Yüz ve cilt bakım aletleri parlak ve bakımlı bir cilde kavuşmanıza yardımcı olur. Yüz temizleme, tüy alma gibi farklı özelliklere sahip cilt bakım aletleri bulunur. Cildinize uygun ürünlerle cilt bakım aletlerini bir arada düzenli olarak kullanmanız cildinizin parlak ve pürüzsüz görünmesine katkıda bulunur. Cilt bakım ürünlerini inceleyerek ihtiyacınız olan modelleri belirleyip daha bakımlı olmanın keyfini sürebilirsiniz.

cilt temizleme cihazlarıCildinizi Ferahlatın: Cilt Temizleme Cihazları

Cildiniz gün içerisinde birçok zararlı çevresel faktöre maruz kalır. Bu çevresel faktörler yüzünden soluk bir görünüme kavuşabilir. Sağlıklı ve ışıldayan bir cilde sahip olmanın ilk adımı, cilt bakımını doğru ve etkili bir şekilde yapmaktır. Cilt temizliğinde kullanılan cihazlar cilt temizliğini en etkili biçimde yapmanıza olanak sağlar. Yüzünüzde ve vücudunuzda kullanacağınız cihazlar sahip oldukları özelliklere göre farklılık gösterir. Yüz bölgesi, daha hassas bir yapıya sahip olduğu için yüz temizliğinde cildi nazik bir şekilde temizleyebilen cihazların kullanılması büyük önem taşır. Ayrıca yüz temizleme cihazı seçerken antibakteriyel malzeme kullanılarak üretilen cihazlara yönelmeniz faydalı olur.

Farklı başlıklara sahip yüz temizleyiciler bulunur. Cilt yapınıza ve tipinize uygun olan başlığı seçip kullanabilirsiniz. Yüz temizleme cihazları, yüz yıkama jeli veya köpüğü ile birlikte kullanılır. Cildinizi yormamak için tanecikli yıkama jelleri ile cihazları bir arada kullanmamanız gerekir. Bunun yanı sıra eğer hassas bir cilde sahipseniz yüz temizleme cihazlarını her gün kullanmak yerine haftada 2-3 defa kullanmayı tercih edebilirsiniz. Cildinize titreşim veren yüz temizleyiciler, yüzünüzü temizlemenin yanı sıra cildinizin canlanıp daha aydınlık görünmesine de yardımcı olur. Cildinizin hassaslığına göre cihazın titreşim seviyesini ayarlayabilirsiniz.

Vücudunuzda kullanacağınız cihazlar ise özellikle batık problemi konusunda oldukça etkilidir. Pürüzsüz bir cilde sahip olmak için düzenli olarak cilt temizleme cihazlarından yardım alabilirsiniz. Cilt temizleme cihazlarının suda kullanılabilen modelleri de bulunur. Suya dayanıklı cilt temizleme cihazı sayesinde evinizin banyosunu Spa’ya çevirip kendinizi şımartabilirsiniz. Cildinizi temizledikten sonra nemlendirmeyi ihmal etmemelisiniz. Vücudunuzu nemlendirmek için vücut yağlarından veya kremlerinden faydalanabilirsiniz.

Şımarma Zamanı: Yüz Masaj Aletleri

Stres, yorgunluk ve yaşlanma belirtilerinin en fazla gözlendiği yer, yüz bölgesidir. Yüz masaj aletleri sayesinde bu belirtilerin görünümünü en aza indirgeyebilirsiniz. Elektronik yüz masaj aletleri bulunduğu gibi doğal taş kullanılarak üretilmiş masaj aletleri de vardır. Masaj aletlerinde doğal taş olarak genellikle yeşim taşı tercih edilir. Doğal taşlar ile yüzünüzün her bölgesine masaj yapabilirsiniz. Yüzünüze düzenli bir şekilde masaj aletleri ile masaj yaparsanız daha gergin bir cilde sahip olabilirsiniz. Masaj yaparken mutlaka yüz bakım yağı gibi cildi kaygan hale getirecek ürünler kullanmalısınız. Elektronik yüz masaj aletleri ise özelliklerine göre farklı kategorilere ayrılır. Masaj aletleri genel olarak yüzünüze uyguladığınız serum, yüz kremi gibi cilt bakım ürünlerinin daha iyi emilmesine katkıda bulunur.

Cildinize ısı veya soğukluk veren cilt bakım aletleri vardır. Elektronik yüz masaj aletleri genellikle cilt bakım uzmanlarının görüşleri alınarak cildinize en uygun şekilde tasarlanır. Bu yüzden cilt bakımına ilginiz varsa mutlaka cilt bakım dolabınızda masaj aletlerine yer vermelisiniz. Yüz masaj aletlerinin tüm yüze uygulanan modelleri olduğu gibi göz bölgesi için özel olarak tasarlanmış modelleri de bulunur. Kırışıklıklarla savaşma konusunda etkili bir yöntem arayışı içerisindeyseniz kaliteli bir göz kremi ile göz çevresi masaj aleti alıp düzenli olarak kullanabilirsiniz.

Yüzünüze masaj yapabileceğiniz bir diğer cilt bakım aleti ise buz küresidir. Buz ile cilde masaj yapmak çok eskiden beri bilinen cilt bakım tüyoları arasında yer alır. Buz küresi, buz ile yapılan masajın daha pratik bir hale gelmesine yardımcı olan bir üründür. Buz kürelerini buzlukta muhafaza edip gündüz buz küreleri ile cildinize 2-3 dakika boyunca masaj yapabilirsiniz. Buz küresi masaj aleti, sabah oluşan yüz şişkinliğinin inmesine katkıda bulunur. Üstelik buz küpleri gibi erime sıkıntısı olmadığı için rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.

Cilt yenileyici aletlerYeni Bir Cilt: Cilt Yenileyici Aletler

Masaj cihazı & roller, cilt yenileyici aletlerin başında yer alır. Cildi yenilemek ve etkili bir şekilde masaj yapabilmek için farklı cilt masaj aletleri bulunur. Dermaroller, yapısı itibarıyla diğer masaj aletlerinden ayrılır. Dermaroller, ucunda çok sayıda iğne bulunduran bir masaj aletidir. Ucunda bulunan iğnelerin uzunluğu ve kalınlığı değişkenlik gösterebilir. Minimal boyuttaki bu iğneler cilde temas ederek cilt üzerinde mikro kanallar açar. Ciltte açmış olduğu kanallar sayesinde yüz bakım serumu ve yağı gibi ürünler cilt tarafından kolay bir şekilde emilir. Ancak dermaroller sık kullanım için uygun değildir. Bu yüzden normal kullanım için farklı bir masaj cihazı & roller tercih edebilirsiniz.

Cilt temizleme masaj aleti ise cilt temizleme ve masaj özelliğinin bir arada bulunduğu cihazlardır. İki farklı cihazın özelliği tek bir cihazda toplandığından dolayı pratik bir kullanım imkanı tanır. Ayrıca alandan da tasarruf etmenize olanak sağladığı için özellikle seyahatlerde rahat edersiniz. Bataryası güçlü bir ürün tercih ederseniz cihazı tatile gitmeden önce şarj edip tatil boyu şarj sıkıntısı yaşamadan kullanabilirsiniz. Bu sayede ara vermeden cilt bakımınızı yapıp ışıldayan bir cilde sahip olabilirsiniz. Şarjlı cihazların yanı sıra pil ile çalışan cilt temizleme masaj aleti modelleri de bulunur.

İstenmeyen Tüylere Veda Edin

Kusursuz bir cilde sahip olmanın adımlarından birisi de istenmeyen tüylerden kurtulmaktır. Tüylerinizi alabileceğiniz onlarca farklı yöntem bulunur. Tüy almaya yarayan cilt bakım aletleri ile en pratik şekilde tüylerinizden kurtulabilirsiniz. Depilasyon ve epilasyon olmak üzere iki temel tüy alma çeşidi bulunur. Depilasyon, istenmeyen tüylerin vücuttan kalıcı olmayan bir şekilde uzaklaştırılmasıdır. Bu yöntemde genel olarak tüy kökleri hasar almaz. Epilasyon ise tüylerden kalıcı olarak kurtulmayı ifade eder. Tıraş makineleri, cımbız ve epilatörler depilasyon yönteminde sıklıkla kullanılır. Tıraş makineleri ile saçtan koltuk altı tüyüne kadar birçok farklı bölgenin tüyü kısaltılabilir.

Cımbız ve epilatörler tüyleri kökünden aldığı için uzun süre boyunca pürüzsüzlük hissiyatını yaşamanıza olanak sağlar. Tüylerinizi alırken normal cımbız kullanabileceğiniz gibi LED ışık teknolojisine sahip cımbızlardan da yararlanabilirsiniz. Cımbızda bulunan ışık tüyleri daha iyi görmenize olanak sağlar. Epilatörleri vücudunuzun her bölgesinde, tüyleri kökünden almak için kullanabilirsiniz. Bikini bölgesi, koltuk altı gibi bölgeler için hassas başlığı bulunan epilatörler bulunur. Ayrıca bazı epilatör modellerinde temizlik ve masaj için ayrı başlıklar yer alır. Farklı başlıklara sahip bir epilatör tercih ederseniz daha pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz.

Lazer cihazları ise tüylerden kalıcı olarak kurtulmanıza yardımcı olur. Lazer uygulaması yapmadan önce tüyleri alınmalıdır. Ancak tüyleri kökünden almamaya dikkat etmek gerekir. Çünkü lazer cihazlarının amacı, tüyün kökünü yakarak tekrar çıkmasının önüne geçmektir. Lazer epilasyon cihazı düzenli aralıklarla kullanılmalıdır. Aksi takdirde etkili bir sonuç almanız zorlaşır. Cihazların belirli atış sayıları vardır ve atış sayısına göre ürünün fiyatı değişkenlik gösterir. Lazer epilasyon cihazı alarak evinizin konforunda tüylerinizden kurtulabilirsiniz. Cilt bakım aletleri ile daha bakımlı görünmeniz mümkün. Haftanın bir gününü bakım günü olarak belirleyip cilt bakım aletleri ile cildinize hak ettiği değeri verebilirsiniz.