Giydiğimiz kıyafetlerin üzerimizde daha iyi durmasını ve kusursuz görünmesini istiyoruz. Bu sebeple de seçtiğimiz kıyafetlerin daha zayıf gösteren kıyafetler olmasını tercih ediyoruz. Bu noktada da bir kıyafet satın almadan önce birçok farklı detayı göz önünde bulunduruyoruz. Kıyafetin renginden desenine, etek boyundan ceplerinin şekline, dekoltesinden kumaş yapısına kadar birçok detay kıyafet seçiminde önemli bir rol oynuyor. Peki, daha zayıf gösteren ve kusurlarınızı kapatan kıyafetlere ulaşmak için nelere dikkat etmeniz gerekiyor? Sizin için modada son trendleri ve vücut yapınıza en uygun olacak şık parçaları bir araya getirdik.

Oversize Kıyafetler ile Göbek Bölgesini Kapatın

Derin dekolteli kıyafetlerden kaçınınVücudu tamamen saran dar kıyafetler tüm kusurları meydana çıkarıyor ve bu da dar kıyafetleri giyen kişilerin, olduklarından daha kilolu görünmelerine sebep oluyor. Kiloluları zayıf gösteren kıyafetler konusunda seçim yapılırken dikkat edilmesi gereken ilk nokta, seçilen kıyafetin vücudu tamamen sarmaması! Oversize kıyafetler bu noktada oldukça kurtarıcı seçenekler olarak öne çıkıyor. Eğer bacaklarınız ince ve üst kısmınız kalın ise dar bir pantolonun üzerine dökümlü bir tişört giyerek dikkati vücudunuzun üst bölgesinden uzaklaştırabilirsiniz. Bunun yanı sıra oversize elbiseler de sizi olduğunuzdan daha ince gösterecek ve saklamak istediğiniz bölgeler konusunda size yardımcı olacaktır. Kalın bacaklar söz konusu olduğunda ise dökümlü pantolonlar oldukça kullanışlı seçenekler olarak öne çıkıyor. Üst kısmı nispeten daha dar bir gömlek ya da bluz ile kombin edeceğiniz dökümlü pantolon ile arzu ettiğiniz görünüme kolayca ulaşabilirsiniz. Eğer göbek bölgesini saklamak istiyorsanız kemerli kıyafetlerden uzak durmalısınız! Bu noktada da bol tişört ya da elbiseler giyerek göbek bölgesini kolayca saklayabilirsiniz. Erkekleri zayıf gösteren kıyafetler arasında da dökümlü tişörtler ve gömlekler yer alıyor.

Derin Dekolteli Kıyafetlerden Kaçının

Derin dekolteli kıyafetler de kiloyu daha çok ortaya çıkaran modeller arasında yer alıyor. Eğer büyük göğüslere sahipseniz ve vücudunuzun üst kısmı geniş bir yapıdaysa V yakalı bir kıyafet tercih edebilirsiniz. Ancak bu yakanın çok derin olmamasına ve hafif bir dekolteye sahip olmasına dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda bu hafif V yakalı, dekolteli kıyafeti uzun kolyeler ile de kombin edebilirsiniz. Eğer kiloluysanız ve göğüs yapınız küçükse V yakalı derin dekolteleri çok rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Küçük göğüslü kadınlar, V yakalı dekolteler ile boylarını da olduğundan daha uzun gösterebilir. Kollarınız kalın bir yapıya sahipse kolsuz elbiselerden uzak durmanız tavsiye ediliyor. Kolları zayıf gösteren kıyafetler arasında kolları tül detaylara sahip üstler, kol kısmı bol yapıya sahip elbiseler ya da bluzlar yer alıyor. Bu seçenekler ile kalın kol yapınızı hem olduğundan daha ince gösterebilir hem de fazlalıklarınızı saklayabilirsiniz.

Yaka yapısı da üst kısmı zayıf gösteren kıyafetler edinmek isteyen kişiler için oldukça önemli bir detay olarak öne çıkıyor. Kayık ya da yuvarlak yakaya sahip üstler, omuzları olduğundan daha geniş gösteriyor ve bu da normalden daha kilolu görünmeye sebep oluyor. Bu sebeple özellikle üst kısmını daha ince göstermek isteyen kadın ve erkeklerin, V yaka ya da U yaka üstler tercih etmesi öneriliyor. Aynı şekilde kısa boylu kişilerin de bu yaka modellerini tercih etmesi gerekiyor. Bu tarzdaki yakalara sahip üstler sayesinde siz de çok daha zarif ve ince görünebilirsiniz.

Boyuna Çizgili Kıyafetleri Tercih Edin

Zayıf gösteren kıyafetler kadın ve erkek kullanıcılar için oldukça önemli bir unsur olarak öne çıkıyor. Bu noktada ise seçilen kıyafetlerin desenleri fazlası ile önem arz ediyor. İlk kural, enine çizgili kıyafetlerden uzak durmak! Enine çizgilere sahip kıyafetler, yapısı ne olursa olsun kişiyi olduğundan daha geniş gösteriyor. Bu sebeple de bu kıyafetler yerine boyuna çizgili modellere yönelmek gerekiyor. Üst bedeniniz ince ve alt bedeniniz genişse alt beden kıyafetlerinizde dikine çizgiler kullanmalısınız. Aynı şekilde üst bedeniniz kalın ve alt bedeniniz inceyse dikine çizgi kullanmanız gereken bölgeniz üst bedeniniz oluyor.

Uzun ve zayıf gösteren kıyafetler söz konusu olduğunda desenler oldukça önemli detaylar olarak öne çıkıyor. Olduğunuzdan daha ince görünmek istiyorsanız geniş desenlere sahip kıyafetlerden uzak durmanız gerekiyor. Desenli kıyafetler kullanmayı arzu ediyorsanız tercihinizi daha küçük desenlere sahip modellerden yana yapabilirsiniz. Çiçek desenli bir kıyafet giymeyi arzu ediyorsanız büyük çiçek desenleri yerine çok daha küçük çiçek desenlerine sahip modelleri tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra kalın bir bacak yapısına sahipseniz seçeceğiniz çoraplar söz konusu olduğunda da düz renk modeller tercih etmeniz gerekiyor. Desenli çoraplar, bacaklarınızı olduğundan daha kalın gösterebilir.

Kusurları Ortaya Çıkaran Kumaş Seçimlerinden Kaçınınzayıf görünmek için renk seçiminde dikkatli olmalıyız

Zayıf gösteren kıyafetler erkek ve kadın kullanıcılar için aynı öneme sahip! Bu sebeple hem kadın hem de erkek kullanıcılar, kendilerini zayıf gösterecek bir kıyafet edinmek istiyorsa kumaş yapısına da dikkat etmeleri gerekiyor. Jarse ve saten tarzı kumaşlar en ufak detayı bile belli eden kumaş seçenekleri arasında yer alıyor. Bu sebeple kıyafetlerin kendisini daha ince göstermesini arzu eden kişilerin, özellikle bu iki kumaş türünden uzak durması gerekiyor. Eğer saten formda bir kumaş kullanmanız gerekiyor ise giyeceğiniz kıyafetin dökümlü olmasına ve kalın formda bir saten olmasına özen göstermelisiniz. Tişörtler söz konusu olduğunda da çok ince yapılı tişörtleri tercih etmemek gerekiyor. İnce yapılı ve dar tişörtler göbek bölgesi kalın olan kişiler için özellikle oturma pozisyonundayken göbeğin çok fazla ön plana çıktığı bir görünüme sebep olabiliyor. Bunun yanı sıra kış aylarında giyilen kazaklar söz konusu olduğunda da çok kalın yünlü ve örgü desenli modellerden kaçınmak gerekiyor. Çünkü bu modeller, sizi olduğunuzdan daha kalın gösterebilir!

Basenleri Zayıf Gösteren Alt Giyim Ürünlerini Tercih Edin

Basenleri zayıf gösteren kıyafetler hemen her kadın tarafından en çok araştırılan konu başlıkları arasında yer alıyor. Eğer basen bölgeniz genişse ve dikkati bu bölgeden uzaklaştırmak istiyorsanız vücudunuzun üst kısmında daha hareketli desenler kullanabilirsiniz. Böylece ilgiyi vücudun üst bölgesine çekebilir ve alt kısımda kullanacağınız daha sade parçalar ile basen kısmının olduğundan daha ince görünmesini sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra basen kısmının daha geniş görünmesini istemiyorsanız kargo pantolon gibi bol cepli modellerden uzak durmanız gerekiyor. Pantolon konusunda daha sade tercihler yaparak basen bölgenizi daha ince gösterebilirsiniz. Etekler söz konusu olduğunda ise asimetrik kesimli modeller, kalçayı zayıf gösteren kıyafetler için arayışta olan kadınlara ilham oluyor. Ancak seçeceğiniz eteğin çok hareketli, fırfırlı ya da vücudunuza göre çok bol olmamasına da dikkat etmeniz gerekiyor.

Renk Seçimi Konusunda Dikkatli Olmak Önemli

Zayıf gösteren kıyafetler ve renkler konusu hem kadın hem de erkek kullanıcılar tarafından sıkça araştırılıyor. Zayıf görünmek için siyah rengine mahkum olmamak gerekiyor. Koyu renk kıyafetler söz konusu olduğunda fazlası ile geniş bir renk skalası bulunuyor ve siz de bu renk skalası içerisinden kendinize en uygun olacak renkleri tercih edebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken tek nokta, seçeceğiniz kıyafetlerin geniş desenlere ve çok yoğun bir renk karmaşasına sahip olmaması!

Sizi olduğunuzdan daha ince gösterecek en güzel parçalar ve son trend kıyafetler için DeFacto ürünlerine göz gezdirebilir, güvenli alışverişin keyfini çıkarabilirsiniz.