Hem günlük yaşamda, hem de özel günlerde sıkça karşılaştığımız marjinal giyim örnekleri arasında en popüler olanlardan bir tanesi, zıt parçaların kontrastından faydalanarak yakalanan uyumdur.Yırtık mom jean ile göbeği açık, dantelli büstiyer giyen pek çok yerli ve yabancı Instagram fenomenine rastlamışsınızdır. Jean salaşlığının, dantelin klasik ve feminen çekiciliğiyle birleşerek oluşturduğu bu şehirli füzyon; kendi aklına buyruk, bağımsız kadınların, modadaki buyurgan önermeleri ve tekdüze kalıpları reddeden ruhunun yansıması olarak sokaklara ve sosyal medyaya damgasını vururken, bu akıma uyum sağlamak için gardıroplarımızı nasıl yenilemeliyiz, gelin beraber göz atalım.

Hayat Kurtaran Popüler Günlük Parçalar

Hafta sonunu değerlendirmek için arkadaşlarınızla kahve içmeye çıkarken ya da şık bir akşam yemeğine giderken oturup saatlerce düşünmek zorunda kalıyorsanız, basmakalıp gerekçelerle hepimize senelerdir dayatılan “klasik parça ile spor parça uygun olmaz” görüşünü bir kenara bırakabilir; Z jenerasyonunun fitilini ateşlediği, zıt tarzları birleştirme akımının bir parçası olabilirsiniz. Hip bir tarz için kombin yapma sürecinizi epey hızlandıracak, gardırobunuzda bulunması gereken temel parçalardan bazıları;

  • Oversize hoodie
  • Mini kalem etek
  • Çeşitli renklerde büstiyerler
  • Yırtık mom jean
  • Boyfriend gömlek
  • Çeşitli renklerde kısa ve uzun taytlar
  • Beyaz sneaker ayakkabı

şeklinde sıralanabilir. Belki de bu parçaların hepsine çoktan sahipsinizdir, fakat ne yaparsanız yapın kombinleriniz, Instagram’da takip ettiğiniz 100 bin takipçili yeni nesil ikonlarınki gibi görünmüyordur. Durum buysa bu parçaları nasıl birleştireceğinize dair birkaç püf noktasına ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz.

Mağazaları talan etmeden ya da online alışverişe girişmeden önce, mevcut gardırobunuza göz atmakta fayda olabilir. Eskidiğini düşündüğünüz ya da size büyük gelen t-shirt’ler, son dönemin iki parçalı kombinde, üst ya da alt parçanın birini oversize seçerek zıtlık oluşturma akımı için son derece faydalı olabilir. Eskidiğini düşündüğünüz için artık sadece evde giydiğiniz t-shirt’lerinize bir şans daha verirseniz, payet ya da deri dokulu taytlarla size son derece hipster bir görüntü sağlayabilirler. gardırobunuza yeni bir perspektiften bakmak, aradığınız görünümü çok daha kolay elde etmenize yardım edecektir.

elbise ve sneaker ayakkabı kombiniZıt Tarzlarda Parçalar Nasıl Birleştirilir

Giyim üzerinden ironi yaratmak, özellikle kendi ruh haliyle bile alay eden yeni neslin en sevdiği moda tepkisi haline gelmiştir. 2010’larda özellikle Lady Gaga, Miley Cyrus gibi ikonların başlattığı marjinal giyim akımları bizi, kıyafetlerimiz üzerinden kendimizi ifade etme özgürlüğüne kavuşturmuştur. Dolayısıyla, kombinlerinizde hayal gücünüzü kullanmaktan çekinmeyin. Burada, sizler için birkaç popüler ve havalı örnek vereceğiz, fakat hiçbir çerçeveye hapsolmadan, zıt tarzlarda parçalarla kendi zevkinize göre pek çok şık kombin yapabileceğinizi unutmayın.

Elbise ve Sneaker Ayakkabı Kombini

Günümüzde “elbise topuklu ayakkabı ile kombinlenir” düşüncesi yerini, “nasıl rahat ediyorsam öyle kombinlenir” durumuna bırakmıştır. Sneaker ayakkabılar her ne kadar günlük kullanıma yakıştırılsalar da, doğru bir sneaker ayakkabı seçerek, çok şık bir elbiseye asi bir görüntü katabilir, katıldığınız gecenin yıldızı haline gelebilirsiniz. Özellikle mini elbiselerin altına, bilekleri ince gösteren, hacimli fakat şık sneaker’lar, size kalıp dışı bir tarz kazandıracaktır. Gündelik giyimin de gözdesi olan beyaz sneaker ayakkabı, günlük elbiselerle de harika bir görünüm sağlayacaktır.

Zıt ve Canlı Renklerin Birleşimi

Özellikle renk kombinleriyle ilgili çok katı kuralları olan moda dünyası, bu bakış açısını da yeni neslin protest ve dışavurumcu giyim alışkanlıkları sayesinde değiştirmek zorunda kalmıştır. Normalde vitrinlerde görmeye alışık olmadığımız fazlasıyla canlı renkler, rengarenk baskılı t-shirt ve taytlar sokakları adeta gece gündüz devam eden bir partinin dans pisti haline getirmiştir. Siz de partiye katıldığınızı hissetmek istiyorsanız, zıt renklerin birleşimini deneyebilirsiniz. İstediğiniz her renkle kombin yapabileceğiniz gibi, ikiden fazla rengi karıştırırsanız istediğiniz havalı etkinin tam tersine de neden olabilirsiniz. Dolayısıyla tavsiyemiz, iki parçalı kombinlerde iki düz renk parça tercih etmeniz olacaktır. Aksesuar kullanmak isterseniz, nude ya da beyaz bir saat, bu tarz renkli bir kombine son derece şık bir dokunuş olabilir.

Maskülen ve Feminen Parçaların Uyumu

Her gardırobun kurtarıcısı oversized hoodie, tek başına sıradan görünmesine rağmen, doğru kombinin içinde en havalı parçalardan bir tanesine dönüşebilir. Mini kalem etek üzerine oversized hoodie ya da oversized sweatshirt, son dönemin en popüler kombinleri arasındadır. Kalem eteğin narin görüntüsüne maskülen bi esinti kazandıran hoodie, yalnızca hip bir tarz yaratmakla kalmayıp, şık bir bootie ayakkabı ile birleştirildiği takdirde, bacaklarınızı da olduğundan ince ve uzun gösterecektir. Jean şort ile oversized blazer’ı, şık bir clutch çanta ve stiletto ayakkabı ile kombinlediğinizde elde edeceğiniz maskülen - feminen uyumu ise jean şorta yepyeni bir yorum kazandıracaktır.

Şık Kombinlere Asi Aksesuarlar

Hepimizin dinlediği müziğe göre tarzını şekillendirdiği bir dönem olmuştur. Şimdi o dönemlerden kalma deri bilekliklerinizi ve çengelli iğnelerinizi çıkarıp, blazer ceketlerle kombinleme vakti. Dar bir jean pantolonun üzerine giydiğiniz blazer ceketin kollarını kıvırıp, deri bileklik ve zincirler takarak son derece havalı bir görüntü sağlayabilir, iş yerindeki serbest cumaların yıldızı ya da üniversite kampüsünün en tarz kadını olabilirsiniz. Deri zımbalı kemerler ve choker kolyeler de aynı işlevi görecektir, fakat tek seferde hepsini birden kullanmak ters bir etki yapabilir. Coco Chanel’in o ünlü tavsiyesini hatırlayalım: “Evden çıkmadan önce aynaya bakın ve bir aksesuarınızı çıkarın.” Böylelikle üzerinizdeki tek aksesuarı yıldız haline getirebilir, kombininizin geri kalanını daha da ön plana çıkarabilirsiniz.

zarif ve marjinal ölçüsünü tuturmakBisiklet Taytı ve Boyfriend Gömlek

İnanılmaz ama gerçek! Başta spor giysisi amacıyla piyasaya sürülen kısa bisiklet taytları, artık günlük giyimin bir parçası olmakla kalmıyor, aynı zamanda oversized gömlek ile kombinleniyor. Bu görüntünün en popüler hali için, düz, siyah bir bisiklet taytının üzerine askılı büstiyer giyebilir, beyaz boyfriend gömleği önü açık şekilde tercih edebilirsiniz. Dilerseniz gömleğin etrafından takacağınız bir bel çantası ile bu salaş görünümü tamamlayarak Instagram profiliniz için harika fotoğraflar çekmeye hazır olabilirsiniz.

Zarif ve Marjinal Ölçüsünü Tutturmak

Hem zarif hem de çarpıcı bir görüntü işte bu kadar kolay! Kombinleri denedikçe, hem renk ve aksesuar uyumlarını, hem de zıt parçaların birleşiminden doğan ahengi daha iyi anlayabilir, zamanla çok daha farklı ve yaratıcı kombinleri tek başınıza yaratabilirsiniz. Önemli olan aşırıya kaçmadan ölçüyü tutturacak göz alışkanlığını edinmektir. Bu süreçte konfor alanınızdan çıkıp farklı parçalar denemek istiyorsanız, DeFacto kataloğundaki kombin fikirleri tam size göre!

Ofiste ve günlük hayatta oversized sweatshirt’lerden vazgeçemeyen asilerdenseniz, desenli gömlekleri canlı renklerde blazer’larla kombinleyerek fark yaratmak tam bana göre diyorsanız, DeFacto ofis şıklığı ilginizi çekebilir. İş ortamında rahat ve özgüvenli bir görüntü sergilemenize yardım edecek şık parçaları ve son moda kombinleri burada bulabilirsiniz.

Günlük giyimin en sevilen parçaları, spor ve klasiği bir araya getiren oversized ceket ve pantolonlar, büstiyerler ve pek çok yaratıcı kombini DeFacto yeni sezon kataloğunda bulabilirsiniz. Pek çok giyim tarzının tek kombinde sentezlendiği, kendini ifade etmeyi ve gerçekleştirmeyi seven bu yeni akımın en popüler ikonlarının favori kombinleri, size de çok yakışacaktır.