler yapmanızı sağlıyor. Ayrıca her bütçeye ve tarza sahip kadın ve erkeklerin trendleri takip edebilmesi için indirim ve kampanya ayrıcalıkları da sunuyor. Siz de, sokak modası yıldızları kadar dikkat çekici ve havalı görünmek için DeFacto’nun birbirinden şık gömleklerini uygun fiyat ayrıcalıklarıyla hemen şimdi kombinlerinize ekleyebilirsiniz.