Yenidoğan hediyeleri hem anneler hem de aileler tarafından sevilerek satın alınan bir ürün grubu. Birbirinden renkli zıbınlar, yelekler ve çoraplar üretilerek müşterinin hizmetine sunuluyor. Dünyaya gözlerini yeni açmış olan bebeğin rahatlığı, konforu ve sağlığı ön planda tutularak üretilen bu kıyafetler, çok geniş bir yelpazeye sahip.

“Yenidoğan bebeğe ne hediye alınır?” sorusuna verilecek cevaplardan ilki, elbette işlevsel ürünler ve giyim ürünleri. Yenidoğan bebek hediyeleri genellikle zıbın, alt ve üst pijama, eldiven, şapka, çorap gibi ürünlerden oluşuyor. Özellikle zıbınlar, ağ kısmında yer alan çıtçıtlı kısımlar sayesinde bebeğin bezinin değiştirilmesi esnasında ebeveynlere büyük kolaylık sağlıyor. Bu tür pratik ürünleri hediye almak iki taraf için de mutluluk verici. Bazı durumlarda oyuncak, emzik, yatak takımı gibi ürünler de tercih edilebilir.

Yenidoğanların ilk evreleri büyük bir dikkat ve özen istiyor. Bebekler doğduktan sonraki ilk 6 ay boyunca kıyafetlerini hızlı bir şekilde kirletebiliyor. Anne ve babalar ise bu süreci daha kolay atlatabilmek amacıyla kıyafetleri yedekli şekilde almaya çaba gösteriyor. Yenidoğan hediyesi olarak giyim ürünü tercih edenler, bu şekilde aileye de destek sağlıyor.

Kış döneminde dünyaya gelmiş bebekler için daha kalın ve sıcak tutan kumaşa sahip hırkalar, yelekler ve kazaklar yoğun talep görüyor. Yaz döneminde doğan bebekler için de onları terletip yakmayacak kısa kollu zıbınlar ve kolsuz tişörtler öne çıkıyor. Kız çocukları için kapüşonlu pançoları ve elbiseleri de değerlendirebilir, bu hediyeliklerle hatıralarda yer edinebilirsiniz.

Bebek Görmeye Giderken Alınacak Hediyeler

Dünyada hemen hemen her kültürde yenidoğan bebeği ziyarete gidilirken hediye alınıyor. Bu hediyelerin kültürlere göre farklılık gösteren anlamları da mevcut. Yenidoğan bebeğin sağlıklı, huzurlu ve bereketli bir ömrü olması dilekleriyle bu hediyeler veriliyor. Türk kültüründe de hem bebeğe hem de anneye hediye almak bir gelenek haline gelmiş durumda.

En güzel bebek hediyeleri, bebeğin ihtiyacına uygun şekilde tasarlanan ve bebeğe ait hassasiyetler göz önünde tutularak üretilen takımlar, tulumlar, zıbınlar, şortlar, çıtçıtlı badilerden oluşuyor. Ayrıca önlüklerden çoraplara, slogan baskılı fularlardan berelere kadar tamamlayıcı ürünler de mevcut. Bu şekilde bebeğin sağlıklı ve doğru bir şekilde gelişimini tamamlamasına yardımcı olabilirsiniz. Bu gibi ziyaretlerde akıllarda "Bebek görmeye ne hediye alınır?" sorusu belirir. Siz de bir hediye almak istiyorsanız, şu listeye göz atabilirsiniz:

  • Hastane çıkış setleri
  • Pijama takımları
  • Eşofman altı
  • Önlük
  • Çorap
  • Eldiven
  • Tulum ve zıbın
  • Hırka ya da bolero
  • Atlet ya da tişört
  • Mont
  • Biberon
  • Bebek battaniyesi ya da uyku seti
  • Bebek şampuanı, bebek losyonu gibi bakım ürünleri
  • Anne ve baba için pratik hediyeler ( örneğin; bebek bezi çantası, bebek taşıma çantası)

Yenidoğan bebekler için hediyeler farklı renklere de sahip. Örneğin, erkek bebeğe alınacak hediyelerde mavi, turuncu ve beyaz renkleri sıklıkla görebilirsiniz. Bebek görme hediyeleri seçiminde bu listeden yararlanırken kumaşlara da dikkat etmek önemli. Organik ve %100 pamuklu kumaşlar sıklıkla tercih edilenler arasında. Bebeklerin ciltleri yetişkinlere göre çok daha hassas bir yapıya sahip. Bu nedenle anne ve babalar da pamuk içeriği yüksek, doğal giyim ürünlerine daha çok yöneliyor.

“Bebeğe ne hediye alınır?” diye düşünenler; uyku setleri, pike takımları ve hastane çıkış setlerinden yana seçim yapabiliyor. Uyku setleri bebeğe uygun yorgan veya battaniye gibi uyku ürünlerinden meydana geliyor. Bu ürünler, bebeğin sağlıklı bir uyku süreci yaşayabilmesi için oldukça önemli. Pike takımları da benzer işlevlerle bebeğin uyku esnasında terlemesini kontrol altında tutuyor ve uykusunun bölünmesine engel oluyor. Bebek görmeye giderken aynı zamanda annelere de hediye götürebilirsiniz.

Günlük hayatta değil de özel günlerde kullanıma uygun bir model arıyorsanız, poplin ya da kaşkorse tulumlar ve pötikareli elbiseler ideal tercihler arasında. Erkek bebekler içinse çizgili fit pantolonları ve Mickey Mouse gibi sevilen çizgi film karakterleri ile süslenen tulumları tercih edebilirsiniz. Geyik desenli yılbaşı temalı triko alt üst takımlar ise vücudun sıcak kalması için bire bir.

Bebeğe alınacak hediyeler arasında bulunan fotoğraf albümü, gelecekte bebeklik dönemini hatırlatacak dekoratif bir obje. Bu da bu ürünlerin hediye listelerine girmesini sağlıyor. Anı bırakacak ürünler ve giyim ürünleri dışında bebeklerin ve ebeveynlerin bakım için kullanacakları kişisel bakım malzemeleri, beslenme araç gereçleri gibi ihtiyaçları karşılamaya yönelik ürünleri de hediye olarak götürebilirsiniz.

Anne adayına hediye olarak yeni başlayacak bu süreçte ona yardımcı olacak her türlü eşya anlamlı olur. Mevsime uygun olacak şekilde gömlek, pantolon, bluz gibi kıyafetler de ideal seçenekler arasında. Hem anne adayı hem de bebek için en güzel hediyelere kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Bebek Mevlit Hediyesi

Bebekler için aileler tarafından genellikle ilk kırk günden sonra mevlit okutuluyor. Bu gelenek; bebeğin sağlıklı, bereketli ve huzurlu bir geleceği olması için. Davete katılım gösteren misafirler, bebeğe ve anneye onların mutluluklarını paylaştıklarını göstermek adına hediyeler getiriyor. Bu noktada akıllarda "Bebek mevlidine giderken ne hediye alınır?" sorusu beliriyor. Bu sorunun cevabı düşünülürken akla ilk gelenleri şöyle sıralamak mümkün:

Mevlit hediyesi seçerken "Yenidoğan erkek bebeğe ne hediye alınır?" sorusu da akıllara gelebilir. Bu durumda bazı kişiler taraftarı oldukları spor kulüplerinin renklerine sahip tişörtler ve sweatshirtler de hediye edebiliyor. Örneğin, Beşiktaşlı bir aileye bebek ziyaretine giderken siyah ve beyaz desenlere sahip bir tişört tercih edebilirsiniz.

Kız bebek hediyeleri ise daha renkli desen ve modellerden meydana geliyor. Pembe, sarı, kırmızı gibi renkler, en dikkat çekici tonlar arasında. Aynı zamanda üzerinde baskılar olan, farklı çiçek ve hayvanların görsellerinin olduğu modeller de mevcut. Özellikle önlüklerde bu desenleri görmeniz mümkün. Giyim ürünleri dışında kız bebekler için şapka ve çorap gibi aksesuar grupları da bulunuyor.

Yenidoğan bebeğe alınabilecek hediyeler için battaniye, tulum, bebek bezi, bebek mamaları, oyuncaklar ve bebek arabalarına bakabilirsiniz. Bebek mevlidi için alınabilecek hediyelerin seçiminde, anne ve babanın ihtiyacına ve bebeğin yaşına da dikkat edilmeli. Örneğin, hastane çıkış setlerinde bisiklet yaka zıbınlar, uzun kollu tişörtler, eldiven ve şapkalar bulunuyor. Birkaç aylık bebekler içinse yaz aylarında ince kumaşı ile öne çıkan müslin ya da keten tulumları, kış aylarında ise triko kazakları hediye edebilirsiniz.

Eğer siz de dünyaya yeni gelen bir bebek için hediye almak istiyorsanız, onun kullanacağı, ailesini mutlu edecek hediye seçeneklerinin pek çoğuna DeFacto Yenidoğan Koleksiyonundan ulaşabilirsiniz.