Tulumlar, son yıllarda kadın giyiminin popüler parçalarından biri haline geldi. Erkeklerde olmasa da kadınlar için çoğu yerde farklı tulum stillerinin kullanılmaya devam ettiğini görebilirsiniz. Özel bir gün için ya da sadece gardırobunuza eklemek için sevimli bir parça arıyorsanız kafanızdaki tüm alternatifleri elemenin tam zamanı!

Doğru bir tulum seçimi ile imajınıza büyük bir artı katabilirsiniz. Üstelik gardırobunuzda tek parçadan oluşan kıyafetler bulundurmak, kısa sürede harika stiller yaratmanıza yardımcı olacaktır. Bu noktada tulum kombinleri hakkında bilmeniz gereken her şeyi sizin için bir araya getirdik.

blazer tulumHangi Tulumu Seçmeliyim?

Tulumlar, farklı yaş gruplarının ve vücut şekillerinin vazgeçilmez parçalarından biri olmaya adaydır. Tasarımcıların bize armağan ettiği bu tek parça moda mucizesi sayesinde hem gündelik bir randevuya hem de eğlenceli bir akşam yemeğine kısa sürede hazır hale gelmek mümkün. Yeşil, mavi, beyaz, kahverengi, bej, kırmızı tulum kombinleri arasından tercih edebileceğiniz oldukça geniş bir stil yelpazesi bulunuyor. Çok fazla seçenek olunca seçim yapmak bir o kadar zorlu bir hal alıyor olsa da birkaç temel tulum modeline göz atarak kısa sürede çok yönlü parçaları gardırobunuzun bir parçası haline getirebilirsiniz. Peki, nedir bu temel parçalar? Gelin birlikte göz atalım.

Blazer Tulum

Stil ve işlevsellik söz konusu olduğunda doğru dengeyi sağlayabilecek blazer kesim, abiye tulum kombinleri arasında ilk sırayı kaptırmamakta kararlı. İşe giderken hatta ofisten sonra,  güçlü kişiliğinizi öne çıkarmak ve dikkatleri üzerinize toplamak isteyeceğiniz kutlamalarda blazer kesim tulumları tercih edebilirsiniz.

Boiler Tulum

Daralan ayak bileği ayrıntısıyla hatırlayabileceğiniz Boiler modeller, bol cep ayrıntısı ve bel çevresindeki ince detaylarıyla biliniyor. Spor tulum kombinleri arasında yer alan düz, denim veya naylon karışımları içeren Boiler tulumlarla festival etkinliklerinde veya renklendirmek istediğiniz akşam eğlencelerinizde sıra dışı bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Pelerin Tulum

İçinizdeki ikonu ortaya çıkaracak bir önerimiz var: Pelerin kesimler uzun tulum kombinleri arasında zarafetinizi ortaya çıkarmaya kararlı.

Culotte Tulum

Culotte modeller kısa tulum kombinleri yapabileceğiniz çok yönlü parçalardan. Özellikle minyon vücutlarda dizin 5-10 cm altına denk gelen bu modeller ile bacak boyunuzu uzatabilir, loafer ayakkabılarla kusursuz bir görünümüne kavuşabilirsiniz.

Jean Tulum

Denim, her yaş grubuna ve vücut şekline hitap eden bir kumaş türü olarak moda dünyasında fonksiyonelliğini koruyor. Soluktan koyu tonlara kadar bir dizi seçeneğe sahip bu çok yönlü rengi jean tulum kombinleri ile kullanabilirsiniz. Jean tulumlar kol uzunluğu, yaka tasarımı, cep sayısı, hatta paça uzunluğu gibi kategorilerde bir dizi seçim hakkı tanımaya ve gardırobunuzun bonkör bir üyesi olmaya aday.

Flared Tulum

Şık stil ve üstün konfor arasında doğru dengeyi yakalamak isteyenler için dökümlü ve dalgalı bir kumaştan daha iyisi yoktur. Siyah beyaz tulum kombinleri arasında sıkça rastladığımız flared modeller, İspanyol kesimi doğru bacak boyunda yakalayabilen nadir tulum stillerinden biridir.

Bahçıvan Tulum

Figürleri güzelleştiren bahçıvan tulum kombinleri, sofistike tasarımıyla her yaştan ve cinsiyetten kişilerin kullanabileceği bir diğer çok yönlü tulum çeşidi. Açık hava partilerinde veya film etkinliklerinde ekose üstler, pamuklu gömlekler ile kombin yapabileceğiniz bahçıvan tulumlar farklı kumaş özellikleriyle de her mevsim tercih edebileceğiniz bir alternatif yaratıyor.

Wide-leg Tulum

Klasik tulum modelleri size sıkıcı mı gelmeye başladı? Haki, bordo, mürdüm ve mavi tulum kombinleri yaratırken farklı kol uzunluğu ve yaka tasarımı ile öne çıkan bu modeller ile 70’lerin parıltısını kucaklarken aynı zamanda sofistike havanızı devam ettirebilirsiniz.

Şort Tulum

Gardırobunuza göz gezdirdiğinizde sıkıcı bir görüntüyle karşılaştığınız oldu mu? Alışılagelmiş stilleri bir kenara bırakıp tulumlarınızın boyunda yapacağınız ufak bir değişiklik ile bu görüntüye elveda diyebilirsiniz. Şort tulum kombinleri ile yaz modasını yansıtabilir ve eğlencelerinize modern görünüme sahip bir konfor getirebilirsiniz.

Gömlek Tulum

Yarı resmi bir etkinlik için gömleğinizi ve pantolonunuzu bir araya getirmeye cesaret edemiyor, üstüne bir de renk seçimine bir türlü karar veremiyor musunuz? Gömlek tulumlar tam da bu noktada imdadınıza yetişiyor. Oldukça popüler hale gelen gömlek tulum kombinleri ile henüz siz karar vermeden başarılı bir kombinasyon ile etkinliğe hazır hale gelebilirsiniz.

kısa boylulara tulum modelleriKısa Boylulara Tulum Yakışır mı?

Tulumların uzun boylular ve maskulen stile sahip kişiler için yaratıldığı efsanesini hepimiz biliyoruz. Kısa boya sahip olanlarımız için ise hiçbir zaman doğru bir seçim olmadığını sık sık duyuyoruz. Peki, kısa boya sahip olanları tulumlardan uzak tutmak ne kadar doğru? Ya da kısa boylular tulum giymeli mi? Boy söz konusu olduğunda trendlerin dışında kalmak artık oldukça eski bir bakış açısı olarak değerlendirilebilir. Bu ön yargıyı kıracak bazı temel gerçekleri sizinle paylaşmak istiyoruz.

Tulum giymenin önemli sebeplerinden biri de rahatlığıdır. Oldukça sempatik ve havalı görünmesinin yanı sıra doğru aksesuarlarla kombinlendiğinde hemen hemen her amaca uygun kullanılabilecek bir kıyafet haline gelir. Boyfriend tarzı kalçalara oturan bir şekil sağlayacak fermuarlara sahip jean tulumlar vücudunuzun dengesini ortaya çıkarabilir. Göğüs bölgesinde yarattığı potluk ile bel bölgesini ortaya çıkarır ve boyunuzla uyum içerisinde bir görünüm sunar. Manşete sahip paçaları kıvrımlı modeller ile bacak boyunuzu keserek daha ince bir görünüm elde etmek mümkün. Hafif topuklu ayakkabılar veya yumurta topuk babetlerle stilinizin boyunuza üstünlüğünü kanıtlamak oldukça kolay.

Kadın Tulum Nasıl Giyilir?

Bir ifade tarzı olarak tulumlar, elbise veya pantolonun ötesine geçen bir görünüm yaratmada oldukça başarılıdır. Yine de karar vermesi ve diğer parçalarla uyum haline kullanılabilmesi kolay bir seçenek değildir. Yanlış kesimler, yersiz aksesuarlar bir tulumu trendin son basamaklarına sürükleyebilir. Sizi bu risklere karşı koruyarak birkaç önerimiz var.

Uzun bir boya sahipseniz seçiminizi topuğunuzun hemen üzerinde biten geniş paçalı bir tulumdan yana kullanabilirsiniz. Kısa bir boyunuz varsa kırpılmış paçaya sahip bir model seçebilirsiniz. Resmi etkinlikler için vücudunuzu daha iyi gösterecek, şık ve iyi dikişlere sahip tulumlar seçin.

Havalı ve rahat bir görünüm için ise beli lastikli veya büzgü ipli, bol kesim bir tulum modeli kullanın. Hangisini tercih ederseniz edin takı, ayakkabı ve kemer gibi modaya uygun aksesuarlarla tulumunuzu öne çıkarmayı unutmayın. Gündelik bir etkinliğe yaratıcı bir stil eklemek istiyorsanız tulumları göz ardı etmek pek doğru olmaz. Rahat, şık ve konforlu tulumlar sizi kot pantolon ve tişört rutininizden çıkarmak için kusursuz bir parçadır. Tarzınıza uygun olanı bulmak için ise keten, jean, pamuklu veya yünlü seçenekler arasında seçim yapmak yeterli.

Seçtiğiniz modelle düz bir ayakkabı giymeyi planlıyorsanız ayak bileklerinde veya bileklerin biraz üzerinde biten kısa botlar veya bağcıklı sandaletler seçtiğinizden emin olun. Bu seçim, denge oluşturmaya ve vücudunuzun daha uzun, ince olmasına yardımcı olacaktır. Aksesuarlar söz konusu olduğunda kemerler, belinizi gösterişli bir şekilde ortaya çıkarmaya yardımcı olur. İnce bir görünüm yaratırken beden silüetinizi kum saatine dönüştürmenin bir yolu olabilir. Özellikle tuluma zıt renkte bir kemer seçerek kıyafetinize yeni bir boyut katabilir, tulumunuzun daha modern görünmesini sağlayabilirsiniz.

Tulum Üzerine Ne Giyilir?

Tulum seçiminizi yaptıktan sonra geriye kombine edebileceğiniz bluzlar, gömlekler, tişörtler ve bunlar gibi daha birçok üste karar vermek kalıyor. Önemli olan fazla hacimli ve dağınık bir görüntüye neden olmadan tulumunuza ayak uydurabilecek stilde bir üst giyime karar vermektir. Peki, şort tulumun altına ne giyilir? Hangi bluzlar veya tişörtler şort tulumlar ve diğer tulum modelleri için vazgeçilmezdir? Bu konuda zorlananlar için tulumların stili kadar tamamlayıcı parçaları ile ilgili de püf noktalarını bir araya getiriyoruz.

Klasik çizgili bir tişörtü tulumunuzla eşleştirermekle yanlış yapmış sayılmazsınız. Yalnızca uygun bir renk seçtiğinizden emin olmanız gerekir. Vücudu sarması gerekmediği gibi çizgili tişörtünüzün oversize olması da tuluma yakışmayabilir.

Düğmeli veya dökümlü bluzları tulumun içerisine yerleştirerek kullanmak zor olabilir. Bu nedenle bol kesim bluzların iki yandan doğal şekilde düşmesine izin verebilirsiniz. Özellikle ekose gömlekler bu salaş görünümü tamamlamak için ideal bir seçenek olabilir. “Jean tulum ne zaman giyilir?” sorusunu yanıtlarken ekose gömlek ve bluzlara öncelik vermekte de fayda var.

Crop top üstler, tulumlarınızla biraz eğlenmek istediğinizde meydana çıkabilir. Belinizde veya belin hemen altında biten üstler teninizi ön plana çıkarırken doğal bir görünüm yakalamanıza da yardımcı olur.

Tulumların tek parçadan oluşan doğası iki parçalı bir görünüm oluşturmaya engel değildir. Katmanlarla oynayın. Deri ceketler ile tulumun üst formuna hava katabilir, cesur bir kolye seçimi veya topuklu ayakkabılarla iddialı bir görünüm oluşturabilirsiniz. “Tulum fiyatları ne kadar?” sorusunu ise farklı fiyat aralıklarıyla yanıtlamak mümkün. Kumaş tipi, marka ve kesim şekli gibi etkenler tulum fiyatlarını belirliyor.

DeFacto ile tüm tulum çeşitlerine ulaşmak, aralarından seçim yapmak ve kullanım alanına en uygun ve hesaplı olana karar vermek mümkün hale geliyor. Farklı tulum çeşitleri ile gardırobunuzda modern bir alan yaratın, tek parçadan oluşan bu rahatlığın tadını çıkarın!